Lentile de contact

Lentile de contact | Autor: kristinutza

Link direct la acest mesaj

pentru ca sunteti tot timpul pe faza si aveti tot felul de informatii, vreau sa va intreb ce parere aveti despre lentilele de contact versus ochelari. purtati? de unde ati luat? cum va impacati cu ele? care sunt avantajele si dezavantajele?
sunt mioapa la vreo -4 ca dioptrie. port ochelari permanent, m-am obisnuit, n-as avea o problema cu ei. dar am fost la mare, la piscina si m-am balacit fara ochelarii pe nas si toata lumea mi-a spus ca imi sta f bine fara ochelari .
am probat la un moment dat lentile de contact si a fost f interesant sa ma vad in oglinda clar si totusi fara ochelari . probabil mi-as fi luat atunci, dar m-am lovit de multitudinea de optiuni: erau lentile pt o zi, pt o sapt, pt o luna, unele cu care sa si dormi, unele care schimba si culoarea (ma rog, de-astea chiar nu vreau), cu capacele si solutii in care sa le pastrezi etc.
ma puteti ajuta? aveti sau stiti pe cineva care foloseste lentile de contact? care ar fi contraindicatiile, dezavantajele? de unde sa le iau? pt folosinta mai lunga sau sa probez o perioada sa vad cum e?
spuneti-mi orice ca iau notite.

cristina, mama de radu (09.10.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Eu port lentile de contact de vreo 2 ani. Sunt extrem de multumita cu ele. Nici nu le simt...Pot sa conduc si sa port ochelari de soare, in acelasi timp sa vad bine. Nu-mi cad niciodata de pe nas si nici nu ma incomodeaza cum faceau ochelarii. Am lentile Johnson&Johnson lunare, dar pe care le port fara probleme 1,5 luni. Le cumpar de la Sover, in seturi de cate 3 perechi. Solutia este Bausch&Lomb, f buna..imi ajunge cam 5-6 luni din sticla mare.
Eu recomand din toata inima...

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Eu am purtat lentile citiva ani. De la o vreme nu le mai port deoarece:
- ma enerveaza pt ca-mi ia prea mult timp sa le pun, desi inainte nu ma deranja lucrul asta (trebuie sa iei in calcul ca vei petrece 5 minute dimineata facind treaba asta)
- vad mai bine cu ochelarii
- in perioada "sensibila" din luna ma deranjeaza sa port lentilele, imi simt ochii prea sensibili
- daca sint intr-o incapere in care se fumeaza ma dor ochii si mi se inrosesc.
- aproape lunar mi se facea cite un urcior la ochi pentru ca ma scarpinam fara sa-mi dau seama.
- lentilele nu au voie sa intre in contact cu apa, deci nu poti face dus sau merge la mare cu ele la ochi (mie asta mi s-a explicat ca fiind valabil pt lentilele pe baza de apa pe care le port eu)

Acum sa dau si motive "pentru":
- scap de ochelarii de pe nas si pot sa ma fardez (cu ochelarii parca n-are nici un farmec)
- si cam atit .

In prezent oscilez intre a-mi lua lentile in continuare sau a renunta la ele....inca nu m-am hotarit.
Am purtat lentile de cite o luna de la Bausch&Lomb si Johnson&Johnson, pe baza de apa. Dupa o luna le aruncam cu tot cu recipientul in care le pastram. Solutia la sticla mare imi ajungea cam pt 2 luni. Solutia costa 50 lei noi, 355 ml (Alcon Opti-Free-no rub) si se gaseste in farmacii. De lentile nu pot sa-ti spun pentru ca nu le-am luat din Romania.

Sfatul meu: ia-ti lentile si poarta-le timp de o luna, vezi cum te simti cu ele si apoi decizi daca mai vrei.
Mie mi-a luat vreo 2 saptamini sa invat sa le pun corect, m-am fortat sa le port pentru ca mereu aveam senzatia de corp strain in ochi; dupa aceasta perioada a fost ok.

www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Port lentile de contact de 13 ani. Si multumesc Domnului ca s-au inventat! Sunt f.mioapa (-12) si nu aratam prea grozav cu ochelari. De-a lungul timpului am avut tot felul de lentile, insa in ultimii 2 ani port Pure Vision de la Bausch&Lomb. Sunt lentile pe care le poti purta non-stop (si ziua si noaptea) timp de o luna sau, daca le scoti seara, le poti purta 2 luni. Si solutii am avut de tot felul (B&L, Ciba, Alcon) insa am descoperit solutiile facute de Sauflon care sunt f.bune si mult mai ieftine decat celelalte. Solutia nu poate fi folosita decat maxim 3 luni de la desigilarea recipientului (aviz pt. Roxana Claudia). Nu mi-a luat niciodata mai mult de un minut pentru a le pune pe ochi. Cheia in purtarea lentilelor fara probleme este igiena. Nu pui mana la ochi daca nu te-ai spalat bine inainte. Oricum, mergi la oftalmolog pentru a-ti masura parametrii pt.lentile de contact (dioptrii, raza de curbura, diametrul). Daca mai ai intrebari, nu ezita.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

port de peste 10 ani...doar ocazional....primele au fost de la Optinova...oribile..m-am obisnuit greu cu ele...acum am de la Bausch&Lomb-Pure Vision(miki68) intradevar sunt mai subtiri si sunt usor de purtat atat ziua cat si noaptea...mie una imi e lene sa le pun si prefer ochelarii ...mai am unele verzi cu dioptrii luate de la Optiblu ...destul de deranjante...nu le pot purta decat daca e nevoie ...in perioada mai-iunie am rinita alergica si e jale daca ma apuca stranutatul ...imi ies si ochii din cap ...ce sa mai zic de lentile...oricum cand le port folosesc lacrimi artificiale(umezesc ochiul)pentru ca mi se usuca f.tare ochii....concluzia e ca eu le port mai mult de fudula

Razvanel soricel

Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

port lentile de contact de aprox 8 ani si nu as mai putea trai -bine- fara ele
am miopie, -4 si ochelarii m-au incomodat intotdeauna (acum ii mai port rar, seara cand pierd vremea pe internet)

lentilele mi le-am luat mereu cu durata de viata mare (2 ani) si singura solutie cu care m-am impacat a fost Aosept

am avut ciba vision pana acum si au fost f ok

singura problema pe care am avut-o ever cu ele a fost in anul 2 de facultate cand am pierdut una in Vama Veche de 1 mai am pierdut-o in drumul dintre ochi si recipient si dusa a fost

in rest, le iubesc!!!

blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

o, ce de raspunsuri! multumesc mult!

5 min dimineata pt asezat lentilele suna descurajator, dar tin minte cand am probat ca le-am pus practic imediat si n-am avut nicio senzatie de discomfort (cum eram convinsa ca voi avea).

deci stiam eu bine ca sunt si cu folosinta indelungata si care pot fi tinute si noaptea...

clar trebuie sa incerc! sa-mi iau mai intai pt o perioada mai scurta (nu chiar doar de unica folosinta, ci pt o sapt - o luna) si sa vad exact cum mi s-ar potrivi.

adevarul e ca m-am obisnuit cu ochelarii si nu mi-am pus problema ca totusi exista pe lume si ceva care m-ar putea scuti de ei.
iar ideea ca poate voi purta vreodata ochelarii de soare... chiar pare sa merite . si problema machiajului se aplica si la mine: daca-s cu ochelari nu se prea vede ca m-am machiat si eu la cate un moment dat .

acum daca tot m-ati incantat, mai aveti alte indicatii pretioase gen unde sa ma adresez? am retinut firmele enumerate, ramane sa gasesc magazinul mai apropiat. cred ca acolo se face si consultul oftalmologic? eu am o reteta recenta pt ochelari, pot sa ma folosesc de ea? hmm, cred ca nu totusi.
ma apuc de cautat, clar!

multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

am sunat la medlife si m-au programat pt consult pe 19.06. cica pot sa-mi cumpar lentilele de la ei si ca ccc consultul e gratuit pt ca am card la ei.
sa merg in alta parte? sau... mi-as face totusi consultul aici, chiar daca m-au programat la sf asteapta si sa merg cu reteta la alt laborator? sa cumpar lentilele din alta parte, unde sa gasesc ceva si recomandat de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

eu mi le-am comandat mereu la Ama Optimex, acolo merg si la consultatii, au niste medici ffff buni si competenti

cauta pe google Ama Optimex si vei ajunge la site-ul lor

P.S. baie in piscina/mare poti sa faci folosind - daca te tenteaza scufundarile- ochelarii aceia speciali pt inot

P.P.S mie imi ia sub 1 min sa mi le pun dimineata

blue

Edit: reteta pt ochelari nu e ok pentru comanda de lentile, la lentile iti trebuie si alte date pe reteta (raza de curbura, etc)...plus ca uneori difera si dioptriile, gandeste-te ca lentila o pui direct pe ochi, pe cand ochelarii sunt mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucabarla spune:

si eu as vrea sa schimb ochelarii cu lentile . dar as vrea sa fie si de alta culoare decat am eu ochii acum, se poate. ce riscuri implica?
va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Cind am zis ca-mi ia 5 minute sa-mi pun lentilele m-am referit si la timpul care-mi ia sa ma spal pe miini, pentru ca eu imi usuc miinile in aer (inainte ma stergeam cu prosopul dar de citeva ori mi-au ramas mici scame pe miini care au ajuns si pe lentile si m-au durut ochii de la ele) si asta nu dureaza citeva secunde. Apoi mai clatesc o data lentilele cu solutie noua si abia dupa aceea le pun la ochi. Bineinteles ca odata ce ai pus lentila pe deget si apoi in ochi nu ia mare lucru insa toata operatiunea de la cap la coada, da.

www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput