Bebelusi de mai...partea a 6 a!
Raspunsuri - Pagina 3
pisi_ella spune:
Ange, Emma isi suge nu degetelul, ci degetelele!...Toate! Ma mir cum ii incap in gura, ca uneori se ineaca cu ele! I-am mai dat suzeta, o molfaie ce o molfaie si o scuipa...Asa ca am lasat-o sa-si numere degetelele cu limba... O spal pe manute de mai multe ori pe zi si...asta e...Ce sa fac? Daca ei ii plac degetelele...Da...Are momente, intr-adevar, cand isi suge doar degetul mare, dar nu pentru mult timp...I se pare prea putin si isi mai baga inca 2-3 pe langa el...
_ella
alycia spune:
Salutare mămici cu bebei de mai ...cea mai frumoasă lună a anului! Ce mai papă bebei voștri? Noi am început piersică cu 3-4 biscuiți și tare i mai place! problema e că-ți înlocuiește o masă de lapte cu masa de fructe ...și lapte si așa bea cam puțin...130 ml./masa, și rămân deci numai 4 mese de lapte. Al meu e născut pe 1 mai...oare n-am început cam devreme cu înlocuitul laptelui deși unele cărți o recomanda de la 3 luni și ceva să începem cu masa de fructe? Voi cum ați procedat?
multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!
mihuletu spune:
La Multi Multi Ani, parpalak, alaturi de cei pe care ii iubesti.
fetili
www.sara.haihui.ro
ange spune:
ta-na-na-nanaaa parpalak, trebuie sa faci cinste!
cine te-a pus sa te joci cu pagina de la aniversari
alycia,gasesc ca-i cam devreme sa-i introducu mancarea solida!!! ai mare grija la diversificare.parerea mea si nu numai a mea,o spun pediatrii,nu incepe inainte de 4 luni.inainte de 4 pana la 6 luni,bb nu este pregatit sa inghita alim. solide,"productia" lui de saliva este insuficientasi coordonarea lui neuromusculara este putin dezvoltata.sa sti ca nu este nici un avantaj daca dai devreme alim. solide.risti sa-i "iriti" sistemul digestiv si se pot declansa acele reactii de intoleranta sau de alergie...daca ai san e pacat sa-i dai doar 4 mese!!! mi se pare putin ca la 3 luni sa manance atat de putin lapte.Pana la 6 luni,nu uita,laptele e baza!
alycia,sa nu te superi de ce ti-am scris,sunt doar niste sfaturi de mamica de 2 ori.te asteptam cu noutati!
bebelusha28, mai ce norocoase sunteti! sa trageti un plaman de aer curat si pt. noi.eu am disperat de atata umiditate si ploi ce nu au de gand sa inceteze.
pisi_ella,stai mamico cuminte cu medicamentele!!! ce te-a apucat?! cum sa-i dai Emmei medicamente.O sa vezi cat de linistita va fi dupa botez.garantat va dormi ca un ingerascat priveste suptul degetului...parca-s frati
Aalina,exact cum spui tu ca sunt bubitele asa le are Robi al meu.am sa cer sa-mi trimita din tara acel nidoflor ca am disperat cate alifii i-am pus bb pe fatza mititelului si...nimic...cand i-au aparut bubitz. si pt. cat timp?
Lumy spune:
Ange la mare vremea e super ! Nu sint calduri toride ci tocmai bune de bronzat si de balacit ...In MAmaia nu ai loc sa parchezi masina si iti trebuie ceva timp pina iti gasesti un locsor...Ce mai e frumos! De-abia atept sa creasca Francesca si la anul pe vremea asta sa-i arat marea!
Nu stiu cum merge la voi diversificarea ca la noi nu prea tine ...Nu prea ii place suculetul de morcov!Nici cel de mere ! Nici suculetul combinat! LA voi cum e ? Au acceptat bebeii? Francesca se strimba urit de tot si reuseste sa dea suculetul afara!
Si noi bagam in gurita degetele ...Pe deasupra ne si chinuim sa bagam tot pumnul!
V-am lasat ca am si niste musafiri care au venit la mare si imi cer ajutorul pe la bucatarie!!!
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
ange spune:
Lumy,lasa-ma ca-mi vine sa anul asta ratez marea.prietena mea cea mai buna este din constanta.parintii sunt amici buni,apoi noi copii,etc...in fine,poveste lunga! daca stii unde-i "popasul pescarilor"pe bdul. mamaia si rest. "aurora" din mamaia,sunt ale lor...in fine si cu asta! anul trecut am stat cu ficamea aproape 2 luni la mare de mie una-mi iesise pe nas sa nu ma intrebati cum este sa-ti iasa marea pe nas;era doar o vorba!
Sa inteleg ca stai "acasa" pana la vara viitoare??!!!
si Robi al meu a scuipat sucul de mar dar i-am dat de vreo 5,6 ori si cred ca o fi intrat si la el in stomacel cateva picaturi...ieri am facut pauza,astazi am sa incerc din nou.
stiti ce nu reusesc? sa scot sucul dintr-un morcov poate ma credeti handi dar zau ca nu iese nici o picatura. astept sugestii
danv spune:
ange, subscriu, alimentatia naturala exclusiva este indicata pana la cel putin 4 luni, optim 6 luni. www.who.int/child-adolescent-health/NUTRITION/infant_exclusive.htm" target="_blank">http://www.who.int/child-adolescent-health/NUTRITION/infant_exclusive.htm
din cate am mai citit introducerea prematura (panain 4 luni)a altor alimente creste riscul aparitile alergiilor lavarste mai avansate.
dan
pisi_ella spune:
Fetelor, asa ma gandeam si eu...Sa nu-i bag sucuri decat la 4 luni...Am lapte mult si bun...De ce sa-i dau sucuri?? Oare nu laptele mamei e cel mai bun pentru bb? Ba da, cu siguranta...
dana d spune:
Dragi mamici, am avut cateva zile la care as fi renuntat bucuroasa. M-am suparat, si era cat pe-aci sa raman fara laptic pentru bebica. Asa ca m-am concentrat asupra ei si a lucrurilor bune din viata mea si am reusit sa dau drumul la "robinet" Nu credeam ca e posibil asa ceva, sa blochezi laptele care de fapt exista acolo dar nu vroia sa curga, si bb sugea si urla. Apoi am incercat sa ma detasez de necazuri si sa ma gandesc in alta parte si a inceput sa curga si lapticul.
Ilinca mea e o dulce si o cuminte, dupa cum am mai spus, e raza mea de soare. O iubesc atat de mult incat ma doare si imi vine sa plang de grija ei. Ma rog la Dumnezeu sa-i dea o viata buna si lunga, ca eu nu o voi putea proteja mereu. O privesc foarte mult cand doarme (sau nu) si ma intreb ce soarta i-o fi rezervat Dumnezeu, imi amintesc de toate nenorocirile auzite pe la stiri sau pe aiurea si ma intreb daca nu cumva ni se poate intampla si noua asa ceva, cum sa fac sa evit? Iertati-ma, sunt inca intr-o pasa proasta. Ati citit subiectul "De ce Doamne? de la discutii generale? Fara sa vreau m-am pus in locul parintilor aia....
Hai sa lasam tristetea si sa ne bucuram de prezent. Ilinca vorbeste mult, rade in hohote cand o ciupesc de barbita si de gusita, a inceput sa se intoarca de pe spate pe o parte si aproape pe burta. E cuminte, nu e un copil rasfatat care vrea numai in brate. Sta destul de mult si singura in patut si isi face de lucru cu jucariile agatate. Isi molfaie mult mainile, degetele, pumnii, saliveaza mult, se mai si zgarie pe nas sau pe langa. E destul de grasuta, nu am mai cantarit-o dar cred ca are mai mult de 6,5 kg.
Ange, Alexa face 9 ani pe 8 septembrie, scuza-ma ca-ti raspund asa tarziu. Se pare ca suntem vreo 5 mamici cu doi copii: Eu si Geta Sfia, care avem fete mari si fete mici cu diferenta de aprox 8 ani, tu cu diferenta de 4 ani (am inteles bine?), Olo si Adita cu diferenta mai mica, un an si ceva. Cred ca cel mai greu e pentru voi cele cu copii mai mici, desi nici pentru mine nu e usor cand trebuie sa fac lectii, Alexa mea fiind o mare puturoasa, nu face nimic singura, dar aici e si vina mea.
Lui Ilincuta i-a trecut sudamina facuta in timpul transportului cu masina pe caldura mare, are acum un ten curat ca la inceput. Am schimbat uleiul de masaj, am trecut la Jonson gel, la recomandarea unei prietene. E bun, se da pe pielea umeda, Ilincuta avea pielea cam uscata mai ales pe picioare, acum nu mai e asa.
Fetelor, eu am observat ceva la Ilincuta, ceva ce mult timp nu am stiut daca e normal sau nu, are tatele putin tari, parca are niste nodulete mici sub sfarcuri. Am crezut ca e normal pana am auzit la o alta mamica a unei fetite de 7 luni, ca a fost la doctor pentru o problema asemanatoare dar mai grava ( noduri mai mari si inegale). Se pare ca e ceva hormonal, o urmare a crizei genitale. Pipaiti-va si voi bebeii si spuneti-mi daca mai e cineva in sit. asta. Doctora a zis sa urmaresc evolutia in timp mai indelungat. Asta e singurul motiv de ingrijorare cu privire la sanatatea Ilincutei.
In legatura cu diversificarea, nici eu nu am de gand sa-i dau ceva nou pana dupa 4 luni, ii merge foarte bine cu laptele meu, da Doamne sa tina cat mai mult. Mai sper sa mergem cateva zile la mare, am de gand sa-i introduc alte alimente dupa asta ca sa nu ma complic.
Acum va las ca acusi se lumineaza de ziua. Pupici. Dana.
Ps. Cum fac sa salvez subiectele despre care am vorbit?
http://community.webshots.com/user/danaf123
ange spune:
dana d, diferentza dintre Maia si Robert este de 4 ani si jumatate.
inca nu realizez daca este greu sau nu pt. ca pe amandoi nu i-am avut decat o luna...Maia este in Ro. in vacanta! o sa va povestesc la toamna cum este cu bebe acasa si cu fetitza la scoala