Bebelusi de mai...partea a 6 a!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamicilor! Eu, care altadata eram toata ziua pe DC si scriam cateva mesaje pe zi, am ajuns sa nu mai intru macar sa citesc in fiecare zi ci cam la doua zile, nu mai spun de scris, ca nu am timp nici sa ma duc la wc in unele zile.
Ilincuta era pana azi un copil foarte cuminte dar tot imi ocupa tot timpul. Azi, in schimb, nu stiu ce a avut ca a bazait tota ziua. Un plans nervos in timp ce se chinuia sa-si indese toate degetele in gura. Iar eu , cum cred ca stiti si voi, imediat mi-am facut probleme ca poate nu mai am destul lapte sa satur copilul si plange de foame, asa ca am inceput sa o pun la san mai des dar la un moment dat a refuzat sa manance ceea ce nu a mai facut niciodata de cand e.
Una peste alta a fost o zi grea, in primul rand ca nu stiu ce are. In plus a dormit mult mai putin decat de obicei, ea dormea cateva ore bune in timpul zilei. Nu mai sta in patut, se chinuie acolo, se intoarce, o gasesc in tot felul de pozitii care mai de care mai chinuita, azi a scos un picior printre gratii, desi are aparatoare la patut baga mainile si picioarele pe sub ea. ieri i-am cumparat de la carefour o saltea de iarba si i-am pus-o aseara, sa nu-i placa? Miroase puternic a fan cosit, dar vad ca nu o deranjeaza. la noi in dormitor miroase ca pe deal la tataia cand intoarce fanul.
Alycia, imi pare rau ca bb tau e bolnavior, sper sa-i treaca repede. Se pare ca suntem mai apropiati la varsta, ilinca face 4 luni pe 28 aug. Noi nu am trecut inca la diversificare, abia dupa 4 luni, are cam 7 kg, mai exact o sa stiu cand vom merge la vaccinul de la 4 luni si ne cantarim la policlinica, acasa nu sta pe cantar si arata eronat de ne baga in sperieti asa ca am renuntat la cantarit acasa.
Pisi, sa fie intr-un ceas bun, sa o apere Dumnezeu si ingerasul sa-i fie mereu alaturi. Tocmai dezghetasem si eu frigiderul sambata cand am citit ca nici tie nu-ti place treaba asta migaloasa. eu o fac rar ( cam la 6 luni) dar atunci o fac temeinic, o toaleta completa si amanuntita.
Bebelusa si Alina, va invidiez ca va plimbati, mie mi-a cam iesit Bucurestiul pe nas anul asta. In septembrie mergem si noi la mare, a mai fost cineva cu bebe asa mic? Cum v-ati descurcat? Aveti ceva sfaturi, sugestii pentru noi?

Va pup si pe curand sper. dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

fetelor,sunt o mamica disperata!!!
vineri am fost la pediatru si am primit o bomba de veste de nici acum nu stiu pe unde calc
bb meu a fost diagnosticat cu aceea nenorocita de dermatita atopica si ca si cum asta nu era suficient are si torticolis congenital.pt. mamicile care nu stiu acest torticolis este gat intzepenit pe romaneste.mi-a spus ca este congenital,adica bb meu a stat intr-o pozitie nu tocmai satisfacatoare pt. el ,in burtica
avem de facut 3 luni de fizioterapie...abia am reusit sa gasesc un loc liber la o clinica privata.am incercat la cateva spitale si -mi dadeau consultatzie peste 6 lunidoamneee ce ti-e cu canada asta!!!
cat despre dermatita,am inceput alt tratament cu un unguent care spun ei ca a "revolutzionat" canada dar care nu da rezultate max.dermatita asta atopica trece cand vrea domnul...
va tzin la curent!
parpalak,am pierdut aproape tot laptele.de 3 zile numai plang si sunt stresata la maxim.nu prea am fost capabila sa lupt ca pana acum sa-mi pastrez laptele.am trecut pe bibe...

Mergi la inceput

am uitat...pt. fetele care au avut botezul in week-end
sa fie intr-un ceas bun,felicitari si sa va traiasca bebelusii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mai ange, mai, vino-ti in fire. E dermatita atopica, nu ciuma! O trece cind o trece. Si e doar git intepenit, se rezolva cu masaj si gata, nu trebuie sa-i intepi funduletul cu antibiotice, etc.. Iar laptele sa stii ca nu-i o chestie de vointa, se duce, aia e, zi si tu ca te iei dupa moda franceza. Nu cred c-o sa pateasca nimica daca maninca formula de la biberon! Ba chiar o sa-si faca mai repede program regulat! Si tu o sa stii exact cit maninca in fiecare zi. Plus ca poate sa-i dea si altcineva in afara de tine sa manince. (oricum se apropia vremea diversificarii). Si trei luni de alaptat tot e ceva! Mai bine baga ceva somnic si revino la sentimente mai umane (cam asa fac si eu dupa vreo saptamina de nedormit).

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusha28 spune:

ange,stai listinita ca si noi avem dermatita din asta si dupa ce am incercat toate alifiile posibile si imposibile,am descoperit unguentul ADVANTAN cu care ni se curata fata in doar cateva ore!E un fel de minune,la inceput nu-mi venea sa cred ca poate exista ceva care sa reactioneze asa repede.Dupa aceea am citit ca dermatitele astea nu raspund decat la alifii cu corticosteroizi.Totul e sa nu faci exces in rest e super ok.

http://community.webshots.com/user/corinutza111

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Sa va traiasca toti bebeii. Am vazut si eu pozele :)) E destul de greu cu o mana :)) Si felicitari pentru cei botezati.
Dana stai linistita poate e de la caldura. Cat despre agitatie...Dorian azi a facut prima lui incercare de salt din patul mare. Noroc ca desi e salteaua de 2 metrii i-am pus si perne si doar s-a rostogolit pe o perna fara sa pateasca nimic. Ma dispera cu rotirile lui da asta e.Doarme numai pe burtica mai nou. E destul de cumintel parca intelege ca nu prea pot sa fac mare lucru cu mana stanga si atunci sta si imi zambeste :)) Si eu dorm cat de mult pot ca sa uit de durerea de mana. Si in cerc sa fiu calma sa nu o patesc cu laptele.
Sanatate bebeilor vostrii si curaj.
Pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Am reusit sa pun poze ale piticului de la plimbare. Sper sa va placa!

http://community.webshots.com/user/aalinador

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Dana, vezi ca zicea Tamara ceva mai devreme ceva despre muguri dentari - poate ii cresc si ei. Si eu eram ingrijorata ca refuza copilul sa manince, pina cind i-am facut "proba" degetelului. Daca-l suge, sint sanse sa-i fie foame (sau a gasit o suzeta mai buna). Daca-l rontaie, in mod cert nu-i e foame, si doar vrea si el sa rontaie ceva.

Am o intrebare la mamicile cu dermatite la bebei: ce se intimpla daca o lasati asa, netratata pe dermatita aia?

Mai Aalina, mai, s-a facut baiat mare, mai! :) Da' sa stii ca noi ne tinem biberonul (mai cu cotul, asa) de pe la 9 saptamini! :) Ia zi, daca-l iau in brate ma pupa si pe mine? :)

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

ange ,si noi am avut dermatita la fundulet o luna de zile si a trecut cu Nystatin solutie dar numai dupa ce mi-a zis dr sa-i picur zilnic cateva picaturi in gurita si sa ma ung si eu pe sani.incearca si asta.

dana, si a mea a fost tare maraita ieri cred ca de la caldura.are cate o zi cand de dimineata incepe si ne distram toata ziua mai ales daca nu doarme deloc in timpul zilei.plus vesnica noastra pb cu mancatul.pe cand credeam ca am depasit hopul iar nu mai vrea mai nik.si biberon daca-i dau trebe sa-i stau cam o ora si sa-i dau din 10 in 10 minute cate 20 ml.
parpalak , voi cum mai stati?

Corina, ce faci?ai ramas datoare cu un sms ca nu stiu ce mai faci?

pe voi va lasa bebeii sa suflati?ca io trebe sa stau lipita de ea, nu poci face mai nik asa tare ma vrea non stop langa ea.

va pupam

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Aalina,am reusit sa vad si eu pozele.sa-ti traiasca!cum reusitzi sa dormitzi pe burtica?la noi nu tzine...

parpalak,daca aceasta dermatita atopica nu o tzi din scurt si nu o tratezi e jale. si e jale cu j mare. asta nu ca sunt eu o mamica prapastioasa si stresata din fire...se poate ajunge la infectie!!!
bubitzele sau petele acelea rosii care apar pe ici pe colo ,incet,incet se maresc, se unesc formand o "pata" ,eczema. cand este foarte cald,cand bb da cu manutza de saliva cum face al meu,cand se scarpina pt. ca te mananca tare,atunci incep sa supureze si apoi vine nenorocirea...se infecteaza!!!
noi cand ajungem la stadiul de supurare dam repejor cu cortizon dar care nu e bunnnn pt. bb.dar nu exista alta solutie...
nu-ti spun ce igiena trebuie aplicata in cazul dermatitei atopice si nu-ti spun cata rabdare trebuie sa ai ca mamica.
noi am ridicat toate covoarele din casa,am strans lucrurile pe care se aduna praf cu usurintza,am schimbat garderoba bb(numai lucruri exclusiv din bumbac si albe),detergentzi lichizi,etc..
tot ce ti-am scris are o singura rezolvare:rabdare si sperantza ca intr-o zi vom scapa!!!

Mergi la inceput