personalul din spital...oribil

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Xio,personal n-am nimic cu tine, ca tre' sa fiu dusa rau de tot.Da' ma enervezi de mor ca tot le iei apararea unor medici de 2 lei.Am spus UNORsi nu am generalizat.Sunt medici care merita sa le spui OAMENI si sunt medici ..............
So,ptr tine.....ca esti destupata la minte,dar tot ma enervezi..la subiectul asta.Pentru celelalte subiecte

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
citat din mesajul lui XIO

Am spus eu pe aici acum o vreme ca daca vine la urgente o femeie cu dureri in sfera abdominala, lombara si altele obligatoriu i se face si consult gineco , adica tuseu , eco.
Atunci au sarit cu gura pe mine mai multe persoane care spuneau ca e bataie de joc . Sa vezi ce ar face daca ar sti ca la internare pe langa primul ciclu , descrierea menstruatiilor , numarul de nasteri si de avorturi , data ultimei menstruatii sau menopauza ar trebui sa intrebam si de raporturile sexuale si sa le spunem pacientelor ca le facem test de sarcina.
In mod normal daca stii ca exista posibilitatea sa fii insarcinata spui si atunci se face.

Sa mor eu daca inteleg sistemul romanesc si mintile incurcate care l-au emanat. Adica e necesar sa faci consult gineco la toate femeile care au o plangere in sfera abdominala dar inainte de operatie nu se face o analiza sumara de sange care la femei trebuie sa includa si testul de sarcina? Nu se fac analize de sange inainte de operatie oricum? Macar sa stabilesti grupa sanguina si sa pregatesti sangele in caz ca ai nevoie de transfuzie in sau imediat dupa operatie? Din cate inteleg eu in sistemul romanesc se fac o gramada de chestii absolut inutile dar ceea ce este foarte important si necesar se trece cu vederea. Asta este din cauza ca gandirea este foarte inflexibila. Facem asta pentru ca asa s-a facut din totdeauna, nu conteaza ca metodele s-au schimbat, ca exista tehnici mult mai eficiente si relevante, ca exista dovezi ca ceea ce facem e aproape inutil. Pur si simplu in sistemul de sanatate romanesc exista o inertie cumplita, un refuz de-a schimba si de-a imbunatati de-a dreptul socant. Se fac exact aceleasi lucruri care se faceau si acum 20 de ani si nimeni, nici macar cei tineri care ar trebui sa fie mai deschisi la cap, nu par dornici sa se opreasca si sa se intrebe: de ce facem asta si nu facem astalalta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
citat din mesajul lui gabriella1

Xio,personal n-am nimic cu tine, ca tre' sa fiu dusa rau de tot.Da' ma enervezi de mor ca tot le iei apararea unor medici de 2 lei.Am spus UNORsi nu am generalizat.Sunt medici care merita sa le spui OAMENI si sunt medici ..............
So,ptr tine.....ca esti destupata la minte,dar tot ma enervezi..la subiectul asta.Pentru celelalte subiecte

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Ei , in sfarsit ai pus punctul pe i. De fapt il pun eu , ca tu ai inceput.EU iau apararea doctorilor PE CARE II CUNOSC si care automat intra in toata galeata etichetata de voi.
Pt. medicii aia mie imi crapa obrazul de rusine cand citesc jignirile de aici.

Bird,incetisor. Nu stiu de ce nu se fac teste de sarcina, la urgente cred ca se fac , consulturile gineco cred ca iti dai seama de ce se efectueaza cand iti apare in urgenta cineva si nu mai trebuie sa explic.
Guestus facea scandal ca analizele anuale sunt o prostie si ca se cheltuie bani aiurea .

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Mai mie mi-au facut de toate, numai ca nu au descoperit sarcina, de 2 sapt +2, deci de 4 sapt. Mi-au facut si eco, nu intravaginal dar au facut si nimic.
Si dupa operatie, mi-a fost foarte rau si mi-au dat fenobarbital sa ma calmez si sa dorm si tot felul de alte medicamente, iar dupa 1 sapt am descoperit ca sunt insarcinata si mi-au recomandat cu caldura sa pastrez sarcina. Clar, mi-a fost frica si nu am pastrat-o.
(Imi pare rau si acum)

10+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

din multe puncte de vedere analizele anuale sunt o prostie.numai eu stiu vreo doua persoane bolnave de diabet,care la analize au iesit perfect sanatoase...erau totusi dependente de insulina si diagnosticul nu era gresit.
xio faci ce faci si te scoti.unde avem noi dreptate te faci ca nu vezi ,citesti numai ce iti convine si cat iti convine si raspunzi cum iti convine.din dorinta de a lua apararea nici nu mai ai rabdare sa vezi intregul ci te rezumi la ce te deranjeaza si atat.sincer nu stiu de ce ma mai consum sa iti zic din nou ca majoritatea dintre noi nu a generalizat.am povestit strict de doctori si asistente care ne-au jignit prin comportamentul lor sau chiar au facut un rau.tu o tii pe a ta ca noi aruncam cu pietre in toti medicii si asistentele.tine-o tot asa.imi doresc foarte tare ca tu sa reusesti sa fii asa cum ne dorim cu totii sa fie un medic si sa te iubeasca pacientii si sa iti si multumeasca la sfarsit pentru ce ai facut ptr ei!scuza-ma dar cu felul asta acid si un pic imfumurat nu stiu....iti doresc numai bine!sper sa ma insel in ceea ce te priveste.

mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui moruna

din multe puncte de vedere analizele anuale sunt o prostie.numai eu stiu vreo doua persoane bolnave de diabet,care la analize au iesit perfect sanatoase...erau totusi dependente de insulina si diagnosticul nu era gresit.
xio faci ce faci si te scoti.unde avem noi dreptate te faci ca nu vezi ,citesti numai ce iti convine si cat iti convine si raspunzi cum iti convine.din dorinta de a lua apararea nici nu mai ai rabdare sa vezi intregul ci te rezumi la ce te deranjeaza si atat.sincer nu stiu de ce ma mai consum sa iti zic din nou ca majoritatea dintre noi nu a generalizat.am povestit strict de doctori si asistente care ne-au jignit prin comportamentul lor sau chiar au facut un rau.tu o tii pe a ta ca noi aruncam cu pietre in toti medicii si asistentele.tine-o tot asa.imi doresc foarte tare ca tu sa reusesti sa fii asa cum ne dorim cu totii sa fie un medic si sa te iubeasca pacientii si sa iti si multumeasca la sfarsit pentru ce ai facut ptr ei!scuza-ma dar cu felul asta acid si un pic imfumurat nu stiu....iti doresc numai bine!sper sa ma insel in ceea ce te priveste.

Ce coincidenta , acelasi lucru il cred si eu .
Ca sa fie mai simplu sa intelegi de ce ma calca pe nervi generalizarile tampe , uita-te putin la ZZ , la topicul cu rromii , unde cineva spunea "iii urasc pe rromi" , iar ladyJ a intrebat-o daca un roman ii fura geanta , spune acelasi lucru si despre romani , ca ii uraste pe toti?
In momentul in care citesc pe aici ca "doctorii sunt ..." , in doctorii aia sunt inclusi si prieteni de-ai mei si doctori care merita sa fie scoase palarii in fata lor pt. ce au facut.
Ca sa nu mai spun de calificativele pe care le primesc unii din simplul motiv ca cel care le "faureste" nu cunoaste medicina. Prin urmare , o asistenta poate fi facuta idioata ca a prins o vena la picior si nu la mana.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui moruna

din multe puncte de vedere analizele anuale sunt o prostie.numai eu stiu vreo doua persoane bolnave de diabet,care la analize au iesit perfect sanatoase...erau totusi dependente de insulina si diagnosticul nu era gresit.xio faci ce faci si te scoti.unde avem noi dreptate te faci ca nu vezi ,citesti numai ce iti convine si cat iti convine si raspunzi cum iti convine.din dorinta de a lua apararea nici nu mai ai rabdare sa vezi intregul ci te rezumi la ce te deranjeaza si atat.sincer nu stiu de ce ma mai consum sa iti zic din nou ca majoritatea dintre noi nu a generalizat.am povestit strict de doctori si asistente care ne-au jignit prin comportamentul lor sau chiar au facut un rau.tu o tii pe a ta ca noi aruncam cu pietre in toti medicii si asistentele.tine-o tot asa.imi doresc foarte tare ca tu sa reusesti sa fii asa cum ne dorim cu totii sa fie un medic si sa te iubeasca pacientii si sa iti si multumeasca la sfarsit pentru ce ai facut ptr ei!scuza-ma dar cu felul asta acid si un pic imfumurat nu stiu....iti doresc numai bine!sper sa ma insel in ceea ce te priveste.

Se cam contrazic cele 2 afirmatii. Eu as spune ca sunt foarte bune analizele , tinand cont de faptul ca intr-o singura zi la Spitalul Judetean din Timisoara au fost diagnosticati 20 de pacienti cu diabet zaharat de care nu stia nimeni , si tinand cont de faptul ca exista un numar oficial de bolnavi diabetici , iar neoficial acesta este dublu , ceilalti fiind nediagnosticati.
Tinand cont si de faptul ca in America,Canada, testele screening salveaza vieti si sunt obligatorii(colonoscopia) , si ca Romania este printre tarile fruntase la cancerul de col , o boala care daca mergi regulat la doctor poate fi o boala usoara peste care treci cu succes.
la fel si cu cancerul de san,gasit in stadii incipiente este curabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Am pierdut o sarcina...se intampla o sa spuneti.Medicului nu am ce sa ii reprosez. A incercat, s-a straduit ,a stat in spital zi si noapte.
S-a rupt apa...dr. a vazut ,s-a dus sa se schimbe si sa pregateasca sala. Asistentele au inchis bine usa si au plecat. Nu suportau tipetele. Langa mine a ramas o gravida. Cu probleme. Ma tinea de mana si plangea ca nu stie ce sa faca. Am nascut fetita. Cu colul inchis, nedilatata, in chinurile iadului. Au venit asistentele si infirmierele. Cu fatul intre picioare m-au asezat in carucior.Goala. Si erau gata sa o ia la picior. I-am rugat sa ma acopere. M-au dus la sala, m-au chiuretat fara anestezie. Nu era anestezist. Dr. opera si tipa dupa asistente, infirmiere. Tavita s-a varsat pe ea si nimeni nu era sa curete. Infirmiera a tipat si ea. Ca ce oricum o sa mai fie mizerie. Am nascut si baietelul. In tipete si rugaminti. As fi vrut cineva sa-mi ude buzele....nu avea cine. S-a terminat totul...dar nimeni nu s-a gandit sau nu i-a pasat sa acopere tavita. Si mi-am vazut puii. M-au asezat iar pe scaun si pana la salon am vomat pe mine. Nu aveau tavite.
Dupa cateva ore a venit cardiologul solicitat de dimineata. I-am spus ca a intarziat o leaca...A plecat.
A doua zi, duminica, am rugat asistenta sa-mi schimbe branula. Eram vanata. Raspunsul a fost ca ei duminica nu fac aprovizionare. Sa ma duc sa imi cumpar branule. De parca pana atunci mi-au dat ei...
Dr. nu a acceptat nici un ban. La fel o asistenta in varsta. Stia ce inseamna sa pierzi o sarcina. Si dansa tot gemeni a pierdut, tot in luna marisoara. In rest? Asistentele nu gaseau branule, perfuzoare chiar si din medicamentatia lasata de dr a disparut cate ceva. Asta pana bagai la buzunar.
Am plecat spre lift sprijinita de sotul meu. Trebuia sa merg la eco. Doua perfuzii in ambele maini, palida, cu cearcane cat toata fata. Liftiera dupa 30min de asteptare mi-a trantit usa in fata. "E liftu la doctori".
Probabil daca imi ascultam sotul si plecam in Grecia copiii mei traiau.
Dar am plecat la control. M-au chiuretat a doua oara grecii. Eram la un pas de septicemie.
Nu imi acuz dr. Probabil nu a vazut, aparatura veche....cine stie.
Cam asta a fost experienta in Municipal. Si inca ceva. Cat am stat in spital nimeni nu a spalat o data WC-ul.
Concluzia o trege fiecare. Eu doar am spus ce mi s-a intamplat.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Cumplit! Catalina,m-ai lasat fara cuvinte.Imi pare rau si sper sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste aceasta pierdere!
Pana la urma,cand va fi sa fie, cred ca am sa nasc in popusoi cu o moasa comunala,ca bunica.Acolo ,numai cu moasa exista mai multe garantii decat in spitalele romanesti! O singura conditie-moasa sa fie batrana !Si-mi va trai copilul!

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Catalina, iti doresc multa putere sa poti merge mai departe! Vei vedea, cu timpul durerea nu va mai fi asa de mare. Si eu am pierdut trei pui in luni mari si stiu ce inseamna..... Plinge-ti copilasii si incearca sa nu dai vina pe nimeni.....nu ajuta la nimic.

Mergi la inceput