Ce stiti despre EMO?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Eu am elevi care sint emo. Se imbraca in negru, se tund urit, asculta muzica lor si teoretic sint tare tristi. Practic, e de ajuns sa stii sa le spui ceva sa rida in hohote, sa rida si de ei daca stii sa pui problema intr-un mod amuzant. Nu au nimic iesit din comun fata de generatia noastra sau de cele dinainte, oricit de mult ne-ar placea sa credem ca eram mai buni. Ce nu au insa multi dintre elevii mei adolescenti este atentia si dragostea parintilor. Parintii sint foarte ocupati, foarte depasiti de copiii lor, foarte nervosi si iritati de orice face copilul lor-adolescent, dar nu sint niciodata disponibili sa stea cu el sau sa-l inteleaga. Niciunul dintre copiii de care va vorbesc nu face vreun sport (oxigenarea creierului, miscarea, jocul in echipa fac minuni mai mari decit psihoterapeutii), nu are vreun program extrascolar controlat, nu sta cu unul dintre parinti de vorba zilnic. O sa spuneti ca "saracii parinti" sint la munca si isi iau 7 servicii tocmai pentru copiii lor. Sa va spun pe sleau, si le iau pe naiba! Nu faci copii si singura ta responsabilitate e sa le dai mincare, haine si bani de buzunar, spunindu-le apoi ca le oferi "TOTUL". Daca nu vorbesti cu ei, daca nu le spui cit ii iubesti, daca nu le controlezi traseul - si toate astea cer timp-, de fapt nu faci nimic special pentru ei. Te trezesti ca la 15 ani copilul tau e un strain care te uraste si nu e vorba doar de crize adolescentine- prin care am trecut si noi cu mai multa sau cu mai putina gratie. Cazul fetitei care s-a sinucis e dramatic, dar nu curentul emo a ucis-0. Contextul e mult mai complex si desi e un subiect de presa sa spui ca un tip de muzica si imbracamintea neagra au omorit un copil, daca refuzam sa privim mai in profunzime problemele generatiei actuale atunci o sa ne tot minunam de nenorocirile care li se intimpla.

Nu mai am nimic de adaugat. Consider ca ai sintetizat perfect fenomenul. Cred ca as vrea ca si copiii mei sa aiba profesori ca tine. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Dar oare parinti,...chiar nu mai au autoritate in ziua de azi?Daca mie mi-a zis mama ca sa nu ma prinda cu unghile facute,...asta asa doar un exemplu de regula,indiferent...de ce fac colegele mele,....apai stiam ca astea imi sunt regulile.Cu riscul,....de a mi primi rosii,...parinti ar trebui sa invete sa fie parinti caci nu o sa vina dascalul sa faca curatienie la noi in casa,in familie,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Pai, cam asa-i... unii parinti (asta ca sa nu generalizez, ca nu asta vreau) au cam uitat sa fie parinti... prinsi in "mrejele" societatii de azi... adica, probleme, etc. ... nu mai stiu sa acorde atentie copilului, sa se impuna in fata lui (pentru binele lui bineinteles), etc. ... Sper sa nu ajung si eu asa ! Mai ales ca sunt mama de baietel neastamparat, incapatanat, cu personalitate, etc. ... Sper sa reusesc sa-l educ cat mai bine (in contextul societatii de azi) si sa-l ajut cat mai bine, la nevoie bineinteles .
No, acum... cauzele a ceea ce se intampla... cu acest curent "emo"... sunt mai multe si diferite de la caz la caz. Important este sa gasim aceste cauze si sa le eliminam, ajutand in felul asta copilul respectiv. Trebuie efort de grup, zic eu: familie, scoala, prieteni, etc.

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - Denis Breeze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

asta cu emo e cum era cu rockerii, cu hippy, goth, si orice alta chestie noua. extreme se gasesc in orice, inclusiv in religie. singura legatura intre ce s-a intimplat cu fetita respectiva si emo e ca ea si-a manifesta identitatea asociindu-se la un grup anume, nu a sarit de la balcon din cauza emo.cauza e alta, emo e doar manifestarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

asta cu emo e cum era cu rockerii, cu hippy, goth, si orice alta chestie noua. extreme se gasesc in orice, inclusiv in religie. singura legatura intre ce s-a intimplat cu fetita respectiva si emo e ca ea si-a manifesta identitatea asociindu-se la un grup anume, nu a sarit de la balcon din cauza emo.cauza e alta, emo e doar manifestarea.

de acord

blue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:

asta cu emo e cum era cu rockerii, cu hippy, goth[...]
cauza e alta, emo e doar manifestarea.

Exact. Faptul ca se explica mai toate dramele adolescentilor pe baza "crizei de identitate" e un cliseu. Indraznesc chiar sa afirm ca este un cliseu din aceeasi categorie cu "toti barbatii este porci". Si eu cred ca trebuie sa fim sceptici in privinta cliseelor.

Banuiala mea: daca nu cumva adolescentii si tinerii se asociaza acestor grupuri si se exprima astfel, este pentru ca alte cai le-au fost inchise?

Ce legatura are afirmatia adresata mamei "Stiu ca sunt o povara pentru tine" din biletelul fetei sinucise cu grupul EMO? Eu nu vad nici una.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

quote:

Sunt de acord . Nici formatia Tokio Hotel nu este de vina pentru acest lucru. De ce sa-i blamam. Copiii mei asculta Tokio Hotel, H.I.M., Secondhand Serenade si nu au ganduri de suicid. Nu sunt impotriva, si mie imi plac.
Nu vad unde aceste formatii instiga la sinucidere.
A da vina pe muzica sau pe un curent EMO(rock, hippy sau oricare altul) este aberatie totala.

Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nici eu nu cred ca EMO are vreo legatura cu moartea fetei. Un copil de 12 ani care bea, fumeaza si se drogheaza, are prieteni (parteneri) si crede ca este o povara pentru familie, are probleme foarte mari. Pentru familie este mai usor sa dea vina pe muzica decat sa accepte ca nu au fost capabili sa identifice problemele copilului si nu au facut nimic sa o ajute.

Pe mine povestile voastre ma socheaza, nu pot sa cred ce se intampla in Romania cu copiii. Asa cum zicea si mQQm, aici la varsta asta (12 ani) copiii sunt inca copii, nu se lupta cu probleme de adolescenti (vezi: cautarea identitatii). Am si eu o fata adolescenta, care asculta muzica EMO printre altele si care in weekend se mai imbraca in negru si isi face unghiile negre. Dar in timpul saptamanii poarta uniforma la scoala si nu are voie cu nici un fel de make-up, nu poate lipsi fara sa stiu, ma suna imediat de la scoala pe mobil (am uitat sa anunt o data ca era bolnava) si pot verifica pe internet pana si orele la care a intarziat (daca a ramas sa povesteasca cu prietenele in pauza). Discutam foarte mult despre muzica (si mie imi place EMO) si stie foarte multe despre depresie, mai ales faptul ca este o boala mentala si nu o stare normala.

Eu chiar as recomanda mamelor de adolescenti sa asculte Evanesence, mie imi place enorm de mult. Cantecele sunt povestile celor cu boli mentale dar mai ales depresie. De fapt majoritatea bolilor mentale au asociata si depresia. Poate daca ati reusi sa va conectati la emotiile, disperarea, confuzia si durerea celor care sufera de depresie ati intelege mai bine si in loc sa mergeti acasa sa va luati adolescentul la suturi in fund ca e dezordine sau fumeaza, v-ati aseza langa el/ea si ati incerca sa aflati ce se mai intampla in viata lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Bird, nu generaliza.
Nu este nimic in neregula cu copiii din Romania.
Sunt cazuri izolate carora li se da prea multa atentie, cazuri despre care citesti oriunde in lume. Cazuri despre care se fac si filme.

O mana de parinti care au probleme cu copiii lor si o mana de parinti care isi pun intrebari gen ce sa fac daca... nu inseamna ca putem lipi deja eticheta.

In 2008, Time Magazine reported that "anti-emo" groups attacked teenagers in Mexico City, Santiago de Querétaro, and Tijuana.
Emo music has been blamed for the suicide by hanging of Hannah Bond by the coroner at the inquest into her death after it was claimed that emo music glamorized suicide and her apparent obsession with the emo band, My Chemical Romance was said to be linked to her suicide. The inquest revealed that she was part of an internet "emo" cult and had explained to her parents that her self harming was an "emo initiation ceremony" After an article in NME, fans of emo music contacted the magazine to defend accusations that it promotes self harm and suicide.

Emo is style of rock music which describes several independent variations of music with common stylistic roots. As such, use of the term has been the subject of much debate. In the mid-1980s, the term emo described a subgenre of hardcore punk which originated in the Washington, D.C. music scene.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Oameni buni, voi ati ascultat in tinerete Tiamat si My Dying Bride?
Si cate altele care mai de care sa te indemne sa iti tai venele si sa le scoti cu furculita.

Pai daca ai de-i ascultau nu se sinucideau din asta, cum sa te sinucizi dintr-o lalaiala EMO?

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput