Ce stiti despre EMO?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
loryi1974 spune:
www.expres.ro/articole/detalii-articol/803426/La-12-ani-s-a-sinucis-in-fata-mamei-sale
Cand eram adolescenta ascultam obsesiv pentru parinti melodia din "Twin Peaks".Dar eram pe la 16-17 ani.
Cred ca trebuie cumva sa devenim prietenii copiilor nostri fara insa a le sufoca personalitatea.Poate credeti ca sunt vorbe obisnuite,dar e atat de greu sa gandesti iarasi ca la 10,12,17 ani.In loc sa le interzicem prietenii scurt,mai bine ii invitam acasa si astfel le cunoastem anturajul.
E cu adevarat trist ce s-a intamplat,dar exista multi factori care contribuie la asta,inca din copilarie.Relatiile din familie,poate lipsa timpului petrecut cu copiii,calculatorul in exces,deteriorarea valorilor de care te poti agata ca adolescent.Poate si deteriorarea sistemului de invatamant,profesori fara vocatie sau fara entuziasm din diverse cauze.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Sussy spune:
Pai vezi cum se imbraca, machiaza, ce muzica asculta , cum vorbeste si mai ales despre ce .. Nu e asa greu sa iti dai seama
Sheannamp spune:
Cand eram eu de 12 ani era la moda www.youtube.com/watch?v=F6gw56-tcHk" target="_blank">Sandy bell si nu EMO cu copii anorexici, deprimati si cu tendinte sinucigase doar pentru ca e cool
Mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc ca si ai mei baieti ar putea sa fie asa intr-o zi. Sau altfel (am vrut sa dau exemple dar cred ca nu ar fi neaparat util) decat mi-as dori eu pentru ei....
Nu stiu daca ii putem proteja de toate lucrurile rele sau urate care sunt acum sau vor fi la moda. Cred ca trebuie sa ii invatam sa aiba discernamant si cumpatare indiferent cu nu au varsta la care se cere acest lucru....
Chiar cred ca ar fi utila parerea unui psiholog in privinta asta (si stiu ca sunt pe forum). ce am putea face ca sa ii oprim sa nu-si faca rau, lor insesi sau altora.....
Off, greu e sa fii parinte!
Natasa spune:
Eu am elevi care sint emo. Se imbraca in negru, se tund urit, asculta muzica lor si teoretic sint tare tristi. Practic, e de ajuns sa stii sa le spui ceva sa rida in hohote, sa rida si de ei daca stii sa pui problema intr-un mod amuzant. Nu au nimic iesit din comun fata de generatia noastra sau de cele dinainte, oricit de mult ne-ar placea sa credem ca eram mai buni. Ce nu au insa multi dintre elevii mei adolescenti este atentia si dragostea parintilor. Parintii sint foarte ocupati, foarte depasiti de copiii lor, foarte nervosi si iritati de orice face copilul lor-adolescent, dar nu sint niciodata disponibili sa stea cu el sau sa-l inteleaga. Niciunul dintre copiii de care va vorbesc nu face vreun sport (oxigenarea creierului, miscarea, jocul in echipa fac minuni mai mari decit psihoterapeutii), nu are vreun program extrascolar controlat, nu sta cu unul dintre parinti de vorba zilnic. O sa spuneti ca "saracii parinti" sint la munca si isi iau 7 servicii tocmai pentru copiii lor. Sa va spun pe sleau, si le iau pe naiba! Nu faci copii si singura ta responsabilitate e sa le dai mincare, haine si bani de buzunar, spunindu-le apoi ca le oferi "TOTUL". Daca nu vorbesti cu ei, daca nu le spui cit ii iubesti, daca nu le controlezi traseul - si toate astea cer timp-, de fapt nu faci nimic special pentru ei. Te trezesti ca la 15 ani copilul tau e un strain care te uraste si nu e vorba doar de crize adolescentine- prin care am trecut si noi cu mai multa sau cu mai putina gratie. Cazul fetitei care s-a sinucis e dramatic, dar nu curentul emo a ucis-0. Contextul e mult mai complex si desi e un subiect de presa sa spui ca un tip de muzica si imbracamintea neagra au omorit un copil, daca refuzam sa privim mai in profunzime problemele generatiei actuale atunci o sa ne tot minunam de nenorocirile care li se intimpla.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
iuliana_2007 spune:
Natasa ai foarte multa dreptate.Foarte multi parinti isi neglijeaza copii,dau vina pe sistem,democratie,ii dau la cele mai bune scoli,bani,le ofera totul si asteapta sa iasa ceva "bun".Dar copii nostrii nu au nevoie doar de "materie",au nevoie de atentia si de dragostea noastra.Chiar daca muncim foarte mult,chiar daca nu avem timp sa respiram trebuie sa ne facem putin timp pt a sta de vorba cu copilul nostru.
Este foarte dureros ce se intampla,cred ca ar trebuii sa ne straduim mai mult si sa fim cu adevarat parinti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LoraG76/LoraG76.jpg)
LoraG76 spune:
Natasa, exact asta auzi la orice parinte al carui copil are probleme - indiferent de ce natura ar fi astea..."doar i-am oferit totul" - din pacate, pentru unii parinti "totul" inseamna doar partea materiala, asa inteleg ei sa-si arate dragostea fata de copii...pacat ca nu inteleg ca nu e nevoie doar de asta pentru a fi fericit.
Lora, mami de Iustina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinamoro/alinamoro.jpg)
alinamoro spune:
Pe mine m-au socat comentariile colegilor fetitei care s-a sinucis :
Ieri, toti colegii Andradei s-au abatut din drumul catre scoala sa aprinda câte o lumânare la capatâiul „fetei care stia sa-ti dea întotdeauna cel mai bun sfat“, dupa cum o descriu acum. „Învata foarte bine si era o prietena buna. Avea calitatile si defectele ei, ca fiecare. Era «emo», stiti... si, în ultimele trei luni, s-a despartit, pe rând, de cei trei prieteni pe care i-a avut. Dupa fiecare despartire a amenintat ca se va sinucide. Sunt convinsa ca acum a facut-o din cauza lui Vasi, pentru ca s-au despartit zilele astea. Nu o întelegea, pentru ca el nu era «emo»“, ne explica o prietena a Andradei.
„E drept ca se îmbraca vara cu fusta neagra peste pantaloni negri, ca se machia cu negru si îsi vopsea la fel unghiile, dar avea o tunsoare foarte funcky. Fuma, pentru ca Mauro, penultimul ei prieten, a învatat-o sa faca asta si sa încerce droguri. Iar Vasi - ultimul ei iubit - avea 16 ani si a învatat-o sa bea. Niciunul dintre ei nu era «emo» si nu a înteles-o. La fel ca si mama ei. Se plângea mereu de relatia dintre ele“, adauga unul dintre pustanii din clasa fetei, care a aflat prin SMS, de la un alt coleg, despre faptul ca „andrada s-a aruncat de la etajul 10 si a kazut în kap“.
Am dat copy-paste la o parte a articolului din EVZ.
![](vampa.gif)
![](cat.gif)
![](bonjovi.gif)
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Cand eram eu de 12 ani era la moda www.youtube.com/watch?v=F6gw56-tcHk" target="_blank">Sandy bell si nu EMO cu copii anorexici, deprimati si cu tendinte sinucigase doar pentru ca e cool
Zdrang!
Erau la moda si Nine Inch Nails si Cannibal Corpse si o gramada de altele.
O data la 2 secunde cineva pe glob se gandeste sa se sinucida, o data la 10 secunde cineva incearca si o data la 40 de secunde reuseste.
Cand un parinte spune ca ii da copilului sau "totul" atunci relatia e clar cu probleme.
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
Natasa spune:
Multi parinti isi imagineaza ca daca ei nu au avut telefon mobil, I-pod, computer, haine de firma si mincare la discretie si copiii lor au, sint parintii perfecti. Cu parere de rau trebuie sa afle ca nu sint deloc niste parinti buni doar pentru ca au acoperit necesitatile materiale. Asta poate sa o faca oricine donind o suma unui copil strain si asta nu-l face parinte!
Scoala nu mai reprezinta un punct de sprijin si de educatie reala, parintii sint plecati la slujba si nu au timp de "nimicurile" pubertatii si adolescentei si apoi toti se mira de cum se comporta copiii astia. Ne place sau nu, nu ei sint de vina, noi adultii sintem. Nu poti sa te miri ca fata ta de 15 ani se drogheaza cind tu nu ai mai avut timp sa o tii in brate de cind avea 3 ani, iar apoi ii mai scoti si ochii cu fraza penibila "ti-am oferit totul!" Care totul? Baniii de buzunar pentru tigari si droguri si libertatea absoluta pentru ca eu, adultul imi fac o cariera si bani (in multe cazuri chiar foarte multi bani) si nu am timp de toate "prostiile". E mult mai simplu sa te duci zilnic la munca 12 ore decit sa faci dintr-un copil un om fericit si stapin pe sine, dar multi parinti se ascund in spatele slujbei pentru a-si scuza toate esecurile din familie!
blackpanterro spune:
Natasa,,foarte bine spus.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner