Legat de epidurala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Intr-adevar, la mine doctorul a folosit forcepsul, nu din cauza periduralei, ci pt ca aveam bazinul ingust. Moasa, care m-a ajutat foarte mult in timpul travaliului, mi-a spus ca am impins foarte bine. Oricum, peridurala e o inventie fantastica, te calmeaza in 5 minute. Nu mai simteam nici o contractie, aveam picioarele amortite, dar concentratia de analgezic nu era atit de mare incit sa nu pot impinge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Pt Tin@ si Adibe, eu am sa va enumar doar dezavantajele ca avantajul e unul singur - nu simti dureri.
-esti amortita de la brau in jos si daca esti in travaliu mult timp e tare incomod sa nu te poti misca deloc
-ai cateterul respectiv pt urina(cum a fost la mine) si poti face infectii urinare de pe urma lui sau sa-ti produca inflamari dand dificultate la urinare
-uneori anestezia isi pierde din efect in unele zone , cel mai adesea in zona mijlocului deci incepi sa simti dureri chiar daca de o intensitate mai mica, dar bazinul si picioarele pot sa fie inca amortite complet
-fiind complet amortita nu simti sa impingi nici daca esti monitorizata si ti se spune cand. Eu m-am chinuit vreo doua ore sa imping , imingeam din gat pt acolo simteam (vad ca a mers si asa)insa ochii mi-erau rosii, rosii dupa aceea (sparsesem vene de la inpins)
-mie un picior mi-a fost amortit inca vreo 3 saptamani dupa (sigur nu tot piciorul..:)))

Dar cu toate astea daca am sa mai am un bebe, optez tot pt epidurala fara sa stau pe ganduri. Iti ia durerea cu mana, din durerile alea ingrozitoare, in 5 minute nu mai simti nimic. E extraordinar.
Aaa, si forcepsul ca si aspiratorul nu sunt necesare intotdeuna. Eu m-am chinuit sa imping cum puteam de mi-au iesit ochii, mi-au tinut o oglinda sa vad si eu ce se petrece si parca prindeam puteri cand vedeam ca am mai avansat un pic...asa ca a iesit pana la urma singur, singurel:).

PS pt fetele care nu ati avut cateterul de urina,cum e cu pipi? Curge tot timpul sau se elimina normal? Scuze daca sunt prea....fara perdele....dar chiar ma intereseaza ca singurul lucru e cateterul acela la care am oroare.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Si eu am nascut tot cu epidurala si nu am avut acel cateter la urina. Anestezia a fost grozava si nu am avut nici un fel de probleme. Dupa 3 ore de la nastere circulam pe coridoarele spitalului doar, doar pot sa-l vad pe bb mai bine. Nu s-a folosit forcepsul si am simtit nevoia de a impinge, dar fara durere. Daca voi mai avea un bb voi opta tot pentru aceasta varianta!Oricum am avut parte de un medic grozav si de un anestezist pe masura. Acum dupa o luna de la nastere ma simt ca si cum nu as fi nascut. Nu m-a durut si nu ma doare nimic. Recomand tuturor anestezia epidurala!

romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Adela, eu cred ca ti-a facut prea mult analgezic. Eu nu m-am simitit amortita, desi auzisem inainte de la altele de chestia asta, am simtit cand a trebuit sa imping (nasterea la mine a durat 2 ore de la ruperea membranei- apei, cum vrei sa-i zici), l-am simtit pe bebe cand i-a iesit capul si umerii. Deci, cum ziceam si in mesajul dinainte, depinde de mana dr-ului.

Cu pipi am avut probleme, dar dupa nastere, de aceea mi-a pus cateterul pt ca eu de una singura nu am putut elimina urina, in timpul nasterii nu mi l-a pus, daca la asta te refereai, si nici nu am facut pe mine, cum se zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

Am nascut de doua ori cu anestezie epidurala si o consider cea mai fericita inventie de la roata incoace. Prima oara, acum trei ani, am avut un labor de 30 de ore, indus, care nici nu mi l-as putea imagina fara epidurala. Nu am simtit contractiile, dar simteam o presiune crescuta in bazin si dupa asta m-am ghidat cind a trebuit sa imping. Sora medicala si prietena mea care urmareau contractiile pe monitor imi spuneau si ele cind. Nu a fost nevoie de forceps si nici de vacuum pentru copil. Mi-au pus cateter pentru urina numai cind din cauza anesteziei nu am putut rezolva problema on my own (si e oribil sa ai senzatia si sa nu poti). La a doua nastere, tot indusa, totul a fost floare la ureche: epidurala la 3 cm, nici un fel de durere, impins tot cu ajutorul monitorului, bebeu in 4 ore.

Dupa mine, conteaza foarte mult indeminarea anestezistului care performeaza procedura. Prima oara mi-au strapuns canalul si am avut o scurgere de spinal fluid, drept care am avut o durere de cap colosala doua zile dupa aia (rezolvata cu repaus la pat si lichide multe). A doua oara mi-a amortit un pic piciorul, dar intr-o ora eram ok. Chiar si cu aceste mici neplaceri, nu m-as gindi in veci sa nasc fara.

Numai bine,

dcm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

nici mie nu mi-au pus cateter pentru urina. si cred ca doza de analgezic era mai mica, pentru ca simteam foarte bine contractiile si nevoia imperioasa sa imping. picioarele mi-au amortit initial, dar nu de tot pentru ca la o jumatate de ora dupa ce mi-au introdus epidurala ma dadeam singura jos de pe pat cand simteam nevoia sa urinez si calaream galeata. iar de nascut am nascut in 10 minute si am simtit foarte bine capsorul si umerii sarei cand a iesit. am colaborat foarte bine, pentru ca simteam perfect contractiile, chiar le spuneam medicilor ca "nu acum", "nu la contractia asta" (sara a iesit la a 4-a contractie).

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Draga Adela, si eu am nascut cu peridurala cu 6 zile in urma. Mi-au pus sonda urinara de 2 ori dar n-am facut nici o complicatie dupa. Anestezia de orice fel are si ea reactiile ei adverse. Din punct de vedere urinar unele paciente au retentie de urina dupa anestezie si asta nu are nici o legatura cu sonda. Daca ai facut insa o infectie se poate foarte bine sa fie de la sonda cum se poate sa fie de la faptul ca nu reuseai sa elimini tot pipi din prima iar o vezica care nu se goleste bine prezinta riscul asta. Trebuia sa-ti spuna cineva ca cel mai usor faci pipi in picioare, la dus, si asta te ajuta sa elimini tot pipi. Insa sondajul nu se face pentru ca risti sa faci pipi pe tine ci pentru ca s-ar putea sa simti nevoia sa faci pipi (dupa atatea perfuzii) si sa nu poti ceea ce ar impiedica esfasurarea in conditii cat mai bune a nasterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Experienta mea legata de peridurala este una foarte pozitiva totul a fost ca un vis frumos. N-am simtit durerile, am simtit cand trebuia sa imping si am avut si putere sa imping. Nu m-a durut capul, n-am avut nici picioarele amortite, m-am putut ocupa de bebe din primul moment. Daca ar fi sa mai am copii as opta tot pentru peridurala. Trebuie stiut insa ca problemele legate de peridurala sunt: hipotensiunea in pozitie sezand,retentia urinara, paralizia musculaturii pelviene care reduce rotatia bb-ului si efortul voluntar in a doua parte a nasterii, necesitand forcepsul. Dupa nastere sunt retentia urinara, cefaleea si pe termen lung durerile lombare.
Ganditi tot timpul pozitiv, aveti incredere in cei care va trateaza si nici una din problemele astea nu au sa apara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Draga Tango, merci, m-ai luminat acum. Si eu care credeam ca retentia mea urinara (care a durat 3 saptamani - oribil de greu sa nu poti sa faci si sa te chinui) se datora sondei de urina. Nu inteleg de ce doctorita mea nu a stiut sa-mi spuna treaba asta in loc sa ma indoape cu antibiotice pt o infectie urinara pe care nu o aveam.Analizele de urina mi-au venit inapoi normale deci tratamentul pe care l-a dat "dupa ochi" era dat degeaba.
Acum vin cu o alta intrebare, cum rezolvi treaba cu retentia? La mine a rezolvat-o Dumnezeu dar cum am zis au fost 3 saptamani oribile, in care trebuia sa beau multe lichide pt lactatie...asa ca nu as vrea sa mai trec prin experienta asta daca as putea-o rezolva mai repede.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonadima spune:

m-ati uimit cu relatarile voastre, va iubesc pentru ca ati scris atitea amanunte aici, urmeaza sa optez si eu pentru epidurala in noiembrie...prima nastere am avut-o normala, fara anestezie, si nu mai vreau....dar intre timp, cind baietelul meu implinea un an am facut o criza de discopatie lombara, am intepenit efectiv si m-am putut misca un pic dupa 2 zile de-abia, investigatiile de dupa m-au dus spre o propunere pentru operatie pe coloana, insa am refuzat-o si , in timp, m-am recuperat cam 50% cu tratament homeopat...ma gindesc oare pot cere epidurala, daca am probleme cu coloana deja? mi-e tare frica de riscuri...ramona dima

Mergi la inceput