Copiii dezradacinatilor fara familii extinse efect

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Snee, total de acord. Am invatat si eu din greseli ai acum am cladit din timp un sat, care, desi un surogat, sunt sigura ca imi va fi sprijin. Sincer, as fi avut foarte mare noroc sa citesc sau sa discut un subiect ca asta pe vremea cand erau ai mei mici.

ina_nz, foarte interesant punct. Asa e.

Ana, suntem pe aceeasi lungime de unda. Tu vezi.

misparker, inteleg ca intotdeauna vor fi familii disfuctionale si cu probleme, situatie in care mai bine fara. Dar astea, sper eu, sunt exceptii si cred ca deja mi-ai raspuns la intrebare cand cu incantare ii oferi copilului sansa de o bunica adoptiva.

ruxij, daca voi aveti asa comunitati puternice acolo, jos clopul. Aici, chiar daca ai avea, suntem asa de imprastiati geografic, ca, cel putin la varsta adolescentei, nici nu conteaza. Copiii merg la scoala si se raporteaza la prietenii lor, nu la cei ai parintilor. Si pe tine te rapoteaza la parintii prietenilor. Adica "satul" lor. Si aici esti la mana providentei. See my point?

Adela, si tu simti ca noi doo vorbim mult cu cuvinte putine una cu cealalta ?
Si cum? N-ai dat un semn ca e pe aici? Al meu are toti prietenii localnici n-am nicio sansa sa fiu io cea mai cool cand parintii celorlalti mai baga cate un joint in weekend sa se relaxeze dupa o saptamana de munca (foarte sus-pusa de altfel) .

backpanterrro si siminaf, aveti tot dreptul din lume sa va izolati cum doriti, si sa fiti si fericite. E ok sa credeti ca o familie extinsa nu are nicio influenta asupra copiilor (ma repet insa, eu zic totusi ca panterro intra in alta categorie complet LOL ). Sa fie foarte clar, eu sunt o persoana defecta, nu mi-e dor. Nu am o relatie speciala cu mama, de ex, ci una normala. La fel si cu frate-meu. Ba la voi pare mai mult de atat! Daca o aduc pe mama aici, o aduc in primul rand pt relatia ei cu copiii si a copiilor cu ea. Mie mi-e suficient sa vorbesc cu ea odata la 2-3 saptamani si s-o vad rar, rar de tot. Asa ca nu stiu de ce presupuneti tot felul de chestii la care apoi raspundeti. Fara suparare...

Siminaf, postarile tale imi transmit mult zbucium, sper sa ma insel.

Pt cele care ati luat in brate pe "nu are cum sa ii fie dor de ceva ce n-a avut". E un raspuns interesant, doar ca n-are de-a face cu intrebarea mea deloc...

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu nu am raspuns neaparat unei persoane anume, ci ideilor care s-au prezentat pe aici. La un moment dat am scris ca ma adresez lui Mqqm, dar apoi am continuat sa raspund in general postarilor de aici. Alta data am sa incerc sa defalchez (parca asa) pe idei si paragrafe.
Mqqm, la mine zbucium?!? Nu s-a inteles nimic din ce am postat inseamna. Eu sint muntele ala de calm si rabdare la care poti sa tragi ca sa te mai hodini un pic sufleteste. Iar sa-mi aduc aici parintii (desi greu, ei nu ar vrea in veci sa plece de acolo), sa aiba o batrinete linistita linga copiii si nepotii lor mi se pare sa fac prea putin pentru ei fatza de ce au facut ei pentru noi, copiii lor. Si culmea e ca si eu cu mama mea ma inteleg bine tot doar de la distanta, cind stam in aceeasi incapere dupa doar un sfert de ora incep sa apara scintei.

Am recitit ce am postat si nu am vazut nici un zbucium. Au contraire, am vazut spiritul de aventura care ma caracterizeaza, rutina pe mine ma omoara efectiv.

Un we insorit si frumos tuturor! Noi avem un program foarte incarcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

mQQm, nu am spus ca sunt izolata :) cum zici avem ditamai comunitatea aici, dar din cauza asta nu avem nevoie de familia extinsa.Eu pot sa traiesc fara nici un membru al familiei extinse(doar pe mama as vrea sa o am aici, ma tot repet, stiu) daca am prieteni apropiati pe care sa ma bazez.
Pot sa locuiesc in orice tara ca oriunde ma duc ma lipesc de lume si ei de mine, de noi, si chiar nu duc lipsa familiei, oare asta e izolare?

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

mQQm, exista comunitati puternice, dar aici unde suntem noi, desi e o comunitate puternica (cred), noi nu suntem deloc in comunitatea romaneasca. Eu de fapt nu sunt prietena decat cu parintii copiilor cu care se joaca/intelege fi-miu. Nu imi mai fac prieteni legati strict de preferintele mele. Doar asa s-a format grupul. Eu inteleg ca voi ziceti ca noi suntem mai diferiti decat astia de aci, am mai auzit de problema asta, adolescentii isi considera parintii ciudati si le e rusine cu ei, dar eu nu ma simt ciudata. Poate va fi o problema la adolescenta, copilul meu are doar 6 ani. Poate nu ma simt diferita de alti parinti pt. ca aici in cartierul nostru americanii sunt serios minoritari si locuiesc intr-un orasel universitar unde exista o diversitate semnificativa, toate natiile pamantului sunt amestecate aici. Deci colegii lu' fi-miu sunt deasemenea de toate nationalitatile. O chestie haioasa, acum vreo saptamana a fost fi-miu pe afara si a intrat la un copil in casa, unde s-a jucat cu alti copii, doi dintre ei colegi de ai lui de clasa. Vine acasa si cica: mama eu eram singurul care nu vorbeam chinezeste lol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stiu ce efect o avea chestia asta asupra copiilor, dar stiu ce efect a avut asupra mea. Sa n-ai un bunic acolo, care sa stea cu copilul febril pina dai o fuga dupa piine! Nasol...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Copiii mei sint nascuti in Canada asa ca teoretic habar nu au ce pierd. Prietenii nostri sint familia lor extinsa, ne vedem cu ei mult ami des decit m-as vedea cu familia extinsa si in plus ai avantajul ca pe prieteni ii alegi.
DAR sint convinsa ca le lipsesc bunicii desi se vad saptaminal prin webcam si anual in persoana. Si pe mine m-a uimit ce mindri au fost cind ii luam de la gradinita cu bunicii si spuneau la toata lumea ca sint bunicii lor... Cel mai tare m-a uimit baietelul meu care avea 5 ani atunci cind sora-mea (care sta la Boston) a nascut si ea un baietel. A spus "enfin, am si eu ce are toata lumea la scoala", eu de colo "ce anume?"... "Un verisor!" toata discutia in franceza pt ca el vorbeste f prost romaneste si numai cind nu are incotro. I-a trecut repede entuziasmul cind l-a vazut pe versior la o saptamina si s-a lamurit ca nu se poate juca cu el
Noi aici avem bunici de imprumut, nasii fetitei noastre, si tare le prieste la copii.
Ai mei le-au adus fotografii cu mine si sora-mea mici, cu parintii si bunicii mei tineri/mici. Nu va pot spune ce i-a fascinat uitindu-se la poze cu uimirea aceea a copilului care nu-si poate imagina ca Buni a fost tinara si in bikini la mare. Ii fascineaza pozele vechi, sepia si asculta toata povestile lui maica-mea asa cum si eu o ascultam be bunica. Eu m-am hotarit sa le fac un arbore genealogic, nu de alta dar sint mult einformatii pe care nici eu nu le stiu despre bunicii sau strabunicii mei si e pacat sa se piarda.
Tin sa precizez ca desi teoretic am avut o familie mare, ne vedeam numai la nunti si la inmormintari asa ca nu le-am simtit niciodata lipsa dar mi-ar place ca bunicii sa fie mult mai aproape de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Diferenta dintre o familie si comunitate este tocmai neconditionarea. La comunitate renunti daca te certi cu Lenuta, daca insa Lenuta e matusa din partea unchiului Costel, ai un oarece conflict la indemina. Si din aceasta "neconditionare" si rezolvarea de conflicte (urgency)invata si copilul prima oara ce insemana socialul si integrarea. Noi (prima generatie de emigranti) tindem sa apartinem unei comunitati tocmai pentru ca avem familia din spate care ne-a invatat asta.
Prin familie inveti ca trebuie sa ierti si sa treci peste, (si eventual ca nici tu insuti nu esti tocmai perfect), comunitatea e doar o alternativa la singuratate,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Oh, common, alternativa la singuratate, normal, suntem animale sociale, nu ne vedem cu Lenutza, ne vedem cu vreo Maricica de pe aci, da' noi nici in Romania nu ne vedeam cu neamurile in ultima vreme mai deloc. Te certi si cu matusa Lenutza, nici o problema. Vorba cuiva, vazut nunti si inmormantari. Nu zic ca nu ar fi bine si frumos sa fi avut neamuri din astea nesuferite pe cap, dar eu cred ca cine stie ce nenorocire nu li se va intampla plozilor nostri din pricina asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cred ca e greu de inlocuit povestea citita de bunic si coltul de paine cald facut de bunica...
Pentru mine bunicii au fost un refugiu si o geamandura atunci cand aveam un conflict cu parintii...
Imposibil de inlocuit de comunitate...

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Mergi la inceput

Eh, io's mai optimista din fire. Si am o chestie, imi tot spun ca fericirea e doar in capul fiecaruia. Nu pot sa am ceva, nu imi mai doresc cu tot dinadinsul. Asta dc. stiu ca nu se poate si nu se poate. Dc. fac un fix ah, n-am bunici sau n-am casa de 3500 sq ft ma apuca nefericirea. De aia io cu optimismu' si in problemu' asta. In viata nu poti sa le ai pe toate.

Mergi la inceput