Mamici ian-febr. 2004 - (7)
Raspunsuri - Pagina 14
calibra spune:
helen analizele le-am facut in buc la medicover, am ajuns acolo datorita faptului ca am avut niste probleme la inceputul sarcinii si medicii de aici habar n-au avut ce am si pt ca am 30 ani si-am inteles ca riscul e mai mare dupa o anumita varsta ca bebe sa aiba probleme .
Misa spune:
Draga Helen,
Eu am facut doar analizele uzuale, HLG, pentru depistarea anemiei, Ca, Mg, si binenteles urina, Astea le-am facut in prima luna , apoi acum, la 17 sapt. La Rh- am facut si titlul anticorpilor care a iesit absenti la 3 luni si sper sa iasa si la 5 si la 7 luni. SPEEEER !!!
Nu are rost sa te stresezi atat, nici medicii nostri nu-s pe de rost. In functie de ce acuzi ca te doare, intuiesc daca ai sau nu nevoie de analize suplimentare... Dr mea de familie, este matusa mea si cred ca nu m-ar lasa tocmai pe mine si bebe sa riscam inutil, daca ar fi ceva, nu? Mi-a spus sa maninc tot ce-mi place, dar nu excesiv de sarat, multa brinza de vaci si fructe, pot bea si-o gurita de cafea ca am tensiune mica 10,6,
sa las tigarile(beleua mea), si cam atit ca alte vicii n-am. C-o sa ma mai doara si burta uneori, de la ligamentele care se intind cind creste bb, capul de la hormonii de sarcina, dar sunt niste chestii normale. Ca pot sa iau prenatale si Ca imi va da din luna a 6-a. Pentru ca-s putin anemica imi va da Fe.Si-atit!!!
Fetelor, a miscat joi bebe !!!! Doamne, misca cind mi-e foame!Primul meu copil e un mofturos la mincare, acesta o fi mincau ? Ma distreaza gindul! Stie careva care e legatura intre prima oara cind misca si data nasterii? Sau ce informatie iti da ziua cind misca ?
Misucasi bb de 17 spre 18 sapt
Ps. Nu vreau sa ma gindesc la ziua cind voi intra in prenatal (1.12.2003)si nu voi avea de unde sa va mai scriu...
jenelu spune:
Helen,
Eu am facut analizeze din proprie initiativa, pentru ca anul trecut am pierdut o sarcina, in luna a doua.
Doctorita mi-a zis ca nu ecazul, dar daca vreau pot sa le fac, asa ca le-am facut.
Sper ca motivele tale de ingrijorare sa fie doar o alarma falsa.
Multa sanatate si un bebe frumos si sanatos.
Jeni si bebe in a 18-a saptamana
Coryydo spune:
salutare tuturor!
Eu acum am venit pentru 2 zile din concediu (m-a chemat sefu') asa ca sunt foarte surprinsa sa vad ca ne-am inmultit considerabil!
Eu sunt bine, bb e bine si creste, e cuminte (asa cred eu )si in rest toate bune si frumoase!
imi pare rau sa vad ca va stresati! Eu nu am facut analize decat cele uzuale de la inceputul sarcinii!
va pup pe toate si nu va mai stresati ca se supara si bb-ii!!!!!
Corina, 16 sapt
georgy spune:
Fetelor,
Nu va mai stresati! Este ceL mai importatnt LUCRU! Recunosc ca de multe ori intru si eu in panica, pentru ca aud tot felul de cazuri ce au sfarsit prost, dar trebuie sa mergem inainte! Este pacat sa ne facem atat de multe griji, cand nici macar nu stim ce implicatii au asupra noastra, dar stim ca nu sunt bune pentru BB-ii nostrii! Schimbati doctorii! Eu sunt acum la dr. Niculescu de la Giulesti care este un super doctor, dar mi se pare ca nu ma ia in serios mereu, motiv pt. care voi mai incerca si in alta parte! Mai bine mai multe pareri, decat una singura si aceea proasta! Prietana mea a stat in pat de la 4 luni pana la 7 si cand s-a dus sa consulte un alt dr., i s-a spus ca totul este OK, ca trebuie sa se miste, sa fie activa, nu sa stea in pat! Si asa a facut... Acum are un super copilas!
Eu, luna de luna fac analiza de listeria, care este periculoasa ptr. BB, dar traiesc cu speranta ca totul va fi OK, pentru ca ne dorim mult acest copil si il vom avea!!! FITI OPTIMISTE! Fina mea a nascut 2 copii (ultimul are 3 saptamani), are caine, a facut 2 ecografii si totul este OK!!! Nu a facut decat analizele uzuale si atat!!!
Vreau sa mai aud si de bine, din partea voastra, ca doar nu ne indreptam spre sfarsitul lumii! Avem nevoie de optimism!
Pupici,
Georgy.
Lala26 spune:
Salut tuturor burticilor si bine ati venit celor noi !
noi suntem ok si crestem, crestem...avem aproape 20 de saptamani (am fost la doctor saptamana trecuta si ne-a spus ca aveam 19 saptamani atunci). S-ar parea ca vom mai avea un baietel !!! Dar doctorita nu a garantat 100%, asa ca vom vedea la sfarsit....
Sanatate maxima la mamici si bebici!
, ~20 saptamani
Helen spune:
Mai fetelor, daca pana acum v-am batut la cap cu diverse mici temeri sa stiti ca am facut-o datorita faptului ca am pierdut o sarcina anul trecut si in situatia asta nu mai esti asa...nici nu gasesc cuvantul...deci mai ai si temeri! Altfel eu ma simt bine in general si sunt linistita dar ma mai apuca si cate un stres cateodata!
Dar acum chiar va rog sa imi spuneti si mie daca ati patit ceva de genul asta: de vreo 3 sapt ma doare piciorul stang, aproape intre picioare...am senaztia de ligament intors, cum sa zic..ca atunci cand dormi cu capul stramb si ti se suceste ceva pe acolo...si in loc sa ma lase, de cateva zile ma doare tot mai rau ca aprope schiopat cand merg...pana acum simteam doar cand ma intorceam in pat ... oricum mai rar ma deranja! Am mai intrebat pe una alta si multe zic ca au avut dureri ba de picior, ba de sold si spun ca ar apasa sarcina pe un nerv... nu stiu daca este o explicatie plauzibila si de fapt asta conteaza mai putin, pe mine ma intereseaza sa nu fie ceva mai grav, sau este ceva care se mai intampla pe parcursul sarcinii?!
A mai patit cineva? trebuie sa merg oare la dr, nu vreau nici sa par caraghioasa dar nici sa foloses vre-un unguent care sa fie nociv sarcinii?
Va multumesc mult!
Helen - sapt 17
Scuffy spune:
draga helen,
credeam ca nu exista femeie gravida mai agitata sau la fel de agitata ca mine, dar iata ca tu poate ma si intreci...hehehe.. nu ti-o zic in nume de rau, dimpotriva, te inteleg perfect si asta e caracterul si personalitatea fiecaruia, n-ai ce face. mi-ar fi placut si mie sa fiu mai linisita, dar n-am ce face. cateodata incerc sa ma lupt cu mine, sa stau mai calma, sa nu pun raul inainte...
referitor la analizele pt. depistarea defectelor, pe mine doctorul m-a intrebat daca vreau sa le fac, caci nu erau acoperite in mod normal de asigurare si costau in plus, asa ca m-a intrebat, dar el nu mi-a recomandat in vreun fel sau altul. a fost decizia mea, si te-as sfatui si pe tine sa le faci. nu te gandi ca ti-e frica ca vor iesi rau. chiar daca ies rau, un f. f. mic procent se adevereste a fi real, restul sunt alarme false, si iti vor face eventual alte analize. eu nu stiu si nu ma pricep prea mult, nu stiu de ce ai pierdut tu prima sarcina si ce implicatii poate avea asupra urmatoarelor.
in legatura cu durerile de picioare, spate, oase, sunt normale cred. asa mi s-a spus si mie, si eu patesc la fel. este din cauza ca uterul se mareste si apasa pe oase. si eu am dureri in solduri, spate, etc.
nu te mai preocupa asa mult, du-te si fa-ti analizele...
numai bine si succes,
scuffy
Helen spune:
Draga Scufy, nu stiu cum reusesc sa par atat de agitata mai ales ca de cand sunt insarcinata sunt mai putin agitata decat inainte...este adevarat insa ca din fire sunt mai colerica, vorbesc mult... nu stiu daca si cu rost...dar ma straduiesc ... a... si vorbesc si f repede! Asta nu inseamna ca pun raul in fata, dimpotriva aspectele negative le privesc chiar detasat, atat ca, legat de sarcina privesc de data asta lucrurile mai realist...am mai spus... anul trecut am primit vestea ca sarcina s-a oprit in evolutie ca pe un soc teribil caruia abia i-am facut fata...desi sunt tare din fire....tocmai ptr. ca eram prea fericita si nu ma asteptam absolut de loc la asta! dar nu imi place sa vorbesc de sarcina aia...vreau sa o uit ptr. ca acum am la ce ma gandi! Si culmea nu ,,simt'' ca ar trebui sa fac analize suplimentare ... nu stiu cum vine asta...poate de aia parca vreau sa ma conving pe mine insami si sa ma trimit la analize cand aud ca la unele ar putea fi probleme... mai ales ca am si spina bifida intr-o forma f usoar banuiesc, ptr. ca aproape nu ma deranjeaza de loc! De asta spun: ma simt prea linistita ca sa imi caut motiv de stres.
Poate ca ar trebui sa imi spun astea in gand si sa nu le scriu pe forum aici...doar ca stiti cum e...parca te simti mai bine cand vorbesti cu cineva si doar de asta suntem aici sa ne bucuram impreuna ptr. vestile bune dar sa ne si sustinem la nevoie...sau pur si simplu sa ne eliberam de anumite ganduri care ne trec prin cap... ce sa-i faci eu sunt mai extrovertita!
Si legat de durerea respectiva, eu am descris-o cat am putut de bine mai sus ... nu-i vorba de obisnuitele dureri de picioare sau de spate!
Ps: am zis ca vorbesc mult dar vad ca daca ma puc si scriu mult... si ce-i mult strica! ( Scuffy, pana la urma l-ai simtit sau nu pe bb maiscand?)
va pup
Helen - sapt 17
Scuffy spune:
draga helen,
am inteles unde ai durerile, dar se transmite in corp datorita uterului care s-a marit si apasa. cel putin asa mi-au spus si mie.
eu l-am simtit cred ca pe bebe (e fetita!!!), acum 2 nopti prima data, cand dormeam pe burta, numai asa il pot simti. tare la eco era tare tare hiper, se misca intr-una si sper sa nu-i transmit din agitatia mea...
eu nu prea stiu ce inseamna spina bifida. stiu ca mi-am facut analizele pt. asta. habar n-am cum se manifesta. dat tu spui ca o ai intr-o forma usoara? in ce consta? scuze ca sunt cam ignoranta. eu in afara de problemele legate de somn practic nu am altele (in sarcina) si d-asta nu prea stiu. daca te simti mai bine sa nu le faci, e ok. dar de ce sa nu le faci?
scuffy