bebelusi din aprilie 2003 (5)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

bine ai venit ange.
saso, andreea ana, daca medicii/moasa voastra zic sa nu incepeti diversificarea eu zic sa-i ascultati pe ei, nu pe noi.as fi tinut-o si eu pana la 6 luni pe lapte, dar sara n-a mai vrut lapte de al meu de la 4 luni, asa ca am fost nevoita sa incep diversificarea la fix 5 luni ca laptele formula nu mai era destul. laptele matern ii tine si de sete si de foame si atata vreme cat iau in greutate si sunt vioi eu zic ca nu are sens sa incepeti diversificarea. plus ca laptele matern contine si anticorpii pe care copilasii nu pot sa si-i faca singuri pana la 6 luni. explicatia pe care mi-a dat-o doctorita (si nu zic ca pediatra mea e sfanta, dar am incredere in ea) cu laptele este ca tubul lor digestiv nu e bine format pana pe la 5-6 luni si orice aliment in plus e ca un cuiut. ma rog, fiecare pediatru cu metodele lui. eu spun sa mai aveti rabdare cateva zile, ca nu mai e mult pana fac 5 luni si e pacat de lapticul vostru.
distractie frumoasa la botez, andreea-ana. sa ne povestesti si noua cum s-a comportat anais, ca deja e o domnisoara acum.
de-aia nu prea ti-am mai auzit gurita, cary, ai fost plecata. ma miram eu cum poti sta atata departe de calculator. i-a prins bine lui axeluta plimbarea? nu ti-a venit sa mai ramai pe acolo, ca eu tare as mai fi stat la moldova macar cateva saptamani.
sara a inceput sa se mai joace si singura, drept pentru care am inceput sa am si eu putin mai mult timp. la 5 luni avea 7,3 kg si 66 cm.
pupici ca a inceput simfonia

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

ok mihulet!

iti multumim! Ai dreptate, dar sti cum sint mamele.. si acum mi-e frica sa nu fac ceva fals! De aia v-am intrebat daca v-au dat copii vre-un semn! Pe nathalie n-o las o clipa singura, in afara de cind doarme, ca am vazut ca se odihneste mai bine-n cuibusorul ei decit linga mine in pat! De vioaie e vioaie si jucausa! n-am de ce sa ma pling! Mi-e draga ca lumina ochilor, mai ales ca ne-am chinuit atita pina am ramas insarcinata! pina nici cu mama nu pot s-o las, nu ca n-as avea incredere...nu stiu de ce,trebuie sa fiu eu linga ea!
va multumim inca odata! si tie si Sarei! e tare dulce!

Pupici !
ps
voi cind i-ati facut gauri in urechiuse? astia de aici nu te lasa pina la 6 ani!! nu stiu ce sa fac! si mie mi-au facut la maternitate inaine sa plec cu mama acasa!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Pt Saso. Draga mea, si tu si bebica ta sunteti norocoase ca ai lapte indeajuns. Si eu mi-as fi dorit mult sa pot alapta exclusiv pana la 6 luni dar n-a fost sa fie. A trebuit sa completez cu formula pt ca bebe al meu nu se satura doar la san si ajunsesem sa-l alaptez din ora in ora aproape, plus ca el cand e flamand nu are rabdare la san deloc. Acum ii dau formula cam de doua ori pe zi, si cerealele le-am inceput la 4 luni si o saptamana, cateva lingurite la o masa(doua in total). Si la san bea bineinteles, ca nu ma las eu cu una cu doua, il pun cat de des se poate, doar daca imi refuza sanul atunci ii dau formula putin si iar inapoi pe tzitzi. Mai reusesc sa-l pacalesc asa.
Diversificarea se incepe mai devreme pt bebeii hraniti pe lapte formula, dar pt cei hraniti exclusiv cu lapte matern nu e necesar mai devreme de 6 luni. Asa ca asculta-ti moasa, stie ea ce stie.

Andreea, de ce nu incepi diversificarea cu cereale, step 1? Noi am inceput cu cele de orez de la Nestle si pot sa-ti zic ca au avut un succes terbil. Plus pe aici sucurile se recomanda abia dupa 6 luni. Banuiesc ca vrei sa incepi diversificarea pt ca nu se satura doar cu laptele tau sau cu formula.
Sa ne pove si noua cum a fost la botez.

Cary, tu ai inceput deja cu lapte de vaca? Sau e vorba de lapte praf?
Mai eu cu soia nu m-as omori sa-i dau, s-au facut ceva studii si cica nu e bun pt memorie. Si pe mine m-a socat cand am citit dat fiind ca vreo doi ani jumate am fost vegetarina si cam de acolo imi luam eu o buna parte din proteine.

Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns issabbella spune:

Ati uitat si de noi: DELIA- 19 APRILIE...e adevarat ca nu am mai intrat de multisor, dar am revenit si nu am de gand sa mai plec deci nu mai scapati de mine..ma bucur din tot sufletul ca bebeii vostri sunt bine....am vazut ca la unii le apar dintisorii...si eu care am crezut ca e prematur sa ma gandesc ca Deliei i-ar iesi dintii cu totul ca totul indica asta...balutele, pumnisorii in gurita....
Mai citesc ce ati scris si apoi va mai intreb si eu cate ceva...
Va pup dulce pe toate si pe toti bebeii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns issabbella spune:

Ok , am terminat de citit si vin intrebarile....am vazut ca majoritatea ati inceput diversificarea...si am mai observat de asemenea ca bebelusii care au baut lapte praf incep mai repede.
Eu i-am dat Deliei Humana pana la 2 luni si fiindca avea un scaun tare ciudat, adica verde inchis ...si a tinut-o destul de mult , am trecut-o pe lapte de vaca.
Nu am avut nici un fel de probleme cu ea ...nu a facut diaree , iar acum avem 2 luni si jumatate de cand bem lapte de vaca si totul e ok.....asa zice d-na doctor...
Eu am inceput diversificarea de cand a facut Delia 4 luni...si am inceput sa pun in lapte banane, gris, biscuiti, pepene galben...bineinteles treptat...iar acum papam lapte cu gris si danonino, supa si lapte cu banane....
Fetelor am si eu o intrebare...stiti ceva de gris? Eu am intrebat-o pe docotorita si mi-a zis ca nu -i face nici un rau cat timp nu ii dau zilnic...voi ce stiti?
Maine ii fac o supica cu morcovi , patrunjel si dovlecel dar nu sant sigura ca o sa-i placa.si am auzit ca pot sa-i dau si ou fiert moale....voi ce spuneti?
Va pup si sanatosi si cuminti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Buna mamici si bebici,
Ma bucur ca citesc lucruri minunate despre bebelusi si urez bun venit printre noi noilor mamici si bebici.
Cary, tu ma uimesti pe mine, eu nu stiu de unde ai tu atata energie sincer, te admir pt. felul in care iti cresti si iti ingrijesti cei doi copilasi.Felicitari!
Acum sa ma laud si eu cu bebita mea, la capitolul mancare stam bine, mancam mar cu biscuite, banana cu biscuite/branza, pireu de cartofi cu branza, iaurt natural cu biscuite, supica de pui/legume, danonino si sucuri naturale: portocala, piersica, mar si bineinteles lapte praf dar grasute nu suntem deloc pt. ca la capitolul somn nu prea ne laudam, ziua nu prea dormim 2-3 ore adunate in schimb noaptea dormim bustean, dimineata ne trezim la 7-8. In rest agitatie pe capul ei toata ziua, nu prea vrea sa mai stea culcata, vrea in fundulet, rade in hohote cand ma stramb la ea, cand este pe burta parca inoata da din picioruse si ridica funduletul in sus, este tare haioasa si imi este tare draga.
Atat, mai ne laudam si alta data.
Sanatate si sa auzim numai de bine.
lili & daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

a mai trecut o noapte alba...m-am culcat la 1.30, dupa ce am convins-o pe alexutza ca totusi e bine sa pape macar 100 mll lapte cu fainos...la 3 trezireeeeeeeeeeaaaaaaaaa!!! o portie buna de san, caci altfel nu avea de gand sa taca, iar vrajeala cu ceaiul sau cu apa nu tine...la 4.15 trezireaaaaaaaaa, alta portie de tztzi, la 6 trezireaaaaaaaaaaaaaaa,iarasi la fel, la 8 trezireaaaaaaaaaaaaa si mami s-a saturat pana peste cap si a pus-o in carucior si a trimis-o in bucatarie. de maine alexutzei i se va amenaja dormitorul ei si pa pa bebe in camera ta!!!!
suntem zombi si eu si marcel, iar ea doarme ca un ingeras acum...ma gandeam la un moment dat sa ma duc si sa ii tip la ureche:), dar ce rezolv??? ma razbun pe un bebe de 5 luni?

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

NU ii dau inca lapte de vaca.
La inceput pe langa san i-am dat PRE HUMANA care era super vitaminizat si a luat foarte mult in greutate,iar la 4 luni l-am trecut pe lapte praf VITALACT.
Am ramas socata cand am citit despre SOIA,caci pana acum auzisem doar lucruri bune,iar doctora pediatra din Satu-Mare e o vegetariana inraita si super documentata la acest capitol.
In tot cazul cu siguranta soia e cea mai sanatoasa dintre carnuri asa ca.......
Aseara l-am pus pe Axel in premergator si eu pe langa el binenteles.
A stat aproape 30 min.dar sustinut de mine,era tare incantat,iar Rebecca pe langa el radea in hohote ca l-am pus pe BB in masinuta.
Axel nu vrea sa stea in fund,mereu isi duce piciorusele in gurita si de cate ori are ocazia se incordeaza sa stea in picioare si se tot bataie de parca e un arc.
Inca nu am intrasnit sa-i dau iaurt sau Danonino deoarece am citit subiecte pro si contra.
De cate ori ii aduc ceva in canita Axel face ochii mari si cand vine lingurita casca o gura de parca vrea sa ma inchita.
Ce pacat ca nu pot pune filmulete scurte ca sa vedeti ce haios e,poate in curand se va lucra pe aceasta tema cu filmuletele.
Va pupam,copii sanatosi,voiosi si mancaciosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Ariel eu sunt o mamica de mai cu un bebe care nu a luat in greutate si care se trezeste noaptea. Asa ca te inteleg prin ce treci. Dar nu am mai ras de mult atat de bine cum am ras la ideea ta cu tipatul la urecea Alexutei.
Stiu ca ai avut ceva probleme cu hranitul insa la mine de cateva nopti merge daca ii dau lui bebe dupa san formula in completare. Si asa se trezeste doar o data pe noapte nu cum facea pana acum de ma capia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dy spune:

Buna fetelor! In sfarsit reusesc sa prind si eu un pic de timp liber sa vad ce mai faceti voi si bebelusii vostri. Vad ca sunteti bine, sanatosi, voinici, unii v-ati intors din concedii, altii sunteti pusi pe mancare, Emi ma uimeste cu batutul din palme. Sincer am incercat si eu dar nu prinde…poate trebuie sa insistam vreo luna. In schimb Cezar canta…inainte sa adoarma, cat de obosit ar fi, el canta (ingana ceva acolo, dar ii iese tere frumos. Eu il legan si el canta. Asta pentru ca l-am leganat si i-am cantat eu de la inceput.) Noaptea tot cu noi in pat doarme. Acum l-am leganat pe perna si l-am pus cu perna cu tot in patutul lui.
De mancat, am inceput si noi diversificarea pe la 5 luni si 1 sapt., insemnand ca i-am inlocuit masa de la ora 10 cu un piure fe fructe. I-am dat si mancarica la borcanase, care i-a placut tare mult, i-am dat si mar cu biscuite, care de asemenea i-a placut la nebunie(dar am renuntat vazand cate E-uri contin biscuitii). Acum ii dau piure de piersici, sau de mango. In rest numai Titi, si ii merge tare bine. Are 8 kg, iar pe 15 sept. Face 6 luni. Este un barbatel…
Am fost si la mare, unde s-a comportat extraordinar si i-a placut teribil.nu ne-a facut nici o problema.i-am luat cadita, aparatul pentru facut mancare, si o valiza mai mere decat a noastra cu hainute. Tot porbagajul era plin de lucrurile lui…
Eu am inceput da tin un pic de dieta si sa beau f. multa apa pentru a mai da un pic de kg. Jos. Am dat 2 kg. saptamana asta.
Voi le mai faceti baie zilnic la copilasi? Noi facem baita pe cap o data la 4-5zile, iar pe corp la 2 zile. Bineanteles zilnic, dupa caca, spalam bb-ul.
Bb sta foarte bine in fundulet si se joaca cu jucariile, se intoarce ca un titirez de pe o parte pe alta si face turul patului, cand ii dau papa sta in scaunelul lui, dupa care intinde manutele sa-l iau in brate, iar cand il iau scoate un oftat ca si cum ar zice”mai aveai de gand sa ma lasi mult acolo?”. Orice jucarie i-as da, daca am telecomanda sau telefonul in mana, pe alea le vrea ..si face un scandal…
Ariel si eu aveam probleme cu bb cu somnul…de fapt am si acum, dar eu de prea mult drag, lene, comoditate, etc., l-am luat in pat cu noi dse la varsta de 2 luni. Prin urmare acum doarme cu noi si suge toata noaptea. Adica. La 10 seara se culca …leganat pe picioare. La 11,30 titi, pana la 12. La 2 titi, la 5 titi, la 8 titi. Si la 9 30 se trezeste. Pana la 11,30 se joaca, la 10 ia masa (piure de fructe). La 14,30 se trezeste, la 15 papa titi, si mai papa titi pe la 18. deci in cursul zilei nu prea papa. Noaptea in schimb ma inebuneste, dar doar ii bag titica si atat, nu ma mai dau jos din pat etc. asa lui ii merge tare bine si se simte si protejat si la caldurica. Daca l-ati vedea cum cauta titi noaptea cu ochii inchisi si aproape adormit…ma cauta prin tot patul si daca nu ma gaseste in 2-3 minute incepe sa maraie.
Si inca ceva… AVEM POZE NOI.
Va pup dulce pe toate.

Dy - mami de Cezar si sotie de Danut

http://community.webshots.com/user/dienuta101

Mergi la inceput