bebelusi din aprilie 2003 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
Cary spune:
Calciul lactic se administreaza astfel:
Pastila de 500mg se imparte in 4
Un sfert se da dimineata si un sfert seara timp de 5 zile,in a 6-a zi se face in fund vitamina D2 si se continua cu pastilete de un sfert pana cand face BB 10 zile de calciu.
ATENTIE!!!!
Acest tratament se face cu 10 zile inainte de orice vaccin.
mamamariana spune:
M-am cam luat cu treburile si problemele si uite ca nu am mai reusit sa scriu mare lucru...
Emi a implinit 6 luni si s-a facut o fetita mare din toate punctele de vedere. Papam destul de binisor de toate in afara de laptic. Noroc ca am trecut repede pe altele si bem laptic doar dimineata si seara. Ce papam? Aproape orice... supite de legume, cu carnita, pireuri variate cu outz, carnita sau ficatel, am incercat si iaurtul de cateva ori, fructe multe (astea ne plac cel mai tare - in special marul) si din cand in cand cate un biscuite.
La motor suntem puternici: stam in funduletz bine, ne si jucam din pozitia asta cu jucarii, si ne chinuim cu mersul in patru la care iese ceva-ceva, dar mai mult ne taram ca o rama. Oricum, avem ceva viteza... pana se duce mama in camera de alaturi, noi suntem la marginea patului .
Mai nou, am inceput sa dansam... habar nu aveti ce mult ne place muzica si daca nu ne batzaie mama, ne batzaim singurele.
Azi nu am iesit din casa din cauza de ploaie asa ca in seara asta ne-am cam marait la culcare... speram ca maine sa fie soare.
Pupici,
Mamamariana si bb Emi
mihuletu spune:
am vrut si eu sa va scriu, dar plange sara de singuratate... scriem mai tarziu.
multi pupici
www.sara.haihui.ro
mihuletu spune:
ce voiam sa va scriu de mult:
copilul Pestisor (19.02 - 20.03)
Acest copil sensibil cere multa blandete. Prin blandete si bunatate, ti-l poti face usor prieten. El se va gasi in permanenta intr-o lume a viselor si va aveea o imaginatie uluitoare. ESte timid si nepretentios. Cu toate acestea, fetele nascute in zodia Pestilor invata in timp sa se foloseasca de sensibilitatea si timiditatea lor si sa-i castige pe barbati cu gratie si istetime.,
copilul Berbecut (21.03 - 20.04)
Micutul Berbec, fiind un semn de foc, va fi dinamic, pasional si deosebit de creativ. Insa ceea ce isi doreste mai presus de orice este sa castige atentia parintilor sai, deoarece are nevoie sa fie iubit neconditionat. Din acest motiv va face totul ca sa fie remarcat, dovedind o spontaneitate debordanta. Isi traieste emotiile direct si va va iubi cu toata ardoarea care-l caracterizeaza. Berbecii pot fi buni manageri sau sportivi.
copilul Tauras (21.04. - 21.05)
Copilul nascut in aceasta zodie este incapatinat si hotarat. Micutul taur se va transforma usor intr-un copilas calm si dulce, daca este inconjurat de afectiune si se simte in siguranta. Este foarte sensibil, cu un puternic simt tactil. De aceea va fi intotdeauna fericit cand este tinut in brate. Fiind un semn de Pamant, ii va placea sa fie intotdeauna cu amandoua picioarele pe pamant. Poate deveni bun economist, finantist sau expert.
cred ca am acoperit toate zodiile perioadei noastre.
mama, face friptura asta de la parter si-mi gadila nasul niste arome... iar eu sunt la cura de slabire:((
puisoara mea dulcea sara nu mai adoarme seara cum ne-a obisnuit de pe la 8.30 ci pe la 12.30 - 1 noaptea. nu vrea in patutul ei, ridica capsorul si se uita atat de miloaga la noi s-o luam intre noi, ca izbucnim in ras, chestie care se soldeaza cu inceputul plansului la ea. normal ca nu rezistam si o luam langa noi si incepe vorbaraia si... adio somn. e cam agitata si observ ca are nitica febra. sa fie din cauza dintisorilor? cum imi dau seama mamici cu dintisori daca asta e cauza... i se inroseste si gingia? la fel e foarte agitatata cand imi vin rushii - probabil nu mai miros la fel si sunt si eu stresata si nervoasa. sensibiloase mai sunt minunatiile astea mici.
mai nou a inceput si ea sa mearga de-a busilea. isi ridica funduletul ala haios, isi traga piciorutele sub el, se ridica in manute, penduleaza in laterale si apoi se impinge in directia in care doreste sa avanseze. si de obicei tinta ei e telecomanda. la care nu apuca sa ajunga ca i-o luam si i-o mutam in alt capat al patului. si iar incepe chinul si... parinti sadici, ce mai.
www.sara.haihui.ro
Cary spune:
Numai in lumea viselor nu se afla si mama lu'pestisoru si sa vezi ce timid e saracul cand da un tipat,de aude tot blocul ca mami nu e gata cu mancarea.
Si ieri si azi am iesit la plimbarica si sa vezi ce ochi mari a facut BB cand a vazut umbrela,oare ce-o fi in capul lor cand vad atatea obiecte noi?????
E tare neastamparat,mereu cere ca el sa fie in centrul atentiei,daca nu pune placa cu tipatul.Mai in joaca ii trag cate una la fundulet si sa vedeti ce mutrita incruntata are si se rasteste la mine.
Cand face kk il intreb:Ce-a facut baiatul? iar pe el il apuca rasul de parca:Ce nu stii ce-am facut?
Ieri i-am facut pireu cu o feliuta de parizer cu soia,sa vedeti voi ce casca BB gura de foame.Dormise dupa amiaza de la 12 la 18 si la 18.20 s-a adus castronul cu pireu,era asa de infometat ca incerca el sa prinda lungura si s-o bage in gura,era tare dragalas,sper s-o tina tot asa.
Nasol stau la capitolul somn,deoarece seara nu vrea sa adoarma pana la ora 00.00 si ce ma fac ca pana acum fu vacanta dar acu trebe sa ma trezesc,s-o imbrac pe Rebecca si s-o coafez pentru gradi.O sa fiu chiauna de somn,mai ales ca nu pot dormi dupa amiaza,oare cand am sa recuperez orele nedormite???
Voi la ce ora va culcati bebelusii???,dar sa si doarma tun pana dimineata la 8.00?????
Cary spune:
Credeam ca ploia va face sa sbharniie site-ul si s-o punem de sedinta dar vad ca m-am inselat.Dupa atatea zile de muratura sa speram ca se indreapta vremea,caci mie una mia ajuns.Nu ca n-am fi iesit din casa,dar sa cari 8 kg intr-un rucxan timp de o ora jumatat,zau ca mi-a ajunse.
Azi am foat la doctor sa-i fac lui BB si mie o vitamina D injectabila,caci buvaliba n-am gasit,deoarece era a6a zi de calciu lactic.
Intru,spun ce vreau si stupoare nu se poate!
Eu de colo,nu-i probleme de siringi ca le am la mine!
Asistenta:Avem cunostinta ca lotul de fiole de vitamina D este compromis,deoarece saptamana trecuta am facut la 2 bebelusi si li s-a facut o asa-zisa basica cu puroi,drept urmare au ajuns la chirurgie si au intervenit cu bisturiul pentru extirpare totala.
Am ramas poza,caci asa ceva nu doream sa patesc nici eu,nici BB.
Acum ne-a dat Vigantolette 500,Fer-sol si Calciu gluconic.
Vreau sa stiu daca ati dat copiilor vostrii asa ceva?
Si daca tot am fost la doctor am facut si vaccinul de 6 luni,chiar daca facem de-abia vineri 6 luni.
BB a fost tare agitat aseara,dar in schimb a dormit tun de la 00.00 la 9.30 ,cred ca ma invidiaza Ariel.
Astept vesti de la voi,pe curand.
mihuletu spune:
mi-am scos si eu odoru ieri afara, intr-o pauza de ploaie, si s-a bucurat foarte tare de aerul curat. nu prea stiu cu ce s-o imbrac, ca azi nu e nici frig nici cald si dupa viroza de care abia am scapat suflu si-n iaurt.
si noi ii dam vigantolette, cary, de fapt fluor-vigantolette pastilute, care ii plac foare tare si ii mai dam si fier Hausmann (parca asa se scrie) cate 6 picaturi pe zi in doua reprize. Calciu ii bag doar lactic in branzica pe care i-o fac, nu stiu daca e echivalentul calciului gluconic. Tu i-ai facut zilnic lui Axel vitamina D injectabil?
Sa ne mai spui cum se manifesta puisorul de la vaccin, ca numai maine nu-i poimaine:((.
PUpici
www.sara.haihui.ro
Cary spune:
Cura de calciu lactic se face timp de 10 zile,din 2 in 2 luni,iar in a6a zi se face vitamina D,dar acum nu am facut-o din motivele de mai sus.
Ma intreb ce incredere sa mai am in medicamente daca se pune problema la fiole?????
Mi-e si teama sa mai folosesc,caci maine,poimaine auzi ceva si despre altele.
Mihaela te rog spune-mi,cate zile ii dai Vigantolette 500,se face vreo cura ceva,sau in fiecare zi cate una????
mihuletu spune:
cary, ii dau una pe zi - pentru combaterea rahitismului, la masa de la amiaza, dizolvata intr-o lingurita cu putina apa. asta e totuna cu vigantolul, numai ca e sub forma de pastilute.
pupici
www.sara.haihui.ro
lexi spune:
Salut, fetele
Si pe la noi ploua, numai ca in zona asta e ca a doua natura, asa ca ne-am obisnuit s-o tratam ca pe un membru al familiei, e de-a noastra si-i facem loc in viata noastra fara sa ne intrebam ce facem cu ea cand vine.
Bebelinu' pare ca doarme mai bine pe ploaie sau poate e doar foarte respectuos cu durerea mea de cap pe vremurile astea, ca nu da semne de trezire deocamdata (e 9 jumate dimineata). Programelul lui de somn vad ca si l-a facut singur, nu l-am ajutat deloc, ba pot spune ca l-am incurcat de cateva ori si el tot si-a revenit: se trezeste dimineata la 8.30, sta treaz vreo 2 ore, dupa care ma face sa inteleg ca lui i-ar sta tare bine in patut, prin urmare ne retragem iar la dormitoare, unde ne odihnim pana la 1.30. Repriza de joaca prelungita, iar la 3-3.40 o punem iar de-un somnic, de data asta scurtissim, vreo 40 de minute. Mai tragem unul spre seara, de juma de ora, maxim 40 minute, iar cel de noapte incepe in jur de 10.
Acum e o exceptie, ne incurca ploaia asta si ne da programul peste cap. Da' mami se bucura, ca a mai reusit si ea sa deschida computatorul si sa manuiasca doua-trei cuvinte.
Vorbeati de fier; eu i-am dat o perioada scurta Tri-Vi-Sol, insa am incetat si acum il ia foarte rar, pentru ca am constatat ca nu-i place deloc, il scuipa pe tot de cum i-l bag in gurita. In plus de asta, miroase ingrozitor, de parca i-au ruginit gingiutele, asa iz vine din gurita lui. Ca sa nu mai spui ca pateaza hainutele ingrozitor, n-am reusit sa scot cu nimic urmele lasate.
Insa ma execut eu cu doza necesara de fier, chiar ceva peste, ca sa-si ia si dumnealui portia din lapticul cel de toate zilele.