Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Sigur ca nu-i ajuta pe maidanezi cu nimic dar cit de bine ii face sa se simta pe iubitorii de animale...priceless!
Sa iubesti oamenii cere timp, energie si dedicatie si mai ales dovezi.
Sa iubesti un animal e mult mai simplu, ii tragi una in cap-in 5 minute se gudura pe linga piciorul tau, il lasi nemincat-nu te piraste la vecini, n-ai chef de el il incui in baie, nu trebuie sa faci conversatie, nu trebuie sa tii minte emisiunile favorite si ziua de nastere, nu te intereseaza rudele lui, iar daca ii aduci sunca favorita iti va fi recunoascator vesnic, te asculta cu admiratie cind cinti fals si poti sa-i citesti din Sandra Brown 14 zile in sir. Daca nu te supara sa stergi bale de pe canapele ti-ai asigurat stima, respectul si admiratie pentru 25 de ron pe luna.
Animalul e omul ideal pentru cine nu vrea sa aiba de-a face cu "the real thing",
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Da , Andrada , de asta iubim noi animalele , ca suntem egoisti si incapabili de a iubi un om
Tu nu-ti dai vreun avertisment? Ca dom'le , ne-ai jignit pe toti .
In fine , din moment ce tu poti sa "iasti" ideea de a omori toti cainii , nu ma mir de ce iti este ATAT de straina ideea de a IUBI un animal. Dar daca tu nu intelegi ce inseamna , nu-ti face griji ca sunt alte persoane care nu doar inteleg , ci si iubesc.
Si nu iubesc "tragand" una sau mai multe in cap , sincer , asta intelegi tu prin iubire? Ca eu sunt stapanul si cel care primeste dragostea e sclav si bataie de joc? Trist.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Inca ceva , vad ca nu s-a citit prima oara : nu se stie ce a omo0rat fetita, se presupune ca sunt caini , desi nu este nici o haita acolo.

Iar in legatura cu faptul ca in Romania nu sunt orfelinate si azile, cum spunea Andrada , este o mica diferenta intre a nu fi , si a fi dar nu puse la punct.
Iar daca tu doresti sa omori toate animalele dar te plangi ca nu sunt orfelinate si altele , eu propun sa ne miscam toti fundurile de activisti , inclusiv tu , unii pt. animale , iar altii pt. orfelinate.
Uite , eu u spun ca trebe sa macelarim toti batanii si copiii ca sa ajutam animalele , sunt constienta ca daca fiecare ajuta ce vrea el din ramurile astea se poate face treaba.
Daca unul sta si arata cu degetul si critica adaposturile de animale ca lui nu-i plac , dar nu face nimic pt. oameni pierde timpul de pomana si ii si incurca pe altii.

Eu am incercat sa fac un adapost de animale dar nu s-a putut din cauza unui "mic" detaliu.
Prin urmare, imi ramane sa ajut animalele fara stapani cum pot , adoptadu-le sau gasindu-le stapan ,saajut adaposturile cum pot si sa semnez petitii peste petitii.
Si in timpul asta , culmea! Ajut si oamenii cu ce pot.
Ca nu se exclud unii pe altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

XIO eu iti inteleg dragostea pentru caini. Te admir. Am o intrebare. Esti pregatita sa iei acasa 3-4 maidanezi? Nu de dat sarmale pe geam ma refer - ci sa le oferi adapost permanent, sa ii duci la vaccinare si sterilizare, sa le dai papica cu dragoste si sa scrie pe zgarda lor: Stapan: XIO.

Daca ii iubesti cu adevarat si nu numai propangandistic, ii iei indiferent de spatiul pe care il ai, de ce zice prietenul sau parintii si vecinii. cred ca daca tu faci asta si inca 50.000 din tara, problema e rezolvata.

De fapt ma adresez tuturor celor care nu pretuesc viata unui copil si latra in apararea cainilor. Sper sa nu va deranjeze cuvantul latra - e doar un periorativism care stiu ca nu va poate supara. In umila mea parere, problema Romaniei nu sunt cainii vagabonzi ci plaga de neseriozitate a unei mari parti a populatiei (ramase inca).

Lipsa de implicare reala in contrasens cu hau-hau-itul si rezolvarea partiala si complet eronata a unor probleme de fond. Vezi mamaiele care arunca ciorba acra pe geam si se considera brijitebardot de Romania.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Desprecopii , caini nu pot tine in casa in primul rand pt. ca nu stau singura. In schimb am adoptat pisici de afara, si le-am si gasit stapan la vreo 30 si ceva. Si am si castrat pisici.
Si am si gasit stapan cainilor.
Impreuna cu alti prieteni(de fapt mama unuia dintre ei care e doctorita) , am ajutat catei sa-si gaseasca stapani.
Am vrut sa fac un adapost dar nu se poate.
Am fost la adapostul de animale de la noi din oras , iar acum vreau sa o contactez pe doamna sa o intreb daca doreste sa stranga bani si prin alte moduri.
Am ramas insa f. placut surprinsa cand am vazut ca sunt construite frumos custile cateilor, ca au mancare mai mult decat le trebuie(chiar atunci venise o masina papuc, partea din spate fiind plina de carne. Din toti cei 30 de caini de afara doar vreo 3 s-au repezit sa manance), cea care are adapostul organizeaza targ de adoptii, se incearca ce exista deja in vest si in tarile civilizate.
Am ajuns insa sa fie juliti si aratati cu degetul pana si oaenii care vor sa ajute animalele Culmeeea!

A , iar pt. cine se intreba de ce s-au investit atatia bani dar nu s-a facut nimic: pt. ca cei de la putere au buzunarele teribil de adanci.
Pt. ca in loc sa fie sterilizati si eutanaiati cei bolnavi in stadiul terminal , au fost eutanasiati jumatate , iar ceilalti lasati ca inainte , adica fara starilizare. Era la mintea cocosului ca se vor inmulti din nou si ca au omorat aiurea atatia caini , dar a fost cea mai ieftina solutie si nimeni nu a comentat nimic.
Am citit atunci despre cum erau schingiuti cainii, cum erau lasati sa moara intr-o groapa de gunoi , in agonie.
Pe asta s-au dus banii , si nu pe proiectul initial.

Daca nu va plac cainii e ok , nu toti trebuie sa fie dragastosi cu tot ce misca pe planeta asta , dar nu inseamna ca daca nu va place ceva puteti calca in picioare tot , si nici ca acele animale nu conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

eu vreau sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in primul rind cu chesta urmatoare:
CUM ESTE POSIBIL ca un moderator de pe acest forum sa fie lasat sa se exprime cu atita "aciditate" (parca acest cuvint nu se sanctiona)la adresa animalelor fara stapin si la adresa celor care nu agreeaza uciderea lor "oricum, numai sa-i ucidem".
doamna andrada, instigi la omorirea ciinilor cu otrava de sobolani. ti-a trecut prin cap ca aceeasi otrava poate fi ingerata si de copilul tau? ai idee macar CUM se moare cind te intoxici cu otrava de sobolani?
tot dumneata, doamna andrada, iti permiti cu nonsalanta sa ne faci pe TOTI cei care iubim animalele un fel de handicapati psihic si retardati mintal, niste salbatici si antisociali care trebuie sa cumpere dragostea unei fiinte, cu o bucata de sunca.

TOATE ASTEA vin de la un moderator. poate nu realizezi faptul ca FUNCTIA pe care o detii pe acest forum implica si niste norme morale de conduita. ar fi de preferat sa revii un pic asupra acestui subiect, sau sa te ajute administratorul forumului sa iti amintesti de asta. daca vrei sa postezi lucruri de genul celor pe care le-am mentionat, renunta la functie....e simplu.

si ontopic: majoritatea iubitorilor de animale, care iubesc SI ciinii fara stapin, sint oameni sanatosi la cap. cunosc foarte multe exemple de persoane care aduna de pe strada ciini (si pisici), le duc la veterinar, platesc din buzunarul lor sterilizarea si vaccinurile. tot acesti adevarati iubitori stiu si sa solicite eutanasia pentru un caz sau altul. dar NUMAI EI, numai din buzunarul lor, nu au cum sa rezolve problema, mai ales in Bucuresti. oricum, nu peste noapte. si nu pot lua acasa TOTI ciinii fara stapin.
tot noi, acesti dementi fara acte, sustinem ideea de eutanasie. dar sa fie eutanasie. se gasesc bani pentru atitea timpenii, ar trebui sa se gaseasca si pentru "injectia fatala". imi cer scuze anticipat, dar nu stiu ce fel de sanatate psihica are ala care alege sa dea in cap unui animal, sa il spinzure, sa il omoare in bataie, sa toarne soda caustica pe el etc. SI ASTA se intelege in tarile alea civilizate dupa care tot tinjiti.
apropo....dupa ce ati postat pe aici, unii dintre voi s-ar inverzi sa vada cum traiesc ciinii cu stapin in alte tari. sint MEMBRII AI FAMILIEI. iar in paris (e destul de european pentru voi?) e plina strada de excremente de ciine, si nu stiu daca 10% dintre proprietari se gindesc macar sa le stringa.....
si daca tot vorbim de tari civilizate....poate facem o petitie sa vedem daca statul are voie sa plateasca specializarea si salariul unui psiholog canin care sa evalueze animalele astea. doar in strainatate exista asa ceva...ce ziceti?

poate daca o sa depasim nivelul de "jivinele alea neigienice", epitet adresat in mod egal si ciinilor fara stapin si celor cu stapin, poate daca o sa ajungem vreodata, ca natiune, sa RESPECTAM VIATA, o sa intelegem si de ce solutia este eutanasia, nu "otravirea" cu chiftelele indigeste ale soacrei...

cit despre experientele facute pe animale...nu mai comentez nimic. dar sa sugerezi ca pe toate animalele ar trebui facute intii experimente, este sau nu nevoie, si abia apoi ucise (otravite daca se poate...), este o dovada de sadism si de totala indiferenta si lipsa de respect la adresa "prostilor" care dam bani din buzunar ca problema asta sa se rezolve civilizat.

P.S. am mai participat la discutii pe tema asta. pentru cei care citesc doar ceea ce le convine din postarile celorlalti, repet inca o data: LA ORA ASTA SINGURA SOLUTIE ESTE EUTHANASIA, cu TOT ce presupune aceasta, efectuata prin metode si cu substante admise de forurile internationale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

XIO pisici as tine si eu si am 6 pesti in acvariu si eu acasa.

Problema sunt insa cainii!

Din pacate insa, prea putini sunt ca tine.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

E foarte greu sa iei caini de pe strada, sa ii duciin casa, eu am facut asta de doua ori, cu doi catei fara stapan (erau pui - atentie - daca erau adulti nu i-as fi luat) i-am luat, spalat, vaccinat, tratat, etc - din banii mei de studenta si pe urma m-am chinuit de mi-au iesit ochii din cap sa le gasesc stapan, am gasit in provincie la curte, dar foarte greu. I-am luat e la vreo 2 luni si stapan le-am gasit in cca juma de an la fiecare...acum ... exclus sa mai iau unul, nici poveste. Nu am spatiu, resurse si pur si simplu nu mai pot, am prea multa munca de facut sa mai stau sa mai curat si rahatul de caine de pe parchet. Cainele meu iubit (altul decat aia doi) a murit si eu nu am luat altul... poate cand voi fi pensionara fara treaba...

Si eu m-am jucat printre blocri de n ori cand erammica si nu am avut niciodata probleme cu cainii, acum insa... exclus sa-mi las copilul afara singur...

Andries

Mergi la inceput

Mie-mi place cum pun americanii problema; gasesc cainele, il prind, il evalueaza, e sanatos, daca nu si se poate trata il trateaza, daca e incurabil il eutanasiaza, daca e sanatos ii evalueaza comportamentul, e agresiv rau? eutanasie scrie pe el. e re-educabil? are termen 6 saptamani, nu se reeduca? eutanasie. S-a re-educat sau a fost cuminte de la inceput? Adoptie. Si nimeni nu plange, nu se vaita...e un mod foarte practic de a pune problema...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by XIO

Inca ceva , vad ca nu s-a citit prima oara : nu se stie ce a omo0rat fetita, se presupune ca sunt caini , desi nu este nici o haita acolo.

Asa este. Nici pe Teo Peter nu s-a dovedit cu exactitate ca l-a omorat americanul ala cu masina. Da-o naibii de evidenta...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Eu am batut Parisul la picior 5 zile in cap si n-am vazut nici urma de caine vagabond. Rahati... da, gramezi chiar si de caini si umani.

Andries

Mergi la inceput