Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 48

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by pisigri
cit despre spaima pe care ai tras-o...pina la urma va trebui sa ti-o depasesti. nu zice nimeni sa te duci sa pupi in bot javra cu pricina, dar tot ca sa-ti fie tie viata mai usoara trebuie sa...revii la sentimentele vechi. nu poti sa fii terorizata de cite ori iesi din casa sau din masina...

Altfel spus: daca un caine te-a muscat de-un picior intinde-i-l si pe celalalt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

pisigri,
merci pentru mesaj. daca ar fi dupa mine nu as face nici un fel de injectie, niciodata, pentru ca mi-e iungrozitor de frica de ace.
ai dreptate, nu prea a fost decizia mea ci a doctorului dupa ce a vazut cum arata rana.
capcaunule, am sa rezolv eu cumva problema cu cainele respectiv, voi vedea ce am sa-i intind, in nici un caz celalalt picior ;) hai ca esti amuzant! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Guestus,
sa supraveghezi ciinele nu inseamna sa il iei acasa. si nu am spus-o nici cu rautate nici la modul peiorativ. asa scrie in carte si in prospectul de la vaccinul antirabic. sa-l supraveghezi inseamna sa vezi daca e inca acolo si daca da sau nu semne de boala. iar simptomele de rabie sint foooaaarte evidente, nu e ca si cum ar trebui sa vezi daca ii curg sau nu mucii. asa ca nu vad de ce ai impresia ca traiesc pe alta lume sau ca vin cu idei aiuristice....zau ca nu imi bat joc de nimeni si nu fac misto, am fost si muscata, de un ciine care a murit doua zile dup-aia in conditii suspecte, am facut si faimoasele si temutele injectii in burta, stiu ca nu e o placere...si dup-aia am mai si aflat ca le-am facut degeaba, ciinele murise cu simptome nervoase pentru ca fusese otravit...dar de, pe vremea aia testele de depistare a rabiei durau de iti sareau ochii, nu iti permiteai sa astepti sa afli DE CE a murit animalul cu pricina...

capcaunule,
nu am sugerat in nici un fel ca ar trebui "sa intinda si celalalt picior". doar ca viata este foarte grea in romania de azi daca iti este o frica necontrolata de toti ciinii de pe strada. pur si simplu as vrea ca, pentru binele ei, carmen sa nu ajunga la starea in care tremura ca frunza cind vede un ciine. nici eu nu mai pup in bot orice ciine care imi iese in cale, cum faceam cind eram mica. si mie imi este acum...ma rog, poate nu teama...dar simt un disconfort cind trece pe linga mine o haita de 4-5 ciini. ma intreb de fiecare data "daca le casuneaza acu ceva pe mine??". dar asta nu ma face sa nu mai ies din casa...adica...nu imi este teama de ciini la modul patologic, ca nu stiu cum sa ma exprim mai clar de-atit...

nu sint psiholog ca sa ii pot da sfaturi despre cum se ajunge la starea asta de "nirvana" in ziua de azi. nici nu sint implicata in activitatea de protectie/ridicare a ciinilor din bucuresti. ce stiu despre ASA stiu de pe un forum despre animale pe care activeaza multa lume din bucuresti, care spune ca ASA era destul de prompta, cel putin inainte de legea aia desteapta tare.

dar daca institutiile abilitate reactioneaza cu atita durere-n dos la reclamatii de genul asta, nici nu e de mirare ca populatia romaniei cu putina judecata ajunge la disperare cind e vorba de problema ciinilor fara stapin...

am vazut aseara un documentar filmat in momentul intrarii Aliatilor in lagarele de concentrare naziste. foarte trist, cumplit etc; ideea era ca daca in 1940-1944 se ajunsese la performanta de a ucide si incinera citeva zeci de mii de persoane PE ZI, problema ciinilor fara stapin ar trebui sa fie floare la ureche daca ar exista putin interes, fermitate si o politica de actiune clara timp de citeva luni. si cum la cifra asta nu se poate ajunge decit prin folosirea camerelor de gazare, ajungem la concluzia ca acesti ciini ar fi chiar eutanasiati; monoxidul si dioxidul de carbon sint considerate gaze acceptate pentru eutanasie...dar ma rog...si la faza asta, nemtii sint nemti, romanii nu...

p.s. daca am sunat cinic imi cer scuze. sper sa nu fiu acuzata acum de rasism, tendinte neonaziste sau ca as simpatiza cu ororile care s-au petrecut in lagarele de concentrare....

if you can't say something nice, than don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pisigri, uite ca mai ai un fan care iti admira disponibilitatea, rabdarea uriasa :-) si calmul .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
capcaunule,
nu am sugerat in nici un fel ca ar trebui "sa intinda si celalalt picior". doar ca viata este foarte grea in romania de azi daca iti este o frica necontrolata de toti ciinii de pe strada. pur si simplu as vrea ca, pentru binele ei, carmen sa nu ajunga la starea in care tremura ca frunza cind vede un ciine. nici eu nu mai pup in bot orice ciine care imi iese in cale, cum faceam cind eram mica. si mie imi este acum...ma rog, poate nu teama...dar simt un disconfort cind trece pe linga mine o haita de 4-5 ciini. ma intreb de fiecare data "daca le casuneaza acu ceva pe mine??". dar asta nu ma face sa nu mai ies din casa...adica...nu imi este teama de ciini la modul patologic, ca nu stiu cum sa ma exprim mai clar de-atit...

Anca, tu nu ai fost niciodata muscata de-un caine strain. Altfel ai intelege ca o haita de caini sau un caine agresiv mai solid induc intr-unii din semenii nostri o frica imposibil de inhibat tocmai pentru ca pot omori un om. Daca acesti caini ar fi trait in padure sau pe camp, ok, este teritoriul lor si ne asumam orice pericol cand intram pe acesta sau nu mai intram deloc. In schimb orasul este habitatul omului. Asa cum oricare dintre noi n-ar putea dormi cu usa deschisa noaptea in mijlocul unui oras de frica raufacatorilor, la fel nu poti cere tuturor sa se plimbe senini printre cainii vagabonzi.
Solutia aleasa ar trebui sa fie cea prin care in cel mai scurt timp posibil cainii nu ar mai umbla liber prin oras.

Mergi la inceput

capcaunule...am fost muscata de un ciine...de talie medie de pe strada...tocmai ce am povestit ca am facut antirabice pentru ca la doua zile dup-aceea ciinele a murit in conditii suspecte...

si...ce vrei sa imi explici, ca e normal sa iti fie frica de ciini dupa ce ai fost muscat? pai e normal, unora le e frica de ciini chiar daca nu au fost muscati niciodata. mie mi-e frica de fluturi, care nu imi pot face nici un rau.

dar mie imi este o teama patologica de fluturi. mi se face rau fizic daca vad un fluture prea aproape de mine. o iau la fuga. si asta nu imi face viata usoara. incerc sa imi controlez reactiile, si reusesc daca bestia de fluture nu ma ia prin surprindere cu totul.

eu nu zic ca daca te-a muscat un ciine trebuie sa te imprietenesti cu el. sau sa-l iubesti. zic doar ca e recomandabil sa poti sa iti controlezi reactiile pe care le ai cind te intilnesti cu restul de 600.000 de ciini din bucuresti. sa NU dezvolti o teama patologica, asa cum e teama mea de fluturi.

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
zic doar ca e recomandabil sa poti sa iti controlezi reactiile pe care le ai cind te intilnesti cu restul de 600.000 de ciini din bucuresti. sa NU dezvolti o teama patologica, asa cum e teama mea de fluturi.

De acord. Si, daca nu poti, nu ai chef sa controlezi nimic...nu ti se pare normal sa nu trebuiasca sa fii silit sa te adaptezi la o situatie care nu ar trebui sa existe?
Si sora mea are (de mica) o teama inexplicabila de penele pasarilor. Mi se pare o aberatie, dar ei nu. Cred insa ca daca ea nu poate spera sa dispara toate pasarile (ca si tine, cu fluturii), eu si altii putem spera sa nu mai vedem caini fara stapani pe strada. Desi, ca sa fiu sincer, la cati rahati ne asteapta pe trotuare, as prefera ca nici cu stapani sa nu mai vad picor de caine.
Asta e...unii din noi ne-am saturat sa ne adaptam, sa ne controlam la nefiresc. Am obosit. Nu ca am avea de ales...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Ovidiu, inca ceva: fluturii si penele nu ne taie calea si in niciun caz nu musca. N-a murit nimeni din cauza unei pene sau a unui fluture (desi Lorenz ar incrimina imediat un fluture din Amazonia pentru suta de mii de morti din Birmania).

Mergi la inceput

ok baieti, este cum spuneti voi...cedez eu.

nu am facut DECIT sa dau niste sfaturi personale, direct lui carmen care a fost muscata.

daca din ceea ce am spus eu voi deduceti iar ca e normal sa ai ciini pe strada care sa te muste, fie pe-a voastra. probabil ca restul postarilor mele nu l-ati citit sau nu v-a interesat.

cit despre fraza cu ciinii cu stapin...multumesc pentru "urare".

n-o sa pricep NICIODATA de ce ni se pare noua romanilor ca trebuie sa ne pretindem mai catolici decit papa. sintem in faza in care nu ne ducem singuri gunoiul la ghena, ca e departe. dar STIU CU TOTII ca in "tarile din europa, alea civilizate" nu numai ca nu sint animale fara stapin, dar nu sint nici rahati pe strada....si, ca am citit de curind un alt topic, sint peste tot rampe si scari rulante pentru carucioare...
In atena nu sint asa multi ciini fara stapin ca in bucuresti, dar aia care exista au plasate prin oras "dispensere" pentru apa curata si mincare uscata speciala pentru ciini.
La milano am vazut ciini tinuti in tarcuri facute la parterele blocurilor (am stat doar 2 zile jumate)
Roma este cunoscuta printre altele ca orasul pisicilor
La Paris e PLIN de caca de ciine pe strada si in parcuri. Da, si pe champs elysees. Da, stapinii string, cind ciinele lor face caca IN MALL, pentru ca au voie cu ciinii in mall. doar in carrefour scrie mare ca nu se accepta ciinii....Dar de pe strada nu am vazut pe nimeni sa stringa, si slava domnului, m-am plimbat oleaca...
Rampe si scari rulante? Da, ideal ar fi sa existe peste tot. Dar surpriza...la paris la metrou scarile rulante URCA. nu exista scari rulante care sa coboare. in statiile mari exista un "covor rulant" ca sa nu faci kilometri pe jos. in alte locuri sint scari si rampe, dar nu peste tot, iar unele rampe arata ca in romania, de parca si-a batut cineva joc de persoanele cu dizabilitati...
Soferii de autobuz coboara "treapta" aia pentru carucioare daca vad vreun carut in statie. autobuzul opreste in statie dar nu deschide usa decit daca strigi la el ca vrei sa cobori. daca ai si carut cu tine, ii strigi si asta... asta ca nu am putut sa ma abtin, ca am citit indignarea fetelor care trebuie sa coboare cu carutul cu bebe la metrou. ca si aici...rogi pe cineva sa te ajute.

Sincer, ma irita cind oamenii spun "vrem sa fie aia si aia, facem o petitie si sigur se rezolva". Cam asa se pune si problema cu ciinii fara stapin: sa dispara, sa dispara. ok, zicem de eutanasie, ca ar fi mai usor de facut cu CO sau CO2...ca trebe cadru legal ca sa reducem cit mai mult abandonurile de acum incolo...ca pina ajungem la stadiul ala ar fi bine sa nu dezvoltam fobii (in adevaratul sens al cuvintului)...si voi ziceti "da bine, si daca pe mine nu ma intereseaza fobiile, io vreau sa dispara, da?" Da, si eu vreau sa dispara...avem ceva concret de facut in sensul asta? nu cumva oricum facem discutii? pai daca facem discutii, ca pt asta e forumul, macar sa fie constructive...

cind s-a semnat petitia aia pentru pedepse serioase aplicate celor care maltrateaza animalele, se mai trezea cite cineva ca 'tara arde si baba se piaptana". ORICE se propune a se rezolva si care nu are legatura cu copii si mame si femei gravide este apa de ploaie, insuficient de interesant...doar sintem pe un forum despre copii, nu? de fiecare data cind se naste vreo disputa, se ajunge la argumentul final "tu nu iubesti copiii, ca daca i-ai iubi ai intelege. da lasa ca o sa pricepi tu cind vei fi mama. desi poate ar fi mai bine sa nu faci copii, ca oricum nu ai potential sa fii o mama buna. si de fapt, cind atitia copii is abandonati si abuzati, pe tine te freaca grija ciinilor fara stapin/padurilor amazoniene/batrinilor acriti de viata si de greutati/emisiunilor tv proaste/orice alta grija????" bine ca petitiile ne fac mai buni. guvernantilor nostri chiar le pasa de petitiile noastre...nu dorm noaptea de grija !!

scuze, da m-am enervat. acu m-am racorit. sint din nou plina de rabdare. inca o data, scuze...

if you can't say something nice, then don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carm3n spune:

pisigri,
iti multumesc pentru sfaturi. nu am, nu am dezvoltat si sper sa nu dezvolt o teama patologica pentru caini. daca inainte ii vedeam sau nu ( in functie de cat de agitati erau ) pe strada, acum ii vad cu siguranta, cum ai spus si tu, imi trece prin cap:"astazi or avea treaba cu mine?" "am ceva care le-ar atrage atentia in vreun fel si vor veni spre mine?" si tot asa.
ieri, de exemplu, am iesit in oras, m-am intalnit cu o prietena si am vorbit vreo jumatate de ora la parc la moghioros ( cei din bucuresti stiu unde e ), timp in care au trecut pe langa noi multi caini, destul de mari. nu am rupt-o la fuga dar nici confortabil nu m-am simtit. la un moment dat au trecut unii de la nus` ce partid ca sa ne explice de ce ar trebui sa le votam lor candidatul. au inceput cu o aberatie ca vezi doamne, respectivul a inceput sa construiasca din proprie initiativa adaposturi pentru animalele fara stapan. va dati seama ce m-am enervat? ca cica, nu mai sunt caini pe strada ca au inceput sa-i adune...i-am aratat cat de "putini" caini sunt pe strada, nici macar nu a vrut sa priveasca. la remarca mea ca nu m-a bagat nimeni in seama la primarie a venit, evident, cu "votati-l pe x-ulescu blah".
ciudat ce spui ca nimeni nu aduna dupa caini in afara, dimpotriva, eu am vazut oameni cu maturica si farasul ce adunau dupa "bubico" in o sacosica si depuneau totul in niste recipiente special amenajate pe care si scria scopul lor, amplasate la fel ca si cele pentru gunoaie de la noi.

Mergi la inceput