Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 46

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Scuzati, va rog, dar eu iar nu inteleg . Tot aia nu inteleg. Aia de ieri: compasiunea orientata pe caini si pisici.

Reiau teza sustinuta de unii dintre voi:

quote:

dupa cum am spus, imi pasa daca un ciine moare in chinuri sau daca i se face o injectie letala (mi se pare insa un fel de a ne minti pe noi insine sa folosim englezismul "adormit" in locul cuvintului mai transant "omorit" sau "eutanasiat"), dar nu am pretentia sa le pese tuturor...da, mi-e mila de ciinii otraviti, pentru ca am vazut si moartea in urma otravirii

Ce inteleg eu: imi pasa daca un caine moare in chinuri, dar nu imi pasa daca un porc sau o oaie sau o gaina traieste o viata intreaga de chin special pentru mine!!!
Plang trei zile daca aud ca un hingher cretin omoara un caine prin injunghiere, da' imi este indiferent daca un miel moare in acelasi mod.
Poate ca acel caine care a fost omorat atat de....(nu gasesc cuvantul potrivit) a bagat spaima in macar 2 oameni la viata lui. Mielul ala in schimb, n-a facut nici cel mai mic rau nimanui.
Si...totusi...iubim cainii si ne pasa de ei (tot n-am inteles de ce), ne pasa cum mor si cum traiesc si ne doare-n cot de miei, porci, vaci, gaini.
Ca sa nu mai vorbim despre deviantele care apar la cei care omoara animalele din crescatorii si despre ce se-ntampla pe-acolo...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

denizel...eu am mai citit ce ai postat tu si prin alte parti si mi-a placut, de aceea o sa raspund serios la intrebarile tale (chiar daca tu poate doar faci misto...)

1. daca EU nu mai maninc carne, nu se vor creste mai putini miei/pui/porci, nu vor fi sacrificate mai putine animale pentru consum
2. exista institutii si organizatii abilitate care lupta pentru bunastarea animalelor destinate consumului; nu sta in firea mea sa simpatizez cu ele, asa cum nu sta in firea altora sa manifeste nici un pic de intelegere fata de nici un animal
3. ciinele si pisica sint animale cu care poti sa "relationezi" si daca stai intr-un apartament. cu ciini si pisici am crescut, pe ele le cunosc si le inteleg. calul este la fel de destept ca si ciinele, delfinul este mai destept decit omul...dar astea sint animale pe care le vezi in poze, nu poti sa le iei acasa...
4. nu am nimic cu mielul, sincer. carne de miel nu maninc niciodata. nici iepure, nici prepelita, nici melci si nici broaste. cred ca am mai scris asta, is eu ciudata, da prefer sa maninc animale mari, din care se satura mai multi oameni...e o logica cretina probabil, da eu nu inteleg de ce sa tai 10 porumbei ca sa "faci" o gaina serioasa.
5. apropo de influenta vegetarianismului si a "vegan-ismului" asupra starii de sanatate pe termen lung, am citit destule pareri si pro si contra, si lecturile mele nu s-au limitat la informatia de pe forum. nu m-am lamurit inca, care varianta e mai sanatoasa, dar inclin sa cred ca un regim echilibrat este "cheia succesului". particularitatile anatomice si fiziologice ale omului conduc spre concluzia ca sintem o specie omnivora, iar asta cu ierbivor/omnivor/carnivor nu prea este o chestie de "alegere personala"...adica pisica nu este carnivora pentru ca nu-i place iarba, vaca nu este ierbivora pentru ca s-a hotarit ea ca nu-i place carnea; exista multe particularitati morfofunctionale in spatele acestei clasificari...

6. este adevarat ca animalele crescute pentru carne au o viata si o moarte mizerabile. din punctul nostru de vedere. dar si cele crescute pentru lapte sau oua traiesc in aceleasi conditii...deci care e justificarea nutritiei de tip vegan? doar ca animalele de lapte/oua traiesc mai mult? nu sta in picioare, un pic mai devreme se explica foarte serios ca nu conteaza durata de viata a ciinilor, ci calitatea acesteia....aproape ca intelesesem ca mai toti ciiniii fara stapin isi doresc sa moara ca sa scape de chinurile vietii pe strada...
7. departe de mine gindul sa spun ca animalele de ferma au o viata buna. desi parca ar fi de invidiat vaca sau gaina care maninca pe saturate, atit cit traiesc, si nu le loveste nimeni, decit vaca lasata pe pasune pe timp de seceta, numai sa nu mai mugeasca acasa, sau calul "util", pus sa munceasca mai mult decit poate, batut cu cruzime ca "nu vrea" ce este peste puterile lui, hranit din an in paste cu paie si coceni...

dupa cum vezi, calitatea vietii animalelor este foarte greu de apreciat si de judecat. nu mai departe de ciinii si pisicile de la mine din casa: au mincare, apa, jucarii, atentie, asistenta medicala...cine poate spune insa daca nu ar da toate astea pe o hoinareala fara sfirsit in parc sau pe o vinatoare de soareci si vrabii adevarate? totusi, conform credintei generale, ciinii si pisicile din casa mea sint niste animale fericite...

sincer, dincolo de toate certurile si indignarile de multe ori nejustificate exprimate aici, banuiesc ca scopul final pe care ni-l dorim cu totii este o viata mai buna pentru animale si disparitia lor de pe strazi. asadar...chiar este necesar sa ne cramponam de idei "ciudate" cum ar fi faptul ca mie imi plac ciinii si pisicile mai mult decit gainile sau porcii sau ca lu badea ghita ii este mai draga vaca decit ciinele pe care uita cu zilele sa-l hraneasca? si daca ii este asa de draga, de ce o maninca pina la urma?

si o alta chestie care mi-a venit acum in minte, nu am verificat in nici un fel dar o sa ma informez...ma indoiesc sincer ca productia mondiala de "plante" este suficienta pentru a asigura hrana tuturor oamenilor de pe planeta asta...

Mergi la inceput

Pisigri, multumesc pt. raspuns!
Desigur ca nu scriam aici ca sa fac misto.
Nu am de ce sa fac misto, fiindca iubesc si cainii si pisicile si porcii si vacile. As iubi si pasarile, da' mi-e asa de scarba de ele, ca prefer doar sa le compatimesc :-)).
Iubesc mai mult cainii si pisicile decat vacile si porcii, pentru ca stiu sa relationez doar cu pisicile si cainii.
Daca as sti sa relationez cu porcii, probabil ca as iubi si porcii la fel de mult ca pe caini.

Eu aici nu sustin vegetarianismul, pentru ca nu ma intereseaza sa conving pe nimeni. Imi e de ajuns ca i-am convins pe barbate-mio si pe fiu-mio .
Doar ma mir cum, niste iubitori ai unor animale, nu pot iubi pe jumatate macar si alte animale in afara de caini si pisici.
Si nu-mi vine sa cred ca scuza ta sau a lui Xio este ca, indiferent ce ati manca voi, numarul de animale omorate ar fi acelasi :-).

Sincer, ma asteptam din partea voastra la un raspuns de genul "mananc si plang. Mananc!", nicidecum la multele justificari pe care le-ati dat, inclusiv justificarea recomandarilor culorii locale, plus o doza bunicica de indiferenta :-).

Si daca voi, care sunteti iubitori de animale, nu aveti retineri in a manca animale nefericite-si-in-cele-din-urma-omorate, nu pot decat sa dau dreptate celor care propun exportul carnii de caine in tarile in care culoarea locala dicteaza consumul acesteia.
Mi se pare mai mult decat "normal" ca, dupa ce cainii agresivi au fost ucisi civilizat, sa fie transati si exportati in locurile unde carnea lor este apreciata sau, de ce nu, donati in scopul consumului in aceleasi tari.
Chiar vi se pare atat de ingrozitoare ideea aceasta, in conditiile in care voi mancati animale ucise? Si porc si vita si pui si peste.

Si mi-am mai amintit ceva. Pai, ce sa zic!? mai bine mananci pui sau peste, decat porc sau vita sau alt animal mare. Gandeste-te putin la ce inseamna un peste si ce inseamna un vitel...
Vezi? Iar am sesizat ceva indiferenta (inexplicabila pt. mine) la adresa altor animale in afara de caini/pisici :-).

A, si, in cele din urma, chiar voiam sa spun ca tu, Pisigri, esti ok :-).
Adica, echilibrata si realista.
Xio e nerealista si mai raspundem tie, dand exemple din panseurile ei :-))

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Vreau sa distrug mituri!!! :-)))
Prin ce e superioara www.spbr.org/Library/denver/fanny.jpg" target="_blank">relatia asta,
www.thismoment.pwp.blueyonder.co.uk/blog/sander.jpg" target="_blank">relatiei asteia
sau www.metroactive.com/papers/sonoma/03.20.03/gifs/kids-pig-0312.jpg" target="_blank">asteia
sau www.archaeologyonline.net/indology/sacred-cow/sacred-cow.jpg" target="_blank">asteia?

Mergi la inceput

foarte frumooase pozele:)

din nou, e o chestie de perceptie. ti-am spus, stiu din proprie experienta ce poate sa faca sau sa invete sa faca un ciine sau o pisica....vaci cai si porci am vazut numai la tara si la facultate, nu mi-am dorit sa lucrez cu/pe/pentru animale mari, nu sint potrivita pentru asa ceva. din carti si filme, banuiesc ca exista multe specii de animale capabile sa interactioneze "frumos' cu oamenii..in ciuda scirbei tale, am vazut chiar si pasari extraordinare din acest punct de vedere.

p.s. nu putem eutanasia ciinii si apoi sa-i exportam pentru consum; eutanasia se face cu substante chimice care nu sint compatibile cu consumul ulterior al animalului. cred ca ideea m-a oripilat exagerat de tare pentru ca, dincolo de "culoarea locala" (care ar putea sa se limiteze la gindaci, ca mie de aia mi-e groaza), am vazut un documentar despre cum sacrifica dragutii de coreeni chow-chow si saint-bernarzi cu bita, ca sa se fragezeasca...dar daca se organizeaza o campanie de stringere de gindaci pentru export, promit sa sustin financiar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by pisigri

1. daca EU nu mai maninc carne, nu se vor creste mai putini miei/pui/porci, nu vor fi sacrificate mai putine animale pentru consum

E ca si cum ai spune:

Nu reciclez hartie pentru ca oricum asta nu va face ca mai putini copaci sa fie tatiai
Arunc gunoi pe jos ca oricum e asa mult gunoi incat unul in plus nu se vede....
Nu as infia un copil, pentru ca oricum vor fi mereu copii orfani...

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sinzi, pledoaria de mai sus nici punct cu punct nici pe de-a-ntregul n-are nici un sens. Cum ziceam, e fie mentinerea animalelor strazii in viata cu orice chip (chiar daca nu sint pe banii ptr vindecarea copiilor, banii ptr sosele, banii ptr batrini...etc), fie masurat casa poporului cu linia scolara. Plictisul romanesc.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

multumim andrada, ca de obicei esti o draguta..

daca ai face un efort sa citesti inainte de a-ti da cu parerea, poate ai fi regasit si paragraful asta:

da, eutanasia este singura solutie viabila IN ACEST MOMENT, dar dupa cum am spus, ea este NULA daca nu se va incerca educarea populatiei si pedepsirea drastica a celor care abandoneaza animale pe strada, care arunca puii pe care i-a fatat cateaua din INDOLENTA si NESIMTIREA lor.

si totusi....nimic nu are sens daca nu e spus de tine...

CINE vorbeste de mentinerea in viata a ciinilor cu orice pret?
DE CE incerci sa ne OBLIGI sa aderam cu totii la cauze care nu sint ale noastre? nu toata lumea si-a facut un scop in viata din ingrijirea copiilor/batrinilor. sintem DIFERITI si avem voie sa ne implicam in proiecte DIFERITE. si asta nu ne face mai putin oameni, mai putin destepti, mai putin buni, si in nici un fel inferiori celor care schimba pelinci pentru batrini/copii. sintem doar DIFERITI.

ne acuzi de nenumarate ori ca iubim mai mult ciinii decit oamenii. stii ce? daca e asa cum spui tu, noi NU sintem un pericol pentru societatea umana. nici nu iti dau in cap noaptea pe strada, nici nu iti violez copilul. asa ca din nou, MA PRIVESTE ce iubesc mai mult sau pe cine - acest detaliu nu iti influenteaza TIE viata. iar EU nu am abandonat nici un animal pe strada. EU mi-am sterilizat toate animalele. DIN CASA MEA nu a plecat nici un animal NASCUT in casa mea. EU am afirmat ceea ce ti-am bolduit mai sus. EU nu am contribuit nici o secunda la starea de fapt din prezent, cu ciinii pe strada. deci de ce te exprimi la modul asta la adresa MEA?
tu in schimb vii si arunci cu afirmatii in care generalizezi si jignesti in dreapta si in stinga. poate o sa spui ca nu la mine te-ai referit in ultima ta afirmatie. nu conteaza, ai intervenit intr-o discutie BENIGNA si ai afirmat ca "vorbim prostii". iar asta nu se face dincolo de virsta de gimnaziu...oamenii dupa o anumita virsta incep sa isi exprime parerile intr-un mod mai subtil, care sa NU JIGNEASCA....si pun pariu ca asa procedezi si tu la job...de ce nu si aici, pe forum?

ne mai acuzi si ca nu iubim "copiii"...ei bine, ca sa te linistesti...nu iubesc nici "ciinii". iubesc Ciinele si iubesc ciinii mei. si prin ciinii mei inteleg SI ciinii pentru care mi-am asumat responsabilitatea temporar. temporar insemnind pina le-am gasit un stapin.
si cred ca toti cei de aici care va bateti cu pumnii in piept ca voi iubiti "oamenii" si "copiii", nu "ciinii", exagerati putin. va iubiti familia, va iubiti copilul/copiii, poate ca iubiti si copilul vecinului, partener de joaca al copilului vostru. dar GARANTEZ ca nu iubiti copilul care in parc loveste copilul vostru, care la scoala ii face rautati copilului vostru...si nu-i iubiti nici pe parintii copilului care ii creaza disconfort copilului vostru. asa cum nici "marea mea iubire pentru ciini" nu se extinde la javra de la coltul blocului, care sare la ciinele meu. dar asta nu ma face sa vreau sa o vad schingiuita. "iubire' e un cuvint mare, folosit cam anapoda in ultima vreme. a "nu iubi copiii" este total diferit de a rani copiii sau de a contribui la perpetuarea unei situatii potential periculoase pentru copii.

cit despre banii pentru sosele si pentru orfelinate samd...te rog. la capitolul bani pentru sosele cel putin, sint foarte bine informata. bani SINT . dar SE PIERD pe drum. asa ca in momentul de fata problema romaniei nu este lipsa banilor, ci modul in care ei (nu) sint gestionati. mai pe scurt, se face o cacao de reabilitare a soselelor, si dupa fiecare tronson de drum mai pleaca niste proaspat imbogatiti. cam ca la gradinite, camine de batrini, cantina saracilor: ciorba subtire, da sa vezi ce ciulama papa copiii bucataresei...

asadar....poate un pic de moderatie in afirmatii si un pic de respect fata de participantii la discutie ar face lucrurile mai frumoase. nu de alta, dar chiar sintem cu totii indivizi integrati intr-o societate, nu doar nick-uri existente ca sa "facem trafic"...

inchei cu "bambi", mai precis cu "bocanila" (mai ales pentru cei care au copii, replica ar trebui sa fie destul de proaspata in memorie):
if you can't say something nice, than don't say it at all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Pisigri, respectele mele! Si nu stiu daca ti-am spus, scuze daca ma repet, ma declar fanul tau .

Mergi la inceput

cl, multumesc, dar.....nu e cazul sa am chiar...fani

chiar ma gindeam ca m-am exprimat prea...incisiv. numai ca ma doare si sa aud 'otraviti ciinii" de nenumarate ori, ma doare si sa mi se spuna "nu iubesti copiii, du-te de-aici"...si cred ca stim prea putine lucruri unii despre altii incit sa ne permitem sa emitem judecati si sa etichetam oamenii...

numai bine!

if you can't say something nice, than don't say it at all

Mergi la inceput