Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cred ca cea mai mare vina ptr tragediile astea apartine activistilor ptr drepturile animalelor din Romania. Pentru ca eutanasierile si sterilizarile sint incetinite sau impiedicate din vina lor. E uimitoare energia si banii (miliarde de dolari in fiecare an) care se cheltuie pentru a da drepturi mai bune decit cele oferite celor mai multi oameni de pe planeta ( dreptul de a sta inauntru la temperaturi propice, da a minca la intervale regulate, de a avea sedatie ptr operatii medicale, de a avea un adapost) unora care nici macar n-au cerut-o si care sint complet obliviosi faptului ca le au.
Adica in final poate ciinii vor doar sa stea in haite si sa manince oameni (cum fac cind ii lasam).
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Iar subiect cu tema ciini!

ZZ deschide-tzi portzile!

Andrada eu sunt perfect de acord cu tine!intotdeauna am spus ca asociatziile de protectzia animalelor uneori fac mai mult rau decit bine!Uneori!

Si o saptamina minunata tuturor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Daniela_b, m-ai intrebat intrebat ironic de ce am scris cu ghilimele de iubitorii de animale. Fiindca sustin ca le pasa, dar nu vad sa-i duca la sterilizat, sa-i duca la tratament cand le curge blana de pe ei din cauza bolilor, ci imi pretind mie sa-i mangai pe bot. Iar cand vin hingherii sunt isterici ca ce au cu bietele animale. Ok, nu avem voie (sustin ei) sa-i eutanasiem, dar atunci care este solutia lor? Concret, nu cu mangaiat pe bot si guduratul omului pe langa caine. As avea mai multe de spus, dar ma abtin. Punctul meu de vedere este ferm, si la fel se pare al tau. Nu ma intereseaza polemicile, ci doar sa pot merge linistita pe strada, fara sa-mi dresez eu copilul ca atunci cand trece pe langa un caine sa nu de a din maini, sa nu alerge, sa nu arunce mingea. O baba iubitoare de caini, care hranea vreo 5 maidanezi pe o banca langa un loc de joaca pentru copii (pana-n 3 ani) fiind apostrofata sa-si ia haita si sa plece mai departe, ne-a strigat ca sa ne luam noi haita de copii si sa plecam de acolo! Asta spune multe despre societatea umana (sau canina) in care traim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Am vrut sa gasesc adresa de mail a senatorului PC Marinescu si nu am gasit-o.Am gasit in schimb adrese de contact pentru partidul din care face parte:presa@partidulconservator.ro si secretariat@partidulconservator.ro.
Eu voi trimite poze cu haitele de maidanezi reaparute prin Buc dupa adoptarea legii.Poate gaseste si solutii pentru disparitia acestora fara eutanasiere.
Una dintre solutii ar viza si amenzi drastice pentru cei care adopta animale si le dau drumul imediat pe strazi fara vaccinari.
Sa fie verificati din cand in cand daca ii mai au .
Si chestia aia cu dragalitul cainilor,cand esti inconjurat de vreo 7-8 nu tocmai pasnici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Putem sa ne mutam la ZZ de pe acuma

Eu sunt contra cainilor maidanezi si din partea mea, as semna sa ii etuanasieze pe toti cei care nu au casa si care umbla pe strazi, sar la copii, isi fac nevoile si dorm in nisipul de la locul de joaca pentru copii, isi lasa puricii pe pantofii mei si sunt plini de tot felul de boli!

Cei care sunt iubitori de animale, va rog sa vi-i luati si sa vi-i mangaiati acasa( sau sa le creati un spatiu unde sa fie scarpinati toata ziua de cineva) cat doriti!
Viata mea si a copilului este mai importanta decat a unui caine !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

NU mai pot!!!
Nu am apucat sa citesc tot ce s-a scris pentru ca mi-a crescut tensiunea.
daniela, draga si scumpa mea, TOATE societatile din afara se autofinanteaza, cel putin asa arata cei de la Animal Planet. Daca ai timp, seara pe la 23 te poti uita la o emisiune despre salvarea animalelor abandonate: caini, pisici, cai, iepuri, etc. Orice animal. Chiar daca e in casa. Cele mai multe apeluri sunt pentru animale abandonate, care hoinaresc. Sunt evaluate fizic si phisic. La cel mai mic semn de agresivitate ii "adorm". Mi-a parut rau de un boxer (am avut si eu unul) care era asa de simpatic si de vioi si jucaus, pana la mancare ... unde s-a repezit la mana de plastic. A fost suficient.
Sa le vorbesti cainilor? Asa este, cea mai buna aparare este atacul, in plus ii descumpanesti. Eu abia am putut urca la un etaj din cauza unui caine care dormita pe palier - caine cu care ne salutam, se gudura, suntem prieteni ce mai, dar afara. e teritoriul lui este alta mancare de peste. Copii se sperie si tipa - cainii ataca, pentru ca se simt atacati. Stii ca de fapt cand razi la ei - cainii interpreteaza ca de fapt ii ataci? Pentru ca le arati dintii, iar pentru ei asta este un semn de agresivitate. pentru ca ei au auz foarte fin - tipatul ii deranjeaza, mai ales al unui copil care are foarte multi decibeli. Cainii nu atatca decat jugulara.
EU am avut un caine, un boxer - altfel numit si dadaca pentru copii. Foarte tolerant, foarte jucaus, foarte simpatic. Dar de asemenea, foarte agresiv cand venea vorba de mancare si cu alti caini, desi noi nu l-am invatat asa ceva, din contra, il certam. Dar asa ii era personalitatea. Cand am nascut primul copil l-am dat, pentru ca noi nu mai puteam avea grija de el: cainii trebuie scosi, plimbati, alergati ca sa ramana in forma, iar noi, eu, nu mai aveam timpul acela. A fost cea mai grea decizie, dar cea mai buna, din toate punctele de vedere. Inca mai oftez dupa el. Nu i-am dat drumul pe strada.
Cainii, care stau la bloc, sau pe scari, de ce nu sunt luati in casele celor care ii hranesc?
Eu nu sunt de acord sa-i eutanasiem pe toti. Dar trebuie stransi, evaluati si doar cei violenti eutanasiati. Este musai. Castrati si plasati.
Nu sunt bani! Ok, exista asociatii cinologice care ar putea face strangeri de fonduri. Eu as da bani pentru asta. Lunar. Sincer.
Ah, si inca ceva: cei care sunt infocati aparatori ai cainilor vagabonzi ... daca copilul vostru ar fi fost cel omorat ieri seara ... la fel ati fi reactionat? Iar daca nu aveti copii - in acest caz va rog sa va reevaluati pozitia si ideile. Mai vorbim cand deveniti parinti.

Letitia, lasa-ma sa inteleg: conform datelor concrete, in UK, toate animalele sint strinse de pe strada de societati caritabile care se autofinanteaza? Statul si primariile nu au absolut niciun aport in directia asta, lasind la voia si la puterea de autofinantare a acestora, soarta animalelor abandonate, abuzate, bolnave care totusi reprezinta o problema a unei intregi comunitati?
Politia animalelor e "particulara"?

Cit despre taxele romanilor ...ai fi surprinsa sa afli in cite buzunare se duc aceste taxe, sub diverse forme.
Eu as prefera sa dau o taxa pentru ca si eu si tu si toata lumea sa nu se mai teama sa poarte fusta lunga cind pleaca la serviciu de teama ca un ciine agresiv " pindeste" in fata blocului decit sa stiu ca taxele mele se duc pe multe alte prostii...( caci da, multi bani ai nostri se duc pe prostii, crede-ma).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Cam cate adaposturi ar trebui construite pentru jivinele astea? Cam pe cate hectare ar trebui sa se intinda ele? Sau cate etaje pentru blocurile lor?! Sunt foarte multi! Extrem de multi!
Spunea cineva mai inainte ca parintii copilei sunt vinovati in egala masura cu jivinele...dar japonezul ala care a murit atacat de animalele astea, ce vina avea? Ala nu a murit pe camp, ci in plin centrul capitalei, aproape de cladirea guvernului! Mai avea si avocat cainele...deja mi se face greata!
Toti banii pe care i-au primit asa zisii "iubitori de animale" de la organizatiile internationale s-au dus pe vile, masini fitzoase si alte luxuri. Iubesc animalele 5 minute si gata! Le dau drumul pe strada iar!
Cu legea asta noua care le apara drepturile fiarelor, vor ajunge sa fie mai multi decat oamenii...fac cate 4-6 pui odata, care raman tot pe strada. (acum vreo 2-3 ani se estima ca numai in Bucuresti erau vreo 300000 de exemplare). Pentru oameni exista vreo lege care sa ne apere de caini?

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Si inca ceva: medicul veterinar care avea grija de Oscar (boxerul nostru) ne-a spus ca oamenii gresesc cand dau de mancare cainilor maidanezi. Astfel ei se aciueaza pe langa un bloc sau pe langa o institutie si fac viata un calvar celor care le traverseaza asa zisul spatiu.
Cand a fost primul raid impotriva cainilor, de s-au incins spiritele, niste locuitori ai cartierului Balta Alba, nu au vrut sa dea cainii. Buuunn - atunci faceti ceva. Si au facut: i-au luat in casa. Caini de altfel, foarte agresivi. Mai mult: au facut un mic padoc din gradina. Ziua le dadeau drumul in curte, dar nu puteau iesii. Cand ii scoteau la plimbare ii scoteau in lesa. Seara ii bagau in casa. Foarte civilizat.

Si inca un aspect neplacut dpdv al parintilor cu copii: cainii vagabonzi isi fac nevoile SI in parcurile unde se joaca copii nostrii, inclusiv in groapa de nisip. Si cainii si pisicile fara stapan. Acum vreo 3 ani a gasit fi-miu o "piatra" in nisip care s-a dovedit a fi un excrement canin. A doua zi avea 40 - enterocilita. Nu am facut investigatii sa vad daca una are legatura cu alta, dar this is not the point. The point is ca nu este salubru.

Si eu am fost muscata de un caine, ii iubesc de numai pot, dar situatia asta a scoapat de sub control.

Eu va propun ceva: avand in vedere ca tot suntem cea mai cea comunitate, haideti sa luam noi problema in maini si sa o rezolvam. Ne inspiram de la cei din afara, ne ajuta cu informatii, gasim ajutor veterinar si punem la punct o strategie care sa ne ajute si sa ne protejeze si pe noi si sa-i ajute si pe catei. Nu toti sunt rai, sunt unii foarte dragalasi, dar cei bolnavi, batrani sau agresivi trebuie eutanasiati.

Ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mnoa, bine ca am citit pe aici unele perle care m-au ajutat sa inteleg multe.
Si pe mine ma deranjeaza aurolacii care se iau de tine pe strazi , eu vreau sa-i eutanasiem pe toti, ca nu-mi plac si ca maine poimaine ma trezesc cu un cutit in spate pt. ca am trecut prin fata lui si din cauza halucinogenelor credea ca sunt un pui prajit.

Sincer , eu nu pot sa concep cum un om poate sa spuna ca lui nu-i plac cainii , asa ca sa-i omoare pe toti , sau , si mai mare ineptie , sa-i iau eu acasa , ca doar iubesc animalele.
Sincer , mi se pare .......culmea culmilor, ca sa nu spun mai mult.

Andrada, pana la urma sa inteleg ca nu sunt de vina cei care isi bagau in buzunar banii pt. castrari si eutanasieri , iar cainii erau loviti in cap cu toporul si aruncati de vii intr-o groapa , unul peste altul , nu sunt de vina cei care in loc sa foloseasca banii pt. sterilizare le striveau testiculele cainilor si ii lasau sa moara , samd , suntem de vina noi cei care iubim animalele.
Vrei sa moara toti? Imi scot palaria in fata ta , esti o persoana extraordinara , iar copiii au ce sa invete de la tine. Da , eram ironica.

Nu conteaza "cate adaposturi trebuie sa existe pt. jivinele astea" , ca pe "jivinele" astea nu le-a lasat Dumnezeu pe strada , le-au lasat niste oameni , asa ca nu au de ce sa sufere "jivinele" astea din cauza unor idioti si sa fie omorate din cauza unor idioti.

Animalele trebuie duse in adaposturi , eu am gasit pui de catel maricei aruncati de un om ca voi la gunoi!!!!!!!! Am sunat la adapost , am intrebat daca pot sa ii duc si m-am dus cu masina si cu catelusii.
Ne tot plangem ca nu suntem civilizati , dar cu asa mentalitati "luminate" mai putem astepta mult si bine.
Teribil de trist si de scabros.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si inca ceva:

"Se pare c#259; a fost sfâ#351;iat#259; de ni#351;te animale. Urme de violen#355;#259; pe corp? Nu, în afar#259; de urme de mu#351;c#259;turi nu are alte urme de violen#355;#259;”, a spus inspector George Savin, de la IPJ Constan#355;a."

Fiind pe un camp , lipsind parti moi din ea , cred ca nu este atat de greu de imaginat cate animale si ce animale puteau face asta. De caini care sa atace si sa manance oamnei zau ca nu am mai auzit ,a m vazut doar in filme SF la televizor.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput