Nu stiu sa ma imbrac
De o lunga perioada incoace am ajuns la aceasta concluzie care nu imi da pace...
Cheltuiesc fara cap, am dulapul plin de tot felul de haine, stiluri si culori, citesc reviste,urmaresc emisiuni de specialitate...dar niciodata nu reusesc sa fiu la moda si sa aplic pe propria persoana ceea ce am vazut la altii...
Chiar intreba cineva aici daca am merge la stilist si cand am vazut cate raspunsuri vehemente impotriva... ...chiar numai eu am aceasta problema???Eu chiar m-as duce....daca mi-as permite si as avea ocazia.
Sunt curioasa daca voi v-ati gasit usor un stil de a va imbraca, daca sunteti multumite de imaginea voastra si ce imi recomandati sa pot sa imi castig curajul de a pune pe mine si altceva decat haine inchise si strict si plictisitor asortate....
Si chiar incep printr-un mic exemplu - pentru ca am inceput campania "schimbare de imagine " si mi-am achizitionat niste lucruri pe care le iubesc dar nu stiu cu ce pantofi (si bluzita) se potrivesc : o pereche de blugi pe stramti de sus pana jos negri/gri, o geanta maare neagra si o jachetica gri deschis cu maneca 3/4 si cordon in talie. Ce pantofi sa imi cumpar (culoare, model - dar nu cu toc fff inalt, dar nici balerini ca sunt mica la inaltime)?
Va multumesc si astept raspunsuri...cu nerabdare!!!!
Raspunsuri
Moniland spune:
Ma bucur ca ti-ai achizitionat niste lucruri ce le iubesti, dar din pacate aceste lucruri ies din moda. In locul pantalonilor skinny puteai opta pntru pantaloni largi care sunt vedete. Geanta neagra nu se mai poarta. Jachetica gri deschis e ok.
Anul acesta se poarta culorile puternice: verde iarba, albastru regal, galben puternic....
Nu stiu cati ani ai, dar ai putea pune pe tine o bluza verde larguta sus si stramta jos, un pic mai lunga decat jachetica gri. Eu de obicei incerc sa am 3 culori pe mine. Dar sezonul acesta pot fi si mai multe.
Pana acum ai pantaloni negri, bluza verde,jachetica gri. Cum ai zis ca esti mai mica la inaltime atunci o incaltaminte de culoarea pantalonului ar fi cea mai potrivita. Poti pantofiori cu toc mediu dar nu subtire. Nu uita de accesorii!!!!!! Bratari mari de plastic, un colier/margele, mai lung tot de plastic. Aici poti combina verdele de la bluza cu griul de la jachetica si un galben, de exemplu.
Nu stiu cati ani ai si unde vrei sa porti lucrurile achizitionate?
Moniland spune:
Si depinde si de unde esti pentru ca alt stil se poarta in Bucuresti, altul in Iasi, Cluj sau Timisoara.
A, si ai putea vizita site-urile de street fashion, poate te mai inspira.
Bratu Monica spune:
Iata un subiect de care aveam si eu mare nevoie!
Asa cum spune si damadepica ma regasesc de multe ori in aceeasi situatie.Cumpar,cumpar imiplac o zi ,apoi imi pare ca sunt total aiurea si prost puse pe mine.
Datorita job-ul port mai mult sport ,casual, sau pantolon +camasa,blugi+camasa etc si nu toc foarte inalt pentru ca sunt nevoita sa conduc aproape toata ziua.
Daca ma poate cineva sfatui si pe mine ,as fi super fericita!
Din pacate mai am si 80 de kg si nici prea inalta nu sunt.
daca cineva ma poate sfatui in acest sens,mii de multumiri.
Monikka
XIO spune:
Mai, eu una ma imbrac bine, dar nu tin cont orbeste de tendinte.
Adica , am blugi negri skinny in care ma simt extraordinar de bine. CU siguranta nu ii voi lasa sa stea in dulap doar pt. ca acum se poarta pantaloni largi.
Cateodata vreau sa ma imbrac in blugii aia negri , adidasi albi , tricou negru cu scris pe el , geanta neagra. Si zau ca nu ma intereseaza ca acum se poarta galbenul , verdele sau auriul , asa imi place , ma simt bine , arat bine , ma imbrac.
Cu alte cuvinte , normal ca tinem cont de ce se poarta , dar incearca sa te imbraci in asa fel incat sa te simti bine , sa arati bine, nu te crampona ca se poarta galbenul si tu esti in negru , sau ca se poarta fustele pana in fund si tu ai una lunga.
Cand iti cumperi haine cumpara-ti ceva care sa mearga cu ce ai tu pe acasa, sa schimbi incet stilul , dar sa mearga.
Iti iei de exemplu o pereche de balerini peep-toe galbeni pt. blugii skinny si o pereche de margele mici , lungi , galbene.
Se potrivesc de minune cu jacheta gri(gri-galben, gri-roz).
Geanta neagra mare merge cu blugii negri(poi asorta culoarea gentii la pantaloni).
Experimenteaza , si incearca sa porti tot timpul haine in care sa te simti bine , pt. ca tu porti hainele , nu ele te poarta pe tine iar daca nu te simti bine imbracata intr-un anume fel se vede imediat .
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
anyella spune:
quote:
o pereche de blugi pe stramti de sus pana jos negri/gri, o geanta maare neagra si o jachetica gri deschis cu maneca 3/4 si cordon in talie. Ce pantofi sa imi cumpar (culoare, model - dar nu cu toc fff inalt, dar nici balerini ca sunt mica la inaltime)?
Mica de inaltime,ok...dar greutate,daca poti spune ,mie personal mi se pare ca moda cu blugii strimti de sus pina jos avantajeaza doar modelele,restul femeilor daca sint mai plinute,indiferent de virsta arata ca niste "salamuri" impachetate,daca mai sint si scunde,aspectul e dezastru.Eu zic sa iti achizionezi tinute "cit de cit in tendinte" dar care sa te avantajeze fizic.Poti face asta fara sa fii catalogata imbracata "ca pe vremea bunicii". Si da,moda s-a schimbat in bine ,pantalonii largi avantajeaza si grasute si slabute...un pic de toc si e ok pt tine!Priveste-te in oglinda si daca iti place ce vezi e bine,tu esti arbitrul tau.
P.S. am recitit msg tau:Gentile alea mari lacuite/vinilin,depinde de calitate, se potrivesc fetelor inalte,celor mici de statura indiferent de tendinta, le sta bine cu o geanta de dimensiuni potrivite(daca e de calitate cu atit mai bine).Succes!
Aniela
Moniland spune:
Monikka, nu stiu cum sunt repartizate cele 80 kg pe tine, mai mult pe talie, sau mai mult pe coapse.
Am inteles ca preferi tinutele cu pantaloni, indiferent ca sunt jeans sau altii, combinati cu camasa ar merge bine un cardigan. Acesta poate sa fie in partea din fata petrecut si cu cordon in talie. Poti pune o esarfa sau margele lungi. Ai putea opta pentru pantofi cu talpa integrala care pot fi si cu toc un pic mai mare pentru ca sunt comozi. Si se si poarta
Ar fi frumos si fuste, largute sau conice (depinde de constitutie), cu ciorapi mati colorati. Nu te risca la culori puternice daca nu te reprezinta, dar poti incerca pentru inceput un verde inchis ce nu iese prea tare in evidenta. La ciorapii verzi merge si o fusta de jeans (conica sau evazata), cu un cardigan violet (sau bleumarin) si margele galbene (sau roz inchis). Vei iesi din anonimat, vei fi si la moda si eu cred ca te-ar si tenta o asa schimbare. Iar acum se gasesc o multime de bluzite (tricouri) cu maneca lunga foarte frumoase si frumos colorate.
Adina Iulia, multumesc.
damadepica spune:
Buna fetelor si multumesc pentru raspunsuri.
Am citit mesajele voastre si iata cateva date despre mine: am 28 ani, 1.67 inaltime, 58 kg si sunt profesoara. La scoala nu este chiar asa o mare problema cum ma imbrac deoarece port numai pantaloni largi si taiorase si camasi, nu incerc sa epatez si nici sa dau lectii de super trendy colegelor(dupa cum stiti in invatamant nu se castiga atat de mult),problema mea este in timpul liber, in care vreau sa ma si simt bine si sa fiu si cat de cat in moda.
Legat de blugii mei: sunt de acord ca au inceput sa iese din moda, dar abia acum am mai dat si eu jos niste kg dupa nastere(si nu ma las, inca tin cura, am plecat de la 74 ...) si acum mi-am "permis" astfel de blugi.Mie nu mi se pare ca imi sta rau, desi eu sunt ff rigida in felul de arata..decat sa arat ridicol, mai bine nu ies . Iar poseta neagra...la scoala chiar e necesara plus ca e fff incapatoare.
Daca macar jachetica e ok ....construiti-mi pe langa ea o tinuta...Sau altele nelegate de ea.Orice e bine venit!!
Legat de orasul in care locuiesc, nu e un oras mare: hunedoara...
arinaa spune:
Damadepica parca m-ai descris pe mine....29 ani...am cu 2 cm in plus fata de tine(1.69) si 54-55 kg(depinde de momentul zilei in care ma cantaresc:))....a si binenteles tot profesoara .Si binenteles aceeasi problema....imbracatul(sau mai corect combinatul hainelor)
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png
damadepica spune:
quote:
Originally posted by Moniland
Ma bucur ca ti-ai achizitionat niste lucruri ce le iubesti, dar din pacate aceste lucruri ies din moda. In locul pantalonilor skinny puteai opta pntru pantaloni largi care sunt vedete. Geanta neagra nu se mai poarta. Jachetica gri deschis e ok.
Anul acesta se poarta culorile puternice: verde iarba, albastru regal, galben puternic....
Nu stiu cati ani ai, dar ai putea pune pe tine o bluza verde larguta sus si stramta jos, un pic mai lunga decat jachetica gri. Eu de obicei incerc sa am 3 culori pe mine. Dar sezonul acesta pot fi si mai multe.
Pana acum ai pantaloni negri, bluza verde,jachetica gri. Cum ai zis ca esti mai mica la inaltime atunci o incaltaminte de culoarea pantalonului ar fi cea mai potrivita. Poti pantofiori cu toc mediu dar nu subtire. Nu uita de accesorii!!!!!! Bratari mari de plastic, un colier/margele, mai lung tot de plastic. Aici poti combina verdele de la bluza cu griul de la jachetica si un galben, de exemplu.
Nu stiu cati ani ai si unde vrei sa porti lucrurile achizitionate?
Pantofiori de culoarea pantalonului, adica negri? La pantofi negri trebuie ciorapi negri?
Multumesc!