Ma simt obosita!
Nu stiu daca ceea ce mi se intampla e normal, tinand cont ca am un copil de 15 luni care ma solicita non stop si inca il mai alaptez. Insa, in ultima vreme, ma simt mai obosita decat de obicei, mai ales seara simt ca ma cuprinde o moleaseala si un somn care ma sperie. Doar si inainte aveam aceleasi activitati.
Mentionez ca de cateva zile simt ca o apasare pe ficat si nici aici nu inteleg cum. Analize le-am facut acum 2 luni, din rutina si au iesit bune. Eu iau si pilule si ma gandesc sa nu obosesc prea tare ficatul. Astept un sfat de la voi.
Raspunsuri
kariguld spune:
analessya, din cate stiu eu, pilulele au destula influenta negativa asupra ficatului, pentruca ficatul este un filtru si substantele chimice din pilule trec prin ficat!
oboseala poate fi si un semn ca exista paraziti intestinali, poate...., sau ca s-a acumulat prea multa oboseala si organismul isi cere drepturile.
mai repeta analizele la un laborator bun, sigur, incearca sa te odihnesti, si consulta medicul (daca in caz nu ai facut asta!) in legatura cu pilulele, caci pe de-oparte fac bine, dar pe alte parti au repercursiuni pe termen lung.
sanatate,
Kari
nikole spune:
Hmmmm, poate ca apasarea ce o simti sa aiba legatura cu folosirea contraceptivelor, sau poate sa se datoreze efectiv oboselii acumulate.
Eu o singura data am luat pilule, 1 an, si de atunci am jurat ca nu mai pun gura pe asa ceva orice ar fi.
Dupa 1 an de folosire(mi s-au facut 14 analize la sange, plus control, lama, echo inainte de a mi le recomanda, deci nu le-am luat dupa ureche)tymolul mi-a iesit 10(mereu l-am avut 2-3).
Asistenta de laborator m-a trimis urgent la medic, insa a avut inspiratia inainte de a-si arata ingrijorarea sa ma intrebe daca iau pilule...
in fine, le-am oprit si la scurt timp valorile au revenit la normal.
Oricum nimeni nu e mai n masura sa dea un sfat decat insusi medicul!
Sanatate!
analessya13 spune:
Analizele le-am facut la spital, facusem un control caci avusesem gripa care mi-a prins intestinele, nu stiu cum se cheama in Romania dar e tare urata.
Pilulele le-am luat, la recomandarea medicului ginecolog, imediat dupa nastere, iau acele pilule monohormonale. Am mai luat si inainte si am facut la un moment dat pauza tot din acelasi motiv ca simteam ca imi apasa o greutate pe ficat. Si dupa ce am renuntat la ele a fost ok, dar am si ramas insarcinata. Eu, deocamdata, vreau sa mai astept pentru un alt bebe.
Eu puneam oboseala si pe faptul ca al meu copil nu prea doarme noaptea bine, iar pana la 4 luni jumate nu dormea chiar deloc.
Totusi, nu ma simteam obosita cand ar fi trebuit si ma simt acum?!
Incerc sa vad daca as putea renunta la pilule. Voi ce parere aveti de plasturele contraceptiv?
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by analessya13
Incerc sa vad daca as putea renunta la pilule.
poate ca asta ar fi solutia ideala caci daca citesti cu atentie prospectul la contraindicatii gasesti ...cam multe
insa...traiasca efectul contraceptiv...s-ar putea sa fie o problema si cu tipul de anticonceptioanel desi...ai fost la medic...nu ii acuz...dar de multe ori generalizeaza...cel putin la mine in oras toate fetele primesc Yasmine - si nu pentru ca...ar flipsi celelalte...dar ...reclama...+ ca este buna - eu nu ma plang dar sunt fete care ...da
multa sanatate!
ia si niste fier,tablete cu extracte ginseng ,bea ceai verde poate te vei simti mai bine
Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei
mychydutza spune:
sincera sa fiu si eu ma simt la fel. eu o pun pe seama asteniei de primavara. ma si solicita copilul la greu, insa parca sunt prea ametita. analizele arata o mica anemie, dar la dr pt tratament tot n-am ajuns, tot din motive de bebe. sanatate multa!
Mihaela
cine n*are "restantza" n*are prestantza!