Nou stil de viatza -200 de capitole!!!
Raspunsuri - Pagina 15
vikinga spune:
quote:Am sa fac si eu chiar azi, suna bine. Mai eu nu v-am intrebat, dar imi sta pe creier. Indulcitorul ala nu e periculos? Ce e el de fapt, ce contine? Zaharina, fructoza, ori ce consuma diabeticii? Stiti ca s-a tot zis peste tot ca mai bine miere decit asa ceva, chiar daca mierea are calorii multe. Cum sta indulcitorul asta la calorii? Ma gindeam la Carina, care e acum slabuta, nu e un pericol sa mai consumi indulcitori, ca totusi nu mai e nevoie in cazul tau de atita strictete? Daca sunt cumva nocivi cum zic astia. Stiu ca si zaharul e nociv, dar ma gindeam la putina miere de ex.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Originally posted by gusta
Mere coapte festive(4 porti)Ingrediente4 mere, margarina(poate fi si unt ),4 linguri de indulcitor pudra,8 linguri de pireu de mere(peteti folosi dulceata dietetica de care va place cel mai mult),2 linguri de stafide,1 albus de ou,1 lingura zahar vanilat.Se incalzeste cuptorul la 220 grade.Mere se spala se curata interiorul si le taiem capu.Apoi le ungem cu margarina si le dam prin indulcitor.Se pun intr-un vas nu pra inalt si se dau in mijlocul cuptorului pentr 20 de minute.intre timp stafidele se lasa un pic in apa calduta dupa care se lasa la scurs.Dupa ce sunt scurse se incorporeaza cu gemul.Se bate albusul spuma cu zaharul vanilat.Cand merele sunt gata se scot se umple cu dulceata si stafidele si deasupra albus de ou si se mai baga la cuptor pentru 5 minute.1 portie are in jur de 80 calori.Scuzati traducerea ,poate nu ma fac inteleasa dar e tare greu.Raspund la orice intrebare.Marilena si Mara Augusta
mephala30 spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Stiu ca si zaharul e nociv, dar ma gindeam la putina miere de ex.
sau la zaharul brun.
mephala30 spune:
Ce ar trebui sa aleg? Miere sau zahar? Care paine ingrasa mai mult? Care carne este mai buna cea alba sau cea rosie? Sa folosesc margarina sau unt?
Iata 20 de raspunsuri la un numar egal de dileme intalnite in magazine si in bucatarii!
1. Branza sau oua?
Aceasta poate fi o dilema veche, dar o amintim pentru a arata adevarata dimensiune a acestora. Pentru inceput, ambele sunt surse de proteina si sunt considerate substituenti ai carnii. Ouale contin si fier, ceea ce ii lipseste branzei. Pe cealalta parte, ouale contin mai mult colesterol (213 mg la un ou, in timp ce 30 g de branza contin doar 25 mg).
2. Miere sau zahar?
Mierea si zaharul sunt carbohidrati si in particular, ei sunt dizaharide (glucoza si fructoza). Mierea pura este de preferat, fiind un produs narural care nu este supus unui proces si rafinarii ca zaharul. Ca produs natural, contine vitamine si minerale prezente in fagure. In functie de carbohidrat, zaharul ofera energie (sub forma de calorii) corpului, dar nu mai contine si alte substante nutritive.
Atentie: daca pe eticheta recipientului i se atribuie mierii de albine o anumita perioada de valabilitate, nu este vorba de miere naturala, pura 100%.
Mierea naturala nu are termen de valabilitate!
3. Ulei rafinat sau virgin?
Uleiul virgin (cuvantul virgin; trebuie sa fie scris pe recipient) este preferat, deoarece el nu a fost supus niciunui proces, ceea ce inseamna ca materia prima este de calitate superioara. Uleiul rafinat este supus mai multor procese pentru a fi imbunatatit in ceea ce priveste aroma, culoarea si gustul. Pe cealalta parte, el poate fi pastrat mai mult deoarece prin prelucrare se inlatura acizii grasi, care sunt responsabili in rancezirea uleiului.
4. Legume crude sau fierte?
Legumele crude sunt preferabile pentru ca ele contin mai multe vitamine si minerale solubile in apa, proportie care este pierduta atunci cand legumele sunt gatite prin fiert. In plus, legumele crude contin fibre care ajuta prin actiunea lor benefica asupra intestinului subtire si creaza sentimentul de plin;. De asemenea, se combina cu o parte din colesterolul prezent in mancare si il elimina din corp, dar si decaleaza absorbtia carbohidrantilor. Legumele fierte sunt mai usor de digerat, ceea ce reduce eficacitatea fibrei.
5. Unt sau margarina?
Daca trebuie sa alegi intre aceste doua produse, alege untul. Este o sursa de grasimi saturate care ar trebui consumata in cantitati mici, de vreme ce afecteaza sistemul cardiovascular. Margarina este o sursa de acizi grasi care sunt produsi in timpul hidrogenarii plantelor uleioase. Acesti acizi sunt banuiti ca ridica nivelul colesterolului rau in timp ce il dimineaza pe cel bun, ceea ce inseamna egalitate, si mai mult, nocivitate asupra sistemului cardiovascular in comparatie cu grasimile saturate (unele tipuri de grasimi sunt disponibile comercial dupa ce li s-a redus numarul de acizi grasi). In aceasta competitie; castiga detasat untul.
6. Iaurt cu sau fara caimac (grasimi)?
Daca poti gasi iaurtul traditional fara caimac (obtinut doar prin folosirea cheagului), cumpara-l ; este un produs natural, pur. Iaurturile cu caimac comercializate sunt rezultatul unui proces industrial. Caimacul se formeaza atunci cand laptele nu a fost omogenizat. Acest lucru inseamna deoarece ea nu este raspandita in lapte, ci este la suprafata sa. Nu exista o diferenta semnificativa intre iaurtul obtinul din laptele de vaca cu caimac (nedegresat) si fara, de vreme ce laptele de oaie a fost adaugat (fiind mai bogat in grasimi), caz in care stratul de caimac de deasupra este mai subtire. Singura diferenta dintre cele doua tipuri de iaurt este ca unul contine un strat de caimac cu grasimi concentrate, deci inlaturarea sa va insemna un minus in numarul caloriilor.
7. Lapte degresat sau gras?
Desi poate parea ciudat, laptele gras este preferabil. Contine toata grasimea sa, dar isi mentine naturaletea si vitaminele grase solubile (A, D, E, K). Laptele degresat este recomandat atunci cand este ceruta reducerea consumarii grasimilor din cauza unor probleme de sanatate. Daca nu exista astfel de probleme si vrei doar sa reduci grasimile din alimentatia zilnica, incearca sa eviti celelalte surse de grasimi: unt, margarina, carne cu grasime si nu te razbuna neaparat pe lapte, o sursa de calciu la care nu trebuie sa renunti: gandeste-te la osteoporoza!
8. Fructul intreg sau numai sucul?
Alege fructul, deoarece el contine fibre si mai multe vitamine care nu au fost oxidate, cum e in cazul sucului. Prin masticatie, intregul fruct iti ofera senzatia de plin, de satietate, pe cand sucul nu.
9. Branza galbena (cascaval sau branza topita) sau feta?
Branza galbena contine mai multa grasime si mai putina apa in comparatie cu branza feta. Oricum, ambele au un continut mare de calciu (100 g de branza galbena contine 1,011 mg de claciu, pe cand 100 g de branza feta contine doar 493 mg de calciu). Pe cealalta parte, in afara de faptul ca e o sursa pentru grasimi si proteine, branza feta contine si hidrocarbura (pe cand branza galbena nu, datorita metodei de preparare). Bucura-te cu moderatie de ambele feluri de branza.
Nota: In magazinele din tara noastra se comercializeaza un tip de branza care poarta in mod abuziv numele de feta. Adevarata branza tip Feta greceasca nu este cremoasa ci are consistenta telemelei de oaie maturate, nu este foarte sarata si nici nu are gust de iute.
10. Zahar alb sau brun?
In ceea ce priveste numarul de calorii pe care il contin exista egalitate (o lingura contine 20 calorii). Diferenta dintre ele este ca zaharul alb este produsul unui lung proces in comparatie cu zaharul brun, iar acest lucru este considerat a fi un dezavantaj. In plus, zaharul brun cuprinde urme de melasa (care contine la randul ei minerale) de la materia bruta trestia de zahar.
11. Legume taiate mai subtire sau mai gros?
Cu cat sunt mai mari taiate, cu atat mai bine, sustin dieteticienii. Taindu-le marunt, vitaminele se oxideaza. In plus, fibra este rupta si devine mai rapid digerabila, ceea ce nu este de dorit. Dar daca vrei sa obtii maximul de vitamine si fibre din legume, alege o salata cu legume taiate subtire, fin, care este mai atractiva.
12. Mustar sau maioneza?
Din nenumarate motive, mustarul este mai bun. Pentru inceput, deoarece el contine mai putine calorii. O lingura de mustar contine 5 calorii, pe cand una de maioneza contine 35!
De asemenea, maioneza contine oua, care sunt o sursa de colesterol. Si mai mult, mustarul, care este produs din seminte de mustar cu adaos de zahar si otet, nu contine grasimi care sa deranjeze sistemul cardiovascular.
13. Carne alba sau rosie?
Carnea rosie (de porc, de vita) este mai bogata in grasimi saturate si colesterol decat carnea alba (pui, peste). Oricum, este o sursa mai buna de fier decat carnea alba. Dieteticienii recomanda carnea rosie pentru consum (o portie pe saptamana, nu exagera!), in timp ce carnea alba ar trebui mancata de cate 3-4 ori pe saptamana, cu predominanta pestelui in meniurile zilnice.
14. Ton in ulei sau in apa?
Este important sa aratam ca tonul nu este conservat in apa, cum se crede, ci in saramura - apa sarata. Saramura, ca si uleiul, ajuta la pastrarea tonului. Alegerea intre cele doua tipuri de ton este facuta daca persoana sufera de hipertensiune (presiune ridicata a sangelui). In aceste cazuri, consumarea sarii in exces trebuie evitata, deci este mai bine sa alegem ton in ulei. Alte avantaje ale acestei alegeri ar mai fi ca tonul in ulei contine mai putina sare si ca acest ulei poate fi folosit in salata. Pe cealalta parte, el este mai bogat in calorii datorita uleiului. Mai mult, poti scurge foarte bine tonul, in asa fem incat sa elimini cat mai mult din uleiul pe care il contine.
Daca nu exista probleme de hipertensiune, si vrei sa controlezi consumul de calorii, alege ton in saramura (100 g contine 144 calorii, pe cand aceeasi cantitate de ton in ulei contine 198 calorii).
15. Lamaie sau otet?
Dieteticienii recomanda lamaia, care este o sursa bogata de vitamina C si care te protejeaza impotriva infectiilor si iti mentine organismul tanar. Ea este esentiala pentru absorbtia fierului in mancare de catre corp (de exemplu carne). In plus, vitamina C este anti-oxidanta si intarzaie oxidarea ingredientelor in salate.
Otetul, din contra, nu are beneficii. Pur si simplu, el adauga gust mancarii si salatelor.
16. Cartofi fierti sau prajiti?
Motivul pentru care expertii nu recomanda cartofii prajiti este numarul lor mare de calorii datorat uleiului pe care il inghiti la prajire. Exista deja cartofi prajiti care pot fi cumparati, insa intotdeauna exista intrebari despre calitatea uleiului in care acestia au fost prajiti. Daca este folosit de mai mult de trei ori datorita oxizilor si produsilor oxidatiei uleiul poate deveni cancerigen. Cartofii fierti, din contra, nu au ulei in afara de cel pe care il poti adauga si care de regula nu este mult, de vreme ce cartofii fierti nu absorb la fel de mult ulei ca si cei prajiti. Singurul dezavantaj e ca daca alegi cartofi fierti, acestia vor fi mai greu de digerat, de vreme ce fierberea mareste cantitatea de amidon.
17. Paine alba sau neagra?
Ar trebui sa stabilim ca atunci cand spunem paine neagra ne referim la painea integrala din grau, din care tarata nu a fost scoasa (stratul exterior al graului). Deci numele corect ar fi paine integrala. Intre aceasta si painea alba, dieteticienii o recomanda pe prima. Ea contine substante vitale pentru buna functionare a sistemului digestiv si pentru combaterea constipatiei. In plus, contine mai multe vitamine si minerale care sunt prezente in tarate. Poate ca painea alba este mai moale, dar cea neagra are mai multe beneficii. Acelasi lucru este valabil si pentru cerealele a caror tarate nu au fost inlaturate, cum ar fi orezul brun.
18. Pasta de rosii, suc de rosii sau rosii la cutie?
Ar fi corect sa prezentam si dilema rosiilor: cu sau fara coaja? Cele necojite sunt mai bune, deoarece isi retin fibrele. Deci rosiile sunt de preferat in favoarea sucului sau pastei de rosii. Nu sunt la fel de gustoase ca rosiile proaspete, datorita conservarii, dar reprezinta cea mai buna alegere. Pasta de rosii, pe de alta parte, contine mai multa sare si zahar (unele marci) si nu da mancarii textura naturala. In opozitie, este mai greu sa observam diferenta dintre rosiile proaspete si cele la conserva in mancarurile preparate.
19. Ulei de masline sau din seminte de floarea-soarelui?
Uleiul de masline este mai bun, deoarece este bogat in acizi grasi monosaturati, care sunt benefici sistemului cardiovascular. De asemenea, el este o sursa de vitamina E, care este anti-oxidanta (lupta impotriva cancerului si imbatranirii). Uleiurile din seminte sunt intotdeauna rafinate, ceea ce inseamna ca ele au capatat in urma procesului de prelucrare aroma, culoare si gust. Sunt o sursa de acizi polinesaturati, ceea ce este perfect valabil si pentru uleiul de masline.
20. Apa minerala sau carbogazificata?
Apa naturala carbogazoasa (apa minerala de izvor natural carbogazoasa) contine carbonat de sodiu natural si alte minerale (calciu, magneziu, potasiu), in functie de sursa din care provine. Se considera deci, ca exista o urma mica de elemente si minerale folositoare. Este mai buna si mai bogata in elemente vitale pentru corp si poate fi mai plata in comparatie cu apa care contine bicarbonat de sodiu (dar aceasta depinde tot de sursa).
(www.elady.ro/articole/Regim-si-Diete/20-de-dileme-in-curele-de-slabire-si-rezolvarea-lor.html" target="_blank">sursa)
mephala30 spune:
am postat un mesaj lung, sper sa aveti rabdare si sa spicuiti printre informatii, eu le-am gasit interesante.
tumpi spune:
Lou, in cartulia mea autorii spun ca laptele este alimentul perfect pentru bebelusi.Din pc de vedere caloric, laptele integral contine 50% grasimi(majoritatea fiind grasimi saturate, daunatoare) si 20% proteine.
Un pahar de lapte integral contine aceeasi cantitate de colesterol ca si 100 g de friptura.In plus laptele nu contine deloc fibre alimentare.Continutul de 2% al laptelui degresat este calculat de greutatea sa, nu din totalul caloriilo.Astfe, din pc de vedere al greutatii, laptele partial degresat contine 87% apa si 2% grasimi.Restul sunt proteine si glucide.
Laptele este o cauza obisnuita de constipatie(imi aici nu prea le dau dreptate).De asemenea uneori laptele contine urme de antibiotice si hormoni cu care se suplimenteaza hrana vacilor.
Daca se foloseste, laptele trebuie consumat intr-o forma degresata,dar de preferinta in cantitati mici, ca adaos la prepararea alimentelor sau cu cerealele de la micul dejun.
Ganditi-va la urmatorul lucru:in afara gradinilor zoologice, nici un mamifer nu consuma laptele altei specii si odata intarcat nici un mamifer nu mai bea lapte.Omul este singura exceptie.Laptele oricarei creaturi este un aliment sanatos numai pt puii ei
Am incercat sa spicuiesc putin din cartulie.
Si mai sunt atea informatii,doar un pic de timp sa am sa spicuiesc.
Carina, e adevarat ce spui tu, normal ca daca zi de zi as face asta m-as obisnui si eu cu toate,dar e adevart totusi ca in privinta asta sunt uneori delasatoare
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Eftimie C. spune:
Mai, va bat!Un subiect cu 200capitole n-are voie sa stea pe pag.2
Azi dimineata am fost cu Edi si ne-am luat analizele si apoi am avut niste treburi de rezolvat.Am pregatit de papa si pe la 2 ne-a cuprins pe toti 3 un somn luuuuuung.
Acum tati e la sport, Edi vede un film si mami presteaza la calculator, activitatea ei preferata
Merg sa din urma.
louisea spune:
Tumpi interesant cu laptele.. Eu beau f rar in schimb mananc un fel de iaurt, o combinatie intre iaurt si lapte batut si ala cu 0,1% grasime sau 0,5% bio. Ala o fi ok, nu?
Daca vrei sa fi mai atenta ce mananci si cate calorii contin, incepe cu alimentele pe care le consumi zilnic (paine, iaurt, branzeturi, morcovi..) si o sa-ti fie mai usor sa te extinzi. Uite-te si la ce contin produsele care le cumperi (grasime, zahar adaugat, nu natural, adaosuri, e-uri) si sorteaza-le inainte sa le pui in cos. Dezavantaj: sotul s-ar putea sa nege sa vina cu tine la cumparaturi
´
Carmen tare interesant articolul. L-am citit tot. Merci mult
Carmen E
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
Delidana spune:
Pfuu, si uite asa nu mai ajunge omu' la calculator decit pe la finalul capitolului...
Ieri m-am sculat la 9. Am zis ca mai stau doar citeva minute si cind am deschis iar ochii era 11! Cind am vazut cit era ceasul am zis ca nu-i adevarat. Va dati seama in ce viteza m-am pregatit petru cursuri care incepeau la 12. Bineinteles ca am intirziat dar n-au fost probleme.
Carmen, sa porti sanatoasa noile "achizitii".
Carina, mersi, esti o draguta. Imi trebuie 6 carti pe care pina acum nu le-am gasit. Ele sint:
1. The Crucible - Arthur Miller
2. The Glass Menagerie - Tennessee Williams
3. The Homecoming - Harold Pinter
4. The Birthday Party - Harold Pinter
5. Buried Child - Sam Shepard
6. American Buffalo - David Mamet
Mii de multumiri oricui ma poate ajuta sa le gasesc.
Ioana, ai grija de tine.
Zuzi, imi pare rau de soacra ta, poate gasiti pe cineva sa aiba grija de ea, imi inchipui ca n-ai cum sa le faci pe toate.
Tzunica, te salut!
Gusta, pup fata vorbareata.
Mik, imi pare rau sa aud ca ai probleme de sanatate, sper sa te simti din ce in ce mai bine de acum.
Cornelia, ma gindesc la tine.
Vikinga, Louisea, Puskin, Violeta, Dordia, Anky, Tlaura, Crys, Rolo, Eftimie, Olo, Hopes, Tupi, Anky, Liris, pup toata gasca.
www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
anky spune:
Buna seara fetelor,am aterizat acum de la sala si sint varza,vreau sa imi curat toaletele si baia, sa nu le las pe weekend.In weekend vreau sa merg la shopping,sa cumpar cadouri pentru ai mei de Paste.
Meniul de azi
mozarella cu rosii
ananas(o felie)
2 heringi cu ceapa si castraveti murati
un pumn de alune de padure
rizotto cu fructe de mare
Va pup,ma duc sa frec baia
Anca,mami de doi nazdravani