Rezilierea contractului- pt. Marius si alti un ras

Rezilierea contractului- pt. Marius si alti un ras | Autor: carmen_b

Link direct la acest mesaj

Am intrat in posesia adeverintei dar acum cei de la Casa de Pensii insista sa fac un act aditional cu rezilierea contractului conform Ordonantei 23/2003 si sa platesc contributia pe zilele pana la rezilierea contractului. Nu au vrut sa-mi dea mai multe informatii dar mie nu mi se pare in ordine. In primul rand eu sunt in prenatal din 15 iulie si voi primi foarte probabil bani de la servici si pentru contractul suplimentar.Am urmatoarele intrebari la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns:
1. Ce se intampla daca reziliez contractul? Nu inteleg de ce in cele 6 luni cat am platit cotizatia trebuia contract si acum cand urmeaza sa faca ei platile (prin locul de munca)vor CA EU sa reziliez contractul. Eu urmeza ca sa cer plata si pentru cresterea copilului probabil la sfarsitul lui august cand o sa nasc si cred ca acest lucru nu va mai fi posibil daca contractul este reziliat. De ce sa cer EU rezilierea contractului, daca ar trebui sa mai platesc cota de asgurari sociale si nu o fac pot rezilia ei contractul pentru neplata.
2. Daca sunt in prenatal nu ar mai trebui sa platesc nici o contributie de asigurari socilale deci chiar daca voi rezilia contractul nu trebuie sa platesc cotizatia pentru zilele de pana la rezilierea contractului?
3. A mai fost cineva in situatia de a i se cere reziliere cintractului si ce a facut?
4. Daca lucrez din 1995 indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza ca ultimile 6 luni inainte de nasterea copilului chiar daca depun cererea dupa postnatal (postnatalul nu intra in calculul indemnizatiei)?
Sper sa ma poata lamuri cineva.
Cu multe multumiri.
Pa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Nu esti obligata sa reziliezi contractul. Ce se intampla? Hmm... toate remarcile tale vis a vis de ce se poate intampla pot deveni realitate.
2. Dupa intrarea in prenatal sau orice forma postnatal sau ingrijirea copilului nu mai ai obliagatii de plata CJPAS - ul platindu-ti asigurarea. Deci plata doar si pana la data intrarii in beneficiu de asigurare
3. Au fost destui si unii au reziliat contractul altii nu.
4. Indemnizatia se calculeaza pe 10 luni anterior nasterii deci numai inainte de data nasterii dar se pare ca 10 luni nu 6 asa cum am crezut si eu. Reciteste subiectele plasata sus. Am scris despre asta.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

pt. carmen-b:
si mie mi-au cerut sa reziliez contractul, pe motivul si anume acela de a nu mai figura in evidentele lor cu neplata contractului. nu mi-a mirosit a bine, tot din cauza motivelor enumerate de tine si nu reziliez nimic! mai vad mai incolo, sper sa nu ma trezesc peste cativa ani ca trebuie sa le dau cine stie ce suma monstruoasa!
doamna de la ghiseu mi-a spus ca il vor rezilia ei automat!
e asa o nebuloasa!

Mergi la inceput