clisma

clisma | Autor: elici-k

Link direct la acest mesaj

poate sa-mi explice si mie cineva cum se face o clisma ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

da, o sa incerc eu... se introduce un furtunel prin anus, se toarne prin acel furtunel un lichid ( de obicei apa cu ceva sapun sau gel de dus)iar pacientul trebuie sa stea cu acel lichid, cel putin 5 minute dupa care sa se duca la toaleta si sa-l elimine... prin asta se face curatirea stomacului inainte de o operatie (cezariana, de exemplu) sau cand o persoana are probleme de scaun

http://b1.lilypie.com/CAyRp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

ELICI-K asa este cum spune CLLAUDIA. Eu nu am suportat niciodata sa fac clisma. Exista si un ceai laxativ care te ajuta pentru curatirea stomacului si supozitoare cu glicerina.

Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARES

www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Eu am facut o operatie cezariana, prin urmare si o clisma insa te asigur ca nu e o senzatie tocmai placuta.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

si eu am facut operatie de cezariana si nu am facut clisma
am avut scaun dupa un ceai laxativ inainte si de la amiaza pian a doua zi dim cind a avut loc operatia am baut numai lichide
la operatia de laparoscop am avut "placerea " de o clisma.
e mai rau ca la supozitorul cu glicerina
si simti ca nu mai poti tine si trebuie 5 min sa stai.. au fostr cele mai lungi 5 min
nu mai stiu ce lichid era. eram in D si nu prea vorbeam multa germana pe atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Elici exista la farmacie de cumparat un dispozitiv de facut clisma si spalaturi vaginale.Tuburile de introdus sint diferite.
Acum eu nu stiu pentru ce iti trebuie?
Sint aprecieri despre clisma ca e foarte indicata pentru curatirea colonului si prin aceasta, pentru eliminarea toxinelor.Unii spun ca nu e buna nici cind ai constipatie ca se leneveste si mai tare zona.In plus pusese cineva pe aici niste site-uri in care se vorbea despre clisma cu cafea ca fiind o terapie pentru ciroza hepatica...
Daca te intereseaza pentru o operatie,crede-ma nu e atit de insuportabila ca faza postoperator,de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Tocmai am suferit o operatie (histerectomie) care a necesitat clisma. Mi s-au facut chiar doua (una seara, una in dim. interventiei). Le-am suportat f. bine. Depinde cum sunt facute. Introducerea solutiei de apa cu sapun intr-un timp f.scurt, face "actiunea" de nesuportat, iar timpul de "gandire" mai scurt de 5 minute.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

dar de clisma profesionista nu vorbeste nimeni?!
tare m-ar tenta ...desi aici costa in jur de 100 de dolari iar programare cu 3 luni inainte...

Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei m-am transformat din in , si lupt neinfricat PENTRU EGALITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Pana acum s-au spus numai lucruri rele despre acest procedeu. Eu practic acest procedeu de ceva timp si ma scapa de multe probleme neplacute (balonari,gaze). Daca il practici acasa nu este asa de neplacut mai ales ca nu te forteaza nimani sa stai cel putin 5 minute si nu neaparat cu apa cu sapun ci cu apa simpla. Ceea ce vrea sa spun este sentimentul de dupa. Te simti curata pe dinauntru , abdomenul se desumfla. Cel mai bine este sa se faca de dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Eu am mai intrebat acum vreo luna aici daca stie careva un centru in Bucuresti(sau oriunde in tara)unde pot face curatarea colonului..dar nu am primit raspunsuri.Mgabi,unde ai cumparat"instrumentele"pentru procedeu?Luna75,in afara tarii stiu ca se practica,chiar si in SPA-uri,dar nu stiu unde as putea face in Bucuresti..help?:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

quote:
Originally posted by Luna75

dar de clisma profesionista nu vorbeste nimeni?!
tare m-ar tenta ...desi aici costa in jur de 100 de dolari iar programare cu 3 luni inainte...

Cu gandul la copilarie traiesc din plin www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=17" target="_blank">emotia copilariei m-am transformat din in , si lupt neinfricat PENTRU EGALITATE

Profesionista? Adica facuta de un profesionist in clisme?

Nu. Acum, serios. N-am auzit de asta pana acum si sunt curioasa care sunt diferentele intre o clisma profesionista si una neprofesionista.

Am inteles, ca sunt indicate, la o anumita perioada de timp, pentru curatirea organismului

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput