BEBELUSI DE IUNIE-IULIE 2003-Partea a 2 a

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Kara, si Maria mananca putin in ultimul timp. De fapt, ea mananca putin de la inceput, dar dupa ce i-am schimbat laptele incepuse sa manance mult mai bine si timp de o saptamana a luat f. bine in greutate. Din pacate, de trei zile mananca iar putin (70-90 ml/masa). Sper sa isi revina, pt. ca de trei zile cantarul indica aceeasi greutate (o cantaresc zilnic tocmai pt. ca nu a luat prea bine in greutate). Daca Mihai a crescut bine, nu cred ca are rost sa te ingrijorezi. Vezi ce iti zice medicul, si zi-ne si noua :).

Gio, Maria a varsat tot ce a mancat o singura data (pe la trei saptamani)si de cateva ori a varsat destul de mult. Si pe mine ma ingrijoreaza ca nu sunt simple regurgitari ci varsa in jet. Azi noapte, dupa ce a mancat, a varsat iar destul de mult, in doua reprize. Mie medicul mi-a zis ca daca nu varsa in mod regulat, daca nu are febra, nu e deranjata la stomac si este vioaie nu trebuie sa imi fac griji (dar bineinteles ca eu imi fac). Cand a varsat prima data mult m-am gandit ca este din cauza faptului ca am schimbat-o dupa masa si i-am apasat stomacelul. De atunci am grija sa nu o manevrez prea mult dupa masa. Maria are perioade in care mananca lacom si se ineaca si perioade in care ma rog de ea sa suga. Nu e bine nici asa, nici asa. Totusi, am observat ca varsa cateodata cand mananca repede si cateodata daca masa se lungeste prea mult, asa ca nu stiu ce sa iti zic. Abia astept sa mai mergem la dr., sa vedem ce mai imi zice. A, in cazul nostru s-ar putea sa aiba legatura si cu nasucul infundat.

Sa vedeti ce isprava a facut ieri Mariuta: a "reusit" sa nu doarma 9 ore. Daca la inceput ne-am jucat, am ras, am mancat, in final m-am panicat ca nu mai adoarme copilul. Dupa masa de la ora doua a bazait un pic de colici dupa care a avut chef de joaca. Pe la sase a mancat din nou si pana pe la opt a stat treaza, cu ochii deschisi si a observat tot in jur. Dupa asta a inceput bazaiala (probabil de oboseala). A reusit sa doarma un sfert de ora, dar s-a trezit bazaind. I-am facut baie, i-am dat sa manance (nu a mancat prea bine) si pana la 11 seara a tot plans, intai de burtica, apoi de oboseala. Am incercat sa o lasam singura, sa ii punem muzica, sa o luam iar in brate, dar degeaba. pana la urma, i-am dat "inamicul nr. 1", suzeta si a adormit. Sper ca nu s-a invatat cu ea. Pana acum i-am dat-o f. putin (noaptea inainte sa manance, ca sa nu il trezeasca pe tati).

Ieri am fost si am fixat data botezului: 8 septembrie, ora 12.30. Il facem la biserica unde ne-am cununat. Preotul a zis ca avem nevoie de certificatulde nastere, un bidon cu apa calda, o bucata de panza alba, nasi si ... sa nu cumva sa uitam copilul . Din pacate, noi nu stim nimic despre obiceiuri, ce trebuie sa facem noi, ce trebuie sa faca nasii. Poate ne spuneti voi mai multe.

Astazi ma duc la ginecolog si imi e o frica. La voi cum a fost. Romana, tu parca intrebasei despre controlul de la 6 saptamani. Cum a fost? pe mine o sa ma certe sigur ca nu am alaptat, pt. ca din spital mi-a zis ca daca am rabdare o sa imi vina si laptele. Probabil ca o sa obtin verde si pt. . Mie mi-a fost frica sa incerc inainte de termenul de 6 saptamani. Inca ma jeneaza un pic taietura si mi-e teama sa nu se "rupa" ceva pe acolo.

Va pupam,
Cornelia si bb Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Noi ne pregatim de vaccin. Pe 13 facem 2 luni. Suntem la faza cu ganguritul(a,aia,p...). Ne place la nebunie sa stam de vorba si sa fim alintati.

Intram mai rar pe aici (si sa stiti ca chiar ni se face dor de voi) pt. ca ne mutam la casa noua. Alta agitatie!

Botezul e la sfarsitul lui august. Am ales restaurantul si am vorbit la biserica. Vom abandona ideea cu invitatiile tiparite pt ca nu prea mai avem timp si energie. Ma simt destul de obosita desi Vladut s-a mai linistit. Sunt nemultumita ca la capitolul kg stau prost. Am dat jos cam 4 din 13kg. Nu reusesc sa imbrac prea multe din lucrurile de dinainte de sarcina.

Aveti idee cam ce cadouri se fac nasilor de botez? Pe ei i-am intrebat si nu mi-au spus la ce s-ar astepta.

Multi pupici,

Marta & Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna,

Noi nu am mai intrat de mult pentru ca a stat tati acasa si a lucrat in continuu la calculator. Plus ca de cand a implinit o luna Stefania sta mult mai mult treaza in timpul zilei si are nevoie de atentie permanenta. S-a facut o matzaita, plange tot timpul... Asa ca am ajuns si noi la suzeta desi eu una urasc ideea de a pune dop copilului... Dar cum din cauza herniei nu o putem lasa sa planga asta a fost singura solutie, ca eu nu-s prea rabdatoare si daca dupa 5 minute de brate/leganat nu se linisteste cedez nervos.

Am inceput sa mergem in vizite si sa iesim la terase si e tare bine. In general in vizita ori doarme -- prima iesire la nasi a dormit de la 8 seara la 1 noaptea cand am plecat, de se minuna toata lumea -- ori sta cuminte -- bine, e si in centrul atentiei ca o ia toata lumea in brate, agitatie, vorbarie.

Cel mai mult imi place cand ne intalnim cu alti copilasi, in general mai maricei -- asa, pe la un an -- si sunt fascinati de ea. Ati remarcat in parc cum vin toti copii la carutz si vor sa se uite la bebe? Si toti rad sau vor sa o atinga.

In rest, ne chinuim un pic cu colicile. Subscriu la opinia ca nu exista nici un remediu la ele . Asteptam sa treaca perioada si gata. Mi s-a urat de regim si poftesc la struguri si pepene de innebunesc, chiar cred ca o sa incep sa mananc.

Si Stefania are tendinta sa verse, intr-o vreme chiar ma speriasem pentru ca mi se parea ca nu mai ramane cu nimic din mancare. Eu o intrerup in timpul suptului de 1-2 ori si o tin sa scoata gazele. Cand ii este foame rau e dificil pentru ca protesteaza ca e luata de la masa. Oricum, vad ca merge destul de bine figura. Am remarcat ca daca am rabdare sa scoata gazele ca lumea nu varsa -- si varsa in jet, arunca la 10 cm distanta. Daca mananca cu multa pofta sau plange de la colici are tendinta mai mare sa verse, daca e linistita nu.
Incercati si sa tineti bebeul la 45 de grade sau mai mult (inspre verticala) cand ii dati sa manance, mai elimina din gaze si pe parcursul mesei in felul acesta.

Noi facem sambata botezul, tot la biserica unde ne-am casatorit. Eu am fost din start impotriva ideii de local, daca era dupa mine ieseam cu prietenii la o terasa si atat, dar din pacate nu am scapat de gura rudelor... Dar macar nu facem masa cu 4 feluri, iesim doar la o terasa cu cei apropiati (parinti si bunici) si nu ne lungim prea mult. Sper sa nu fim mai mult de 10-12. Restaurantul e in parc asa ca daca ma plictisesc imi iau fata si mergem sa ne plimbam. Plus ca ii pot da si sa manance fara sa plec acasa.

Noi mancam des in parc, dupa cum a zis cineva e pacat sa te intrerupi de la plimbare doar pentru ca ii e foame copilului. Plus ca mi se pare ca in parc mananca mai bine si e mai linistita. Iar daca stam mult in parc doarme mai bine noaptea. De exemplu aseara am stat de pe la 8 pana pe la 10 si apoi dupa baie si masa a dormit pana la 6 dimineata -- spre fericirea mea.

Dupa botez vrem sa plecam din Bucuresti pentru doua saptamani, sa ne facem si noi un mini concediu. De fapt de asta si facem botezul asa devreme (7 sapt), se spune ca nu e bine sa pleci de acasa cu bebe nebotezat. Abia astept sa stau in curte la aer si sa citesc sau sa fac un gratar in timp ce bebe doarme sub pom. Mai trebuie insa sa duc munca de convingere cu sotzu' ca nu vreau sa stau in spate in masina. Aici probabil ca multa lume o sa spuna ca nu sunt zdravana Dar mie mi se face rau in spate (ingrozitor de rau) si in plus nu vreau sa invat copilul sa stea cu cineva... Ma uit la nasa mea care are o fetita de 5 ani si si acum sta cu ea in spate -- eu nu vreau si basta. Pana acum a stat sotzul ca nu a avut carnet, dar de maine...

Oare ce mai fac aditzu, Andra, Maadi, madic si toate celelalte care de cand sunt in concediu nu prea au avut timp sau ocazii sa scrie?

Bebeii vostri se intorc de pe fata pe spate singurei? Citeam in "mami" ca in luna a doua ar trebui sa inceapa sa faca si asta.

Va pupam,

Dana & Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Cornelia, citind ce ai scris despre regurgitarile Mariutei imi dau seama ca in cazul lui Alex e la fel. Cam o data, de doua ori pe noapte se ineaca, ceea ce bineinteles ca pe mine ma face sa sar din pat, dar pe el nu-l trezeste. El doarme pe un plan inclinat din burete si in principiu e bine, atita doar ca se misca mult si cel mai adesea ajunge tot la orizontala. O sa mergem probabil saptamina asta la doctor pt vizita de 2 luni, dar mi-e cam tirseala pt ca nu i-am dat medicamentul pe care mi-l daduse data trecuta pt regurgitari (impresia mea e ca n-avea nici un efect).

Noi avem duminica botezul. Din cauza asta nici nu vreau sa-i faca vaccinul saptamina asta, mi-e sa nu faca vreo reactie, febra, etc tocmai acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Cristian 7 spatamini si o zi

Noi o sa facem botezul la sfirsitul lui august acasa. O sa-l botezam impreuna cu verisorul lui care e mai mare cu o luna. Nu stiu unde o sa mergem sa mincam pe urma. De fapt unde or sa mearga ceilalti ca eu si cu bebe nu mergem ca avem alt program: papam , schimbam scutecul , povestim si recitam poezii cu soricel, catelus si pisicuta.

Cornelia: Nu mi s-a regalt lactatia dar uneori imi simt sinii plini si atunci il pun pe bebe la sin ori ma mulg. E de preferat sa ma mulg deoarece bebe isi pierde repede interesul puntru supt de la sin si ramin cu laptele in piept. Oricum cu toate ca am pompa electrica este destul de obositor sa ma mulg, vreau sa spun ca ma epuizeaza si ma simt anemiata dupa ce ma mulg. Asa ca nu o fac decit de cel mult 2 ori pe zi. In unele zile deloc si il pun la sin pe bebe.
Am observat ca daca bea lapte de la mine I se regleaza scaunul, altfel are tendinta spre constipatie.

Inca nu am fost la controlul de 6 sapt. Nu gasesc momentul in care sa nu vrea bebe sa manica si sa fie si sotul acasa si mai ales sa-l gasesc pe doctor. Uneori ma gindesc sa nu ma duc. Dar apoi ma gindesc ca ar fi bine sa ma vada pe acolo si sa vada daca mai am rana pe col. O sa merg cin o sa pot. Eventula intr-un weekend cind e de garda dr. Taietura e dureroasa la contact dar de rupt nu se rupe nimic. Mi rau e ca sintem cam uscate pe acolo si e dureros.

Eu nu i-am dat ceai si nu-i prea dau nici apa. Am inteles ca mamicile care alapteaza bebeul la sin nu e obligatoriu sa-i dea si apa deorece se hidrateaza din lapticul de mamica.
Asa ca atunci cind suge primele picaturi de laptic sint pentru potolirea setei. Am presupus ca al meu isi potoleste setea cu lapticul meu si foamea cu lapticul praf (Humana 1 ).

GIO: si noi am avut probleme cu halitul rapid si apoi scuipatil lapticului. Nu se mai intimpla asa de des. Cind il vad ca vrea sa “infulece” ii mai potolesc avintul si ii scot beberonul din gurita pentru doua-trei secunde. Noi in schimb am inceput sa dam din minute cind sugem de parca am fi in bazinul olimpic la concurs de inot. ALteori se uita in sus sau in prejur si tot cerceteaza cu privirea si nu e atent deloc la biberon. Cel mai tare il fascineaza galleria de lemn de unde se agata perdeaua.
Eu nu-l trezesc pe Cristi cind doarme mult. In ultimul timp are o perioada de vreo 5 sau 6 ore cind doarme . Am observat ca maninca mai mult inainte de somul asta lung ( in general de la ora 8 seara). Oare cind o sa doarma toata noaptea fara sa se mai trezeasca sa pape?

AMIK: La multi ani pt Alexandra! Nu-i asa ca iti vine sa o maninci cind vezi cum suride. Uitam de oboseala si de alte probleme cind ne zimbesc bebeii.

Bebe al meu e tare cumintel – nu plinge decit ca sa ne anunte ca trebuie sa ne uitam la scutecul lui sau cind i se face foame. Astazi in schimb , in timp ce dormea , din semin a inceput sa pliga si avea o figura foarte suparata. L-am luat repede in brate sa-l linistesc. Banuiesc ca a visat urit. Voi ati patit asa ceva?

Romana si Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kara spune:

de ce nu sunteti de acord cu suzeta? mihutel nu o suporta si eu ma rog sa-i placa...nu ii dauneaza deloc, chiar il calmeaza...eu i-am cumparat una mai groasa si vad ca o mai accepta cu chiu cu vai...si nu mai plange din senin..sta si el cumintel

eu l-am exasperat pe dr, de fapt nu dr de familie, pe la care nu am trecut decat o data , ci pe cel care vreau sa ramana dr baietelului pt ca am mai mare incredere...mi-a zis ca este f rasfatat chiar la 5 sapt si este nervos daca nu-l iei in brate ...am uitat sa va spun ca incepuse o repriza de plans acolo

in leg cu moftul la mancare...anorexie se numeste daca unui copil nu-i mai place gustul de lapte pe care il consuma...si nu crede ca este cazul, pt ca nan este f bun...asa ca singura solutie este sa-l tin nemancat intervale mai mari de timp..3 1/2 h si daca se comporta identic schimbam laptele.........dar este ingrozitor sa schimbi un tip de lapte:
in prima zi ii dai 30ml lapte si restul ceai la fiecare masa si in fiecare zi se creste cu masura.

va pup

kara si mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

eu ador copii cu suzetica.
cand ii vad in carucioarele alea colorate din care li se vede doar nasucul si ochisorii, mor de dragul lor.
cand intru intr-o far,macie prima oara ma uit la suzete. daca ar fi duppa mine as cumpara pentru david o multime, cate una pentru fiecare rand de haine. cel putin suzetele NUK se gasesc intr-un numar impresionant de modele si culori.

am citit despre varsaturi, si nu pot sa constat decat ca problemele astea le au bblusii alimentati artificial. I-mi vine sa ma zgarii pe ochii. aveam atata lapte cat pentru doi!!! de 3 zile iau patilutele pentru ablactatie si vad cum scade, scade, scade cantitatea la fiecare muls. dupa asta cred ca o sa am nevoie de consiliere psihica.

David s-a hotarat sa ma termine. E ca picatura chinezeasca. azi toata ziua s-a marait si a dormit pe apucate. ca sa fie tacamul complet a si vomitat. de doua ori. acum e in carut si il plimba mama prin casa. si ea mai are un pic si plange, dar de oboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Dana, merci mult ca ai pus problema cu intorsul de pe fata pe spate pentru ca mi-ai luat o piatra de pe inima.

Lui Vladut i-a iesit figura de 3 ori luna asta, dar prima data m-am speriat ingrozitor pt ca si-a schimbat pozitia intr-o fractiune de secunda, cat eram intoarsa cu spatele.De fiecare data a plans dupa ce a reusit, lucru care m-a facut sa cred ca s-a lovit,ca poate il doare ceva si nu am privit intoarcerea ca pe o realizare in evolutia lui, ci am pus totul pe seama intamplarii. Are o tehnica "desavarsita": isi tine capul mult timp ridicat, se taraste, isi ridica putin fundul,ridica un piciorus si se sprijina pe mana de pe partea opusa piciorului si se intoarce!Apoi plange...si mami se sperie ca o proasta, ba mai mult, incearca sa impiedice copilul sa se intoarca :))

Marta &Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Dragi mamicute,
In sfarsit pot si io sa mai intru 10 minute pe forum. A ajuns sa fie forumul pentru mine o adevarata desfatare.
Noi suntem relativ bine. Cu papatul nu's probleme (papa cam la 3 ore cate jumatate de ora). Astazi mergem la doctor si vedem exact cat am crescut in greutate (cantarul meu arata ca a pus 1,2 kg in patru saptamani).Mai varsa si el uneori dar mai rar ca acum il tin mai mult pana il pun in patut (cam un sfert de ora). Colicii in schimb ne dispera in continuare. Somnul lui nu-i niciodata continuu si tot timpul se incovoaie si trage parturi (nu chiar tot timpul dar asa am eu senzatia).
Noi facem botezul pe 23 august ( la sase saptamani si ceva). Am ales barul-restaurant Derby unde tacamul e de 500.000 lei (fara bauturi). Cam scump dar e fain. O sa facem masa gen bufet suedez. Trebuie sa ma mai interesez de prajiturele.
Dupa botez as vrea sa merg vreo doua -trei saptamani la bunicii mei (pe langa Vidraru) sa stau cu bebele la aer curat. deocamdata nu am masina si ajung in parc numai in weekend. In restul saptamanii ma mai plimb cu bebele prin Berceni, insa nu-i nici o fericire printre atatea masini.
Eu ca sa rezist cu somnul dorm peste zi o ora si jumatate si seara dorm de la suptul de dupa baita - in jur de ora noua, pana la suptul urmator (in perioada asta sta tati cu el). Abia astept sa se intoarca mama la mine ( e plecata penrru patru zile) sa dorm mai bine noaptea.

Martea viitoare merg si eu la control (la sase saptamani fix) si vedem ce imi zice.
Noi vroiam sa mergem in Grecia in septembrie de pe 16 dar mi-e un pic cam frica de un drum asa de lung cu bebele.

Eu ii dau suzeta lui bebe si e tare bine cu ea. se linisteste imediat.

Pupa Crisa si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

e clar....s-a hotarat sa ma omoare.
noaptea trecuta nu a dormit mai mult de trei ore. in rest s-a bazait pana a ragusit si au am stat cu al cand in carut cand pe picioare.
sunt atat de obosita incat imi vine sa vomit.
din cate am vazut doar Crisotexa se confrunta cu un bebelus asemanator.
pai da, normal, doar sunt nascuti in aceeasi zi!!!!
Curaj Crisotexa si exploateaz-o pe bunica cat poti. Cu Grecia cred ca exagerezi. Nu uita de bau bau(colici).

Mergi la inceput