varicela-liv52 pot sa ii dau?

varicela-liv52 pot sa ii dau? | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj

baietelul meu are varicela,,mai avem 1 saptam de stat in casa.De 2 zile refuza sa manance,,,cu chinuri il pacalesc cu catega lingurite.Nici biberonul cu lapte/cereale nu il mai vrea.
Ptr pofta de mancare as fi vrut sa ii dau sirop liv52.I-am mai dat,nu e prima oara.Dar nu stiu daca este voie sa ii dau cat are varicela.
M-am uitat pe prospect si nu are contraindicatii.
Este vreun medicament interzis in timpul varicelei?
voi ce spuneti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cand a avut copilul meu varicela (la 1 an), pediatrul nu mi-a zis c-ar fi vreun medivcament interzis. Ce vrei tu sa-i dai e din plante, presupun, deci natural si cu atat mai mult nu cred ca i-ar face rau.
Stii de ce refuza mancarea? S-ar putea sa-i fi aparut bube si in gurita, asa-i la varicela. Nici al meu n-a fost prea mancacios in perioada aceea, dar a recuperat dupa.
Insanatosire grabnica!

Clipe de viata- concurs:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

multumesc mult ptr rasp.
Aproape 1 saptamana l-am tinut numai pe biberon tocmai de3 aceea.
In schimb acum nu are nici o problema sa pape biscuiti spre exemplu!
Bubitele aproape ca i-au trecut.Au coaja iar unora dintre ele i-a cazut.
El este f vioi si chiar nu a suferit foarte mult , a avut o forma foarte usoara.Doar 2 zile de febra dar si atunci era vioi si nu a fost nevoie sa abuzez de antitermice iar de scarpinat nu prea s-a scarpinat.
Bubite a avut 20 adunate toate.
Probabil si pentru ca sta in casa...
Liv52 eu i-am mai dat dar ma gandeam sa nu interactionez in vreun mod neplacut cu aceasta boala.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cel mai bine intrebi si pediatrul.

Clipe de viata- concurs:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">crocodil
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=15" target="_blank">desenand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Hop si noi. De ieri i-au aparut primele 2-3 bubite, febra inca nu a facut. Azi, are doar 7-8 bubite inca. Se zice ca ii bine sa fie imbracati in rosu si sunt bune compresele cu tuica aplicate pe burtica. Stiti ceva despre asta?
Acum citesc info despre varicela si ma sperie complicatiile ce pot sa apara. Pneumonia si meningita......asa scrie. MA intreb cat de des se intampla sa faca si complicatii mai ales daca au primit si vaccinul.
Pana acum o ora ma bucuram ca face acum si nu mai tarziu, e si iarna si e mai usor de stat in casa.
Sigur e bine sa le facem un dus scurt?
MA rog sa scapam cu bine si fara complicatii.
Cele care ati trecut deja prin asta..poate ma sfatuiti si pe mine.
Numai bine va doresc.

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Tyaa, poti sa-i faci dus zilnic, e chiar recomandat pt. ca atenueaza mancarimea. Numai cu apa calduta, nu fierbinte. Si o stergi usor prin tamponare, ca sa nu se rupa bubitele.
Complicatiile apar la copii imunodeprimati. Ai grija sa nu primiti in vizita adulti/copii bolnavi (ca sa nu ia si alta boala) sau gravide (risc de malformatii la fat).
Imbracatul in rosu n-are absolut nicio legatura, face parte din folclor . Iar compresele cu tuica cu ajuta la nimic, ba chiar pot face rau.

Sanatate!

Diana, mami de Iulia si Andrei

Mergi la inceput

Dianami, asa ma gandeam si eu, cu compresele cu tuica..bine ca nu i-am pus. Acum are ceva febra......sper sa scapam usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui tyaa

Hop si noi. De ieri i-au aparut primele 2-3 bubite, febra inca nu a facut. Azi, are doar 7-8 bubite inca. Se zice ca ii bine sa fie imbracati in rosu si sunt bune compresele cu tuica aplicate pe burtica. Stiti ceva despre asta?
Acum citesc info despre varicela si ma sperie complicatiile ce pot sa apara. Pneumonia si meningita......asa scrie. MA intreb cat de des se intampla sa faca si complicatii mai ales daca au primit si vaccinul.
Pana acum o ora ma bucuram ca face acum si nu mai tarziu, e si iarna si e mai usor de stat in casa.
Sigur e bine sa le facem un dus scurt?
MA rog sa scapam cu bine si fara complicatii.
Cele care ati trecut deja prin asta..poate ma sfatuiti si pe mine.
Numai bine va doresc.

tyaa mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/tyaa2002

Draga mea, eu te sfatuiesc sa lasi leacurile babesti ...sincer..risti infectii serioase...cum sa-i pui tuica pe burtica...si bubitele??? este alcool totusi..pe niste bube care deja mananca si sunt iritate este rau de tot...
Dianami, mie mi s-a interzi total dusul si am avut la 17 ani, sotul meu la 29 si la fel, fetita prietenei mele acum o luna si la fel...risti infectare daca faci dus...bubitele alea se rup extrem de repede...se recomanda tamponarea locala cu o compresa sterila umezita si spalarea zonelor care transpira....dus nu!

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana1979 spune:

Un dus rapid se poate face. Eu am facut varicela la 27 de ani, vara-pe o caldura infernala. Si eu auzisem ca nu trebuie sa faci dus...dar chiar nu puteam sa stau asa. Si daca nu e fierbinte chiar mai calmeaza mancarimile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Oana, nu e interzis dusul. Prin dus la bolnav cu varicela se intelege o spalare usoara, doar cu apa, nu se freaca pielea, nu se foloseste manusa/burete, iar sapunul se foloseste doar la picioare, subtiori si zona genitala. Durata de cateva minute ca sa nu se inmoaie rau crustele.
Se poate sampona si parul la nevoie, usor si cu grija pt. ca pot exista bubite si pe scalp.
Mentinand igiena scade si riscul de infectie (copiii se mai scarpina, mai ales daca sunt micuti si nu inteleg ca nu trebuie sa faca asta).

Tyaa, poti sa ii dai cu pudra mentolata pe bubite, in caz ca o mananca rau.

Diana, mami de Iulia si Andrei

Mergi la inceput

Nu i-am pus tuica pe burta, asta imi zisese o vecina, tanara si ea.
Azi e a treia si si putine bubite are inca, sa zic vreo 30. Cat dureaza eruptia oare?

Mergi la inceput