Alaptatul Help line! (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Fetelor, va rog sa ma ajutati si pe mine! Fetita mea cea mai mare m-a lovit din greseala la un san, eu imi alaptez fetita de 5 luni si jumatate, iar in zona respectiva mi s-a format ceva ca un mic nodul, dureros. Am dat cu unguent cu arnica, am pus-o pe fetita sa suga cat mai des si m-am si masat pe locul respectiv, dar nimic. Ce sa mai fac? Nodulul e pe piept, mai sus, nu sub san. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

oho, am mai patit si eu dinastea! Vlad a vrut in brate si a fost musai sa-l duc, in acelasi timp impingeam si carutul cu Timi mica de 2 lunisoare, efectiv mi-am strivit jumate din sanul stg, a fost naspa rau cu frisoane, febra mare (39 si peste) dureri, vai de capul meu! A trecut mai greu decat o infundare de canale obisnuita dar a trecut. Tot asa, pus copilul des la san, eventual muls, incearca sa nu masezi prea brutal locul, e el deja destul de edematiat si traumatizat... Paracetamol in caz de dureri, frisoane, febra... Mai poti pune gheata invelita in prosop pe nodul dupa muls/alaptat si comprese calde inainte. Pupici puiutelor!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Diana,multumesc mult! Acum vreo jumate de ora m-am uns putin si cu nurofen gel, la sfatul pediatrului, parca nu ma mai doare asa, desi la palpare tot se simte. hai ca o sa o las si mai moale cu masatul, ma gandeam ca e mai bine asa. Multam inca o data!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

laura eu am luat galactogil si sa stii ca are efect si ceai pt lactatie de la fares,nutrinatal mai este pt lactatie si multe lichide .
hai straduieste-te ca e pacat

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)http://community.webshots.com/user/oprescuflore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Bun gasit,

As avea si eu nevoie de un sfat de la voi.
Sunt intr-o mare dilema deoarece pediatra fetitei mele de 3 luni ma tot indeamna sa dau fetitei completare lapte formula.Eu una stiu ca daca bag "dusmanul in casa" (lapte formula) atunci sanul se duce rapid si vb din reclama ma leg la cap daca nu ma doare.
Sa va spun cum stau lucrurile: fetita mea s-a nascut cu 3.150 kg si prima luna a luat 1,2 Kg, a doua luna 750 grame, si acum a treia luna 600 grame si pediatra a zis ca e cam mare diferenta intre cele doua luni si prima luna si ca vezi doamne nu e lapte destul la tzatzi si sa dau completare formula.
La baietel am patit acelesi lucru, am bagat formula si am scapat rapid si de san , nu spun ca dupa sa imi vina rau ca lua in greutate si mai putin decat lua de la sanul meu.

Nu as vrea sa fac aceasi greseala dar pediatra imi spune ca nu creste copilul cum trebuie desi el cum v-am spus a luat 600 grame in ultima luna, s-a lungit cu 3,5 cm, la circumferinta capului nu prea a crescut decat cu 1 cm iar la burtica a scazut cu 0,5 cm dar din cauza de lungire zic eu.

Deci in concluzie ajutati-ma sa iau o decizie.
multumesc,

Emilia cu Eveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006)

poze cu noi si Eveline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Emilia,

ai perfecta dreptate,copii nu au o crestere constanta nici in greutate si nici in lungime.
trebuie sa te ingrijorezi cand ia mai putin de 10 grame zilnic,deci al tau a luat 20 de grame zilnic ce este o greutate normala.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Emilia puiul tau a crescut. Aici unde mamicile alapteaza mai mult mi s-a spus ca e ok atata vreme cat un copil alaptat creste macat cu un pound (cam o jumatate de kilogram) pe luna. Si evident nici un alt lichid in afara de lapte.

Eu am constat insa ca in lunile in care plimbam mai mult copiii pe afara si dormeau mai legat, mai profund cresteau mai bine. E important si cat doarme, nu doar cat suge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Azi dimineata am facut un test dupa ce a supt m-am muls si eu cu pompa sa vad daca se opreste fata ca nu mai este lapte sau ca s-a saturat si am mai scos cu ea in aproximatix.10 minute 50 ml dintr-un san si 50 ml din altul deci in total 100 ml si am mai incercat sa ii dau cu bibe dar il impinge cu limbutza de zici ca o urzica.
Deci eu am tras concluzia ca lapte este dar ea si-a facut o ratie si se opreste cand simte ca s-a saturat.
E drept ca vrea sa suga cam la 2 ore ziua iar daca suntem afara si doarme si la 3-4 ore.

poze cu noi si Eveline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Dragii mei, ne-am dat un pic pe brazda cu suptul, avem insa alte probleme acum. Am impresia ca nu se satura deloc de la cat suge.Azi a supt non-stop de la 9 pana la 13. Eu una nu mai pot, sfarcurile mele nici atat. Nu stiu ce sa ii mai fac, acum plange din nou. E posibil sa nu fie laptele consistent?

Noemi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by emiliapop

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Azi dimineata am facut un test dupa ce a supt m-am muls si eu cu pompa sa vad daca se opreste fata ca nu mai este lapte sau ca s-a saturat si am mai scos cu ea in aproximatix.10 minute 50 ml dintr-un san si 50 ml din altul deci in total 100 ml si am mai incercat sa ii dau cu bibe dar il impinge cu limbutza de zici ca o urzica.
Deci eu am tras concluzia ca lapte este dar ea si-a facut o ratie si se opreste cand simte ca s-a saturat.
E drept ca vrea sa suga cam la 2 ore ziua iar daca suntem afara si doarme si la 3-4 ore.

poze cu noi si Eveline

Sa-ti traiasca! Nu ma pot abtine si iti scriu: sa nu renunti la alaptat, mai ales ca fetitza ta a luat fff bine in greutate.
Pune-o sa suga la un san, pana il goleste si apoi mut-o la celalalt(spre sf mesei ea suge laptele gras), daca mai vrea.Iti comuica ea cind e satula, stai linistita:))
Nu te stressa, las-o pe pediatra in pace, documenteaza-te si nu asculta de ea la introducerea laptelui formula.Din proprie experienta, asa a facut si eu la prima fata, apoi mi-a parut rau, lapte aveam, dar am ascultat pediatrul...:((Si am introdus laptele praf, ai la 7 luni era intarcata....:((
Acum, la a doua fata alaptez si are 1 an si 5 luni.Si mi-am si schimbat pediatrul....
Asa ca fii linistita, ea asimileaza ff bine, doar nu poate sa cresca in lungime si sa ia in greutate mult, in acelasi timp.

Mergi la inceput