Despre legarea trompelor uterine
Ash dori shi eu sa shtiu mai detaliat,cum decurge operatzia de legare a trompelor uterine!Am citit tot ce s-a scris aici,pe forum,despre acest subiect dar nu am vazut sa fi spus cineva shi cum decurge operatzia in sine.Vreau sa shtiu daca se face aceasta operatzie numai dupa nashterea celui de-al doilea copil shi mai ales daca se face numai imediat in urma unei nashteri prin cezariana Daca este cineva care imi poate raspunde la intrebari,rog sa o faca,cit mai amanuntzit !
Multzumesc frumos
Eddy & Antonia Naomi
Raspunsuri
adita spune:
Eu n-am trecut prin asa ceva, dar doctorul mi-a propus sa-mi lege trompele in timpul celei de-a doua cezariene. Si nu cred ca conteaza dupa cati copii vrei sa faci asta. Cred ca poti sa-ti legi trompele si fara sa fi facut copii inainte daca asa vrei. Nu mai stiu unde, dar parca imi aduc aminte ca a existat o discutie pe aici pe forum despre legarea trompelor si descriau destul de bine in ce consta procedura.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
mamamariana spune:
Si mie mi-a propus doctorul la cea de-a doua cezariana si eu am spus NU. Insa, dupa operatie, mi-a spus ca mi le-a legat pentru ca nu se putea altfel... Am o malformatie de uter (uter bicornuat) iar la cea de-a doua sarcina placenta s-a inserat foarte adanc pe unul din cornuri si am fost la un pas de a ramane fara uter. A zis ca pot sa il dau si in judecata, ca va castiga cu siguranta procesul pentru ca asa se face medical. O noua sarcina este imposibila (uterul s-ar rupe in zona in care a fost placenta) iar un avort poate fi fatal! Asa ca, l-am crezut! Toata operatia a fost filmata si s-au facut si poze, asa ca am vazut si eu cum a fost!
In consecinta, am trompele legate si am inteles ulterior ca asta ar fi una din cele mai indicate metode de contraceptie, ca este naturala si ca nu are nici un fel de consecinte. Nu simt nimic, nu am nici un semn ca as avea trompele legate, totul e la fel ca inainte.
O prietena de-a mea care a nascut natural, si-a legat trompele la cerere, iar operatia a fost facuta imediat dupa nastere (nasterea a fost cu epidurala si dupa ce a iesit si placenta, a intrat in sala de operatie). Taietura ei era de 2 cm aproximativ, undeva sub buric. A spus ca nu a simtit nimic nici in timpul operatiei, nici dupa. A avut un pansament cateva zile si evident ca are un mic semn acolo, dar care se vede doar daca te uiti de aproape si cu ochi critic.
Cum decurge operatia? N-as putea sa iti spun exact... stiu doar teoretic ce se face si am vazut foarte vag pe film cum a facut doctorul la mine. Acolo, inauntru e mult mai complicat decat vedem noi in poze sau la echo. Nu mai stii nimic anatomie cand te vezi in fata unui abdomen deschis. Toate sunt amestecate, au aceeasi culoare si consistenta, n-as putea face asa ceva...
Bafta,
Mamamariana
moto spune:
Dar daca nu ai nascut cu cezareana ??? cum decurge operatia ????si pe mine m-ar interesa ....mult Moto.
EDDY spune:
Da,exact cum am spus shi mai inainte,shtiu ca s-a mai discutat shi am citit tot ce am gasit legat de acest subiect,aici pe forum DAR nu am gasit sa spuna cineva DACA se poate face aceasta operatzie dupa o perioada de...2 ani sa zicem,dupa o nashtere naturala.Asta este ceea ce ma intereseaza cel mai mult !
Mamamariana ,sincer,cred ca nici nu vreau sa shtiu ce face exact nenea acolo,inauntru!Atita timp cit face ce trebuie,pe mine nu ma doare shi mai ales nu vad procedura,totul e cit se poate de OK !Cit despre un abdomen deskis...daca acel abdomen se afla in fatza mea,pot sa spun ca nici nu mai shtiu cum ma numesk
Oricum,multzumesc pentru raspunsuri shi mai ashtept pareri shi de la alte mamici trecute prin asta.Multzi tuturor.
Eddy & Antonia Naomi
Aurelia spune:
Eddy cumnata mea si-a legat trompele anul trecut la 43 de ani si 20 de la ultimul copil,deci este o operatie ca orcare alta(!!!!)si se poate face si la alegerea noastra ,ea este practicata imediat dupa nastere deobicei pt ca este mult mai practic ,mai ales la o cezariana!!!!normal ,abdomenul este deja deschis si daca tot se "lucreaza "acolo.....(ma refer la cazurile cind aceasta dorinta se exprima de catre mamica s-au cind o cere situatia)mai multe nu stiu sa-ti spun ,m-am gindit ca faptul ca a facut-o la 20 de ani de la nasterea celui de-al doilea copil i-ti poate spune ceva....
AuraGalerne
EDDY spune:
Multzumesc mult,Aurelia!Intr-adevar,faptul ca,cumnata ta a putut face asta dupa atitzia ani,imi spune kiar ce doream sa shtiu in esentza!Inca o data shi mii de !
Eddy & Antonia Naomi