Sunt prea "batrana" sa am un copil la 38 de ani???
![](images/user_woman.png)
Peste 2 luni voi implini 38 de ani.
Eu si sotul meu ne mai dorim un copil - avem deja o fetita de 7 ani - de ceva vreme, dar au aparut ceva probleme (cumpararea apartamentului, mobilat s.a.) si timpul a tot trecut.
E oare prea tarziu acum???
Stiu mamici care abea acum sunt la primul copil, dar asta nu ma determina sa ma gandesc la faptul ca poate ar fi bine sa renunt la acest gand.
Dar stiu ca imi va parea rau peste cativa ani...
Mihaela, mama Karlei
Raspunsuri
cylyche spune:
salut Mihaela
Eu nu consider sa fii prea bartana pt un copil.
Am o cumnostinta care are 40 de ani o fetita de 14 ani si un baietel de 4 luni.Asa ca bafta !!!!
Si vedetele care nasc peste 40 de ani ,hai ca acum e la moda spre ex Halle Berry.
Dar mai e ceva tre sa ai mare grija ca peste 36 de ani sunt anumite riscuri pt boli congenitale precum sindrom Down,dar toate aste
a pot fii depistate inaite de 12 saptamani de sarcina.
Multa sanatate si succes !!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
oana_r spune:
esti foarte tanara.
am o prietena ,are 40 ani si are o fetita de 19 ani si un baietel de 3 luni.acum la 40 ani si-a dorit al doilea copil
eu vreau la 40 sa-l fac pe-al treile,daca nu va fi mai devreme.Anya-Dumitra si Matei
oana si matei(12 NOV.2003)si ania-dumitra(26.10.2007)http://community.webshots.com/user/oana_r_76?vhost=ania
maricar spune:
In nici un caz! Cum sa fii batrana?
Sunt femei care nasc la 40 de ani si peste.Daca esti sanatoasa, nu vad de ce nu l-ai face.
Soacra mea a nascut cel de-al doilea copil cand avea aceeasi varsta ca si tine si n-au fost probleme.
Dar pentru linistea ta, poti consulta un medic.
grati.ela spune:
eu am nascut pe bebe 2 la 35 ani si 7luni; am prietene care au 37 si au ramas acum...in maternitate era o doamna de 43 de ani la prima nastere...cat despre Down cunosc destule mamici sub 30 de ani cu copii cu acest diagnostic.
mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
vali_delide spune:
Eu fac 37 de ani in aprilie si bebita mea are 3 luni...la 40 vreau sa-l fac pe bebe 2,eventual tot o fetita! Multa sanatate!
Valentina, cea mai fericita de
Andreea Stefania (07.12.2007)
www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">steluta mamei
doradora spune:
daca voi va doriti, atunci multa bafta! si nu, nu esti prea batrana, cunosc persoane care au ramas insarcinate la 40.
chris + alexandra
bebeii nostri
anya spune:
Eu fac acus 38 si inca nu l-am exclus total din planuri pe bb3.
Bb1 are 5 ani si bb2 -2 ani, asa ca, vezi eu m-am apucat tarziu de treaba. Ce sa fac daca barza s-a lasat mult rugata.
Daca varsta e singurul impediment - faceti copilul! Cat despre Down, daca esti f stresata fa amniocenteza si gata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/_Ralu_/_Ralu_.jpg)
_Ralu_ spune:
am doua cunostinte apropiate in jurul varstei de 40 de ani care au bb mic acum.
una are o fata de 15 ani, si o fetita mica de 3 luni...ea are 36.
cealalta are o fetita de 13 ani si un baietel de 2 luni...iar ea 40.
eu zic ca te vor ajuta cat mai multe exemple ca sa te convingi ca e absolut ok sa ai un copil la varsta asta.
eu am 25 de ani, o fetita de 1 an si jumatate, si daca voi mai face vreodata al doilea copil, atunci il voi face cu siguranta dupa 35 de ani...
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Eu! Bebe 5 la 40 de ani (si ceva) si bebe 6 la 42 de ani. (Bebe 1 la 27).
Dar intrebarea ta mi-a amintit de o (fosta) matusa (adica una din fostele sotii ale unchiului meu). Nu mai stiu exact ce varsta avea, cred ca un pic sub 40. Si ii povestea mamei: "Ar fi fost bine daca faceam si eu un copil. Dar acum e prea tarziu. Daca ma apucam macar acum 3-4 ani." Si, dupa 4 ani, aproape incredibil, exact aceeasi discutie:"....Daca as fi facut acum 3-4 ani..." Si apoi s-a despartit si de unchiul meu si acum are 60 si ceva si e singura-singura...Imi pare rau de ea...Dar ideea este ca nu esti deloc batrana si eu cred ca te-ai gandit foarte bine.
dulcetica spune:
quote:
Originally posted by Fomalhauti
Eu! Bebe 5 la 40 de ani (si ceva) si bebe 6 la 42 de ani. (Bebe 1 la 27).
![](pupic.gif)
Eu l-am facut pe singurul meu minunat la 36 ani jumatate. Nu mi-a fost usor ,pentru ca un parinte in virsta are tendinta sa stea cu ochii pe copil cu lupa.Deci e un parinte exagerat!Eu de exemplu imi dedic timpul aproape exclusiv lui. Poate gresesc generalizind ,dar am intilnit mai multe persoane cu copii unici si virste asemanatoare, care recunosc faptul ca nu e chiar usor.
Tu in schimb ai experienta cresterii unui copil ,de aceea cred ca va fi mult simplu ca nu te mai iau pe nepregatite problemele inerente,nu mai repeti multe din greselile care le-ai facut prima data
![](icon_smile_big.gif)