Energia alternativa

Energia alternativa | Autor: ladyJ

Link direct la acest mesaj

V-ati gandit sa investiti si sa folositi energia alternativa?
Eu cred ca este o procedura de viitor,care vine puternic si se instaleaza pe piata printre gusturile consumatorului de energie.Si nu ma refer atat la faptul ca e naturala, cat la faptul ca poti economisi bani.
Mai ramane sa vad care e investitia si in cat timp o pot amortiza.

Mai tenteaza pe cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Chiar zilele trecute ii dadeam sotului coate la Baumaxx, trecand pe langa niste panouri solare. Daca ar fi sa-mi fac vreodata casa, sigur as integra sisteme de energie alternativa. Nu de alta, dar eu chiar sunt ecologista si fac economie cand vine vorba de (unele) resurse. Imi disper familia cu observatii legate de stingerea luminii, de risispa de apa de la robinet (de ex. cand se spala pe dinti, dar apa curge degeaba) si mai ales legate de sortarea hartiei si cartonului cand se arunca ceva la gunoi. Poate sunt niste nimicuri, dar eu asa m-am format din scoala generala, de la o profa de geogra, care ne tot povestea ca resursele naturale sunt epuizabile si bla, bla, bla-uri de astea. Nu este vorba de bani, ci de principiu in sine. Pacat ca pentru astea, de multe ori ma impung cu cei de langa mine, care nu inteleg de ce sunt asa si de ce nu vreau sa pricep ca nu se face primavara cu o floare. Eu totusi sper sa se faca primavara.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Simona,la cata lume urla in gura mare ca trebuie sa fim mai ecologisti eu ma asteptam ca cel putin jumatate din Romania sa aiba panouri solare deja.

Cea ce nu cred ca s-a intamplat.

Da las´ca-mi pun eu.´´Floarea´´ ta plus ´´floarea´´ mea si iata ca a venit primavara:-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

cand imi vin facturile de gaz si electrica imi vine sa-mi cultiv salcami pe ternul mostenire,in gradina,oriunde,ca panourile solare sunt la preturi descurajante,in asa fel incat sa nu ne vina ganduri revolutionare si sa lasam balta gramada de profitori ai nevoilor oamenilor care depind de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by b.nica

cand imi vin facturile de gaz si electrica imi vine sa-mi cultiv salcami pe ternul mostenire,in gradina,oriunde,ca panourile solare sunt la preturi descurajante,in asa fel incat sa nu ne vina ganduri revolutionare si sa lasam balta gramada de profitori ai nevoilor oamenilor care depind de ei.

Eu o sa incep sa verific serios piata.Chiar sunt curioasa la cat m-ar ajunge investitia in panouri solare,dar cel mai curioasa sunt cati bani economisesc pe luna nefiind nevoita sa achit la electrica.Daca ma gandesc bine,e de-a dreptul aiurea sa nu folosesc energia solara si sa prefer sa platesc catre cei care detin (inca) monopolul in acest domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

N-or fi ele ieftine panourile solare acum, dar stiu ca facusem socoteala in fata specificatiilor tehnice si era rentabil in timp. Era un ditamai boilerul legat de panourile alea solare si mai era inca un panou...dar imi scapa ce mai era expus. Eu sunt convinsa ca se vor mai ieftini in cativa ani si vor deveni populare. Cel putin sper.

P.S. Am vazut unele casute de vacanta "dotate" cu eoliene. Si asta e ceva. Incet incet se face "primavara".

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput