ob-uri
Raspunsuri - Pagina 2
amalisimona spune:
quote:
Initial creeata de pisu_pisu
am tot cauat pe forum ceva legat de ob-uri sunt bune, nu sunt parerile sunt impartite dar as vrea sa vad ce ziceti si voi
Eu stiu despre tampoanele interne ca cc contin vascoza pentru a le spori capacitatea de absorbtie - aceasta poate provoca leziuni la nivelul tesuturilor intravaginale, prin care alte substante nocive pot patrunde mai usor in organism. Sindromul socului toxic este cauzat in principal de prezenta vascozei in tampoanele interne.
Marile concerne care detin monopolul pietei de tampoane si absorbante(Procter&Gamble, Johnson&Johnson, etc) vand imaginea igienei absolute, dar realitatea reprezinta exact opusul acestei idei - prin folosirea unor astfel de produse ne intoxicam incet dar sigur, ele nefiind deloc atat de sterile pe cat se pretinde.
Absorbantele si tampoanele sunt tratate cu clor (albite), deci contin dioxina (substanta cancerigena), iar plasticul si parfumul din compozitia tampoanelor si absorbantelor pot da alergii sau iritatii.
Eu folosesc max 3 ob-uri pe luna, in rest doar vata. Absorbante nu suport din motive de miros. Despre cupa mestruala am aflat acum, citind raspunsurile de aici si am cautat pe google. La noi am gasit www.cupa-menstruala.ro/" target="_blank">Mooncup pe care l-a dat si Natasa, si www.lunette.ro/" target="_blank">Lunette. O sa-mi comand si eu una, urmand probabil sa renunt la restul alternativelor.
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG
aniela23 spune:
cupa Mooncup nu se varsa atunci cand este scoasa pt ca nu se umple pana la varf (are niste gauri f mici aproape de baza de sus si cand sangele ajunge la nivelul acela iese si trebuie varsata).In plus, materialul e destul de dur.Eu o introduc foarte foarte usor, doar la scoatere ma cam chinui sa o dezlipesc de pe peretii vaginului (se formeaza un vacuum)
Ada_S spune:
un subiect foarte bun.
Si mie imi place idea cupei menstruale....deocamdata nu am nevoie dar o sa o incerc si eu cand o sa imi revina menstruatia.
Ada 25+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2
alex_ioanid spune:
si mie mi-a recomandat medicul sa nu folosesc tampoane interne... si il ascult folosesc doar uneori cand e neaparat nevoie.. ca de exemplu... la o rochitza prea stramta, prin care ar arata urat sa se vada absorbantul insa si atunci il shimb cam la 2 ore... de cupa n-am auzit nimic pana acum... insa sincer ma cam sperie dimensiunile ei, dar daca exista femei care o folosesc... probabil ca o sa incerc si eu... inainte o sa imi intreb medicul ginecolog
pisu_pisu spune:
va multumesc pt raspunsuri si imi cer scuze caeste prea tarziu dar am avut multe de rezolvat am ramas insarcinata si atrebuit sa imi fac mii de analize vhttp://forum.desprecopii.com/forum/dual.gif
dual ...a pup fetelor
rafael
amalisimona spune:
Sarcina usoara si multa sanatate. Se pare ca pentru o perioada ai scapat de grijile menstruale.
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG
danangie spune:
Eu le folosesc de cand le-am descoperit. Niciodata nu am avut probleme de infectii. Tine si de faptul cat tii tamponul inauntru, de igiena zilnica. De la ob-uri nu faci chisturi. Chisturile se fac din cu totul alta cauza.Folicul unde sta ovocitul care trebuie fecundat nu se sparge la momentul ovulatiei si astfel se formeaza chistul. Din cauza dereglarilor hormonale,etc. Dar nu de la ob.Eu tampoanele normale nu le suport. Adica ma irita. Exact ca pampersul la copii.Ma incalzesc enorm si nu le suport.
mult asteptat