In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )
Raspunsuri - Pagina 13
oanaruth spune:
Psalmul 124:8
Ajutorul nostru este in Numele Domnului, care a facut cerurile
si pamantul!
In jurul tau sunt oferte de la diferite firme sau indivizi care vor
sa te ajute. De la sucuri cu vitamine pana la cumpararea celor mai
sofisticate lucruri, reclamele iti spun ca te ajuta. Cu totii stim ce ajutor este acel ajutor. In final tu platesti pentru ajutorul respectiv.
Psalmistul a gasit un ajutor care nu se compara cu nici un alt ajutor.
Nu vine "pe bani," nu vom plati niciodata acest ajutor. El, Dumnezeu, ne vine in ajutor si nu lipseste niciodata in oricat de mari ar fi nevoile noastre.
Psalmistul ne impartaseste credinta lui, ca El a facut cerurile si pamantul, deci El poate sa te ajute. El are toate resursele, de ce nu apelezi la El? De ce mai cauti ajutor la oameni? De ce ti-e mai usor sa suni la un prieten decat la Dumnzeu?
Omul lui Dumnezeu din acest psalm recuoaste ca nu este alt ajutor, ca acest ajutor e cel mai bun, e cel mai sigur, e cel mai de dorit! O cantare spune: Nu-i prieten Lui Isus asemenea, nimenea, nimeni...El poate sa te ajute!
Fie El ajutorul tau in fiecare zi!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
Elena spune:
Dana
Fetelor, vroiam sa va spun ca am vorbit ieri la telefon cu Mariana (Nicolamar). Mi s-a parut ca este bine, vesela si optimista.
I-am dat adresa mea de aici si a ramas sa mai corespondam (la servici nu mai are internet, de aceea nu a mai scris pe forum). Spunea ca in decembrie a trecut printr-o perioada foarte grea, a avut toti 3 copilasii in spital cu laringita, iar cea mica, Alexandra, a fost rau de tot, saracuta, se sufoca si nu mai putea respira. Slava Domnului, a trecut si acum sunt cu totii sanatosi!
Cu drag,
Elena&Laura
oanaruth spune:
Psalmul 126:3
Domnul a facut lucruri mari pentru noi!
Acesta este Dumnezeul nostru, El e mare si face lucruri mari! El nu este limitat de timp si spatiu, nici o forta nu i se poate impotrivi, El - singurul care poate face ce vrea!
Ce superba asigurare pentru noi! Daca Dumnezeu a facut lucruri mari in trecut, nu va face la fel si astazi? Biblia declara ca El este neschimbat, asa cum a lucrat, la fel va lucra. A facut lucruri mari pentru generatiile trecute, va face si pentru generatia noastra. Cel mai mare lucru ce l-a facut Dumnezeu pentru noi este mantuirea! Fiul
Lui Dumnezeu a venit in lume, si-a dat viata pe cruce, a murit si a inviat ca noi sa primim darul mantuirii, mantuire pe care Apostolul Pavel o numeste "mare."
Dupa mantuire, copilul Lui Dumnezeu experimenteaza zilnic marile lucrari ce Dumnezeu le face, desi de multe ori nu le vede!
De aceea rugaciunea noastra trebuie sa fie astazi: "Doamne, deschide-mi ochii ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale!"
Cu adevarat, Domnul a facut lucruri mari pentru noi, Slava Lui!
oanaruth spune:
Psalmul 36:5
Bunatatea Ta Doamne ajunge pana la ceruri, si credinciosia Ta
pana la nori!
Imensul de deasupra noastra este explorat mereu de oamenii de stiinta. Ei incearca sa afle ce este dincolo de noi...dar pot oare? Incercarile lor se limiteaza la analiza rocilor sau a prafului de pe Luna si acum de pe Marte! Mai mult de atat omul nu poate.
Psalmistul a vazut cerul instelat si - desigur - multimea stelelor l-a inspirat sa compare bunatatea Lui Dumnezeu cu acel imens spatiu dintre el si ceruri. Nimic de pe pamant nu se poate compara cu bunatatea Lui Dumnezeu.
"Ea ajunge pana la ceruri, iar credinciosia Lui pana la nori!"
Cu alte cuvinte, bunatatea si credinciosia lui Dumnezeu sunt mult prea mari ca noi sa le putem cuprinde! Nimeni nu poate pune la indoiala bunatatea sau credinciosia Lui Dumnezeu! Regretabil insa, sunt oameni care se indoiesc in clipe grele de bunatatea si credinciosia lui Dumnezeu. Rugaciunea mea este ca toti cei care-L cunoastem pe Dumnezeu sa ne bucuram de bunatatea Lui, sa umblam in credinciosia Lui si sa credem ca nu se va termina niciodata! Oricat de rai am fost, El ne-a iertat in bunatatea Lui cea mare, iar astazi El are aceeasi bunatate pentru noi! Credinciosia Lui nu este conditionata de credinciosia noastra, ci este un atribut al divinitatii Lui Dumnezeu!
Doamne, Iti multumim pentru bunatatea Ta mare si pentru rabdarea pe care o ai cu noi!
conchita spune:
Oamenii sunt adesea neintelegatori, irationali si egoisti...Iarta-i oricum.
Daca esti bun, oamenii te pot acuza de egoism si intentii ascunse...Fii bun
oricum.
Daca ai succes, poti castiga prieteni falsi si dusmani adevarati...Cauta
succesul oricum.
Daca esti cinstit si sincer, oamenii te pot insela... Fii cinstit si sincer
oricum.
Ceea ce construiesti in ani, alti pot darama intr-o zi...Construieste
oricum.
Daca gasesti linistea si fericirea, oamenii pot fi gelosi...Fii fericit,
oricum.
Binele pe care il faci azi, oamenii il vor uita maine...Fa bine oricum.
Da-i lumii tot ce ai mai bun si poate nu va fi niciodata de ajuns...Da-i
lumii tot ce ai mai bun, oricum.
La urma urmei este intre tine si Dumnezeu...
N-a fost niciodata intre tine si ei, oricum.
Maica Teresa
conchita spune:
Bobocul de trandafir
(Un tânar predicator se plimba odata alaturi de un predicator mai în vârsta printr-o gradina cu trandafiri, marturisindu-i acestuia din urma ca nu prea stie care este voia lui Dumnezeu pentru viata lui, ce anume ar vrea Dumnezeu ca el sa faca în viata. Predicatorul cu experienta s-a îndreptat spre un tufis de trandafiri, a rupt un boboc si i l-a dat tânarului, rugându-l sa-l desfaca, fara a rupe însa nici o petala! Neîntelegând ce legatura poate sa existe între un boboc de trandafir si voia lui Dumnezeu pentru viata lui, tânarul l-a privit întrebator, dar din respect fata de colegul sau, a încercat sa desfaca bobocul. Zadarnica si trista încercare! Foarte curând si-a dat seama ca nu are cum sa "înfloreasca" trandafirul fara a-i distruge petalele catifelate! .
Predicatorul mai în vârsta i-a spus atunci cu blândete în glas: "Daca nici macar un boboc de trandafir nu putem desface cu mâinile noastre fara a-i nimici frumusetea, cum ne putem închipui ca am avea întelepciunea de a ne întelege de la bun început întreaga viata? Dumnezeu a creat floarea si tot El o face sa înfloreasca. În mâinile mele trandafirul moare. Ma voi încrede, asadar, în calauzirea Lui în fiecare clipa din zi, pentru fiecare pas din calatoria pribegiei mele pe acest pamânt. Singur Tatal ceresc stie si cunoaste calea ce-mi sta înainte. Ma voi încrede în El, în întelepciunea Lui de a depana momentele din viata mea, unul câte unul, la fel cum desface petalele trandafirului, una câte una."
conchita spune:
Cand iubirea va face semn urmati-i indemnul,
Chiar daca drumurile-i sunt grele si prapastioase,
Si cand aripile-i va cuprind, supuneti-va ei,
Chiar daca sabia ascunsa in penaju-i v-ar putea rani,
Iar cand vorbeste dati-i crezare,
Chiar daca vocea-i ar putea sa va sfarme visurile, asemenea vantului din miazanoapte care va pustieste gradinile.
Fiinca, precum iubirea va incununa, ea trebuie sa va si crucifice. Precum va face sa cresteti, ea trebuie sa va si reteze uscaciunile.
Precum ea se ridica pana la inaltimea voastra, alintandu-va ramurile cele mai fragile care freamata in lumina soarelui,
Tot la fel va razbate pana in adancul radacinilor voastre, zduncinand inclestarea lor cu pamantul.
Asemeni snopilor de grau, ea va secera.
Va treiera pentru a va descoji.
Va vantura spre a va curata de pleava.
Va macina pana la inalbirea fainii.
Va framanta pana ajungeti foarte supusi,
Ca apoi sa va harazeasca focului sa! u, si sa puteti deveni painea sfanta la ospatul divin.
Toate acestea vi le va da iubirea, pentru ca, astfel, sa va puteti cunoaste tainele inimii, si astfel sa deveniti o parte din inma Vietii.
Dar daca, stapaniti de teama, veti cauta doar tihna si placerea dragostei,
Atunci e mai bine sa va acoperiti goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
Spre a va intoarce in lumea fara anotimpuri, unde veti rade dar nu cu intreaga voastra bucurie si unde veti plange dar nu in toate lacrimile voastre.
Iubirea nu se daruie decat pe sine si nu ia decat de la sine.
Iubirea nu stapaneste si nu vrea sa fie stapanita;
Fiindca iubirii ii e de ajuns iubirea.
Cand iubiti nu tebuie sa spuneti" Creatorul este in inima mea", ci mai degraba "eu sunt in inma Creatorului".
Si sa nu credeti ca puteti croi singuri drumul iubirii, fiindca iubirea, daca o meritati, va va arata drumul spre ea insasi.
Iubirea nu are nici o alta dorinta decat aceea de a se implini.
Dar! daca iubesti si trebuie sa ai dorinte, fie ca ele sa fie.
< B>Sa te topesti si sa devii izvor ce susurul in noapte-si canta;
Sa cunosti durerea prea marii duiosii;
Sa fii ranit de intelegerea iubirii
Sa sangerezi de buna voie si bucurandu-te
Sa te trezesti in zori cu inima intraripata si sa inalti multumire pentru inca o zi de iubire,
Sa te odihnesti la ceasul amiezei si sa cugeti la extazul iubirii;
Sa te intorci impacat acasa la ora amurgului;
Si, apoi, sa dormi inaltand in inma o ruga pentru cel iubit, iar pe buze un cantec de lauda."
alinamoro spune:
Buna! Vreau sa va scriu si eu o meditatie pe care am citit-o azi.
" NE PUTEM RUGA ORIUNDE"
Iona s-a rugat Domnului,Dumnezeului sau,din pantecele pestelui.
Pentru a vorbi cu Dumnezeu, crestinii nu trebuie neaparat sa se roage in biserica sau sa ingenuncheze la altarele ei.Iona s-a rugat di panteceleunui peste.Daniel s-a rugat in camera sa(Daniel 6:10),Isus s-a rugat pe cruce(Luca 23:34).
Aceasta idee a fost ilustrata foarte frumos intr-un articol de Joseph Bayly,care spune ca o organizatie crestina a primit un imobil impunator in Chicago,pe malul Lacului Michigan.Sistematizarea orasului a aprobat ca aceast cladire sa fie folosita drept cartier general a acestei organizatii,dar unii dintre vecini au obiectat si au dus cazul la tribunal.Directorul pentru probleme de afaceri al organizatiei a fost chemat in instanta."Pentru ce veti folosi sala mare de la etajul 2?" a fost intrebat.El le-a spus ca ea va fi folosita de comitetul de conducere de cateva ori pe an,dar ca ea va fi folosita zilnic pentru rugaciune de catre personalul organizatiei."Cum o sa va rugati acolo?" a intrebat avocatul."Veti instala un crucifix sau un fel de altar de inchinaciune?" "N-avem nevoie de asemenea lucruri" a spus aparatorul,"in calitate de crestini noi ne putem ruga in orice loc"."Chiar si in aceasta sala a tribunalului?" a intrebat avocatul."Desigur" a raspuns aparatorul "m-am rugat aici toata dimineata".Tribunalul a aprobat decizia sectiei de sistematizare.
Da,usa rugaciunii este mereu deschisa.Ne putem ruga in scoala,la serviciu,in timp ce conducem masina(cu ochii deschisi,bineinteles),pe marginea patului unui spital,intr-un azil de batrini,langa leaganul unui copil.Ce mangaiere este sa stim ca ne putem ruga in orice loc!
ORIUNDE POTI SCHIMBA ORICE INGRIJORARE IN RUGACIUNE SI INCHINARE.
Va salut si va pup!
alina
Elena spune:
Conchita, Alina , o incantare pentru suflet ce ati scris voi !
"Incredinteaza-ti lucrarile in mina Domnului, si iti vor izbuti planurile."
Proverbe 16.3