eroziune cervicala!!!help
salut.sunt noua pe aici...abia am reusit sa gasesc forumul.am si eu o problema si sper ca cineva sa ma poata ajuta!!in iunie mi-au aparut niste mancarimi deranjante in zona vaginului iar medicul ginecolog mi-a diagnosticat o eroziune cervicala.sincer nu prea stiu ce este.am urmat un tratament si mi-au disparut simptomele.nu am revenit la medic de frica mai mult deoarece asistenta mi-a spus ca daca nu da rezultate tratamentul e nevoie de o cauterizare.toate bune si frumoase pana acum vreo 2 zile mi-a aparut iar mancarimea.mi-am facut iar programare la medic si astept sa vad ce o sa mi zica.eu as vrea sa ma ajute cineva sa inteleg ce anume este cauterizarea.dar va rog cineva care are cunostinte ca de leacuri babesti m am saturat.eu as fi inteles ca te arde inauntru sau ceva de genul asta.va rog sa mi spuneti daca stiti pentru ca este o problema foarte serioasa din cate observ eu si mi e frica tare de o cauterizare.vreau sa stiu daca doare,cum s-a putut dezvolta aceasta eroziune cervicala..etc.VA ROG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Raspunsuri
iana_mari spune:
Uleana,eu am avut cauterizare pe col acum 4 ani la spitalul Giulesti.
Stai linistita ca nu este asa dureros.Intai am facut testul citologic,apoi dupa rezultat mi-a cauterizat rana.A durat in jur de 20 de min.(depinde de marimea ei) CU dureri abdominale ca la ciclu si un miros urat de carne arsa.Am putut viziona si eu interventia pe un monitor.Mult succes daca mai ai nelamuriri intreabama.
uleana spune:
mersi mult pentru raspuns.ai fost foarte rapida nu ma asteptam.:*mie imi este foarte teama sa nu se fi agravat din cauza ca eu nu am fost cand trebuia la medic.dar se vindeca relativ repede rana?si cat timp nu voi putea avea viata sexuala?si o sa pot avea viata sexuala normala(eu iau anticonceptionale),ma refer sa nu folosim prezervativ.
ingridnen spune:
Nu cred ca mancarimile provin de la eroziune....mai degraba zic eu ca ar fi vorba de candidoza sau trichomonas...
Eu am avut dupa nastere eroziune de col uterin. Medicul mi-a dat atunci niste ovule, Cerviron, si s-a vindecat.
Poate ar fi mai bine sa mergi la alt medic, sa faci o analiza de secretie si dupa aceea un tratament adecvat.
Stai linistita, se rezolva, du-te si vei vedea ca o sa fie bine !
Te pup
Ingrid si Cristi 4 ani si 11 luni
uleana spune:
deci se poate vindeca eroziunea pe col si fara cauterizare?eu am citit pe mai multe forumuri ca ea revine daca nu se face cauterizare.tu de cat timp ai scapat de ea si nu a mai revenit?oricum fiecare organism raspunde diferit la tratamente,intre noi e si diferenta ca eu nu am copii.dar ai idee care este cauza aparitiei acestei eroziuni cervicale?eu cred ca intai trebuie indepartata cauza si abia apoi efectele.pentru ca daca indepartez efectele si cauza nu,simptomele vor aparea de indata ce voi inceta tratamentul sau...mai tarziu.astept raspunsul tau si iti multumesc mult!
iana_mari spune:
Uleana numai stiu exact cate zile este interzis contactul sexual si spalaturile intravaginale (undeva intre 30 -35 de zile),dar fa-ti un test citologic prima data.Asta te va pune sa faci pt. inceput.