Sterilet sau pilule?
am o dilema.am o fetita de 9luni si impreuna cu sotul meune gandim ce metoda contraceptiva sa adoptam.am ales pt inceput pilulele dar eu ma gandesc tot mai mult la sterilet.sincer imi este putin frica de interventie si nu stiu cat de sigur e(sunt constienta ca si pilulele au riscul lor)din pacate nu se mai poate pune problema unui alt copil.am avut o nastere grea cu ceva comlicatii si doctorul considera ca o alta sarcina ar fi un risc fff mare pt mine.asa ca din pacate nu se mai pune problema unui fratior sau surioare de aceea am dori o metoda de contraceptie cat mai eficienta.
voi ce ati ales?
anca si alexandra
anca
Raspunsuri
roxanaz spune:
pai daca nu doresti pe moment o sarcina steriletul este o solutie foarte comoda si lejera. introducerea lui este o operatiune de rutina, dureaza 30 de minute cu tot cu pregatire si apoi e totul ok. exista o perioada de acomodare a organismului cu el in care poti experimenta sangerari mai dese sau mai bogate cantitativ, ceva retentie de apa.... dar apoi se regleaza lucrurile.
vorbeste cu medicul si vezi ce variante iti ofera si el.
Roxana
alison spune:
medicul decide!el iti cunoaste ,,inauntrurile" si starea lor cit si nivelul hormonilor tai si sigur iti va prescrie ce-i mai bun pt.tine.
alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
andira spune:
Eu am luat si pilule inainte de copii, iar acum am ales steriletul.
Cum spunea si Roxanaz, interventia e foarte usoara (si eu eram traumatizata dupa prima nastere), si singurul disconfort a aparut la menstruatie, cand m-a dat nitel peste cap pentru ca a fost mult mai mare. Apoi, dupa cateva luni, s-a reglat.
Eu stiu ca e destul de sigur, nici eu nu cred ca ma mai incumet la un bebe, si steriletul mi se pare destul de eficient, plus ca nu-l voi scoate mai devreme de 8 ani.
Insa cum spuneau si fetele, cea mai buna decizie o vei lua tu impreuna cu medicul tau, in functie de nevoile tale.
amalisimona spune:
Eu am optat pentru sterilet. Mi-a zis dr. cu care am nascut, inca de cand eram in sala de nasteri (eram la a doua nastere): "peste 6 saptamani vii la control si vedem ce metoda de contraceptie alegem......asta daca nu vrei si un baietel" .
Peste cele 6 saptamani mi-a recomandat sterilet. Nu m-am hotarat pe loc, ca stiam ca sunt pareri pro si contra si trebuia sa fac un mic "research" pe net si sa discut si cu sotul meu. Cand bebe avea 8 luni si ceva, m-am dus sa-mi puna sterilet.
Totul e in regula, nu exista nici un disconfort, decat in prima zi cand ti-l "monteaza". Eu am avut si mici sangerari o saptamana jumatate si o tot sunam pe dr. ingrijorata. Dar la unele femei e normal, pana se obisnuieste colul.
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
qmihi spune:
Si eu sunt pro sterilet - e o metoda sigura (nu chiar 100%, da care e?), nu e dureros sa ti-l puna si nu ai nici un fel de disconfort ulterior. Eu mi l-am pus de la controlul de 6 sapt si mi-a zis medicul ca eventual sa ma mai duc dupa prima menstruatie sa vedem cum se prezinta (singurul risc fiind ca se poate sa pice daca ai o menstruatie foarte abundenta). Dar pe de alta parte, daca iti lasa firele de control destul de lungi poti sa il verifici si singura daca mai e acolo
andre si ruxi
amalisimona spune:
quote:
Originally posted by qmihi
..... daca iti lasa firele de control destul de lungi poti sa il verifici si singura daca mai e acolo
andre si ruxi
De acord cu tine, numai ca asa poate sa intepe intrusul ..... intelegeti ce vreau sa spun .
FOTOGRAFII
qmihi spune:
quote:
Originally posted by amalisimonaquote:
Originally posted by qmihi
..... daca iti lasa firele de control destul de lungi poti sa il verifici si singura daca mai e acolo
andre si ruxi
De acord cu tine, numai ca asa poate sa intepe intrusul ..... intelegeti ce vreau sa spun .
FOTOGRAFII
nu am avut plangeri in sensu asta ... pana acuma cel putin
andre si ruxi
amalisimona spune:
Eu stiu mai multe doamne care se plang ca sotii lor chipurile simt ca ceva inteapa. O fi adevarat, sau senzatia o fi doar in capul respectivilor "domni".......poate depinde de la caz la caz. Eu personal n-am avut probleme, dar doctora care mi-a montat steriletul a subliniat ca taie atele mai scurt "ca sa fie si sotu' fericit" .
FOTOGRAFII
alycia spune:
fetelor as opta si eu pt sterilet...chestia e ca am prietene care au facut bebe cu sterilet cu tot...adeca chestia aia se poate misca inauntru...de e posibila o sarcina?..asa ca nu am incredere nici in sterilet...cu pilulele iar nu tiu cum sso dau...iei 2..3..4 ani...dar cat o poti tine asa?
Alycia si cei doi flacaiasi!
giulia81 spune:
eu am pierdut o sarcina in ian, si chiar luni am fost in control la medic. totul e ok,multumesc lui dzeu,dar mia zis ca ar trebui sa ma gandesc la o metoda contraceptiva.mi-a expus ea mai multe variante, dintre care cel mai mult mi-a placut injectia pe care o iei o data la 3 luni.as fi optat pt ea, doar ca eu plec in spania si nu stiu acolo ce si cum va fi, asa ca am stat si m-am gandit la sterilet.dr a spus ca e o metoda destul de sigura, e cea mai eficienta alaturi de pilule.doar ca s-arputea in primul rand sa nu il accepte organismul si in al doilea rand s-ar putea sa nu imi mai vina ciclul cat timp am steriletul.iar pe mine chestia asta m-a ingrozit, sincer.m-am si vazut cu ma ingras, dupa 5 ani de chinuri, pe cand am revenit si eu la kg de dinainte de sarcina.atunci am zis ca prefer pilulele si mi-a prescris karissa.
i8n urma cu cativa ani, dupa nastere am mai incercat doua feluri de pilule marvelon si yasmine, parca, dar de la una aveam greturi iar de la cealalta mi-a scazut apetitul sexual de zici ca eram o papusa gonflabila...asa ca sotu le-a luat si le-a aruncat la gunoi.
de atunci si pana acum cand am ramas din nou insarcinata am folosit prezervativul.mie sincer imi place (am eu o problema,cred ca de la bibilica mi se trage) parca ma simt mai curata daca o fac cu prezervativ.cred ca ar trebui sa consult un psiholog.nah in fine, asta e alta poveste.
deci acum amoptat pt pilule, inca nu le-am inceput pt ca nu au venit inca rusii, dar dupa incep sa le iau o sa iti scriu sa iti zic ce si cum,ok?
dar auzi, daca esti sigura ca nu mai vrei bb ai putea sa iti legi trompele (mie mi-a recomandat dr cand am zis ca nu mai vreau bb) sau sotul tau ar putea sa isi faca o vasectomie.am auzit ca in ziua de azi amandoua procedurile sunt reversibile, deci in caz ca va razganditi se poate.nu stiu ce riscuri implica aceste proceduri,poate stiu fetele mai multe.
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."