copii de ieri vs copii de azi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martisor spune:

Eu cred ca fericirea din copilarie depinde, in cea mai mare parte de fericirea pe care stiu sa o transmita parintii copiilor, prin armonia pe care o pastreaza in viata de cuplu si in general in caminul in care se formeaza prichindeii - asa cum spunea mai sus si lorelaim. Caci ei de asta au nevoie ca sa fie fericiti, de siguranta si liniste in sufletelele lor mici, pentru ca, desi sunt doar niste copilasi, ei simt imediat tensiunile din casa,pe care le preiau si atunci ei devin niste copii nervosi si in consecinta nefericiti. Eu cred ca au mai putina importanta schimbarile economice survenite pe parcursul evolutiei societatii pentru ca , copilaria e tot copilarie in orice epoca s-ar situa ea. Eu cred ca inimioara copilului bate cu bucurie si emotie pentru orice lucru marunt care-i face sufletelul sa tresalte si in zilele de astazi ca si acum 100 de ani. Atata timp cat ei sunt niste fiinte curate la suflet si pe umerii carora nu apasa inca responsabilitatile adultului, principala lor preocupare este jocul si transpunerea in lumea imaginara, de poveste.Nu cred ca daca acum , din punct de vedere material lucrurile sunt obtinute mult mai facil de catre ei, iar accesul la informatie este mult mai mare, copilaria lor este umbrita. Ei stiu sa-si gaseasca timpul necesar de joaca, iar noi trebuie sa intelegem ca au nevoie de asta si sa nu-i incarcam cu prea multe responsabilitati, caci vor avea destul timp pt. asta cand vor fi trecuti de varsta copilariei.

Mergi la inceput