Care-i moneda nationala?

Care-i moneda nationala? | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

De cand cu denomizarea asta de avu loc, tot vad ca multi folosesc expresia RON in loc de LEU. Acu' stiu eu de unde vine, in perioada cand circulau ambele ordine de marime, ca sa se deosebeasca, la asta nou i s-a zis ron. Dar acum, ce justificare mai are expresia 10 roni? S-a schimbat moneda nationala si eu nu stiu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu cred ca se face doar o diferentiere fata de "ROL" atata timp cat nu a intrat tuturor in obisnuinta sa foloseasca numai pretul denominat.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

S-a impamantenit expresia cred. Oricum, incorect nu este, pentru ca ROL vine de la ROmanian Leu si RON de la ROmanian New si acum folosim moneda noua. Si chiar daca moneda veche nu mai este in circulatie, multa lume o foloseste inca, gandeste sumele in moneda veche si probabil se simte nevoia sa se specifice daca suma exprimata e in moneda veche sau noua. Parerea mea...

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

Io zic ca e leul. M-am uitat pe o bancnota din portofel si scrie pe ea 5 lei ce sa fac daca pe asta am nimerit-o??
Pe cand ne-om obisnui sa ii zicem leu o sa trecem la Euro. Sau Euron???

Rolo

pozele mele
si Albumul frumoaselor

"Sunt trei feluri de a face ceva: o faci tu, angajezi pe altcineva, sau le interzici copiilor tai sa o faca." - Murphy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Pt mine moneda nationala e ....carameaua,chibritul sau bomboana..ca numai din astea primesc rest.De fiecare data mi se spune nu avem marunti...si dintre toate am ales chibriturile ca am deja stocuri de caramele si bomboane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

Eu zic asa: veche sau noua, moneda nationala este leul. Asta pana acum cateva zile cand la banca, dupa ce am completat un formular pt. depunere de numerar, operatoarea de la ghiseu imi spune sa nu mai scriu "lei" in spatiul alocat monedei, ci RON. Zic: s-a schimbat denumirea monedei nationale? A, nu, dar astea sunt regulile la completarea formularelor.Cert e ca mie nu-mi place cum suna ron sau mai rau, roni, asa ca zic tot leu/lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

quote:
Originally posted by arghirmonica

Pt mine moneda nationala e ....carameaua,chibritul sau bomboana..ca numai din astea primesc rest.De fiecare data mi se spune nu avem marunti...si dintre toate am ales chibriturile ca am deja stocuri de caramele si bomboane.

SUPER TARE!!!
Mi-a placut! Si s-ar putea sa ai dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Stiati ca?
Desi Alexandru Ioan Cuza a dorit sa denumeasca moneda nationala romanat sau roman, s-a decis in cele din urma ca leul este o denumire mai potrivita. Denumirea monedei noastre nationale a avut ca sursa de inspiratie talerul cu figura unui leu pe revers, numit lowentaler emis in Olanda .

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu cred ca tot psihologie se cheama ca este.

Mergi la inceput