"hospice"

"hospice" | Autor: enachescug

Link direct la acest mesaj

Am citi azi "Jurnalul National" si am aflat ca la Voluntari, Ilfov exista un "hospice" (nici nu stiam ca se numeste asa). Este un centru de Ingrigiri paliative, destinata dupa cum scris in articol "bolnavilor de cancer in faze avansate".
Nu stiam ca exista asa ceva, la noi, in Romania!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

http://www.hospice.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by joxy

http://www.hospice.ro/

10 ani am lucrat aici, am facut munca de pionierat pentru introducerea acestui gen de ingrijire in tara... ma bucur ca acum ia amploare, dar inca lucrurile se misca incet, multi oameni nu au parte de o ingrijire corecta si buna, mentalitatea in domeniul medical se schimba greu...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

quote:
Initial creeata de enachescug

Am citi azi "Jurnalul National" si am aflat ca la Voluntari, Ilfov exista un "hospice" (nici nu stiam ca se numeste asa). Este un centru de Ingrigiri paliative, destinata dupa cum scris in articol "bolnavilor de cancer in faze avansate".
Nu stiam ca exista asa ceva, la noi, in Romania!!

In Oradea exista de multi ani. Am o prietena care e medic si lucreaza acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Si in Brasov exista o unitate hospice, care isi face tare bine treaba, bineinteles in limitele permise de greutatile finantarii. Dar functioneaza de multi ani si am auzit de ei numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Da, da, in Brasov am lucrat eu! Aici a fost infiintat primul hospice, in 1992, dar pentru multi ani a acordat ingrijire doar la domiciliul pacientilor, apoi s-a infiintat Centrul National de Studii in Ingrijire Paliativa, si dupa inca vreo cativa ani a fost construita prima unitate cu paturi.
I-am cunoscut si pe cei din Oradea, oameni deosebiti!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Se discuta construirea unui hospice si in Bucuresti (sect. 2 sau pe langa Ghencea) ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

http://sanatate.jurnalul.ro/articole/114083/hospice-ul-de-la-voluntari.html

Cred ca despre asta e vorba daca zici ca e in Voluntari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

exsita deja un hospice in bucuresti, este o filiala a celui din brasov.
fac treaba buna si au multe initiative. spre exemplu de craciun au impartit cadouri tuturor copiilor internati la spitalul marie curie (budimex). asta pe langa programle lor obisnuite cu pacienti bolnavi de cancer si sida.

Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa "Nicholas Edeleanu"
Calea Calarasi 109, Sector 3, 030613, Bucuresti
Telefon / Fax: +40 21-326 37 71 ; Mobil: 0788-636.919
E-mail: crhospice@hospice.bv.astral.ro

Mergi la inceput