Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 24
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lilina aaa, si mai am un exemplu concret: matusa sotului meu a emigrat acum 20 si ceva de ani in urma, in Germania, s-au realizat dpdv financiar insa nu sunt pe deplin multumiti, le pare rau ca au plecat intr-o tara atat de "rece" (desi au avut si alte rude apropiate acolo, aproape de ei) si vor sa se intoarca in Romania, le vine greu sa accepte ca prietenii si rudele lor au supravietuit aici si sunt bine si cum nu s-au gandit ca ei nu ar putea, si tineti cont ca au plecat inainte de revolutie, deci atunci cand condiile erau mult mai grele aici..... [ |
Stii cum e, mancarea din farfuria celuilalt pare mai buna. Nu inteleg motivul real al nemultumirii matusii - ori e "raceala" Germaniei ori e faptul ca rudele ramase in tara s-au realizat ?
Maria
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui ionica Daa,avem spirit latino-Gitanos! Sophia 2ani +17 |
Mie personal nu mi-ar displacea deloc sa am putin sange tiganesc. Mi-e teama insa ca tu nu ai spus-o cu intentie chiar magulitoare.
Guestus spune:
citat din mesajul lui ionica Nenea Topolinsky ,pare sa fie verisor cu Abramovich! Mi-o si imaginez pe Doamna Topolinsky mergand cu tramvaiu 34 sa faca piata la Obor si sa fie si alergata de cainii vagabonti,eventual facuta la buzunare si scuipata de vreun cocalar din mertan ca a trecut femeia pe verde. |
in plus trebuie sa-ti imaginezi cum sta madam topolinski cu gindacii aia negri in casa...cum maninca cirnati cu fasole din conserve..se spala la lighean ca nu are apa calda pe teava...e...esti happy acum?
ionica spune:
More then happy!
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
in plus trebuie sa-ti imaginezi cum sta madam topolinski cu gindacii aia negri in casa...cum maninca cirnati cu fasole din conserve..se spala la lighean ca nu are apa calda pe teava...e...esti happy acum? |
Sophia 2ani
+17
spic de grau spune:
Celor ramasi, vi se pare normal ca:
- preturile in RO sa fie la fel de mari sau chiar mai mari decat cele din occident, avand in vedere ca nu vorbim de aceleasi venituri?
- vi se pare normal ca un om care a muncit din greu toata viata, pe un salariu care ii permitea sa sustina toata familia, dar care a avut nesansa spre sfarsitul carierei sa fie pensionat pe caz de boala, sa nu ia nici macar 200€ pensie?
- vi se pare normal sa se nasca "la comun"? sa fi in sala de nasteri cu alte paciente? sa ti se spuna ca peridurala e periculoasa doar ptr ca nu au un anestezist calificat ptr a face interventia? sa existe inca saloane de 7 paturi? sa se considere REZERVA - un salon de 2-3 paturi? sa nu se respecte intimitatea pacientului, sa il plimbi/ti dezbracat ca pe un animal?
- vi se pare normal ca intr-o tara despre care spunem ca merge spre bine, si ca s-au schimbat atatea in bine, sa existe atatia oamenii sa isi sacrifice familiile/copii, ptr a munci ca sclavi/slugi in strainatate? ca atatia copii ajung sa se sinucida? daca totul merge atat de bine - de ce pleaca totusi atatia? de bine nu pleaca nimeni.
Daca voua vi se pare normal, eu nu mai zic nimic.
elvie spune:
citat din mesajul lui spic de grau Celor ramasi, vi se pare normal ca: - preturile in RO sa fie la fel de mari sau chiar mai mari decat cele din occident, avand in vedere ca nu vorbim de aceleasi venituri? - vi se pare normal ca un om care a muncit din greu toata viata, pe un salariu care ii permitea sa sustina toata familia, dar care a avut nesansa spre sfarsitul carierei sa fie pensionat pe caz de boala, sa nu ia nici macar 200€ pensie? - vi se pare normal sa se nasca "la comun"? sa fi in sala de nasteri cu alte paciente? sa ti se spuna ca peridurala e periculoasa doar ptr ca nu au un anestezist calificat ptr a face interventia? sa existe inca saloane de 7 paturi? sa se considere REZERVA - un salon de 2-3 paturi? sa nu se respecte intimitatea pacientului, sa il plimbi/ti dezbracat ca pe un animal? - vi se pare normal ca intr-o tara despre care spunem ca merge spre bine, si ca s-au schimbat atatea in bine, sa existe atatia oamenii sa isi sacrifice familiile/copii, ptr a munci ca sclavi/slugi in strainatate? ca atatia copii ajung sa se sinucida? daca totul merge atat de bine - de ce pleaca totusi atatia? de bine nu pleaca nimeni. Daca voua vi se pare normal, eu nu mai zic nimic. |
Si lista ar putea continua....
Elvie & printesa mea mica Lara (16.03.2006)
Guestus spune:
da domle...totul imi pare normal. Azi e vineri asa ca relax.
Yo oricum vad daca voi scrieti bazaconii ...asa nu abuzati in weekend ca o incasati sigur luni dupa orele 8-9
kariguld spune:
guestus, canadianul ala cu imobiliarele, face bani de bani in Ro! n-a venit el sa munceasca la Cornetu, la firma lui Nastase! normal, nu? a vazut omul oportunitatea de a face banu usor...
vezi pe unde pleci in weekend, sa nu te duci decat pana la Giurgiu, hai ca sunt ingaduitoare, ai voie pana la Russe.
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
Antonie de Saint-Exupery
natynic spune:
Spic de grau...NU, categoric nimic din toate astea nu mi se pare normal. Si sunt pacate si mai noi si mai vechi, unele tinand de mentalitati romanesti (plus minus gitane) ancestrale, pe care deci nimic nu cred ca le va schimba vreodata. Te intrebi numai daca mai merita sa ne tina ceva la un loc, intr-o definitie comuna, daca alegem sa ne luam toti talpasita. Am zis, e o intrebare (ca tot sunt acuzata ca am o mare nebuloasa in cap si nu neg asta)
Ionica...pe cuvant de onoare ca mi-ai devenit mai draga si, in orice caz, mai apropiata. Si eu care credeam ca ti-ai lasat averea fabuloasa din Romania la care eu nici nu pot visa pentru ca te durea constiinta de mizeria de pe strazi; cand colo, ai plecat pentru marea dragoste! Pai asta da motiv! Si eu as pleca si maine pentru marea dragoste, oriunde!! Eu mi-am intalnit insa sotul aici, iar el are ganduri de plecare mai putin nebuloase ca ale mele si daca va zice intr-o zi ca nu mai poate aici, cu siguranta il voi urma! Fara misto...
Si inca o vorba pentru diaspora care vine sa ne propuna solutii care sa ne schimbe relele: ; dar fara ipocrizie!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!