iritatie ,eczema

iritatie ,eczema | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

De vreo 3 saptamini am o iritatie ,eczemape degetul mare la mina dreapta.Numai aici,nu este extinsa in alta zona de la mina.Presupun ca e de la detergentul de vase sau de la manusile de spalat vase.Dar daca e asa de ce s-a localizat doar pe un deget?m-am dat "dupa ureche" cu advantan,dar recunosc in mod inconsecvent.Ati avut asa ceva?Cum le-ati tratat?Se subintelege ca n-am fost la doctor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Nici o eczema,cit de mica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Am patit-o mai demult, a intrat apa in manusi, s-a format mucegai care n-a priit pielii, mi-a aparut o iritatie pe miini. Asa ca ai grija cu manusile, din cind in cind intoarce-le pe partea cealalta, si lasa-le la uscat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Incearca cu Dermovate crema ,am avut si eu,intai apar ca niste vezicule,se inroseste pielea ma manca apoi se usca si se formau cruste.
Daca nu-ti trece cu dermovate incearca sa ajungi la dermatolog, oricum si ei trateaza tot pe incercate

Mergi la inceput

Da am citit ca se trateaza simptomele si nu cauza.Acum s-a amplificat ca m-a pus naiba sa apal prin bucatarie,hol , bai si desi nu am intrat in contact direct ,probabil detergentii de WC ,gresie sint si mai nocivi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Zinnerit solutie!! - nu unguent.
Si crema hidratanta Avene - gama trixera (care-i in general recomandata pt. dermatite atopice) - e cam scumpa, e f.hidratanta..si-ti ajunge 100 de ani:))

PS - combinatia merge si in cuperozele piciorului.

Daca ai schimbat detergentul de vase..sigur e de la el..si eu am patit-o de cateva ori chiar..acum..de ani buni..folosesc doar acelasi detergent de vase (care nu ma mai nenoroceste!)

PS 2 - cred ca stii ca trebuie sa ajungi la dermato:), da?!?!

Sa fim frumoase,
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qmihi spune:

cu dermovate am incercat si io si mie mi-o trecut pt o perioada...da reapare si trebe tratat din nou

andre si ruxi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mama_lui_alex

Zinnerit solutie!! - nu unguent.
Si crema hidratanta Avene - gama trixera (care-i in general recomandata pt. dermatite atopice) - e cam scumpa, e f.hidratanta..si-ti ajunge 100 de ani:))

PS - combinatia merge si in cuperozele piciorului.

Daca ai schimbat detergentul de vase..sigur e de la el..si eu am patit-o de cateva ori chiar..acum..de ani buni..folosesc doar acelasi detergent de vase (care nu ma mai nenoroceste!)

PS 2 - cred ca stii ca trebuie sa ajungi la dermato:), da?!?!

Sa fim frumoase,
mama_lui_Alex

Ce detergent folosesti acum?E vreunul mai putin acid?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

mi s-a intamplat si mie acum cativa ani.de fapt imi apare periodic si inca n-am depistat de la ce.cel mai bun efect la mine are crema de galbenele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Si eu am aceeasi problema la degetul mijlociu, tot asa de la detergent.
Am spalat zilele trecute covorasele de la baie, si mi-au terminat mainile. Ce nu inteleg eu este de ce am iritatia asta numai la un singur deget?
Eu am dat cu unguent de galbenele si cu triamcinolonS(asta mi l-a recomandat o farmacista), problema e ca trece pentru o perioada dar apare iar. Si manusi nu pot sa folosesc deloc, imi sunt incomode.

Mergi la inceput