Operatie - chist ovarian la Spitalul Caritas

Buna ziua,
Am si eu o intrebare pentru cele care au fost in situatia mea.
Saptamana viitoare ma internez la Sp. Caritas pentru a-mi scoate un chist ovarian hemoragic, de 7 cm, (pe ovarul stang) si unul mai mic, endometriazic (de 2.5 cm) pe ovarul drept.
Pentru mine este prima operatie. As vrea sa stiu mai multe amanunte: despre anestezie, depre operatie, despre perioada dinainte si dupa operatie, dar mai ales care este tariful pentru medici (anestezist, chirurg - la Sp. Caritas daca stie careva, stiu ca difera de la spital la spital).
Va multumesc si astept sfaturi de la voi.
Violeta
Raspunsuri

dordia2000 spune:
Sincer...nu stiu exact, dar asta ti-am spus-o personal. Astept si eu cu nerabdare raspunsurile pt a-mi face si eu o idee!
Te poop!
Diana

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

tzitziri spune:
Eu m-am operat acum aproximativ 6 ani de aceeasi problema tot la Caritas,deci nu stiu daca raspunsul meu iti mai foloseste la ceva.
La mine chistul era pe ovarul stang (care a fost scos cu totul)- dar de la doctorii pe care i-am vazut de atunci am inteles ca acum sunt solutii si pentru curatarea ovarului fara a il scoate. Totusi cred ca la mine era prea tarziu.
Este laparoscopie sau operatie clasica?La mine a fost operatie clasica, de aceea este singura situatie in care te pot ajuta cu raspunsuri.
Multa sanatate!

violeta70 spune:
Din ce am inteles si eu este operatie clasica. Incizia va fi sub burta ca la cezariana.
Si mie mi-a zis ceva de genul, ca ,daca nu va putea sa-l desprinda va trebui sa taie si din ovar, dar nu va fi nici o problema.
Mersi pentru raspuns.
Violeta

tzitziri spune:
Pai atunci operatia este ca orice operatie. Eu am o taietura destul de mica, orizontala, care nu se vede din slip la mare.
Ca la orice operatie, vei sta inainte o zi, doua , trei in spital pentru a ti se face diverse investigatii (analize de sange, plamani si alte investigatii) si apoi vei discuta cu anestezistul despre eventualele alergii pe care le cunosti.Mie acum 6 ani doctorii nu mi s-au parut "avizi" de bani...adica aveau o oarecare jena in a lua (cel putin cei carora le-am dat eu). Dupa operatie (care cred ca dureaza in functie de ce gasesc pe acolo) te vor trimite la reanimare unde vei sta 1-2-3 zile (depinde si ce alte operatii mai sunt si trebuie sa elibereze paturile), dar refacerea sa stii ca nu e asa de lunga durata. Adica incet incet te pui pe picioare.Nu cred ca e o operatie complicata. Eu am mai facut si operatie de apendicita inainte si in afara de durata spitalizarii nu am sesizat nici o diferenta.
La mine au aparut si niste mici complicatii astfel incat a trebuit sa fiu operata a doua oara (o drena ramasa pe unde nu trebuia - dar e doar o exceptie).
Anestezia a fost generala, asa ca nu am simtit nimic.
Multa sanatate si insanatosire grabnica!Nu e asa de rau cum pare sau sunt sigura ca in viata asta sunt chestii muuuult mai complicate

violeta70 spune:
Multumesc mult Tzitziri pentru detaliile pe care mi le-ai dat.
Luni si marti ma va interna ambulatoriu pentru analize, iar miercuri ma voi interna in spital pentru pregatire, urmand ca joi sa ma opereze. Dupa mi-ar fi zis doctora ca ar trebui cam sapte zile sa stau cu tot cu scos firele, dar asta este in functie de cum ma voi prezenta eu. Daca sunt bine pot iesi mai repede (si sper acest lucru), si sa merg apoi sa-mi scot firele. Voi vedea dupa operatie.
Oricum multumesc mult.
Te pup

mirelastinga spune:
Bine v-am gasit!
As dorii sa vb cu Violeta. Sunt fffff speriata , am primit astazi acelasi diagnostic de chist ovarian sting de 4.75 cm de natura hemoragica, mi-a fost recomandata operatia. Am facut astazi si analiza CA 125 care mi-a iesit bine. Mi-e frica de operatie si de ce e acolo. Spune-mi ce ai facut tu si cum te simti, as vrea ffff mult sa imi raspunzi.
Multumesc.