despre... bunici
Raspunsuri - Pagina 5
petra spune:
Copilaria mea a fost saraca fara bunici. am amintiri vagi despre bunica mea din partea mamei care a murit cand aveam eu 3 ani si un pic. Pe ceilalti bunici nici nu i-am cunoscut . Sunt trista cand scriu aceste randuri si pentru faptul ca nici copii mei nu vor avea prea multe amintiri despre bunici. Suntem departe de ei si ei de noi.Trist dar adevarat !
Adrianaa spune:
Ce subiect frumos!!!... Tot respectul pentru bunicii minunati, asa cum mi i-am imaginat si eu ca trebuie sa fie. Sa aiba parte de toata dragostea celor carora li se daruiesc la fel. Un mare noroc pe cei care au avut astfel de bunici.
Si eu am avut bunici veniti ca din poveste, desi am petrecut f. putin timp cu ei, dar copiii mei n-au avut un asemenea noroc. Bunicii lor au fost prinsi prea mult de vartejul societatii capitaliste, practici si reci, care n-au lasat nici macar un minut loc pentru dragostea calda a nepotilor, care n-au stiut sa se bucure de fiecare serbare de gradinita sau scoala, care nu le-au controlat fruntea arzanda si nu le-au ascultat poeziile peltice.
Intotdeauna am spus ca bunicii au pierdut momente de suflet, momente de neegalat in manunchiul de alte preocupari materiale la care s-au dedicat. Imi pare rau insa si de copiii mei care au pierdut acele momente unice pe care le poti petrece numai cu un bunic/bunica si pe care ei le-au resimtit deseori in ciuda faptului ca noi am luptat din rasputeri sa acoperim acel gol sufletesc din care lipseau... bunicii. :(
Multa sanatate dragilor, adevaratilor bunici!
www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog
RAMONELLA spune:
Eu mai am 2 bunici...bunicul din partea tatalui a murit acum 10 ani aproape,la 69 de ani...nimeni nu se astepta,mai degraba bunica,care era tare bolnavicioasa.Eram in clasa 11-a.La ei nu prea am fost in vacante,ca era destul de departe si nu mergeam numai la sarbatori.Dar imi amintesc de el ca era un om inalt ca bradu si atat de bland...niciodata nu l-am auzit vorbind urat.Si ne spunea mereu sa invatam,si proverbul "Ai carte,ai parte!".
Nu prea am fost atasata de ei,la bunica n-am foast de vreo 2 ani,dar as vrea sa ma duc,mai ales ca nu si-a vazut stranepoata.
Dar intotdeauna au fost mai interesati de ceilalti nepoti,care mergeau mai des acolo...in fine,sunt mai multe chestii...
La bunicii din partea mamei am fost in fiecare vacanta.Doamne ce frumos era...n-aveam nici o grija...iarna era ata de frumos,cu zapada mare,nu ca acuma...si mergeam la sanius si veneam uzi leoarca,si bunica ne agata hainele deasupra sobei.Vara si primavara ne duceai bunicii cu ei la camp,iar noi ne jucam si faceam o gramada de prostii.Eram 4 verisori de aceeasi varsta.Imi amintesc ca la ora 7 seara incepeau desenele cu Sandy Bell si atunci venea ciurda sau oile si trebuia sa fugim dupa ele sa le aducem acasa.Si ce ne mai inervam...Sau ce uram cel mai mult,era cand ne duceau la strans de prune.Ce vremuri...
Iar la sarbatori ne strangeam toata familia.Nu concep Craciunul fara sa merg la bunici...
Acum 11 ani,bunicul a facut un atac cerebral si n-a mai avut voie sa lucreze.Incet incet,a ajuns la pat...ultimii ani i-a petrecut in pat si abia se mai misca...In ultimii ani,n-am mai fost asa de des pe acolo...Dar de sarbatori intotdeauna mergeam.Bunicul saracu zicea ca n-o sa prinda Craciunul viitor,sau Pastile...dar le-a prins...Intotdeauna cand mergeam pe acolo,ne multumea ca am fost la el.Desi in ultimii 3 ani,deja incepea sa nu mai cunoasca membrii familiei...Avea momente si momente...Cel mai tare ma durea cand mergeam la ei si o intreba pe bunica ca cine is oamenii astia...
Anul trecut,a inceput sa fie tot mai rau...nu se mai putea misca deloc,facuse rani pe spate...Eu eram gravida in luna 8-a...m-a sunat mami si mi-a zis sa nu ma speriu,da a murit tata Ilie...asa ii ziceam noi...Pe 28 septembrie se implineste un an...avea 85 de ani...Asta e viata,n-avem ce face...
Bunica e o femeie foarte de treaba.Bunica pe care si-ar fi dorit-o oricine.O femeie credincioasa si harnica.Intotdeauna ne trimite tot felul de bunanati.La Bea ii trimite oua proaspete,si scrie pe cutie Biia,ca nu stie cum se scrie.O sun acuma mai des ca i-au pus telefon,un fel de antena si are celular.Cand o sun ma intreaba,Ramona,tu esti???Are 81 de ani,si inca vrea sa le faca pe toate...
O iubesc tare mult,de abia astept sa o vad.
Oricum imi pare tare rau ca copiii mei nu vor avea bunici la tara.Nu se poate compara cu nimic...
Scuze ca m-am lungit,dar m-a apucat nostalgia...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
analugojana spune:
In numele bunicilor ,va multumesc pentru urarile de bine si sanatate.
Eu am avut un singur bunic pe care l-am cunoscut ...dar cred ca e cea mai frumoasa perioada a copilariei ...vacanta la bunici...
..Cine are bunici.... sa-i traiasca ...