despre... bunici

despre... bunici | Autor: florina

Link direct la acest mesaj

Stie cineva, exista ziua internatinala a bunicilor?
Am importat "Ziua Indragostitilor" si "Halloween"-ul, desi, zic eu, n-au nimic in comun cu sufletul nostru sau cel putin nu la fel de mult pe cat ar avea aceasta binemeritata sarbatoare a celor ce ne-au crescut... si a celor ce ne cresc astazi, la randul lor, copiii...
Ieri - si, din pacate, pentru prima oara - mi-am sunat bunicii sa le multumesc si sa le spun cat ii iubesc.
Pentru ca astazi, avand copii pe care nu stiu cum sa-i cresc mai bine, am inteles cat de importanti au fost bunicii in educatia mea, am realizat cat de mult as fi pierdut daca nu i-as fi avut, cat de saraca mi-ar fi fost copilaria fara grija si dragostea lor neconditionata.
Bunicul m-a invatat sa merg pe bicicleta, m-a invatat sa citesc, sa joc sah si sa descopar cat e ceasul, m-a pus pe patine iarna si m-a dus la inot vara, bunicii ma duceau la munte, bunicii ma duceau la mare, tot cu ei ajungeam in week-enduri "la tara"... si in excursii la iarba verde... locuri si momente fericite ale copilariei in care acum imi adun toata energia si fortele sa-mi duc copiii... si parca nu reusesc ca ei...
Mi-a luat prea mult sa-i inteleg, sa le multumesc si sa le fiu recunoscatoare... Daca nu e prea tarziu nici pentru voi si daca n-ati facut-o inca... sunati-va bunicii :)
Ai mei transau un pui si erau mult prea cuprinsi de importanta evenimentului. :) M-au expediat cam pe la jumatatea textului pe care l-am scris astazi aici, si inca simt ca nu am spus destul...

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Florina, fericita de Teodora(27.06.07) siTudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

bine spui = foarte frumos = as vrea sa o sarbatorim la DC!

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphnyie spune:

Cu lacrimi in ochi mi-aduc aminte de bunicii din partea tatalui.
Bunicul a murit cand aveam 7 ani dar tin minte cum mergeam cu el de mana in parc si imi cumpara inghetata si era secretul nostru, nu trebuia sa afle bunica ca eu mancam dulciuri inainte de masa.
Bunica mi-a fost ca o mama, poate mai mult chiar. Ea statea cu mine cat erau ai mei la serviciu, pot sa spun ca ea m-a crescut, m-a ingrijit si m-a iubit, cu ea discutam mai multe decat cu mama mea.
Regret din suflet ca n-am putut sa fac mai multe pentru ea, mi-as fi dorit sa fi avut atunci bani sa-i cumpar ce nu putea ea din cauza pensiei mici, sa o duc la mare pt. ca n-a fost niciodata si nu-si inchipuia cat de mare e marea si se consola singura apoi spunand ca oricum n-ar putea sa mearga din cauza problemelor cu inima...
Mai regret ca nu ajung decat o data pe an sa le duc o floare, desi ma gandesc la ei de multe ori. Asa ca, de ce sa nu-i sarbatorim si aici ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Frumos subiect...
Bunica a murit cind aveam 12 ani. Mama a plins atit de mult incit nu credeam ca exista durere mai mare pe lumea asta...
Imi amintesc vacantele petrecute la tara, iarna veneam de la sanius iar bunica ne astepta cu gogosi calde, ea m-a invatat rugaciuni... Bunicul traieste si de fiecare data cind ma duc in vizita ma astept sa-l vad pentru ultima oara, e batrin si bolnav, si de fiecare data ma rog sa mai traiasca sa-l mai vad macar o data...

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_ioanid spune:

bunicii... o aminitre frumoasa despe cei care nu mai sunt printre noi, si o prezenta minunata in viata noastra - cei care inca ne mai fac fericiti, ne rasfata...
si eu imi iubesc bunicii, ca orice om de pe planeta asta... ii iubesc pe cei din partea mamei, ei m-au cresscut, ei m-au alintat... le sunt recunoscatoare! o sa-i tin minte mereu pe cei din partea tatalui. pe bunicul nu-l mai stiu bine, eram micutza cand a plecat dintre noi, dar momentele pe care mi le amintesc mi-l amintesc cu drag. cu bunica am avut o alta relatie, ne intelegeam printr-un fel de telepatie... si acum, cand este in cer o mai visez noaptea si ma linisteste mereu... inca nu a trecut un an de cand a plecat la Doamne-Doamne... dar e asa greu fara ea, e asa greu sa merg intr-o casa pustie...
nu mai pot scrie despre asta... deja am inceput sa plang...
vreau decat sa declar incaodata: IMI IUBESC BUNICII!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

frumos subiect. Am lacrimi pe obraji. Din pacate, eu nu mai am pe cine suna

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Florina,desi m-ai facut sa plang de ziua mea
Mai am 2 bunici,pe care le sun aproape in fiecare zi,la care ma duc negresit in fiecare weekend,iar la cei care nu mai sunt tot ma duc mereu cu lumina si stam de vorba cat le pun flori,sau le sap mormantul,sau sterg pozele de praf!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

toate vacantele noastre(mai am un frate) au insemnat sä mergem la bunici la tarä.am mers cu vacile la päscut,am adunat fän,am fost in pädure,ne-am cätärat in copaci si am fäcut tot ce alti copii färä bunici la tarä citeau doar in cärti.bunicii nostrii träiesc dar sunt bäträni.bunicul are 85 de ani si-l dor tare picioarele.au avut 2 vaci de cänd ii stiu.acum nu mai au nici una.pe ultima au dat-o la abator la täiat.era asa de bätränä cä nu mai putea sä mänänce.mi-e dor mereu de bunicii,ii sun si astept sä vinä bunicul la telefon.vine greu cä-l dor picioarele.am o fetitä micä,are 16 luni,care si-a cunoscut sträbunicii si abia asteptäm sä ajungem iar la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Foarte frumos subiectul!
Si eu am avut bunici minunati.
Din pacate ultimul bunic pe care l-am iubit enorm s-a stins anul trecut cand eu nu eram in tara.Poate a fost dorinta lui ca atunci cand se va stinge din viata eu sa nu il vad si nici el sa ma vada suferind.
Nici la ora actuala nu-mi vine sa cred ca nu mai e printre noi.
Toate vacantele din copilarie mi le petreceam la tara ,alaturi de ei.
Acum imi dau seama ca frumusetea copilariei mele era data de catre bunici.
Pacat ca nu mai sunt printre noi ,tare mult si-ar fi dorit sa ma vada mare si realizata
pe toate planurile.

Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu mai am parinti, nu mai am bunici...nu va dati seama ce sarac sunt.
I-am iubit si respectat pe toti, in fiecare zi a fost ziua lor pentru mine.
Mi-ar placea sa existe o "Ziua bunicilor", chiar daca la mine ar fi vorba doar de aprins lumanari...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Rufus, imi pare råu pt tine.

Eu nu mai am tåtic si bunici din partea lui inså am norocul så am bunicii din partea mamei.Sper så mai tråiascå mult si bine...chiar dacå sunt asa de departe de ei numai cind le aud vocea la telefon pling dar in acelasi timp sunt linistitå cind stiu cå ei sunt acolo in cåsuta lor micå.Cite vacante am petrecut la ei si cite lucruri folositoare m au invåtat.
Multumesc bunicii mei dragi si så vå dea Dumnezeu sånåtate.

Mergi la inceput