Nu cu mult timp in urma am fost intr-un parculet si l-am lasat pe Mak sa mearga prin iarba ,dar a inceput sa 

si sa ridice piciorusele in sus chiar tremura
Cind mergem la plimbare si vede iarba ocoleste acel loc
Oare de ce![]()
![]()
poate imi puteti da si mie un raspuns la intrebarea mea
Va multumesc!
Yurika&Mak
Si eu am patit la fel cu Vladut cand a inceput sa mearga, dar i-a trecut intr-o luna. Acum nu ii mai este frica de iarba, chiar ii place
. Asa ca, rabdaaaaaaaaaaare.
Daaa! Rabdare! Nu il obliga sa calce pe iarba daca nu vrea, lasa-l sa o descopere in timp singur. Poti sa il asezi pe o paturica pe iarba, sa ii dai jucarii si sa il lasi sa se joace acolo. Pana la urma o sa devina curios si o sa inceapa sa studieze iarba din jur, si pana la urma o sa inceapa si sa mearga pe iarba - dar asta poate sa dureze o saptamana, o luna sau poate mai mult.
Nu iti fa probleme, cred ca toti copii trec prin faza asta! Gindeste-te ca pielicica de pe piciorutele lor e foarte fina si sensibila, iar iarba poate sa ii gidile sau sa ii intepe! Oricum, e o senzatie cu care nu sunt obisnuiti. Nu e la fel cu covorul, mocheta, parchetul, gresia, sosetelele sau pantalonasii pe care copii le cunosc. Prima data cind am lasat-o pe Andreea sa mearga cu piciorutele goale prin iarba a facut doi pasi, dupa care ridica cu disperare piciorutele ca sa nu mai atinga iarba! Dar i-a trecut dupa citeva zile. Important este sa il lasi sa descopere totul in ritmul lui. Daca il impingi prea mult de la spate s-ar putea sa ii fie frica sa mai incerce.
Sanatate,
Anca