Lamuriri privind indemnizatia de crestere copil

Lamuriri privind indemnizatia de crestere copil | Autor: Mitru Mindruta

Link direct la acest mesaj

buna ziua
Va rog frumos daca puteti sa-mi oferiti si mie o lamurire
referitoare la indemnizatia de crestere copil si daca se poate sa-mi faceti o referire si la actul legislati in virtutea caruia imi oferiti raspuns pentru ca domnii de la noi de la personal sunt mai catolici decat Papa.
Urmeaza sa nasc intr 5-15 noiembrie2003. Doctorul refuza sa-mi dea concediu prenatal inainte de inceputul lui septembrie si in acest caz cele 126 de zile vor expira in 2004, ori eu imi doresc sa depun cerea pentru concediu de crestere copil in 2003 din considerente finanaciare tinand cont ca sa modifica legislatia de la 01.01.2004. Va intreb: Trebuie neaparat sa-mi termin cele 126 de zile de concediu pre si post natal sau dupa ce nasc pot depune cererea penteu doi ani de crestere copil.
Lili

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Cum si noi, ca si tine, avem timp limitat si deja s-a mai raspuns in acest sens te sfatuiesc sa citesti cu atentie sticky-urile si mai cateva mesaje practice si vei intelege imediat care-ti sunt optiunile.

Livia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poti sa ramai in maternitate (cele 126 de zile max) pana spre mijlocul lui decembrie si sa soliciti ingrijirea copilului de acolo incolo. Vezi sa nu intri in 2004 din considerente de sarbatori (craciun+revelion) stii tu cum e in perioada aceea. Nu e obligatoriu sa termini maternitatea. Daca vrei poti intra imediat dupa nastere dar eu as mai ramane atat cat as putea deoarece e mai bine platita decat CIC dar fara sa intru in 2004 daca zici ca nu merita.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput