Sistemul medical!!!Chiar nu se poate face nimic???

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Daca vine cineva cu diaree nu este lasat sa astepte ca sa isi faca somnul de frumusete in timpul programului medicul de garda si asistentele. De asteptat se asteapta atunci cand este aglomerat si cand pacienti care au probleme mai grave intra inainte. Dar toata lumea care se prezinta la urgente este vazuta in final. Este inacceptabil sa astepti de la oameni sa se 'cultive' si sa vina cu lectia invatata. Pentru asta trebuiesc duse campanii ample de informare targhetate pe diferitele categorii de populatie care sa le explice pe intelesul lor informatia, trebuiesc distribuite materiale informative, etc. Asa ceva nu se intampla si atunci asteptarea de-a avea pacienti educati este nerealista. Mult mai usor ar fi daca s-ar face niste campanii de educare a personalului medical care sa-i invete ca nu toata lumea are un IQ mediu si nu toata lumea are capacitatea sau posibilitatea sa acceseze si sa foloseasca informatii medicale iar rolul personalului medical este si de-a educa pacientii. Niste lectii de respect fata de om ar fi si ele extrem de utile .

bird70
se vede ca ai pierdut contactul cu tara. Exista mijloace de informare pretutindeni- ziarele de larga circulatie au saptamanal un supliment despre sanatate. La posturile cunoscute de TV exista emisiuni despre sanatate, pe intelesul tuturor chiar si al celor cu IQ modest. Cand se face externarea pacientului , biletul de iesire din spital contine si cateva recomandari privind regimul... este si acesta un mod de a educa.
A face de garda, nu inseamna a sta in permenenta treaz, nimeni nu-i intrezice echipei de garda sa doarma cand nu au altceva de facut. Nu este somn de frumusete ci este o necesitate fiziologica. Scurtele reprize de somn iti permit sa te refaci pt a fi capabil sa iei hotarari corecte. Altfel cum crezi ca poti judeca rational dupa ce esti de peste 15 ore in functiune si mai ai de stat inca 15 ore la servici? Tu ai vrea sa iti lasi viata pe mana unuia care e treaz de 20 de ore (adica de la 7-7.30 la 4 dimineata de ex)? Esti obligat sa vezi tot ce vine la garda, nici nu se poate altfel pentru ca asta este regulamentul, dar cum sa-ti pastrezi calmul daca la 2 noaptea vine o tiganca cu mancarimi in zonele intime (urgenta, nu?) sau la 3 noaptea te trezeste o cucoana care te intreaba ce sa-i dea cainelui ei care varsa ? Poate nu crezi, dar sunt cazuri reale, mi s-a intamplat chiar mie iar la madama cu cainele eram asa de stupefiata incat nici nu am apucat sa ma enervez... am intrebat-o ce rasa e cainele...Sau alta, care venea regulat la ora 2-3 noaptea ca sa nu stea a 2-a zi la coada, la internari. Sa stea prostii...ea e smechera, trezeste doctorul si hop in patut. Sau altul - care vine la Camera de Garda ca sa i se ia tensiunea si daca il trimiti sa-si faca bon, protesteaza...ce numai pentru o tensiune sa stau eu la coada?
Daca vorbim de medici incompetenti si aroganti, hai sa vorbim si despre pacienti needucati. Nu numai despre lipsa de educatie medicala dar si despre lipsa de educatie, asa in general.Dar nu la modul general, desigur... Este ceva adanc inradacinat in firea romanului sa priveasca medicul ca pe un rau necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by lia popescu

Daca vorbim de medici incompetenti si aroganti, hai sa vorbim si despre pacienti needucati. Nu numai despre lipsa de educatie medicala dar si despre lipsa de educatie, asa in general.Dar nu la modul general, desigur... Este ceva adanc inradacinat in firea romanului sa priveasca medicul ca pe un rau necesar.

LiaPopescu, multumesc, uite mi-ai deschis ochii!

Eu sunt jurist si la mine la firma diversi angajati veneau la mine si ma intrebau ba cum sa faca o cerere de divort, ba cum se calculeaza o taxa la un contract de vanzare cumparare etc.

Stii ce faceam eu ca proasta? Le raspundeam frumos, ii ajutam, ba chiar unora le si redactam cate o hartie.
Si uite acum mi-am dat seama cum trebuia sa fac "Bai incultilor care sunteti, duceti-va la avocat ca ala face actiunea de divort! Duceti-va la notar ca ala calculeaza taxele la vanzare cumparare! Nu aveti pic de cultura, eu sunt jurist! Sunt atatea reviste acum cu Sfatul avocatilor! Mai puneti mana si citit niste almanahe!

Iti multumesc, acum stiu cum trebuie sa procedez.

P.S.: a nu se pune pe plan de egalitate pacientul cu personalul medical, intrucat personalul medical e platit din banii contribuabilui incult!

Martie & Bebica & maimuta Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emag spune:

quote:
Originally posted by XIO
Sincer , nu stiu ce Dumnezeu ar putea fura din spitale. Tifon?Betadina?O fiola de Algocalmin?
Si nici nu vad pt. ce , sincera sa fiu.
Pana la urma depinde de om , ca unii fura , iar altii cumpara pt. pacienti
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Sa inteleg ca doar algocalmin, tifon si betadina exista in spitale? Uneori nici astea nu prea sunt... Dar din putinul asta, tot gasesc cu ce sa se serveasca,din pacate...
Interneaza-te vreo 2 zile, sa vezi cum stau lucrurile, privind de pe cealalta parte a baricadei...
Nu spune nimeni ca absolut toata lumea "cara", dar sunt suficienti cei care fac asta. In schimb, mi-e tare greu sa cred ca sunt multi medici care cumpara din salariul lor mic medicamente pentru bolnavii lor...Daca exista, ii felicit. Mai ales daca folosesc doar salariul, nu si alte atentii. Daca primesti 100-200 de euro de la un pacient si cumperi cu 10 Ron un medicament pentru altul... devii putin haiduc, ca si aia furau de la unii si dadeau la altii, nu medic bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Martie!
Spuneam ca nu generalizez, de aceea am si dat exemple de persoane needucate. Daca tu consideri ca situatiile prezentate sunt in standardele admise , inseamna ca avem nivel educational diferit. Te invidiez ca ai timp sa dai sfaturi paraprofesionale. Si eu o fac, cand nu sunt la servici...
Apropos de cine pe cine plateste. Crezi ca daca un functionar este platit din banii publici este normal ca publicul sa-si bata joc de acel functionar? Sa abuzeze de niste drepturi ? Nu crezi ca respectul reciproc ar face ca relatia sa decurga civilizat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu stiu de unde ideeaa sta a multora ca doctorul de garda nu are voie sa doarma. Ca am tot citi pe forum perle de genul asta.
Doctorul si personalul de garda pot dormi linistiti , se pot uita la TV sau pot citi , cand apare o urgenta acestia sunt treziti si chemati.
E cam greu sa stea un om treaz de la 7 jumate dimineata cand ajunge la lucru pana la ora 14 a doua zi cand pleaca acasa pt. ca , deh , la noi daca esti de garda nu primesti liber ziua cand termini garda ci trebuie sa stai la spital.
Se poate sa nu ai deloc urgente si sa dormi linistit si se poate sa ai urgente din ora in ora.

Cand am fost la ginecologie am auzit povesti despre femei care veneau noaptea la 3 la spital ca simt o mancarime vulvara. Nu mi se pare normal sa intorci pacientul din drum fara sa il consulti oricat de banale ar fi simptomele lui , dar uneori dau peste niste acuze...simpatice.

Mergi la inceput

Uite cum vad eu lucrurile, dar eu nu am lucrat niciodata la stat.

Eu, in postura de jurist, nu o sa pun si celelalte titulaturi care se pun acum in multinationale, sunt un simplu angajat. De ex. trebuia sa ma intalnesc (cica intalniri de afaceri) cu tot felul de ghertoi care erau proprietari de spatii comerciale si sa inchei contract de inchiriere in numele firmei pe care o reprezentam. Acesti proprietari (cu mici exceptii) imi dadeau lectii de drept, unii imi vorbeau si necuviincios, altii faceau aluzii la parul meu blond etc. Deci cred ca ti-ai facut oarecum o parere... nu e nevoie sa mai continui.

Ideea este ca totdeauna m-am comportat cu profesionalism, am zambit, am tacut atunci cand poate cineva m-a jignit, daca eu m-as fi apucat sa-i spun ca el are trei clase (si chiar atatea avea) si sa mai taca din gura ca vorbeste numai prostii, poate ca firma pe care o reprezentam ar fi putut rata incheierea unui contract important.

Morala: esti totusi un simplu angajat (jurist, doctor etc.) si trebuie sa mergi pe principiul "clientul nostru, stapanul nostru". De aia stam atat de jalnic la capitolul servicii in tara asta, aproape oriunde te duci cineva se poarta urat cu tine, la magazin vanzatoarele in loc sa iti zambeasca, parca le deranjezi, la dr. ca l-ai trezit din somn, la notar, tipa ca e nervos ca are prea multi clienti etc. etc.

Daca fiecare om ar avea putin bun simt, toate lucrurile ar fi mai bune, pe cand aici e invers, toti parca se simt frustrati ca isi fac meseria. Cred totusi ca la meseria de asistenta, dr., daca nu o faci si cu sufletul, DEGEABA! Poti sa depui o mie de juraminte, degeaba.
Oricum, atata timp cat te afli in exercitarea profesiei, trebuie sa o faci cat poti de bine, nu sa incepi sa-i acuzi pe cei din jurul tau ca nu sunt buni de nimic.
Este exact cum eu as fi spus, "normal ca am facut un contract prost, pentru ca proprietarul era un incult" Ce legatura are asta cu faptul ca eu imi pot face bine meseria oricum, cu bune si cu rele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Martiefrumos.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikki2

Martiefrumos.

Mikki2, te rog si eu ceva:

ori nu imi mai fluturi pe sub nas drapelul unei tari civilizate

ori, daca mi-l mai fluturi, ma iei acolo la tine, poate ai nevoie de o dadaca, bucatareasa (fac mancare buna, pe bune), tund gazon, fac orice, ca aici dupa cum se vede treaba nu avem nici o sansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Martie...nu inteleg ce vrei så spui.Mie mi a plåcut pur si simplu mesajul scris de tine.Nimic altceva.Ce ai inteles tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by emag

quote:
Originally posted by XIO
Sincer , nu stiu ce Dumnezeu ar putea fura din spitale. Tifon?Betadina?O fiola de Algocalmin?
Si nici nu vad pt. ce , sincera sa fiu.
Pana la urma depinde de om , ca unii fura , iar altii cumpara pt. pacienti

Sa inteleg ca doar algocalmin, tifon si betadina exista in spitale? Uneori nici astea nu prea sunt... Dar din putinul asta, tot gasesc cu ce sa se serveasca,din pacate...
Interneaza-te vreo 2 zile, sa vezi cum stau lucrurile, privind de pe cealalta parte a baricadei...
Nu spune nimeni ca absolut toata lumea "cara", dar sunt suficienti cei care fac asta. In schimb, mi-e tare greu sa cred ca sunt multi medici care cumpara din salariul lor mic medicamente pentru bolnavii lor...Daca exista, ii felicit. Mai ales daca folosesc doar salariul, nu si alte atentii. Daca primesti 100-200 de euro de la un pacient si cumperi cu 10 Ron un medicament pentru altul... devii putin haiduc, ca si aia furau de la unii si dadeau la altii, nu medic bun.

Emag , vezi tu , una este sa FURI si alta este sa PRIMESTI , iar cu totul altceva este sa CERI.
Aceste notiuni sunt amestecate haotic in mintea oamenilor .
daca doctorul care face un lucru incredibil , dar are un salariu mic ACCEPTA un dar mie mi se pare ok. Si in alte tari e ok , doar ca acolo se plateste impozit si aici nu , acolo e legal si aici nu .
Cred ca pacientilor care nu isi permit medicamente li se flutura daca banii din care cumpara doctorul medicatia lor sunt primiti de la altii sau de la stat , ei pur si simplu sunt recunoscatori ca cineva ii ajuta.

Chiar am citit zilele trecute pe internet un reportaj despre faptul ca unii doctori cumpara medicatia necesara pt. bolnavii nevoiasi.
Ca raspuns la acest post o doamna probabil s-a enervat ca se scriu minciuni , ca si ea a fost internata in spitalul respectiv(spital judetean) si ca tatal ei n-a avut medicamente cumparate de doctor.
Lol , ca altceva n-am ce sa spun la faza asta.

Mergi la inceput