Sistemul medical!!!Chiar nu se poate face nimic???

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Vreau sa scriu si eu cateva randuri la acest subiect.
In septembrie am devenit mama si de atunci a inceput cosmarul vietii mele, in sensul ca a doua zi dupa nastere au aparut probleme la Andrei. In urma unei hipoglicemii severe, au aparut niste spasme care inca nu stim de ce natura sunt, si ptr asta suntem la spitalul de copii din Boston.
Ptr ca locuim in Islanda si platim lunar taxele ptr sanatate, printre altele, deci specific nu avem separat asigurare de sanatate, am aflat ce inseamna cu adevarat asta.
Avem asistenta medicala gratuit, fara spagi si interventii;
- lunar primim o anumita suma de bani pentru a face suferinta lui Andrei mai putin neplacuta;
- concediul de maternitate s-a prelungit cu inca 3 luni;
- avem 2 carduri, unul cu care nu platim consultatiile si altul cu care avem reducere la medicamente, iar altele sunt gratuite;
- zilnic acasa vine o asistenta ptr a-i face injectia lui Andrei;
- am ajuns la Boston cu bilete de avion la bussines class, spitalizare gratuita, investigatii gratuite, hotel gratuit, inclusiv diurna zilnica, totul suportat de stat, asta ptr ca platim taxele lunar, si lista ar putea continua.
Am cunoscut oameni minunati, de la infirmiere, la asistente si medici. care mereu isi fac timp sa te intrebe cum te simti, daca ai nevoie de ceva etc, iar in astfel de situatii conteaza enorm.
Ne-a ajutat Dumnezeu sa cunoastem un medic neurolog pe nume Ýr, mama a 7 copii, care este pentru noi un inger. Ne-a ajutat de fiecare data fara a primi nimic in schimb, doar multumirile noastre din suflet. Un om minunat care a facut tot ce i-a stat in putinta ptr ca Andrei sa fie bine, iar cand a ajuns la concluzia ca situatia o "depaseste" in sensul ca nimic nu decurgea asa cum ar fi trebuit pentru datele pe care le avea, s-a hotarat sa completeze in numele nostru o aplicatie catre guvernul islandez, pentru a putea ajunge la spitalul pentru copii din Boston in vederea efectuarii unor investigatii amanuntite, guvernul urmand sa suporte toate cheltuielile. Daca nu ar fi fost acest medic sufletist caruia sa-i pese de noi, nu am fi stiut probabil niciodata ca aveam acest drept. Eram hotarati sa plecam pe cont propriu in USA ptr ca aflasem deja de aceasta clinica, asta dupa ce ne pusesem mari sperante ca vom gasi in Romania un medic care sigur s-a mai intalnit cu asa ceva. Am riscat atat de mult in decembrie cand am plecat spre Romania, desi situatia lui Andrei era atat de firava, marturie sta calatoaria noastra de acum cand nu am fost lasati sa ajungem in Boston fara a fi insostiti de un medic, si asta ptr a gasi in Bucuresti, la spitalul de neurologie si epileptologie pedriatica, dupa interventii si drum facut special la renumita dr Dana Craiu, care ne-a pus sa facem un eeg rapid in urma caruia, sprijinita pe masa si cu o gramada de studenti langa ea, s-a apucat sa il consulte pe Andrei, sa-l rasuceasca pe toate partile, timp in care vorbea cu ea insasi si poate sa o auda studentii spunand: mda, aici e tipic ptr.... are nevoie de kinetoterapie....nu isi tine capul,.... etc, cine vrea sa faca practica pe acest bebelus? dupa care ne-a zis ca sunt o gramada de medicamente de incercat si ca este o clinica in Germania care face investigatii amanuntite.
Cu alte cuvinte am plecat asa cum ne dusesem. Am ramas cu un gust tare amar, poate pentru ca aveam prea mari sperante si am gasit un medic cu o multime de studenti, toti gramada pe noi iar medicul nu a considerat ca trebuie sa ne explice de-a fir a par ce se intampla sau nu avea dispozitia necesara, sau nu avea timp, sau, sau. Poate ca si eu eram obisnuita cu sistemul din Islanda, se poate, insa ei care sunt niste straini ptr noi ne-au ajutat inmiit fata de aceasta doamna dr care consideram ca e de-a noastra, in sensul ca era romanca.
Am ajuns la Boston si am constatat ca si aici exista oameni care vor sa ajute, ca fac tot ce le sta in putere sa simti ca ai un sprijin.
Oftez caci altceva nu pot face si nu am cum sa nu plang cand imi amintesc cum ieri, inainte de a pleca, asistenta dr lui Andrei, a venit sa ne ureze succes, l-a sarutat pe Andrei pe frunte si i-a soptit la ureche ca stie ca e un invingator si ca trebuie sa se intoarca sanatos.Cateva minute mai tarziu a revenit si ne-a dat un card de fidelitate CVS Pharmacy, ca sa avem reducere pe perioada in care stam aici, daca vom avea nevoie de ceva de la farmacie. Nu conteaza cat este reducerea sau daca vom folosi cardul, gestul acestei femei ma face sa plang de fiecare data cand imi amintesc. Un strain, da, un strain s-a gandit la noi si a vrut sa ajute!
Stiu ca nu o sa ajungem niciodata sa avem un sistem sanitar de acest gen in Romania si poate ca asta ma doare cel mai tare, dar oameni putem fi, putem intelege durerea celor de langa noi si putem face tot posibilul sa-i ajutam.
Ma opresc aici si sper din suflet ca nu am suparat pe nimeni cu mesajul meu.

Nana, Andrei Stefan - 26 septembrie 2007
Ingerasul care ne-a schimbat viata!
Andrei la 3 luni.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

NanaMotoc ferice de tine ca ai venit cu asigurare platita din afara, deoarece in US nu exista asigurare care sa iti plateasca 100% serviciile medicale.
Da, se poarta exemplar, nu intind mana, dar sistemul sanitar in US este cel mai prost ca organizare.
Asta-i parerea mea si am vazut suficiente exemple in jur si nu mi-o schimb.
Sotul unei colege de la serviciu a suferit o interventie chirurgicala la nas, spitalizarea fiind de o zi. Nota de plata a fost putin peste 25.000$. Colega mea are diploma de medic in tara ei (Bulgaria) si mi-a spus ca a vazut niste medicamente trecute pe lista de plata de care sotul ei nu a beneficiat NICIODATA (toate insumand vreo 3000$). Si a sunat la asigurare si i-a intrebat cum e posibil asa ceva si i s-a raspuns ca sa nu isi bata capul atat timp cat asigurarea plateste.
Cum asa???? Platim noi toti prin tarifele foarte ridicate practicate in sistemul medical.
Daca Doamne fereste te imbolnavesti de cancer sau suferi cu inima si nu ai asigurare aici mori cu zile sau ingropat in datorii pe care le vor plati si nepotii.

Consider ca asta-i punctul cel mai slab in US. Repet este opinia mea personala.

In rest sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc

In septembrie am devenit mama si de atunci a inceput cosmarul vietii mele, in sensul ca a doua zi dupa nastere au aparut probleme la Andrei. In urma unei hipoglicemii severe, au aparut niste spasme care inca nu stim de ce natura sunt, si ptr asta suntem la spitalul de copii din Boston.
Ptr ca locuim in Islanda si platim lunar taxele ptr sanatate, printre altele, deci specific nu avem separat asigurare de sanatate, am aflat ce inseamna cu adevarat asta.
- lunar primim o anumita suma de bani pentru a face suferinta lui Andrei mai putin neplacuta;
- avem 2 carduri, unul cu care nu platim consultatiile si altul cu care avem reducere la medicamente, iar altele sunt gratuite;
- am ajuns la Boston cu bilete de avion la bussines class, spitalizare gratuita, investigatii gratuite, hotel gratuit, inclusiv diurna zilnica, totul suportat de stat, asta ptr ca platim taxele lunar, si lista ar putea continua.
Am cunoscut oameni minunati, de la infirmiere, la asistente si medici. care mereu isi fac timp sa te intrebe cum te simti, daca ai nevoie de ceva etc, iar in astfel de situatii conteaza enorm.
Ne-a ajutat Dumnezeu sa cunoastem un medic neurolog pe nume Ýr, mama a 7 copii, care este pentru noi un inger. Ne-a ajutat de fiecare data fara a primi nimic in schimb, doar multumirile noastre din suflet. Un om minunat care a facut tot ce i-a stat in putinta ptr ca Andrei sa fie bine, iar cand a ajuns la concluzia ca situatia o "depaseste" in sensul ca nimic nu decurgea asa cum ar fi trebuit pentru datele pe care le avea, s-a hotarat sa completeze in numele nostru o aplicatie catre guvernul islandez, pentru a putea ajunge la spitalul pentru copii din Boston in vederea efectuarii unor investigatii amanuntite, guvernul urmand sa suporte toate cheltuielile. Daca nu ar fi fost acest medic sufletist caruia sa-i pese de noi, nu am fi stiut probabil niciodata ca aveam acest drept. Eram hotarati sa plecam pe cont propriu in USA ptr ca aflasem deja de aceasta clinica, asta dupa ce ne pusesem mari sperante ca vom gasi in Romania un medic care sigur s-a mai intalnit cu asa ceva. Am riscat atat de mult in decembrie cand am plecat spre Romania, desi situatia lui Andrei era atat de firava, marturie sta calatoaria noastra de acum cand nu am fost lasati sa ajungem in Boston fara a fi insostiti de un medic, si asta ptr a gasi in Bucuresti, la spitalul de neurologie si epileptologie pedriatica, dupa interventii si drum facut special la renumita dr Dana Craiu, care ne-a pus sa facem un eeg rapid in urma caruia, sprijinita pe masa si cu o gramada de studenti langa ea, s-a apucat sa il consulte pe Andrei, sa-l rasuceasca pe toate partile, timp in care vorbea cu ea insasi si poate sa o auda studentii spunand: mda, aici e tipic ptr.... are nevoie de kinetoterapie....nu isi tine capul,.... etc, cine vrea sa faca practica pe acest bebelus? dupa care ne-a zis ca sunt o gramada de medicamente de incercat si ca este o clinica in Germania care face investigatii amanuntite.
Cu alte cuvinte am plecat asa cum ne dusesem. Am ramas cu un gust tare amar, poate pentru ca aveam prea mari sperante si am gasit un medic cu o multime de studenti, toti gramada pe noi iar medicul nu a considerat ca trebuie sa ne explice de-a fir a par ce se intampla sau nu avea dispozitia necesara, sau nu avea timp, sau, sau. Poate ca si eu eram obisnuita cu sistemul din Islanda, se poate, insa ei care sunt niste straini ptr noi ne-au ajutat inmiit fata de aceasta doamna dr care consideram ca e de-a noastra, in sensul ca era romanca.
Am ajuns la Boston si am constatat ca si aici exista oameni care vor sa ajute, ca fac tot ce le sta in putere sa simti ca ai un sprijin.
Oftez caci altceva nu pot face si nu am cum sa nu plang cand imi amintesc cum ieri, inainte de a pleca, asistenta dr lui Andrei, a venit sa ne ureze succes, l-a sarutat pe Andrei pe frunte si i-a soptit la ureche ca stie ca e un invingator si ca trebuie sa se intoarca sanatos.Cateva minute mai tarziu a revenit si ne-a dat un card de fidelitate CVS Pharmacy, ca sa avem reducere pe perioada in care stam aici, daca vom avea nevoie de ceva de la farmacie. Nu conteaza cat este reducerea sau daca vom folosi cardul, gestul acestei femei ma face sa plang de fiecare data cand imi amintesc. Un strain, da, un strain s-a gandit la noi si a vrut sa ajute!
Stiu ca nu o sa ajungem niciodata sa avem un sistem sanitar de acest gen in Romania si poate ca asta ma doare cel mai tare, dar oameni putem fi, putem intelege durerea celor de langa noi si putem face tot posibilul sa-i ajutam.

Andrei la 3 luni.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Emitionanta descrierea si paralele facuta intre sistemele medicale dar si intre medici care peste tot sunt oameni :unii cu suflet altii cu nimic in loc.
Sanatate multa micutului tau pui, sa se faca sanatos si sa te bucuri de el uitand prin ce treci acum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by petra

quote:
Originally posted by NanaMotoc

Andrei la 3 luni.
Nunta noastra de vis!

Emitionanta descrierea si paralele facuta intre sistemele medicale dar si intre medici care peste tot sunt oameni :unii cu suflet altii cu nimic in loc.
Sanatate multa micutului tau pui, sa se faca sanatos si sa te bucuri de el uitand prin ce treci acum !

La toti numai bine!

Multumesc din suflet ptr urari!
Carolyne, tocmai ca in Islanda nu aveam nici un fel de asigurare medicala, doar plateam lunardarile catre stat, pe care si in Ro le platesc oamenii la salariu. Toate cheltuielile noastre sunt suportate de un organ special din Islanda, care se ocupa cu asa ceva, insa trebuie aprobare de la guvernul islandez.
Numai bine tuturor si Doamne ajuta sa nu fie nevoie sa trecem prin momente dificile de sanatate de nici un fel.

Andrei la 3 luni.
Nunta noastra de vis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

nana, multa sanatate puiutului tau!

Ajuta-i sa lupte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by Noe
A facut Bia o [b]raceala groaznica la sold[/i] sambata trecuta - credeti ca m-am dus la primul medic pe care l-am gasit? NU! am cautat informatii, m-am interesat, am umblat amandoi de nebuni pana am gasit nu unul!, ci trei medici care sa imi consulte fata si in diagnosticul carora sa am incredere. Nu a fost deloc ieftin si lipsit de stress- dar a meritat;

Ai cheltuit o gramada de bani la doctori renumiti sa-ti puna diagnosticul de 'raceala la sold' la un copil sub 2 ani? Cum se manifesta raceala asta la sold, sa mai invat si eu cate ceva de la clinicile private din Ro .

bird, daca nu as fi inca terminata dupa noptile in care fiica-mea urla de durere si statea chircita in bratele mele, poate ca as raspunde ironiei tale; insa nu am energie si sincer nu cred ca te intereseaza cu adevarat, asa ca astept o contributie reala la subiect si din partea ta.

multumesc.

Nana, imi pare tare rau pentru ce se intampla cu puiul; sanatate maxima si numai bine!

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

nu este o noutate ca sistemul medical in romnaia lasa mult de dorit, nu e singurul in aceasta situatie, nu asta am vrut sa spun. Din pacate in goana noastra bani, bunastare, etc... masini care mai de care mai fatoase, vile in toate colturile tarii.... uitam sa mai fim noi oameni intre noi sa ne purtam omeneste unii cu altii fie ei medici sau pacienti......sau altfel spus sunt atatia sus-pusi care ne fac greutati oare de e mai este nevoie sa ne mai facem si noi intre noi!

Oare chiar si omenia costa.......

Multa sanatate lui Andrei asa cum a spus asistenta este un luptator si sunt sigura ca va invinge!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Cred ca ar trebui sa schimb numele subiectului in Sistemul medical...pentru ca nu numai unii doctori sunt vinovati ci si asistentele...care au niste aere de parca ar fi ele doctorite...si ar fi facut nu stiu cate facultati...

Normal ca nu toti doctorii sunt bagati in aceiasi oala...dar sunt unii pentru care banul e mai important...si chiar daca le dai bani,nu-si dau interesul...
Cand am nascut,am vazut femei in travaliu care nu erau bagate in seama...si li se vorbea urat..era o femeie gravida cu gemeni,care a fost trimisa dintr-un orasel mai mic de langa Cluj,Huiedin...nimeni no baga in seama....nu stia nici ce doctor e de garda.Normal cand ai sarcina gemelara se face cezariana,dar nu intotdeauna...sotul tot umbla pe acolo si le zicea la asistente sa cheme un doctor sa-i faca cezariana...ele ziceau ca nuu,ca-s copiii mici,au 1500 gr fiecare...Bine,dar macar o epidurala,nu se poate face,numai daca platesti????S-au schimbat 3 ture pana a nascut biata femeie..a nascut un baietel si o fetita de 2500 si 2700 de grame...dupa atatea ore de travaliu...nici macar nu au dus-o la ecograf sa masoare copii,sa vada cate kg au...apoi umbla pe coridoare dupa asistente sa-i dea lapte praf,ca nimeni nu-i aducea la copii...cele care ati nascut stiti ce epuizant e cu unul,dar cu 2...si sa mai si umblii dupa lapte praf...ca conitele nu se obosesc...

Mie nu mi-au adus o fiola de algocalmin pana nu i-am dat 100000!!!!!!!
Apoi,in ultima zi i-am dat 500000 unei asistente sa-i faca gauri in urechi fetitei...tocmai ca se i le faca calumea...acasa am vazut ca o gaura era facuta foarte jos si una prea sus...a trebuit sa-i scot cerceii sa i se ichida gaurile...ma gandesc ca atunci cand fac gauri,participa 2 persoane,una o tine,iar cealalta face...probabil a facut ea singura,si nu a vrut sa imparta banii...inainte ii mai dadusem 350000,ca sa mi-o schimbe cand venea,ca eu nu ma puteam misca numai foarte greu...

Adevarul e ca asa i-am invatat noi,cu bani,sunt constienta ca salariile lor sunt mici...DAR,cand vad ca nu toata lumea are posibilitati materiale,ar putea sa treaca cu vederea acest lucru,si sa-si faca meseria pentru care au depus un juramant...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Cu siguranta ca titlul acestui topic si indignarea noastra se refera exclusiv la medici+asistente care nu-si fac meseria asa cum ar trebui. Cred ca toti/toate suntem de acord ca nimeni nu vrea sa acuze acei doctori care isi fac meseria cu profesionalism si dedicatie. Nu cred ca e cineva care sa fie multumit de serviciile medicale (mi s-a intamplat si mie, rar, pt ca Slava Domnului, sunt o persoana sanatoasa!) si totusi sa acuze.
Din pacate insa, si acesti "medici" (a se observa ghilimelele) fac parte din sistemul medical. Ei sunt pata pe obrazul unui intreg sistem, iar medicii de buna-credinta ar trebui sa fie primii care ii indeparteaza din breasla lor. Nu cred ca e in avantajul nimanui, si cu atat mai putin al acestor doctori de buna credinta, sa-i acopere si sa le gaseasca scuze. Eu printr-o asemenea atitudine nu pot intelege decat ca isi creeaza astfel acoperire pentru eventualele greseli proprii. De aceea ma intristez atunci cand vad ca un medic (in carea aveam incredere) ii ia apararea colegului sau care a gresit flagrant spunand: "a gresi e omeneste". Sa ma astept oare, la aceeasi atitudine "relaxata" si din partea medicului in care aveam incredere??

_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Si eu am avut aceasta curiozitate a cum reaxctioneaza un medic fatza de greseala altiu medic.
POvestea noastra , pe scurt - la nastere pustiul meu a fost infectat cu pioceanic, in CF2. Copilul a facut septicemie, nimeni nu sia- dat seama, era cat pe ca sa ma externeze, s-au prins in ultimul moment, s-au panicat, i-au spart toate venele incercand sa ii puna o branula, cand nu au mai avut ce sparge mi-au cerut senini sa ii aduc eu chirurg sa ii faca o "denudare" adica sa ii gaseasac ala o vena viabila. L-am mutat de urgenta la alt spital, dar nu suficient de repede - desi stiau ca are septicemie, mi l-au vaccinat - ceea ce mi s-a parut culmea prostiei. Mai ales ca eu tot in spital mergeam cu el...Mai mult, i-au flasificat fisa cu nesimtire, si desi luase apgra 9 la nastere - conform fisei lui se nascuse cianotic, cu tegumnete reci, nu respirase etc. Numai tampenii...

In Giulesti si apoi la medicii pediatri la care am apelat am povestit de intamplarea noastra tocmai ca sa vad reactia lor. DE fiecare data tacere - se faceau ca nu aud, nimik, nici cel mai mic comentariu. Chiar daca intrebam chestii specifice - la modul "de ce a fost copilul vaccinat" sau de ce are apgar noua daca nu a respirat, mi se raspundea cu jumatate de gura "probabil a avut doaman doctor motivele ei".
Singura care nu a avut nici o treaba sa isi spuna parerea pe fatza, a fost o dr de la Medlife, care auzind de povestea noastra de la cumnata mea, a pus mana pe telefon, l-a sunat pe seful sectiei de obstrectica si i-a spus sa puna mana sa isi dezinfecteze maternitatea ca omoara copii cu zile. Culmea ca a avut efect, au externat in 20 de minute tot ce s-a putut externa din copii si mame si s-au apucat sa sterilizeze! Dar a trebuit sa se sesizeze cineva din afara , pana atunci nu le-a dus capul...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput