La multi ani, braduti scumpi! (59)
Raspunsuri - Pagina 13
lbelciug spune:
Amaya, ce vesti minunate la voi in familie! Bravo, sa le fie intr-un ceas bun tinerilor! Din cate imi amintesc tu locuiai si cu fratele, nu? Daca isi incropeste si el o familie veti locui tot impreuna?
Lali, apropo de dependenta, azi am auzit o chestie care m-a lasat paf: SI SPORTUL da dependenta! Mi-a zis o tipa de la piscina ca ea vine zilnic la sport (nu doar inot) si pe per cand lipseste din tara si nu poate veni aici, se simte fara vlaga, apatica etc. Cica e verificata treaba asta.
Shobo, cum mai esti?
Tomasa, Bestutza, Kita, va rog veniti la apel si voi!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
crinuta spune:
Lali, pai tocmai asta e, ca Rayan este un copil foarte cuminte. Mi-au spus de la inceput ca e cel mai cuminte de la el din grupa. Acum, daca s-au mai schimbat lucrurile intre timp nu stiu, dar atunci asa era.
De fapt, 90% din zile nu aud decat de bine, dar de vreo 2-3 ori mi-au spus ca nu a fost cuminte.
Cu mine este foarte cuminte, ascultator, ce mai, eu ma inteleg super cu el, dar vreau sa fie la fel cu toata lumea.
Nu imi place nici sa spuna " nu veau". I-am spus ca este nepoliticos si nu accept asa ceva.
Incet, incet va invata, dar trebuie perseverat.
Oricum, la gradi ii trimite la colt daca fac ceva, si eu sunt de acord cu metode de pedepsire.
Daca acolo nu sta la colt, ca nu vrea, acasa daca il trimit eu sta, insa, e atat de dulce cand se intoarce cu fatza razand la mine, intrebandu-ma daca e gata, incat ma stapanesc greu sa nu rad de fatza cu el.
Intr-o seara eram in pat, si nu mai stiu ce facea de i-am spus ca il trimit la colt, si mi-a raspuns sa aduc eu coltul in pat, nici o problema ;)
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Amaya spune:
Lali, Crinuta, va multumesc!
Liviana, multumesc! Intradevar fratele meu locuieste cu noi. El spunea ca intentioneaza sa se mute in viitorul apropiat insa eu i-am sfatuit sa mai amane pentru peste cateva luni dupa ce se naste bebe ca sa o pot ajuta pe cumnata mea fiindca si ei sunt in aceeasi situatie in care am fost noi, fara nici un ajutor, fara sa stim nimic, nici cum se pune un pampers. Chiar daca o sa fie cam aglomeratie cred ca este cel mai bine asa. Acum sper sa accepte.
Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
Amaya spune:
Crinuta, din cate am observat, la varsta asta, ei nu fac mai nimic neprovocati. Da, trebuie sa-i explici ca nu e bine/frumos/etc. insa nu cred ca trebuie pedepsit. Eu o iau ca si cum i-ai inhiba instinctul de aparare si o sa ajunga sa creada ca daca se apara (de orice) va fi pedepsit si nu este corect. Nu prea cred ca a muscat el asa fara motiv mai ales fiindca este un copil sociabil si cuminte.
Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
crinuta spune:
Amaya, tocmai, el nu face nimic fara motiv, desi, o data a spart 2 farfurioare mici fara motiv.
Acum se pare ca acel baietel i-ar fi luat locul la masa, si intr-adevar l-a muscat foarte tare.
O sa ajung si eu acasa si o sa discut cu el.
Oricum, nu il mai pedepsesc ca a fost deja pedepsit la gradinita, si ar fi deja prea mult, dar o discutie tot voi avea cu el.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
tomasa spune:
V.Erica, ne-am mutat in proportie de 80% cu un chin imens...sincer, nu stiu daca as mai lua-o de la capat, sigur nu fara firma de mutat si fara firma de curatenie...dar, din pacate, asta a fost situatia, nu ne-am permis aceste lucruri care nu erau fitze ci necesitati absolute as spune, la ce volum a fost. Deci mobila este mutata toata si lucrurile in saci, dar mai trebuie despachetate, asezate, nici deplin curat nu este inca. A fost efectiv oribil de greu, grea e si naveta intre locatii, ele fiind foarte indepartate (Dristor-Mogosoaia). Sambata va fi probabil prima noapte in casa noua. Ne mai lipsesc inca multe lucruri, nu am aranjat deloc curtea, nu avem gardul si nici bucataria (asta imi trebuie fff repede pt. ca Tudor trebuie sa manance hrana calda zilnic si nu-i pot lua de la "impinge tava" din supermarket, de asemenea eu alaptez exclusiv, asa ca...). Un lucru care ma supara iarasi este ca va mai dura cam 2 sapt. pana vom avea balustrada scarilor si e periculos cu copil mic si fara balustrada, asta va necesita o atentie permanenta din partea noastra fata de Tudor. Dar nu disper, incet-incet le vom face pe toate, esential este ca greul a fost trecut si avem o viata inainte pt. a pune lucrurile la punct.
Amaya, Alina Maria, felicitari pt. vestile bune! Sa va traiasca!!!
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
Lali spune:
Tomasa, iti doresc multa putere in continuare, oricum ce a fost mai greu a trecut. Eu stiu de la mama ce presupune mutatul de la bloc la casa, ei s-au mutat in decembrie 2006 si, de asemenea, ma gandesc si la mine ca si noi speram sa ne mutam anul asta.
ana maria spune:
Tomasa va tin pumnii sa va linistiti repede cu mutatul!!
Amaya foarte frumoasa poveste!!! Sa dea Dumnezeu sa fie bine!!
De Shobo stiti ceva?
V. Erica spune:
Tomasa, lasa ca se rezolva toate incet-incet! La vara, veti lua masa in gradina, copiii se vor juca in aer liber... Asta e tot ce conteaza! Abia astept sa trec si eu prin astfel de greutati, dar mai am de asteptat ...
Amaya, foarte frumoasa povestea!
Alina, inteleg ce simti, e o perioada unica in viata unei femei. Sarcina usoara in continuare!
Si eu retraiesc un pic emotiile astea cand vorbesc cu sora mea, care e pe ultima suta... abia astept sa nasca, mai ales ca are gemeni...
Patricia, daca stii ca nu e de tine, nu te baga, cofetaria Alice e foarte buna . Si mai e una buna la Teiul Doamnei, dar am uitat cum se numeste (cred ca ti-era aproape).
Lali, si eu sunt dependenta de ciocolata, incerc s-o evit totusi si cumpar numai d-aia neagra, care nu ingrasa asa tare. Ziceai de slabitul la Miko... eu vreau sa scad si nr cupei, ceea ce nu cred ca se poate fara infometare, sport sau cutit...
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
V. Erica spune:
Liviana, incerc sa-ti raspund punctual:
1. frisca lichida nebatuta inseamna Hulala. Eu am facut multa, dar la un tort de 1.5-2 kg cred ca poti face din 500 - 700gr frisca cu 5-700 gr cioco menaj. Asta pt stratul de crema ganache, cred ca la asta te refereai.
2. Ciresele s.a. mi le-a adus cineva care distribuie in cofetarii, dar cred ca gasesti in Metro, Wilton sau chiar la Mega Image (am vazut eu mai demult).
3. Blatul l-am sectionat orizontal, cum se obisnuieste.
4. Pt reteta de diplomat da o cautare pe Google ca o gasesti sigur, ca sa nu mai scriu eu - e mult de scris.
5. Ciocolata menaj - ti-o recomand pe cea facuta de Excelent, daca gasesti. Eu am avut una italieneasca, speciala pt cofetarii.
6. Se gasesc coloranti alimentari la orice raion de hipermarket. Pt culorile rosu si roz poti folosi suc de sfecla rosie, coloreaza excelent si e natural. Pt galben stiu ca e bun sofranul, dar n-am incercat. Jeleul transparent cred ca il poti obtine din gelatina transparenta Dr. Oetker dizolvata mai intai in apa rece, apoi la bain marie, cfm instructiunilor. O alta idee e sa topesti bomboane d-alea jeleu si le pui apoi sa se raceasca in ce forma vrei, pe tort. Eu am avut un praf special pt jeleu, cred ca au la Wilton.
7. Despre retete ce sa-ti spun? Blatul din pandispan e simplu, il fac de ani de zile (7 oua, 7 lg zahar, 7 lg faina, un praf de sare, cu albusurile batute separat si incorporate la sfarsit). Diplomatul e usor de facut (l-am facut destul de des, desi nu ma omor dupa el asa simplu), iar crema ganache - am facut-o in premiera, dar e usoara rau. Partea cea mai grea mi se pare decoratul, trebuie sa ai imaginatie (si stiu ca tu ai), indemanare si rabdare. Eu am avut norocul sa vad la fina mea cum orneaza si ea e f.f. priceputa - a facut tortul pt filmarile la Modigliani la Buftea.
Spor la treaba!
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)