Mi s-a marit rata la banca

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Am luat noul scandentar de la o sucursala Unicredit (alta decat cea la care am facut imprumutul) si de acum s-a marit rata cu 80 de euro. Vreau sa studiez si posibilitatea unui credit de refinantare (desi ma indoiesc ca nu vor scrie si acolo cu litere mici "dobanzile sunt fluctuante").

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

ce tip de credit si cat aveai rata? Eu maine am scadenta la rata si nu stiu cat trebuie sa virez. Sincer as vira cat a spus aia, vz. de aprozar care nu isi cunoaste produsele vandute, dar parca ma vad cu restanta de plata 125 euro.

Mergi la inceput

Am 3 credite, unul ipotecar si doua de nevoi personale. Si la toate a crescut rata, crestere care insumata ajunge la 80 de euro pe luna in plus de acum incolo.

Trebuie sa ceri un scadentar, ca sa vezi exact cu cat a crescut. Eu stiu, daca ai un credit ipotecar cu rata de 350 de euro pe luna, poate a crescut cu vreo 50 de euro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pemagda spune:

Va scriu si eu pentru ca tocmai am trecut si eu si mai trec inca printr-o situatie similara. Mai exact, rata marita din 2 cauze: dobanda si comision. Ce s-a intamplat? Unicredit HVB Tiriac, marea banca obtinuta in urma nenumaratelor fuziuni (nu vorbesc de alte banci, ca nu cunosc) a aplicat acel comision de 0,5% la intreaga baza de data, pe principiul...lasa, ca merge asa! Daca se prinde cineva, bine, daca nu,nu.
Sa-ti spun ce am rezolvat eu. Cu dreptatea in mana (adica contractul care prevede 0,2% si nu 0,5%), cu un pic de tupeu si scandal la banca, cu o reclamatie scrisa la directorul filialei, am obtinut dupa ceva timp sa obtin revenirea la comisionul initial.
Asa ca, nu renunta, mergi la banca si pune-i sa-ti spuna exact ce clauza din contract le da dreptul sa-ti modifice comisionul! Nu e vorba de dobanda, acolo nu ai ce face, e stipulata in contract, insa, pentru acel comision te poti bate!
Bafta, mai asteptam sa ne scrii!

Mergi la inceput

In notificarea lor era vorba de nu stiu ce modificare legata de Euribor.

Mergi la inceput

s-a marit cu 32 euro pe luna. Creditul este imobiliar dar suma nu e f mare, in jur de 25,000 euro si speram ca in maxim 2 ani sa o achitam. Ne gandim sa strangem mult cureaua, desi inceperea serv implica ch cu bona cel putin o perioada pana o sa vb bine si sa povesteasca ce i se intampla la cresa.

La mine in contract este specificat undeva jos scris f mic ca isi rezerva dreptul de a modifica dob si de a introduce noi comisioane legale. Contractele sunt cadru si nu se poare negocia nimic asa dupa cum bine stiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Eu am reusit sa schimb ceva, in sensul ca de la marirea de 77 de euro am ajuns la una de vreo 30. Nici asa nu mi se pare coreect pentru ca in contract nu era stipulat ca se poate mari comisionul de administrare, insa am ajuns la concluzia ca decat sa te certi cu bancile...

apoi de refinantare nu poate fi vorba, pentru ca as lua-o de la capat. evaluator, notar...ar fi o pierdere de vreo 6 mii de euro cu tot cu comisionul de rambursare anticopata! sper acum sa nu mai faca vreo schimbare si cei cei 47 de euro sa trebuiasca sa ii platesc totusi. ca ii cred in stare...

Mergi la inceput

scrie ca pot introduce noi comisoane, iar acest comision de administrare lunar este un comision nou, cel putin la mine. Inainte avea, 0.25% pe an, insa acum 0.5% pe luna. Acum ar fi culmea sa il mai platim si pe cel anual, separat de cel lunar. Sa stii ca daca nu ai nimic scris de la ei ar fi bine sa platesti si cei 47 euro.Ii virezi in cont si daca nu e nevoie de ei ii gasesti tot acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

la mine acest comision de administrare exista in contract, era de 0,2% pe luna. deci nu e un comision nou.... si nu am cum sa nu platesc pentru ca ar insemna sa nu platesc toata rata...din pacate....

DPN 21 aprilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Daaa...Incerc sa ma calmez, fiindca tocmai am primit si eu aceeasi veste.Avem adresa de domiciliu la tata, a venit acolo o scrisoare cum ca banca (tot HVB) va mari dobanda dar nu scria cu cat!Tata nu ne-a zis pt. ca a presupus ca va urma ceva mai concret.Si a urmat!O scrisoare prin care suntem deja datori cu 34 de euro (deci marirea s-a aplicat si la rata platita la inceputul lunii)Eu si sotul meu suntem in orase diferite, contractul e la el si nici macar nu vrea sa-l citeasca si nici sa se duca la banca, ne-am certat prin telefon pt. nu suporta birocratia mai ales cand e folosita ca sa-l insele.Sunt furioasa si pe el si pe tata ca nu mi-a spus din timp, si pe mine ca stau pe forum si nu casc ochii la ce e important si bineinteles pe HVB!!!

Mergi la inceput