Ajutooor,maine la Casa de Pensii
Maine ma duc la Casa de Pensii la care am mai fost de doua ori pana acum din cauza ca draguta de contabila nu vrea sa se deplaseze si eu sunt o gravida in 8 luni va dati seama cum arat.Societatea la care lucrez easte f.mica si nu-si acopera suma platita catrre mine din CASS asa ca trebuie sa depun un dosar despre care am inteles ce trebuie sa contina.
Problema era alta societatea acesta la care lucrez este f.neserioasa ca de asemenea si patronul care sta foarte prost la capitolul platii salarii,platii contributii catre statnici atat si sunt sigura ca eu de la el nu vad banii mei pe concediu prenaatal cat nici pe concediu de ccrestere al copilului.
Acum ca am expus problema am o intrebare f.arzatoare
Se poate trece pe formularul de incasare care il depun la Casa de Pensii contul meu personal de banca sa-mi vireze ei banii direct sau se poate sa incasez cash de la ei ? ca daca ii trimete la firma in contul firmei nu mai vad eu banii.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Raspunsuri
marius spune:
Da, se pot ambele variante. Detalii primesti de la Casa de asigurari, e important sa pui problema ta asa cum este ea si anume ca nu primesti banii de la serviciu si soliciti conform legii ca plata drepturilor sociale sa ti se faca direct de catre platitor in speta Casa de asigurari. Revino cu situatia ta si ulterior ca sa vedem ce se intampla pentrj ca au mai fost astfel de cazuri si nu detinem prea multe informatii asupra modului cum sau rezolvat. Cu multumiri:
Marius (www.desprecopii.com)
came spune:
Iti multumesc Marius pentru raspuns acum am venit de la Casa de Pensii si D-na de acolo "f.amabila" mi-a spus ca ei nu lucreaza cu persoane fizice ci numai cu firma si nu exista nici o alta modalitate de incasare a banilor decat prin contul firmei si daca ei sunt rau platnici nu am ce sa fac decat o reclamatie la ei si la Camera de Munca si in final totul se rezolva(nu prea cred) prin Judecatorie.
Anny spune:
Camelia,
Ti-am trimis un mail. Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. In luna a 8-a si alerg pe la casa de pensii si ma cert cu contabila care e o idioata.
Anny
marius spune:
Ar fi aproape adevarat daca platitorul de fapt si de drept nu ar fi asiguratorul adica in speta Casa de asigurari ca de aceea se numeste asa. Decontarea cu angajatorul este doar o forma agreata legal de plati compensatorii si nicidecum o forma de refuz de plata a asigurarii. In speta nu angajatorul (firma) va fi data in judecata pentru neplata ci tocmai platitorul asigurarii care este ghici cine? Casa de asigurari. Functionara de acolo confunda primarul cu primaria. Poate ca daca ai sa-i sugerezi ca ai un contract individual cu ei care nu priveste in ultima instanta angajatorul si care este la fel de platibil in asigurare poti solicita un raspuns la intrebarea cine iti plateste asigurarea nu casa de asigurari daca ai contract de asigurare incheiat cu ei, platit cu bani grei anterior producerii riscului asigurat. Sau la placinte inainte si la despagubiri inapoi, ca sa schimb un pic zicala aceasta?
Marius (www.desprecopii.com)