Tiganii... din nou despre ...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by denizel

Eu nu ma referisem la biata Ariel. Desigur ca este ingrozitor ceea ce i s-a intamplat.
Explicatia mea era strict pentru tine, Rufus draga!!

[

Da' nu eu am spus ca aia erau tigani, fara sa ma documentez...
Pe "biata" Ariel de ce o ierti?
Sau trebuie sa patesc si eu ceva similar (minus contractiile) ca sa-ti fie mila si de mine? Sa spui: vai, draga bietule Rufus, ce ingrozitor...
Pai, asta e dreptate?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nu p'ange Rufus!

Ariel a fost traumatizata foarte grav de cei 2 si parerea ei din momentul asta (sau de peste un an, sau de peste 10 ani) despre romi nu poate fi una pe marginile careia sa brodezi.
In plus, Ariel nu a presupus doar ca erau romi, ci chiar stie asta (desigur, nu poate sti f.f.sigur, pt. ca noaptea toti cainii sunt negri..).

Din cate spui, nu cred sa ti se fi intamplat ceva atat de grav si, totusi, spui ca nu suporti tiganii. Asadar, pe tine o sa te cert fara sa obosesc vreodata!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by denizel
Din cate spui, nu cred sa ti se fi intamplat ceva atat de grav si, totusi, spui ca nu suporti tiganii. Asadar, pe tine o sa te cert fara sa obosesc vreodata!

Nu, nu mi s-a intamplat. Nu stau cu drobul de sare deasupra, dar ma gandesc in permanenta la aceasta varianta, pentru mine sau familia mea, iar ceea ce vad/aud in jurul meu nu face altceva decat sa-mi sporeasca atentia si sa-mi intareasca convingerile. Nici nu pun in balanta umilinta de a fi tratat, in alte tari, pe acelasi picior cu tiganii infractori.
Faptul ca nu vei obosi sa ma certi, nu ma deranjeaza, pentru ca o faci cu o anumita doza de incapatanare, cu argumente logice, dar "din carti". Noaptea, pe strada, realitatea este asa cum a vazut-o Ariel si altii ca ea.
Prefer sa nu ajung sa traiesc o experienta ca a ei, dupa care sa-mi schimb viziunea mea idealista. Daca tu preferi altfel, e dreptul tau

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

quote:
Prefer sa nu ajung sa traiesc o experienta ca a ei, dupa care sa-mi schimb viziunea mea idealista. Daca tu preferi altfel, e dreptul tau

Deci, Rufus, dupa parerea ta, non-rasismul meu este un idealism-de-printesa-neconfruntata-cu-realitatile-vietii .

Edit.
sunt curioasa: in ce tari ai fost tratat ca un "tigan infractor"?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

nu doar noaptea este realitatea asa cum a prezentat-o Ariel,chiar si ziua.eu o sa povestesc un incident mai minor de asta vara:eram cu cumnata mea,insarcinata in luna a8a in parcul Moghioros,ne plimbam pe o alee.Din sens opus venea un "cuplu" de rommi,iar cand am ajuns in dreptul lor,femeia a scuipat din toti rarunchii ei spre cumnata mea.norocul ei,cumnata a observat la timp si si-a intors capul dar a improscat-o totusi pe un brat de sus pana jos.nu va spun ce am simtit si eu si cumnata-mea in momentul ala,bine ca aveam la noi servetele parfumate si spirt.si se mai si hlizea in urma noastra

dar am si un exemplu bun,o familie in care ea este rroma iar el roman,sunt vecinii nostri la tara ,sunte oameni foarte de treaba,ea e scolita,copiii nostri sunt prieteni cu copiii lor etc.

cat despre articolul din dailymail,sunt convinsa ca e adevarat,ma deranjeaza totusi ca au pus o poza cu o casa din centrul orasului de la noi,care mai mult ca sigur nu este o casa de rrom.iar cei care-si fac palatele de care se vb nu castiga doar din cersit,mai au si alte indeletniciri ceva mai cinstite.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Ortansa, exemplul cu patania cumnatei tale, care a avut ghinionul de a fi scuipata in strada tocmai de un rom, nu are relevanta in discutia de fata si nu prezinta o realitate despre romi.
Ala a fost pur si simplu ghinion. Putea sa o scuipe si un pusti de 10 ani, blond-canepiu, care a pariat cu prietenii ca are curajul asta.

Pai, daca e s-o luam asa, cu exemple din astea, de "realitati", hai sa vin si eu cu o realitate, care sa demonstreze ca de fapt "albii" sunt mai rau ca romii: fiului meu de 8 ani, i-a invinetit obrazul profa de sport. L-a ciupit pentru ca s-a harjonit cu un coleg in timpul orei. Profa de sport este scolita, are in mod sigur patalama de la vreun curs de psihologie, spre deosebire de romii aia scuipatori care presupun ca erau semianalfabeti.
Baietelul meu fiind blond cu ochi albastri si profa fiind bruneta, ar trebui oare sa ma gandesc la o persecutie a unei blondo-fobe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Rufus, sa vezi "strict realitatea" fara sa iti pui intrebari de nici un fel mi se pare ca arata doar okelari de cal si atat.

Daca vedeai cartierele evreiesti de acum numai vreo suta de ani deveneai antisemit.
Daca vedeai negrii abrutizati tocmai eliberati de sclavie, te bagai (macar ideologic) in KKK.
Daca mergi astazi prin ghetouri, la fel.
Daca vedeai amerindienii cum omoara si violeaza la cocoane prin vestul salbatic acum ceva vreme, jurai ca rasa lor e inferioara.
Daca mergi azi in rezervatii, la fel.
Daca vedeai creoli, cartierele lor si cam cu ce se ocupau , deveneai rasisit in privinta lor.
Daca vezi la tv arabi care dau cu bomba, detesti arabii, islamul si tot asa.
Daca traiai in Australia anilor '60, creadeai si tu ca si guvernul ca aborigenii fac parte din fauna.
Daca ai trai acum acolo, ai empatiza cu miscarile tip white power deoarece aia, odata imbracati regulamentar si "integrati" nu-s prea prietenosi.
Si as putea continua la nesfarsit deoarece , din nefericire, multi in lumea asta sunt altfel decat noi.

Deci faptul ca unii nu au o problema cu cutare etnie, nu inseamna ca vorbesc "din carti". Sunt oameni care si cauta sa inteleaga realitatea, nu numai sa o inregistreze pe retina. E foarte posibil ca aceia sa vorbeasca din mintea lor, din gandurile lor...ciudat si interesant, nu?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Ortansa

nu doar noaptea este realitatea asa cum a prezentat-o Ariel,chiar si ziua.eu o sa povestesc un incident mai minor de asta vara:eram cu cumnata mea,insarcinata in luna a8a in parcul Moghioros,ne plimbam pe o alee.Din sens opus venea un "cuplu" de rommi,iar cand am ajuns in dreptul lor,femeia a scuipat din toti rarunchii ei spre cumnata mea.norocul ei,cumnata a observat la timp si si-a intors capul dar a improscat-o totusi pe un brat de sus pana jos.nu va spun ce am simtit si eu si cumnata-mea in momentul ala,bine ca aveam la noi servetele parfumate si spirt.si se mai si hlizea in urma noastra

I've gt you under my skin

Dupa parerea unora, cumnata ta ar fi trebuit sa intoarca si celalalt obraz spre a fi scuipata, ca sa n-o jigneasca cumva pe doamna rroma care a scuipat-o. Nu stii oare ca respectiva doamna rroma este traumatizata de faptul ca stramosii ei au fost asupriti de romani ?

Iarasi dupa parerea unora, nimic din ceea ce tiganii fac rau nu are relevanta si nu este reprezentativ, asa ca degeaba dau exemple oamenii care au experiente traumatizante cu tigani.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Nu stii oare ca respectiva doamna rroma este traumatizata de faptul ca stramosii ei au fost asupriti de romani ?

Doamna rroma este mai traumatizata de societatea formata din oameni care gandesc ca tine, in care e fortata sa traiasca, poate de barbate-su care o bate, poate de faptul ca a fost maritata la 12 ani si tot asa si tot asa...poate e traumatizata de scuipatii albilor pe care i-a simtit si la propriu si mai ales la figurat de cand a devenit constienta de ea insansi si simtea nevoia sa scuipe si ea pe unul. Uite asa!

Deci faza cu stramosii cred ca nu e momentan pe lista ei de traume si frustrari, pariez ca are altele mai stringente.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Nu stii oare ca respectiva doamna rroma este traumatizata de faptul ca stramosii ei au fost asupriti de romani ?

Doamna rroma este mai traumatizata de societatea formata din oameni care gandesc ca tine, in care e fortata sa traiasca, poate de barbate-su care o bate, poate de faptul ca a fost maritata la 12 ani si tot asa si tot asa...poate e traumatizata de scuipatii albilor pe care i-a simtit si la propriu si mai ales la figurat de cand a devenit constienta de ea insansi si simtea nevoia sa scuipe si ea pe unul. Uite asa!

Deci faza cu stramosii cred ca nu e momentan pe lista ei de traume si frustrari, pariez ca are altele mai stringente.

Subscriu de vreun catralion de ori, ashea!

mariamunteanu, welcome!
Si? De altfel? Noutati ceva?!

Mergi la inceput