***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (46)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

angiuta, eu recunosc, nu sunt cuprinsa de febra bio. cand cumpar borcanele ii iau de-alea pe care scrie bio, legumele le iau de la taranul de peste drum, dar stiu ca nu cultiva bio (ca doar il vad toata vara cum munceste campurile) asa ca no...nici carne nu i-am luat bio. eu i-am dat la inceput piept de curcan, dar era prea atoasa carnea asa ca acum ii dau copanele de pui. noi cumparam de obicei de la marktkauf, asa ca de-acolo i le iau. stiu de scandalurile de carne..ma gandesc ca de real s-a aflat...dar ce sa fac? ma uit si eu bine, miros, si cand nu sunt sigura o pun pe socrela sa isi dea cu parerea, ca a lucrat o viata in alimentatie. pana acum nu am avut probleme.

stii cum a fost la david cu borcanelele? cat a mancat doar legume simple sau combinatii de doua legume a mancat binisor, apoi la alea prea combinate nu a mai vrut, asa ca am inceput sa ii gatesc eu. acum mananca binisor, dar a inceput sotul sa ma baraie la cap sa mergem in martie in romania si ma tot intreb ce ii dau eu lui david sa manance pe drum (in cazul in care ma las convinsa sa si mergem), asa ca am reincercat cu borcanelele. si a mers surprinzator de bine, chiar daca si mie mi se pare ciudat maglavaisul ala. ma gandesc ca e o solutie buna pentru zilele in care vreau sa mergem undeva sau nu apuc sa gatesc, asa ca din cand in cand ii mai dau si borcanele. de la alnatura sau de la hipp. si fucte ii dau multe de la borcanel, ca eu ii fac doar mere, pere, banana si cam atat. ma tot gandesc sa ii dau si eu portocala dar mi-e cam frica, sau struguri (o fi voie???).

LA MULTI ANI! si din partea noastra sarbatoritilor zilei.

alyna, acum am vazut raspunsul tau. iti dai seama ca eu nu ma apuc sa-i spun lui david de ce trebuie sa plece de acolo, de ce trebuie sa ia mana, ca nu intelege, cum prea bine zici. eu zic ca tonul folosit si atitudinea ii dau de inteles ca e vorba de un NU, doar ca eu incerc sa nu folosesc prea des cuvantul in sine.cel mai bine functioneaza cu distrasul atentiei...il fac sa plece de la locul cu pricina. cu aruncatul obiectelor: cica ei acum descopera forta gravitatiei si relatia cauza-efect, asa ca arunca obiectele respective/le trantesc de pamant pentru ca descopera ca pot face lucruri, pot produce zgomote (cu cat mai enervante pentru nervii nostri, cu atat mai mare distractia pentru ei ). ori ii lasi in pat doar obiectele pe care le poate da de pamant, ori suporti consecintele.

uite, eu imi amintesc de copilaria mea in care parintii mei (in special tata) erau foarte stricti: mereu trebuia sa fie totul pus la dunga, ordinea era la mare cinste etc. cele mai multe certuri la luam pentru ca stricam jucariile: eu cu frate-meu demontam totul, sa vedem ce au jucariile pe interior, sa vedem cum sunt facute, de ce chitaie, cum merg masinutele...intelegi tu ideea. am citit acum ca e ceva foarte normal, ca e doar o parte din procesul prin care copiii descopera lumea, si chiar de laudat din moment ce el e curios sa treaca de suprafata aia chitaitoare (si sa inteleaga mecanismul care produce zgomotul, de ex). ei, eu imi propun sa nu imi cert copilul decat pentru chestii cu adevarat rele, nu pentru ca a rupt o jucarie, pentru ca a facut firimituri pe jos, pentru ca a murdarit tricoul (ma intreb cum o sa-mi iasa, ca-s cam maniaca cand vine vorba de ordine si curatenie...deh, anii la tata si-au pus amprenta. cand zic ca-s maniaca trebuie sa-ti amintesti de dl din filmul cu julia roberts "in pat cu dusmanul", pentru care conervele se aliniau, prosoapele se puneau la dunga-n baie si altele...ticuri de nebun, ce mia. ma rog, ma fortez sa trec peste toate astea si mai ales sa nu ii imprim lui david aceleasi tipare, desi ordinea va trebui sa o invete si el. moama, iar m-am intins ca o placinta cand puteam sa tac din gura....

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Alegrutza La multi ani pt Oliver
Ali24, La multi ani pt Rafi
Ciuffy La multi ani pt Nicolae Spiridon
IrinutzaS La multi ani pt Stefan
LA MULTI ANI Mirela05
Alyna, eu zic sa ii lasam! Mi-e frica doar sa nu il doara. Iti dai seama ca am bulversa copilul spunandu-i tot timpul: Nu e voie sa pui mana (o sa iti cada - cum povestea cineva pe aici) si apoi cand creste si il inveti sa faca pipi la wc sa ii spui sa o tina! E la fel ca atunci cand inveti copilul la olita, si ii spui ca e rau sa faca pe el, sa se abtina, iar apoi pleci undeva, ii pui pampersul si ii spui sa isi dea drumul la pipi, ca are pampers. Fetita verisoarei mele a patit asa, dar saraca tinea si nu mai putea: Mami fac pipi", dar nu a vrut nici in ruptul capului sa faca in pampers.

diana de IANIS STEFAN 14 mai 2007
Stefan papa tzitzi
Asa creste Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

angiuta, mica,Elteka Multumesc mult pentru raspunsuri.
Am facut plangere la aeroport cand ne-am intors, se face o luna maine si inca nu am primit nici un raspuns. Am tot sunat la ei si mi-au spus ca o sa ma sune cand il gasesc. La pastele cailor probabil ca eu chiar ma indoiesc ca o sa il mai gaseasca.
Pe site la ei scrie ca dupa 21 de zile de la plangere trebuie sa fac o lista cu ce aveam in bagaj si sa mai depun o plangere, de parca eu mai stiu exact ce aveam in el... si poate ma pun si sa imi storc creierii degeaba, daca au suma fixa de despagubire, cu care oricum banuiesc ca nu reusesc sa-mi rascumpar nici un sfert din bagaj.

angiuta Felicitari pt mersul de-a busilea

Sarbatoritilor zilei!!!

si un ic special pt Sonia si Oana!

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

Poze Vladut

Filme Vladut

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

dianalaura, mi-a placut cum ai scris: scurt si la obiect, si cat se poate de logic. am tot vrut sa-ti spun ca am vazut pozele cu voi si se vede ca-ti prieste in casa noua si in noua postura de mamica: arati foarte bine!

mamica lui david(21.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Miniuta, nu-mi zice de filmul ala ca de cand l-am vazut am devenit maniaca cu asezatul lucrurilor intr-un anume fel!Si o foaie daca o vad pe masa....o asez la linie, cumva....gasesc eu o modalitate!Pixul pe birou sa stea drept, prosoapele....etc!Mai bine nu vedeam filmul!.
O sa incerc atunci sa-l las sa arunce jucariile desi imi displace chestia asta ca nu vreau sa ajunga un distrugator!Sau mai bine sa-i distrag atentia cu altceva!

Dianalaura,

PS:Tocmai am ramas singurica vreo 5 ore!Pitik l-a luat sor'mea la ea!Si.....desi credeam ca voi dormi.....am o gramada de treaba(curatenie, mancarica, mers pana la banca, la posta -poate mi-o fi venit coletul de la LR) asa ca......sew duse relaxarea mea!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4a6d3bdb13f907e3635902&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">SARBATORI

DAVID
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Am si io o nelamurire: dintii au o anumita ordine de aparitie?
Ca juniorul are 2 dinti jos pe mijloc, langa ei pauza si acum se vad 2 puncte albe in dreptul caninilor...

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

Poze Vladut

Filme Vladut

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogalina spune:

salutare mamici de capsunici!am si eu niste intrebari la care va rog sa-mi raspundeti daca stiti:
-pt.cine foloseste Huggies,am luat pt. prima oara, din cei clasici,nr 4,greutate 7-16 kg dar ne cam strang ca noi suntem grasani:stiti cumva daca cei flexibili sunt mai lati?

-as vrea sa iau niste fulgi de ovaz si nu stiu de unde si de care

-am o carte veche cu retete pt.bebei si acolo la ingrediente este si ZEAMILUL ,nu stiu ce este,am dat o cautare si am inteles ca ar fi AMIDONUL din ziua de azi,am inteles bine sau nu?
Va pupam si va dorim sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Kid eu aveam un pliant cu ordinea si varsta de iesire a dintilor dar Vladut l-a facut praf...din cate imi amintesc intai trebuie sa iasa cei 2 de jos, apoi cei de sus si apoi caninii...restul nu mai tin minte...

Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogalina spune:

kid,in principiu exista o ordine dar se pare ca nici juniorul meu nu o respecta,el avand 2 incisivi frontali jos si 1 lateral tot jos.La carte spune ca ar fi trebuit sa-i apara cei frontali de sus.Recent am citit ca deficitul de vit.D ar fi responsabil de aparitia aleatorie a dintilor ...mai multe nu stiu sa-ti spun...oricum important e sa fie sanatosi,sa nu fie strambi ,nu cred ca mai conteaza cand au aparut.Mai exista un mit ,acela ca daca iti apar dintii mai tarziu e mai bine,nu stiu cat e de adevarat,parerea mea ca fiecare individ se naste cu o zestre genetica pe care nu o poti schimba(din pacate pt unii!)asta amntindu-mi de o discutie cu stomatologul meu caruia i-am cerut sa-mi recomande un produs de albire a dintilor eficient,el replicand ca nu o sa am niciodata dintii albi ca in reclame !
Alyna24,te-ai hotarat pana la urma cum o sa faci tortul ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Miniuta iti multumesc pentru raspuns. Eu ii iau bio mai mult pentru linistea mea cu toate ca sti ca nici cele bio nu sunt chiar "bio" (nu stiu cat de coerenta sunt). La carnea bio sigur o sa renunt pt. ca e mult prea scumpa, fructe la borcanel mananca si al meu pt. ca in afara de mere nu prea ce am sa cumpar proaspat....saptamana trecuta i-am dat banana insa nu prea o digera si s-a si constipat asa ca am reuntat (nici nu prea era incantat de ea).

Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)

Mergi la inceput