mi se umfla picioarele

Buna.
Fetelor nu stiu ce sa mai fac retin lichide si cel mai mult simt la picioare pentru ca dimineata constat ca nu pot sa mai incalt cizmele. Este tare rau daca as incerca sa mananc fara sare ar fi o solutie sau sa consum ciauri diuretice. Pe timpul zilei daca fac miscare ma mai desumflu dar cum stau numai pe scaun la servici ...
Raspunsuri

XIO spune:
Fa-ti i un conult la interne.
Nu mai conuma sare , au consuma maximum 5 g/ zi (incluzand area din bucate ) . Nu consuma apa excesiv.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

dienutze spune:
Incearca fara sare macar seara si urmareste rezultatele dimineata.
Cel mai bine spune-i medicului de familie.
Eu am ramas cu umflaturi la picioare dupa o insolatie puternica. Am tot fost prin medici. Diagnosticul final a fost insuficienta venoasa. (cu toate ca nu am varice) Se pare ca asa este. Iau detralex pastile si nu mai sunt foarte umflate.
Mergi la medic, este cel mai bine.
Sanatate multa!
Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.

Criss75 spune:
quote:
Initial creeata de mgabi
Buna.
Fetelor nu stiu ce sa mai fac retin lichide si cel mai mult simt la picioare pentru ca dimineata constat ca nu pot sa mai incalt cizmele. Este tare rau daca as incerca sa mananc fara sare ar fi o solutie sau sa consum ciauri diuretice. Pe timpul zilei daca fac miscare ma mai desumflu dar cum stau numai pe scaun la servici ...
Nu mai sta pe ganduri. Picioarele se pot umfla si de la probleme legate de inima sau rinichi.
Criss si Alex (11.05.2003)

LiliaToma spune:
Eu mai stiam ca e invers proportional cu cantitatea de lichide : cu cat mai putin bei, cu atat mai mult le retii in organism si ti se umfla picioarele...

EllaX spune:
mgabi, eu zic ca trebuie sa mergi la doctor - la internist. Este relativ normal sa ti se umfle picioarele peste zi, cand stai in picioare sau pe scaun. De oboseala sau de probleme cu venele asa se intampla. In asemenea cazuri trece peste noapte, cand stai cu picioarele in pat. Cand te umfli peste noapte, insa, trebuie sa mergi la doctor. Mergi sa te caute de tiroida si rinichi, in primul rand - da' o sa stie internistul ce are de facut.

mychydutza spune:
eu zic sa te duc la dr. cand retine organismul apa e o problema la inima, rinichi...... nu te lasa , fa o vizita doctorului!
*mihaela*

clarrice spune:
Si eu stiu la fel ca LiliaToma, ca organismul are tendinta sa-si faca depozite atunci cand nu e hidratat corespunzator.
Insa, eu zic sa mergi la un internist sa-ti faca o serie de analize, pentru a urma un tratament corespunzator.

nora2005 spune:
quote:
Originally posted by Criss75quote:
Initial creeata de mgabi
Buna.
Nu mai sta pe ganduri. Picioarele se pot umfla si de la probleme legate de inima sau rinichi.
Criss si Alex (11.05.2003)
Eu am facut cele doua verificari -inima si rinichi- si nu e de acolo. De unde mai poate fi ?
Nora

Start slabire: 16.03.2008
Finish 6 weeks:27.04.2008
16.03: 79.5; 39.1; 47.7
19.03: 78.0; 38.2; 48.3
24.03: 75,2; 36,3; 49,2
"Invingatorii sunt cei ce fac lucrurile sa se intample.
Invinsii lasa lucrurile la voia intamplarii."

adelaki spune:
quote:
Initial creeata de mgabi
Buna.
poate fi insuficienta venoasa. ai incercat sa porti ciorapi compresivi ( asa zisii ciorapi medicinali)? ii pui dimineata si nu ti se mai umfla picioarele peste zi. la mine a functionat super bine, dar eu stiu sigur ca circulatia pe vene nu e ok...
Adela si bebe Darius (7.11.2007)