mancarica cu bame
n-am mai mancat din copilarie...uneori imi placea, alteori nu (bamele erau, scuzati, baloase). acum am cumparat o punguta de bame congelate si ma uit la ea...o reteta, ceva, ...please !!
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
manon, uite aici poza cu mancarica de bame care mie mi-a placut mult, mult de tot...reteta este de la Luna75
si o gasesti in josul pozei.
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
manon spune:
multumesc mult! poza arata imbietor. dar in loc de coriandru verde...asta e problema, n-am !! (nu ma duc acum la supermarket dupa... ca e rupere de oase...daca as pune seminte...??? poate inventez o reteta 
quote:
Originally posted by monica-elizabet
manon, uite aici poza cu mancarica de bame care mie mi-a placut mult, mult de tot...reteta este de la Luna75si o gasesti in josul pozei.
monica
mami de alexsi ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
adriana_mihnea spune:
Nuuu, nu pune seminte!
Inlocuieste-l cu patrunjel verde, ca tot cam asa ceva este...
Mie imi plac bamele, indiferent ca-s baloase sau nu. Eu le congelez vara/toamna dupa ce le dau intr-un clocot si le folosesc iarna in mancare sau in ghiveci. Yammmyyy, si abia ce am terminat pungile din conge...
Adriana
11+ si
Mihnea Stefan (11.11.03)
Creatii culinare
monica-elizabet spune:
cred ca poti folosi f bine praf de coriandru sau asa cum a zis si adriana ...patrunjel
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
CRIXIA spune:
In copilarie... yam, ce buna era mancara la mama acasaa!
Bame cu pui!
Asemanator tocanitei romanesti, cu diverse legume(ex.cartofi, fasole verde), sos rosu, doar ca se adauga 2-3 catei ustoroi taiati. Bamele verzi se fierb separat, iar la sf se clatesc cu apa +2lg otet(alunga balele), dupa care se pun in mancare. Eu le clatesc si pe cele din conserva.
Folositi-va imaginatia, eu v-am zis un mic secret!
manon spune:

multumesc !! am gatit. bame cu pui. oparite cu apa si otet. cu patrunjel in loc de...bune!!! voi incerca si varianta cu coriandru verde dupa viitorul drum la carrefour. ![]()
![]()
principe spune:
eu nu sunt asa amanta de bame dar, am sa incerc reteta data de LUNA si pusa la dispozitie de MONICA.![]()
MONICA,
un truc,ca orezul cu fidea sa aiba un gust si un aspect deosebit,prajeste fideaua in ulei pana se maroneste bine,abia apoi adugi orezul.fideaua tostata o sa se vada foarte frumos in orezul alb ,iar gustul este diferit.![]()
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
multumesc mult principe 
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post