Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (65)
Raspunsuri - Pagina 18
Val_ spune:
Tzuna, Martutza, Roxygeo, Alexia incerc sa fac din nou comanda la Humana. Sa imi spuneti daca va mai intereseaza si daca sunt modificari.
Alexiavezi ca nu iti merge PM-ul. Este probabil plin sau dezactivat.
Fetelor unde se joaca bebeii vostri?Ca ma gandeam ca Maria nu inregistreaza mari progrese, desi este foarte vioaie, pentru ca sta doar in patut (care nu este nici macar din lemn sa se poata agata de el).
M-am gandit la asta pentru ca ieri am pus-o in patul mare si a mers in mare viteza de-a busilea dupa jucarii.
Ma gandeam sa ii iau un tarc dar nu stiu de unde si de care.
stefimic spune:
RALUCA IOANA ANDREI
AIDA si VICTOR MIHAI
IRINA GIULIA MATEI STEFAN
SARA ANTONIA LUCAS NICOLAS 
SA CREASCA MARI SI SANATOSI SI DE ACUM INAINTE SA AUZIM DE MARILE PROGRESE!
sa va spunem despre noi acum: am facut craciunul in familie, acasa in trei, apoi am petrecut SF. STEFAN cu prietenii lui STEFI, am plecat apoi sa facem revelionul la capitala ca deh era ultimul ua in care trebuia sa-mi dau nepoata de grinda si pe 2 ianuarie am plecat la munte la predeal. nici nu va imaginati ce bine ia prins lui STEFI la munte, l-am scos de trei ori pe zi afara, a mancat de a spart, si de dormit nu mai spun , dormea si pe partie.
l-am dat cu saniuta si era tare incantat.
abia astept anul viitor, dar tot pe zapada.
cata mami de STEFAN(9.03.2007)
stefimic spune:
bilantul nostru la 10 luni este: 10,200g; 81 cm, 2 dintisori jos, mergem tinut de o manuta , stim unde sunt ochisorii,vorbim toata ziua, cand pe limba lui, cand spunem tata, mama(meme), baba, bebe, papa, apa,da, ete si cam atat-eu sunt foarte multumita de el cum de altfel si de puiutii vostri.
acum sa raspund si eu la ce am citit despre voi:
am ras toata ziua ieri de RARESUL cu pisica, superb copil!
FLORINA sa stii ca pt toate progresele puilor nostri reprezinta mari realizari si te asteptam cu vesti sa ne bucuram impreuna.
IUNITA ce-i faceai mama de se distra asa, da-ne si noua reteta ca tare mult ne-a placut.
ALIONA mi-au placut pozele voastre de la craciun, drumoasa familie impreuna cu stabunicul!
ZADI pe tine te pupam dulce pt ca ti-ai amintit si de noi!
ELYANNE mai mamico tu ai acolo un arsenal intreg de copii care mai de care mai frumos si cu idei mai nastrusnice, sunteti veselia stupului.
PAXELA pe voi va pupam ca sa va treaca bubele.
SHERBI mai mamico o fi bine de tine acolo si de noi aici? sa vii repede cu povesti si poze.
Mady-bravo mama asa se bea din canuta, ce puiut istet ai!
Carmen ce ingeras de fetita ai tu, cred ca esti tare mandra. frumoasa costumatie demna de o printesa ca a ta.
LORADIN ce zbarlita este in cap si frumusica foc, te cred ca esti topita dupa ea.
acum ma duc sa-i dau puiului sa pape ca ne-am trezit si revin.
pt tot stupul si va doresc o zi minunata!
cata mami de STEFAN(9.03.2007)
Crina_mio spune:
Diana - multa sanatate. Sa te faci repede bine si sa ne mai delectezi cu nazbatiile lui Alex.
Val - las-o si tu pe jos pe o paturica, plapuma. Daca a inceput sa mearga de-a busilea o sa-i placa sa fie in spatiu mai deschis
Mariuca mergareata.
Crina si Maya Georgia
varsta Maya
diana_jors spune:
Asa, ca mi-am mai adus aminte:
In primul rand m-am uitat la poze si filmulete, nu ratez nimic
Chiar daca mai uit sa laud pe fiecare in parte, sa nu va suparati pe mine... oricum, deja am o lista de bebei si mamici pe care ii/le invidiez constructiv
pentru ca deja unii stiu sa arate lucruri in carti sau altii umbla deja singurei. Tine atat de copii, cat si de parinti rabdatori.
Eu mai incerc una-alta cu Alex, dar e evident ca are "tragere" mai mare spre activitati fizice decat intelectuale, asa ca... sunt convinsa ca mai degraba va alerga singur decat sa imi arate pisica ![]()
2 lucruri mai vroiam sa spun aici e forum:
In primul rand am avut inspiratia sa am rabdare cu canalul lacrimar infundat de la ochisorul drept. Medicul la care am fost cu el la 6 luni mi-a spus sa astept pana la un an pentru ca de multe ori se desfunda singur si in plus e chestie de anestezie bla bla. Inainte de sarbatori am fost foarte tentata sa ii fac programare la interventie atunci cand au fost fetele, dar m-am trezut prea tarziu. Din fericire, spun acum, pentru ca intre sarbatori, problema s-a rezolvat de la sine. Nici macar masaj nu i-am mai facut, in ideea in care luna asta l-as fi programat la interventie
Are deja 2 saptamani fara nisi un fel de secretie sau umflatura la ochi, eu il declar vindecat. O sa mergem la medic pentru verificare oricum.
In al doilea rand: a inceput sa se foloseasca de picioare pentru a trage obiecte. Initial stand in picioare, se tinea cu mainile de calculator si de scaunul meu... i-am pus o jucarie pe calculator si a dat-o din greseala jos cu mana, si jucaria a cazut intre birou si calculator. Daca pana atunci se lasa in fund si tragea jucaria cu mana, de data asta a intins piciorul intre birou si calculator si a incercat sa o traga cu piciorul
I-am mai aruncat o jucarie tot acolo, a facut la fel. Mai incolo statea in picioare sprijinit cu ambele maini de fotoliu, i-am pus iar o jucarie jos putin mai departe de el, a intins din nou piciorul. Deci cred ca e eviolutie si nu coincidenta
va fi un comod ca mine si ca tati ![]()
Gata, l-am laudat destul...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
roxanici spune:
Alexa, super bestial ti-au iesit figurinele pe pereti. chiar, cu ce le-ai facut? adica modelul cum ai facut? cu indigo ceva?
Eliana, nu stiu daca Andrei a facut nazbatia si i-a inchis gura lu frate-su cu niste iarba sau Mihai a inceput si i-a dat o coaja de ghiveci lu Andrei, cert e ca lucreaza in echipa![]()
Foarte frumoase Teodora in rochita si Teodora zana, si Ana ingeras si Ana mergareata in 4 labe si Catalina mancatoarea de biscuiti si Alex soferul de tanc si...cine mai era
Io de scos afara il scot oricand am chef, gradele nu le-am contorizat niciodata dar cred ca am iesit si la -5 si la -7, numa io sa am chef si sa fie raresu ok ca iesim. Nu stau mai mult de o ora ptr ca inghet io, rares e bine mersi.
Lilidana, te rog sa iesi din tacerea aia in care te-ai bagat. Ce faci acolo singura?
Val, in inarmeaza-te cu rabdare si ceva pt dureri de spate si lasa copila pe jos. Va evolua f repede in scurt timp.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
tzuna spune:
BUNA!
VAL- eu am cautat tarc o buna perioada apoi m-am gandit sa fac o proba cu patutul din dotare sa vad cat ar sta in el asa ca nu am mai dat banii pe tarc. Maria misuna pe jos mai toata ziua. In patut o pun cu jucarii numai cand nu o pot supraveghea(ii pregatesc papa, merg la baie, duc gunoiul etc.). in rest nu o las in patut ziua. Asa ca poti incerca sa o pui pe jos si ai sa vezi ca-i va placea sa cerceteze toata casa. acum timp si putere sa te tii dupa ea sa ai.
BIOTICS- nu i-am dat Mariei cand i-am dat antibioticul pentru c aam intrebat aici pe grupa dar apoi nu am mai putut intra pe net, pediatrul care i-a dat antibioticul nu mi-a recomandat si altceva iar medicul ei de familie mi-a spus ca important e sa ia antibioticul chiar inainte de masa si nu tb sa-i dau altceva. Acum imi pare rau ca nu i-am dat dar e prea tarziu. Inca regurgiteaza si plange dar nu asa mult. Si azi noapte a dormit binisor. Acum chiar cred ca e de la Calma Baby. Sa vedem continuarea.
Cine intreba de REGURGITARI. Pai Maria regurgita sau vomita in jet si inainte de urmatoarea masa deci la 3 ore d ela cea anterioara. Numai ca in acest caz masa era compromisa adica dupa ce ca vomita ce a mancat la masa anterioara o sarea si pe urmatoarea sau chiar 2 la rand. Si daca si plange mult cred ca e vb de reflux. Imi pare rau pentru bebelus si pentru parinti pentru ca este f greu. Sfat: daca are peste 5 luni si nu e grasut sa-i ingroase tota hrana cu cereale. Eu am facut asta abia acum vreo luna si imediat s-au vazut progresele. Deci se ia cantitatea de cereale recomandata pe zi (de ex 6 masuri) si se imparte la nr de biberoane. Daca nu termina lapticul din biberon se poate suplimenta si cantitatea de cereale. Si restul: tinut in brate la verticala dupa masa(cat mai mult), ridicarea patutului, carutului la 30-40 grade incat sa nu stea niciodata perfect intins dar cred ca pediatrul le-a spus deja toate astea. Multa sanatate.
ANAALINA- ce bine ca ati scapat de branula.
Azi si fetita unor prieteni care a avut rotavirus iese din spital dupa 2 saptamani. Mi se pare asa greu sa stai atat cu copilul in spital....
biky spune:
Salutare!
Nu reu#351;esc s#259; scriu prea des, dar va citesc, pentru c#259; vreau sa fiu la zi cu #351;tirile #351;i pentru c#259; experientele voastre imi sunt de maaaaaaaaaare ajutor!
Caterina a fost bolnav#259; de s#259;rb#259;tori...a avut ro#351;u în gât #351;i i-au curs mucii, îns#259; nu a avut temperatur#259; #351;i nu a tu#351;it prea rau. Am tratat-o la indica#355;iile medicului pediatru cu Sumetrolim 4 ml/12 ore (nu este antibiotic), Panadol 5 ml/zi, apa de mare de 3 ori pe zi.
A fost mârâit#259;, nervoas#259;, iritat#259; la nas #351;i gur#259;....5 zile a baut doar lapte, #351;i pe #259;la doar noaptea prin somn, ziua facea greva foamei. La control am ie#351;it bine din punct de vedere al s#259;n#259;t#259;#355;ii, dar prost cu greutatea .... la 9 1/2 luni avea 7800 gr. Doctorul a zis c#259; nu e de speriat dat fiind ca a mai pierdut ceva din greutate datorita r#259;celii #351;i ca va recupera.....
L-am întrebat dac#259; s#259;-i dau calciu (întrucât nu i-a ie#351;it nici un dinte pân#259; acum) #351;i mi-a zis c#259; nu e cazul, c#259; cic#259; nu arat#259; a copil caruia îi lipse#351;te calciu #351;i c#259; frontanela e bine sudat#259;. Mi-a mai zis c#259; dac#259; bea minim 500 ml de lapte, o lingura de brânz#259; / o linguri#355;#259; de unt, #351;i un iaurt pe zi are necesarul de calciu zilnic pentru organism...
Mi-a zis s#259; o l#259;s#259;m mai u#351;or cu zorn#259;itorile, c#259; s-a cam dus vremea lor...#351;i c#259; s#259; încerc#259;m s#259;-i citim #351;i s#259;-i arat#259;m pozele/animalele din c#259;r#355;i, s#259;-i d#259;m cuburi s#259; le a#351;eze unele peste altele, cutii pe care s#259; le bage din una în alta, Lego mare, jocuri cu piese de introdus în g#259;urile potrivite, s#259;-i desen#259;m cercuri, linii, forme geometrice cu creioane cerate #351;i s#259;-i dam #351;i ei creioane, s#259; o înv#259;#355;#259;m câteva din par#355;ile corpului omenesc (ochi, nas, gur#259;, ureche, p#259;r ....)cic#259; la 10 luni trebuie s#259; #351;tie macar 3....
Acu...deh...eu v-am spus c#259; poate pe cineva intereseaz#259;...de#351;i unele chestii mi se par #351;i mie cam exagerate!
Referitor la mâncare (pentru c#259; pentru mine e mult mai important#259; decât a#351;ezarea cuburilor sub form#259; de turn) a zis c#259; la greutatea ei este suficient pe zi 500 ml lapte #351;i 3 mese solide a câte 100 gr fiecare #351;i c#259; s#259; încerc#259;m treptat s#259;-i d#259;m #351;i câte pu#355;in din mâncarea noastr#259; (cea facut#259; mai nes#259;rat#259; #351;i care s#259; nu con#355;in#259; alimente interzise pt vârsta ei). Zilnic carne sau ou, legume, fructe #351;i lactate (lucru #351;tiut deja) #351;i c#259; dac#259; vreau s#259; o îngra#351; (de#351;i el nu-mi recomand#259; acest lucru) s#259;-i dau mai multe f#259;inoase.... Mai nou s#259;-i d#259;m pâine cu unt sau pate de cas#259; (fic#259;#355;el de pas#259;re, g#259;lbenu#351; #351;i unt amestecate #351;i f#259;cute past#259;) taiate cuburi ca anafura.
Programul nostru de mas#259; este cam a#351;a:
5-6 - 130 mllapte
9-10 - fructe cu brânz#259; sau biscui#355;i 50-70 sau 100 gr (în zilele bune)
14-15 - mâncarea de prânz (sup#259;/ciorb#259;/piureuri) tot 50-100 gr, #351;i 100 ml lapte la somnul de prânz atunci când m#259;nânc#259; pu#355;in
18 - iaurt simplu/ cu fructe/ cu biscui#355;i 100-125 gr
20-21 - 130 ml lapte sau 250 ml dac#259; nu m#259;nânc#259; iaurtul la ora 18
noaptea - 210 ml lapte
lapte= Milumil 3
Nu mai zic de ce #351;tie #351;i de ce nu #351;tie....ar fi multe de în#351;irat #351;i sunt deja "fumate" pe forum!
Despre tuns....eu nu prea am ce tunde ca ea e deja "tuns#259;"
Afar#259;nu o scot zilnic ci doar cand e mai caldu#355;, nu e ger, nu bate vântul, nu e ceata, #351;i sunt gradele cu plus, caci mai mult chinui copilul cu imbr#259;catul #351;i dezbracatul pentru cateva minute de plimbare. Cand e vremea bun#259; o plimb cam o ora.
Referitor la flori eu am fooooooooaaaarte multe #351;i incerc s#259; o înv#259;#355; s#259; nu le rup#259; #351;i c#259; sunt "m#259;i-m#259;i" (asta nu înseamn#259; c#259; am #351;i succes tot timpul). Când le prinde, le rupe frunzele, florile... le m#259;nânc#259;... m#259;nânc#259; #351;i p#259;mânt....cred c#259; se s#259;tur#259; #351;i de aia m#259;nânc#259; pu#355;in la mas#259;
....
Mai am multe de spus...deh...dac#259; nu am mai scris de mult...
Acum m#259; opresc...dar revin....
Timpul #259;sta limitat m#259; termin#259;........
O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)
biky spune:
am facut un kkt cat mine de mare....am scris textul in romana si a iesit o varzaaaaaaaaaaaaa
MII DE SCUZE
O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)
diana_jors spune:
biky: stai linistita, cu putina rabdare se intelege ![]()
Si acum ca sa vedeti ce mare gospodina sunt: Alex azi papa ciorba de perisoare imprastiate 

Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)